Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

doplerogrāfija. Trombi.

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
izveidošu diskusiju jau tagad, lai rīt neizkristu no prāta
Ar šiem jautājumiem ir jāvēršas pie ģimenes ārsta, ko es varbūt arī izdarītu, ja būtu savā mazpilsētā, bet nu i naf*g tos mūsu ģimenes ārstus (tos, kas ir man vai mammai). Tāpēc ceru uz klātesošajām mediķēm vai tām, kas pašas ir to darījušas un par šo tēmu zinās ko pastāstīt.

Gribam "uz savu galvu" (bez nosūtījumiem un čakariem) aizvest mammu pie Rīgas ārstiem izmeklēt asinsvadus. Kā jau sievietei, kurai tuvojas 60 gadu slieksnis, uztrauc insulta, trombu riski. Viņai jau ir problēmas ar kāju dziļajām vēnām (iekšēji sāp (lai gan tas "sāp" ir par skaļu teikts) un kapilāriem (plīst, veidojas zilumi). US nekad nav veikta, jo mazpilsētas ārsti to laikam neuzskata par vajadzīgu un tādas aparatūras tur uz vietas nav. Tagad skatos klīniku mājaslapās un apmulsu.. Kā rādās, viss nav tik vienkārši. Gribu zināt atšķirību:
Kāju vēnu doplerogrāfija vai Kāju artēriju doplerogrāfija . Ko katrs dara, ko izmeklē?
Ir jātaisa gan tas, gan tas? (viens maksā nedaudz virs 30 eur, otrs mazliet zem 30 eur). Nav jau tā, ka naudai nav nozīmes, bet...

Lai izmeklētu pilnībā un būtu lietas kursā, vai trombi veidojas/-ies, vai nē, tad jau jāveic arī roku artēriju un vēnu duplex? Un arī vēdera dobumu duplex? Tas nozīmē tādā gadījumā, ka tas viss maksās vairāk kā 200 eur. Tas ir Veselības Centrā Četri.

Kas tomēr ir vajadzīgs un kas nav? Vai labāk tad būtu paņemt komplekso "paketi", ko piedāvā dažas klīnikas (piemēram, sirds veselībai apvienoti dažādi izmeklējumi)? Grr..

Īsāk sakot, jautājums dakterēm, māsiņām un topošajām dakterēm: Ja mēs gribam profilaksei pārbaudīt trombu risku, kas mums ir jāveic?

Ja nedabūšu atbildes, tad zvanīšu ārstam, kavēšu viņas laiku un bubināšu visu šito garo penteri. :D
27.09.2014 03:14 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Cukurvāvere, loģiski būtu, ja uztrauc kāju vēnu problēma, vispirms pierakstīties pie flebologa vai angioķirurga, kas arī tālāk nozīmēs nepieciešamos izmeklējumus.

Lai ietu uz izmeklēšanu ir jāzina, kas jāizmeklē, kāda vaina jāmeklē, diez vai izmeklējumu speciālistam pietiks ar "paskatieties vai vēnas ir kārtībā", kaut vai tādēļ, ka dažādām vainām arī savādāk aparatūra ir jānoskaņo, jādefinē meklējamais lauks utt.
27.09.2014 08:33 |

Reitings 400
Reģ: 29.01.2009
Ja gribi pārbaudīt vai neveidojas trombi, tad pārbaudīt vajag kāju vēnas. Ja vēlies pārbaudīt vai nav artēriju sašaurinājumi, tad skatās artērijas. Principā tā kā tavai mammai ir jau problēmas ar kāju dziļajām vēnām, tad nepieciešams tikai duplex vēnām. Vai viņai jau nav iepriekš veikts šis izmeklējms? Un ko tieši nozīmē, ka viņai jau ir problēmas ar kāju vēnām? Viņa kompresijas zeķes nelieto?
27.09.2014 13:47 |

10 gadi
Reitings 10604
Becky, tieši to arī gribam pārbaudīt - kādā stāvoklī ir asinsvadi un vai tajos nav trombi un kādā stāvoklī vispār tur viss ir.. Vai ir risks, ka trombs var "atrauties".
susursu, nu viņas ģim.ā. bez duplex izmeklējumiem, vien balstoties uz pacienta sūdzībām, pateica, ka viņai esot tromboflebīts (?). Protams, lieki teikt, ka ģ.ā. nav flebologs pēc specialitātes. Mums jau sāk likties, ka pašām apmeklējot vajadzīgos ārstus Rīgā un veicot konkrētos izmeklējumus, jēga būs lielāka, nekā iet pie ģ.ā., prasīt nosūtījumu, prasīt, kur, ko jātaisa. Jo viņi tur lielākā daļa ir muļķi! Mana ģ.ā. vēl ir itkā normāla, bet mamma pie viņas negrib pārrakstīties.
Susursu, atbildot uz taviem jaut. - nē, šis izmeklējums nav veikts. sāpes kājās viņai bija periodiski - mazliet pasāp pēc ilgākas staigāšanas vai strādāšanas, viņa pasmērēja viena krēmu, tas palīdzēja un nākamajā dienā vairs nesāp. Tad atkal ik pa laikam pasāp, tad atkal pāriet.
Un vēl, kā jau rakstīju iepriekš, viņai pastiprināti ir sākuši plīst asinsvadi, veidojas paliekoši zilumi/sārtumi. Tas viss uz apakšstilbiem.
Kompresijas zeķes nelieto.
27.09.2014 17:21 |

10 gadi
Reitings 10604
vispirms pierakstīties pie flebologa vai angioķirurga, kas arī tālāk nozīmēs nepieciešamos izmeklējumus.

Ja viņa nedzīvotu 200 km no Rīgas, un braukātu uz Rīgu biežāk kā reizi gadā vai divos, tad mēs tā arī darītu. Bet diemžēl (par ko es mammu arī lamāju) viņa nevar atrast laiku, lai atbrauktu biežāk. Tad nu viss būs jādara vienā reizē..
27.09.2014 17:23 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
http://www.flebologija.lv/lv/cenradis/

Baltijas vēnu klīnika. Nokonsultēs flebologs un uztaisīs Duplex vienā vizītē. Uzreiz arī ieteiks ko vajadzētu darīt vai ko nevajadzētu.
27.09.2014 17:27 |

10 gadi
Reitings 10604
Gita, es tieši sāku mest aci uz šo.
27.09.2014 17:31 |

Reitings 3157
Cukurvāvere, mēs bērni mammu arī uz šejieni izsūtijām. Viņai vajag operāciju, bet ne pa kam negrib, jo redz viņai ir lauku saimniecība un viņa nevarēs vairāk kā mēnesi nedarīt savus lauku darbus, bla, bla, bla... Bet nu vismaz uz kompresijas zeķēm esam pierunājuši (tas tāds pagaidu līdzeklis, kamēr vēl esam apstrādes procesā uz operāciju). Zeķes vien jau daudz ko atvieglo. Jo mammukam dikti smagi ar tām kājām.. krampji, sāpes, nemitīgie zilumi un vēnu mezgli uz kājām.
27.09.2014 17:36 |

10 gadi
Reitings 10604
pie kura daktera viņa gāja? Skatos, tur ir plaša izvēle. Kurš ir labākais? Ja neskaita pašu Mauriņu :D
27.09.2014 17:45 |

Reitings 3157
Oj, godīgi. Īsti neatceros. Man šķiet, ka pie Gerkes viņa bija.
27.09.2014 17:50 |

10 gadi
Reitings 10604
es arī pie tā Gerkes biju. Nu.. cik gudra iegāju, tik gudra izgāju. :D Lai gan man nebija tik lielu problēmu, lai uzreiz taisītu operāciju.
Nu skaidrs, paldies! :)
27.09.2014 18:00 |

10 gadi
Reitings 10604
.
27.09.2014 20:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits