Vīrieša alga un tās izlietojums

Reitings 107
Reģ: 26.09.2014
Sveikas
Izskatās ka taisu ļoti līdzīgu tematu diskusijai "cik jāpelna vīrietim"

Situācija sekojoša;
Vīrietis ar kuru dzīvoju jau vērā ņemamu laiku strādā savā kā viņš saka sapņu darbā (nekonkretizēšu kādā), pelna LV mūsdienām tiešām ok ... tas viss ļoti labi un prieks par viņu... bet no mēneša algas viņam reāli paliek pāri tikai savas daļas rēķinu nomaksai (maksājam uz pusēm), pārtikai (vius pērk viņš jo ~80% no tā ko nopērk apēd viņš), privātiem tēriņiem (skuvekļi, smaržas utt) un daži desmiti eur teiksim ja kādam jubileja lai var nopirkt dāvanu .. un tas ir viss... jo ļoti lielu daļu savas algas viņš iztērē savam hobijam....

Nezinu ko domāt vai ko viņam teikt.. un vai vispār kas jāsaka...
Reāli Es arī neplenu slikti un pēc visiem minētie izdevumiem man katru mēnesi paliek pāri diezgan liela summa par kuru vēlos Sevi palutināt protams kopā ar vīrieti... ceļojums vismaz 1x gadā, restorāns teiksim 1x nedēļā utt... kā arī atlikt naudu lielākiem un nopietnākiem projektiem - dzīvokļa vai mājas iegādei (šobrīd dzīvojam 2istabu dzivokli - sobrid ir ok bet ja pieteiksies teiksim mazais tad bus pa sauru)

Bet kā jau sākumā minēju vīrietim nekam tādam naudas pāri nepaliek... bet reāli nezinu vai ir ko pārmest - jo strādā viņš tiešām labi attalgotu darbu kas pašam ļoti patīk - likt iet meklēt vēl apmaksātāku darbu būtu neprāts un visai neiespējami .... iebilst pret viņa kvēla hobija pārtraukšanu arī tākā būtu grēks redzot kā viņam tas patīk un ko viņš priekš tā upurē (nauda, laiks, spēki).... sanāk īsti nav par ko pārmest bet situācija kāda tā ir Man īsti nav ērta...... jo gluži teiksim izmaksāt visu vīrietim arī nevaru atļauties bet teiksim ceļojumā braukt kopā gan ar viņu vēlos nevis viena jo tā aju viņu samērā reti redzu....

Ko iesakat?
26.09.2014 16:59 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Jolly Angie , tev neviens neliek lasīt manus komentārus. Te visi var brīvi izteikties un diskutēt. Diemžēl šādi jau rodas arī šādas ģimenes, kur vīrietis nenes nekādu atbildību, nerūpējas par ģimeni. Kur aitas, tur cirpēji. Jo jūs jau visu to atbalstāt. Ka par kopīgu nākotni nav jādomā, jāprecās nav, iekrājumi nav jāveido, katrs dara ko grib. Ok, var jau būt, ka man ir vecmodīgi uzskati, bet man skumji noskatīties, kā jūs pašas ar visu šo vīriešos arī veiciniet šo bezatbildību un nerēķināšanos ar ģimeni. Es nesaku, ka ir jāuzstāda ultimāti kaut kādi, jāatņem otram viņa hobiji. Bet šeit jau ir cits stāsts - ja hobijs maksā tik daudz, tad ir vai nu no tā jāatsakās, vai jāpelna vairāk.
26.09.2014 19:13 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
man arī izklausās, ka šis hobijs viņam ir pa dārgu, ja vienīgais, ko viņš var atļauties bez tā, ir puse rēķinu, pārtika un savas higiēnas preces. diezgan nožēlojami.
ko darīt - nu es, godīgi, ar tādu vīrieti dzīvot nevarētu. visās manās attiecībās vīrietis ir centies kaut kur uzaicināt, aizbraukt kaut kur kopā.
bet ja būtu autores vietā, laikam palaistu šo situāciju vaļā un ietu izklaidēties ar draudzenēm. saprotu, gribās ar vīrieti, it īpaši ceļojumā, bet arī ar draudzenēm pavadītais laiks mēdz būt ļoti baudāms. lai viņš ņemas ar savu ūberdārgo hobiju. un naudu atliktu savam dzīvoklim, kas būtu 100% mans īpašums.
26.09.2014 19:15 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es to redzu tā - vīrietim hobijs ir 1. vietā, un tikai tad seko draudzene. To nevar nosodīt, tās ir viņa prioritātes.
26.09.2014 19:16 |

Reitings 6299
piekrītu Nerea. Skumji, bet realitāte.
Un saukt vēlmi pēc kopīgām vakariņām un ceļojuma 1x gadā nekādi nevar saukt par hobiju. tā ir normāla mīloša cilvēka vēlme izdaiļot pāra ikdienu, pavadīt laiku skaisti KOPĀ ar mīļoto. jo, ja vakariņas un ceļojumi būtu kā hobijs, tev būtu vēlme to darīt arī vienatnē.
26.09.2014 19:25 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Pff...nu ,kur ir problēma, dzīvo ar viņu ,dari visu kā parasti, bet vnk neizmaksā viņam ,visa problēma.
26.09.2014 19:31 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Nelasīju, ko saka pārējās, bet es domāju, ka, ja viņš tiek galā ar izdevumiem par pārtiku, dzīvesvietu, sadzīves precēm, tad Tev nekādu tiesību norādīt, kur un kā viņam būtu jātērē atlikusī nauda. Tā galu galā ir viņa nauda! Un varbūt viņš nevēlas tam veltīt naudu un viņam neinteresē ceļošana, restorāni. Viņam interesē savs hobijs un punkts. Norādīt otram pieaugušam cilvēkam, ko viņam darīt ar paša nopelnīto naudu, būtu vairāk kā rupji!
26.09.2014 19:50 |

Reitings 557
Reģ: 02.03.2010
26.09.2014 19:51 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Bija tada diskusija, ka tikai bucu iedeva Tev un ka esi dusmiga

Nu, jā, bija viena reize, bet tāpēc jau nav jāpieņem tas kā fakts.
26.09.2014 19:59 |

Reitings 1493
Zakjis* un weee jau pirmajos divos komentāros - said it all.

Tieši tā - cilvēki ir dažādi, kāpēc vīrietim vajadzētu dzīvot pēc Tava iedomātā dzīves plāna? Uzskatu, ka pilnīgi nav tiesību norādīt, kādiem hobijiem viņš drīkst vai nedrīkst tērēt savu naudu, respektīvi, ka sava hobija vietā viņam būtu jāizvēlas ceļošana...

Ieteikums - meklē kompromisu! Jā, krāšana mājvietai ir laba prioritāte. Bet vai esat runājuši par konkrētiem termiņiem, kad to ģimeni veidosiet? Varbūt vīrietim tas vēl ir tālā nākotnē, tāpēc uz to tā neiespringst? Ja izrunātu, ka varbūt tas termiņš tiešām spiež, nu tad vienojieties par konkrētu naudiņu, ko katru mēnesi tam atlikt.

Un piedod, ko vēl pamanīju, man liekas pilnīgi stulbi, ka vīrietis maksā 80% par pārtiku, jo lielāko daļu no tā apēd.... Whaaat? Tik jau nu principiāla naudas dalīšana, kopā dzīvojot, manuprāt, ir dīvaina. Sanāk, ka pie virtuvē tiek veikta uzskaite, cik kurš vīnogu vai cik lielu vakariņu porciju apēdis? :D :D Sorry, smiekliņš :D Drīzāk ikdienas izdevumiem ielikt vienādu summu abiem kopā - rēķiniem, pārtikai un tā uzkrājuma veidošanai, tad to, kas paliek pāri - katrs pēc saviem ieskatiem.
26.09.2014 20:06 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es ieteiktu parunāties ar viņu. Mierīgi, bez pārmetumiem. Pajautā - bet vai tad tu negribi kaut kur kopīgi ar mani aiziet, sarīkot skaistu vakaru, aizbraukt ceļojumā? Ja viņš saka, ka jā, gribētu, tad iesaki kādu daļu no "hobijam" atvēlētās naudas pataupīt, pati vismaz sākumā piemet kādu nadiņu klāt.
Ja viņš negrib, nu tad negrib. Tādā situācijā nav jēgas uz to pastāvēt. Nāksies saprast, ka katram dzīvē savas vēlmes.
26.09.2014 20:12 |

Reitings 6299
pff, it kā izdevumi pārtikai mērotos vairākos simtos eiro, tik ''milzīgs'' izdevums uzticēts vīrietim, ka pašam knapi pāri paliek katru mēnesi :D autore, varbūt visa vaina ir pārtikā? ja viņš pirktu tikai pusi pārtikas, varbūt i ceļojumiem pietiktu, i vakariņās vestu, i mājai iekrātu? :D
26.09.2014 20:14 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Kāda vēl dzīvošana pāri līdzekļiem? Viņš var atļauties visu, ko viņam vajag. Jo izskatās, ka viņam restorānus un ceļojumus nevajag. Kā vispār te kaut ko var pārmest? Kādā veidā tas traucē ģimenei? Vai kāds no tā cieš? Kā tas var traucēt ģimenei? Izskatās, ka tas traucē tikai sievietei, kas no sava vīrieša grib vairāk naudas.
Ja autore grib dalīt otra cilvēka naudu, varbūt jāaprunājas ar viņu pašu? Varbūt ceļojumam jāatver kopīgs krājkonts?
26.09.2014 20:33 |

Reitings 544
Tu vispār esi runājusi ar savu vīrieti par to jauno mājvietas iegādi vai to, kā viņš justos, ja tu vēlētos bērniņu, vai vienkārši neko viņam nesaki un izdomā scenāriju savā prātā?
Ja jūs dzīvojat normālā mājvietā, visi ir paēduši, visu var atļauties (aka visu ko vēlas sieviete un visu ko vēlas vīrietis), tad absolūti neredzu problēmu. Problēma būtu, ja jūs pēc nedēļas mestu no dzīvokļa ārā un tev rīt dzimtu bērns, bet situācija būtu tāda kā aprakstā.

Varbūt nedaudz offtopic, bet pazīstu pāris vīriešus, kuriem ceļošana nepatīk - šķietot kā izmesta nauda vējā. Taču tie, kam patīk, ceļo ar mērķi - katru dienu iet sērfor, brauc snovot, slēpt, tā lai katru dienu būtu aizņemti (bet šie kadri parasti ceļo ar draugiem, cik esmu runājusi - meitenes ar ņem līdzi, bet dienas laiku ar viņām nepavada, ja nu kāda nav super mega aktīva).
26.09.2014 20:41 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es uzskatu, ka puisim īsti pārmest neko nevar, jo tiešām - viņa nauda un viņa sirdslieta, naudu taču tev neprasa, ne tā? Bet nu īstenībā saprotu arī diskusijas autori un man arī tas nebūtu īsti pieņemams, ka puisim nekas cits ārpus hobija neinteresē, tomēr gribētos taču reizi pa reizei kopā kur aizbraukt vai aiziet. Ko es darītu Tavā vietā? Noteikti parrunātu ar puisi, pateiktu, ka vēlos pavadīt laiku arī kopā, ja nu galīgi neinteresē, ceļojumos spiest kopā nebrauktu, darītu to ar draudzenēm vai kādu citu, nu neticu, ka nav iespējams katru mēnesi atlikt kādu daļu kopīgām aktivitātēm, neticu! Visdrīzāk - vienkārši nevēlas!
26.09.2014 20:53 |

Reitings 460
Reģ: 18.09.2014
Izteikšu nepopulāru viedokli.
Tā nauda nav tevis nopelnīta, tāpēc nav korekti norādīt vīrietim kurās lietās būtu jāiegulda nauda. Izklausies mazliet pēc zelta racējas (gold digger). Kāpēc tu vari sevi atļauties palutināt, bet vīrs nevar, vai viņam visa nopelnītā nauda jāatdod tavām idejām... Tad jau labāk dzīvot vienam :D
26.09.2014 20:59 |

Reitings 6299
abols100, viņi maksā rēķinus uz pusēm, un tu vēl runā par gold digger? :D un problēma ir tajā, ka visu savu brīvo naudu viņš tērē kaut kādam dārgam hobijam, visu. it kā dzīvotu viens.
26.09.2014 21:04 |

Reitings 460
Reģ: 18.09.2014
Nepamanīju, bet tāpat nevajag norādīt kur vecim likt naudu...
P.S Lai gan pārtiku viņš pērk un tās izmaksas mēnesī var sasniegt to pašu rēķinu summu, jo kvalitatīva pārtika Latvijā maksā nežēlīgi dārgi...
26.09.2014 21:07 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Es par samērību. Protams, citu makos līst nav smuki, bet ja hobijam tiek tērēti procentuāli lieli ienākumi (no vairāk vai mazāk kopējā katla), tad es arī nejustos baigi forši...nu, ja mani hobiji būtu krietni lētaki.
Ko darītu es ? Vnk sāktu īstenot kādu aptuveni tikpat dārgu hobiju, mācītos nirt vai brauktu mācīties sērfot uz maroku :D Paralēli palielinot ienākumus, ne samazinot izdevumus tik uz mana labsajūtas rēķina vien.
P.s.
Ja ļoti gribas eļot ar otru pusi kopā, biļeti var uzdāvināt arī svētkos, a la dzimšanas dienās, ziemassvētkos, lieldienu zaķa dzenāšanas pasākumāvai nu kādas kuram tradīcijas *ģimenē* :)
26.09.2014 21:14 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kur ir teikts, ka vinjas viirietis domaa, ka vinjiem ir nopietnas attieciibas vai gjimene? Varbuut tam viirietim ir tikai 20 gadi. Varbuut tas hobijs vinjam ir dziives jeega, bez kuras vinjsh iesliigs depresijaa. Varbuut vinjam nepatiik celjot un vislabaak garsho maajaas ceptas kotletes. Varbuut vinjsh nemaz negrib to dziivokli un beernu kopaa ar autori vai negrib vispaar.
Turklaat, ja iepaziistoties vinjam bija tas hobijs, tad liidz mirklim, kad netiek izteikts bildinaajums/nesaakaas beerna plaanoshana, vinjam paarmest neko nevar. Tachu cik sapratu vinjsh jau ir izteicies par to, ka atteiksies no hobija ja mainiisies gjimenes apstaaklji.
27.09.2014 01:12 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Nez. Saprotu, ka var būt sirdslietas, bet šaubos, ka es ilgtermiņā un sekmīgi būtu kopā ar čali, kurš, piem. 80% no saviem ienākumiem ieliek vnk hobijā (ne ar mērķi kļūt par profesionāli jomā or smth). Man tas vnk škiet neracionāli un - savā ziņā - lidināšanās pa mākoņiem... Tiešām - katram savs, un kamēr viņs no autores īsti neko negaida un neprasa, tikmēr tiešām tās ir vnk raksturu nesaderības.
27.09.2014 01:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits