Kas vispār Tavā izpratnē ir jaunieši?
JĀ! Tagad ir tā, ka jaunieši vēlas lielāku atalgojumu.
Ja padomju laikos studenti darīja melnos darbus par mazu samaksu, tad šodienas iespējas dod iespēju tos pašus darbus darīt skolēniem. Studiju vecumā viņi skatās jau drusciņ tālāk un tēmē augstāk.
Te nav jāvaino šodienas "slinkie un stulbie" studenti, kas negrib strādāt par centiem. Te ir jāvaino sevi un jāapzinās, ka 14-17 gadu vecumā pašiem gudrajiem uzņēmējiem vecāki vēl dupšus slaucīja un deva kabatasnaudu par labām sekmēm. Šodien šāda vecuma bērni katrs jau ir pastrādājis kādos pagaidu darbiņos un zina, kāda naudai ir vērtība. Es nerunāju par VISIEM, es runāju par lielāko daļu. To daļu, ko es redzu. Un, ja sašutušie uzņēmēji pēc vidusskolas beigšanas sāka kāpt pa karjeras kāpnēm, darot melnos darbus par grašiem, tad šodien arvien vairāk un vairāk ir uzņēmīgu un ambiciozu jauniešu , kas 20 gadu vecumā ir garām tualešu beršanas darbam kā "priekšnoteikumam veiksmīgas karjeras sākumam."
Teorētiski es arī esmu uzņēmēja. Tāpat kā Tu. Uzņēmēji var būt visi. Runa ir par to, cik uzņēmums ir veiksmīgs un kādu apgrozījumu spēj veikt, par peļņu nerunājot. Praktiski - nemaz tik viegli nav ar to uzņēmējdarbību. Bet esmu droša, ka man ir daudz lielāka pieredze personāla atlasē, nekā Tev savā "cienījamajā vecumā", kas Tev, šķiet, ir lepnuma iemesls.
Un es neatļaujos brūķēt muti, saucot visus par muļķiem. Tā, lūk, ir uzņēmēju lielā problēma. Viņi nevis aug līdzi laikam un pielāgojas situācijām un apstākļiem, bet ieņēmuši galvā vienu patiesību (vislabāk, ja no personīgās pieredzes) un domā, ka spēj visu pasauli tai pakārtot.
Nē! Laiki mainās. Cilvēku prasības aug (gan klientu, gan darbinieku) un Tu esi veiksmīgs, ja spēj pelnīt, veiksmīgi balansējot cauri visām grūtībām un spēj apmierināt arī "prasīgos jauniešus, kas negrib strādāt."
Tāda skatīšanās no augšas uz cilvēkiem un aplamu pieņēmumu bārstīšana drīzāk ir muļķības pazīme. Tas, ka Tev ir SIA, nepadara Tevi par tik gudru, lai visus sauktu par muļķiem. Un 32 gadu vecums, kas nav NEKAS, jo vairāk.