Sos Piedāvāju ātru halturu šodien!!!

Reitings 549
Reģ: 18.08.2009
Hello! Ir neparedzēta situācija;
Varbūt šeit ir kāda runātīga meiča, kurai nesagādā problēmas darbs ar bērniem?
Vajag dzimšanas dienu vadītājas LV valodā ŠODIEN - no 18:00-20:00 Dominā un no 18:30-20;30 more.
Samaxa varētu būt aptuveni 15€ par 2h ballīti. Tā kā es tikai palīdzu atrast kādu, nemācēšu precīzi teikt.
25.09.2014 14:38 |

Reitings 254
Reģ: 05.09.2014
To ir grūti pastāstīt, izteikt vārdos, bet pirms 15- 10 gadiem mums patiešām bija pilnīgi cita attieksme pret (jebkuru) darbu

Vārdā to var izteikti vienkārši - komunisms. Kapitālisms vismaz cilvēkiem iemāca, ka arī pats vari būt sev kungs, un tev nav jāziedo absolūti viss darba vārdā. Vai vispār jebkas, jo darbinieks uzņēmumam vajadzīgs vismaz tik pat, cik uzņēmums darbiniekam. Kas grib labus darbiniekus un attiecīgi veiksmīgu biznesu, tam jāstrādā šī darbinieka labā. Ne velti Google, FB, Silicon Valley u.tml. ir kā ķerti uz jauniem studentiem un pat skolniekiem, kas izrāda potenciālu, lai gan nekādas pieredzes viņiem nav. Un tad, apmācīti, šie cilvēki ir lieliski darbinieki. Lai gan aizietu tāds studentiņš uz kādu Latvijas bodi, tur viņu uzreiz norakstītu un vietā paņemtu Žani, kurš ir haltūrējis pa bērnu ballītēm, ēdnīcām, jaunbūvēm utt., jo tā taču ir pieredze!
26.09.2014 15:07 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Es domāju, ka skepse pret šādiem piedāvājumiem ir ne slinkuma pēc, bet tādēļ, ka cilvēki vairs netic darba devējiem, iespējām, ka tādas necilās haltūras dēļ viņus kāds varētu pamanīt u.tml. Man šķiet, ka šajos laikos, kad visi visus uzmet, ir normāli neskriet uz pirmo neskaidro saucienu, kur pat nav garants, ka tos pašus 15 eiro dabūs. Tie, kurus reiz darba devējs ir uzmetis, gan jau sapratīs.

15 eiro tiešām ir smieklīgi. Vieglāk, ar mazāku atbildību, mazāku kreativitāti un piepūli tos var nopelnīt kaut kādās promo akcijās u.tml.
26.09.2014 15:10 |

Reitings 2267
. Varbūt piedāvajums būtu ok, ja iepriekš izklaidētajam tiktu iedota jau gatava pasākuma programma ar ieplānotajām aktivitātem un spēlēm, savādāk te sanāk, ka pasākums ir gan jāorganizē, gan jāvada pašam.

+++
26.09.2014 15:12 |

Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
Nihonto, sorry, tik veca gan neesmu, lai komunisms mani būtu tajā laikā iespaidojis. :D Domāju, ienākot internetam pasaulē, pasaule ļoti mainījusies un tie jaunieši, kas tagad tādi ir, ir interneta un "lietu pieejamības" samaitāti. Mums līdz vidusskolai internets vispār nebija pieejams, daudzas lietas apguvām citādāk. Var jau būt, ka kāda cita vaina tur tomēr ;)
26.09.2014 15:13 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Lakricia, pirms desmit gadiem daudz kas bija savādāk. Es neteiktu, ka mūsdienu jauniešus var vainot slinkumā. Tev bišķīt kaut kur realitātes sajūta klibo.
Ne pirms tiem 10 gadiem, ne šodien es neuzņemtos atbildību par tādu bērnu baru par tik niecīgu summu. Ja man par 15€ būtu 2h jāvāc galdi kāzās, tas ir kas cits. Te tā, kas piekrīt, ir atbildīga par svešu bērnu dzīvību un veselību. Ja kādam mazulim kas notiek, kurš tad ir atbildīgs?
Es neuzskatu ka mūsdienu jaunietim būtu jābūt pateicīgam par iespēju nopelnīt 3 kapeikas. Tā ir neoficiāla pieredze, ko daudzi darba devēji tāpat neņem vērā. Es saprotu, ka Tev, kā uzņēmuma vadītājai ir izdevīgi, ka šie jaunieši strādā par kapeikām, bet lielā peļņa no viņu darba paliek Tev, taču noniecināt jauniešus arī nav pareizi. Ir viena daļa tādu, kas tiešām, ka tikai pabeigt un mājās, bet tādi ir bijuši visos laikos. Likt cilvēkam strādāt par kapeikām, jo viņam ir 20 gadu - kas tā par tumsonību?
Jā, es savu pakaļu neceltu no dīvāna, lai brauktu kaut kur, pieskatīt bariņu bērnu, par ko rezultātā saņemtu kapeikas, no kurām atskaitot ceļa izdevumus, tas cipars paliek vēl komiskāks.
26.09.2014 15:14 |

Reitings 1534
Kas vispār Tavā izpratnē ir jaunieši?
JĀ! Tagad ir tā, ka jaunieši vēlas lielāku atalgojumu.

Ja padomju laikos studenti darīja melnos darbus par mazu samaksu, tad šodienas iespējas dod iespēju tos pašus darbus darīt skolēniem. Studiju vecumā viņi skatās jau drusciņ tālāk un tēmē augstāk.
Te nav jāvaino šodienas "slinkie un stulbie" studenti, kas negrib strādāt par centiem. Te ir jāvaino sevi un jāapzinās, ka 14-17 gadu vecumā pašiem gudrajiem uzņēmējiem vecāki vēl dupšus slaucīja un deva kabatasnaudu par labām sekmēm. Šodien šāda vecuma bērni katrs jau ir pastrādājis kādos pagaidu darbiņos un zina, kāda naudai ir vērtība. Es nerunāju par VISIEM, es runāju par lielāko daļu. To daļu, ko es redzu. Un, ja sašutušie uzņēmēji pēc vidusskolas beigšanas sāka kāpt pa karjeras kāpnēm, darot melnos darbus par grašiem, tad šodien arvien vairāk un vairāk ir uzņēmīgu un ambiciozu jauniešu , kas 20 gadu vecumā ir garām tualešu beršanas darbam kā "priekšnoteikumam veiksmīgas karjeras sākumam."

Teorētiski es arī esmu uzņēmēja. Tāpat kā Tu. Uzņēmēji var būt visi. Runa ir par to, cik uzņēmums ir veiksmīgs un kādu apgrozījumu spēj veikt, par peļņu nerunājot. Praktiski - nemaz tik viegli nav ar to uzņēmējdarbību. Bet esmu droša, ka man ir daudz lielāka pieredze personāla atlasē, nekā Tev savā "cienījamajā vecumā", kas Tev, šķiet, ir lepnuma iemesls.
Un es neatļaujos brūķēt muti, saucot visus par muļķiem. Tā, lūk, ir uzņēmēju lielā problēma. Viņi nevis aug līdzi laikam un pielāgojas situācijām un apstākļiem, bet ieņēmuši galvā vienu patiesību (vislabāk, ja no personīgās pieredzes) un domā, ka spēj visu pasauli tai pakārtot.
Nē! Laiki mainās. Cilvēku prasības aug (gan klientu, gan darbinieku) un Tu esi veiksmīgs, ja spēj pelnīt, veiksmīgi balansējot cauri visām grūtībām un spēj apmierināt arī "prasīgos jauniešus, kas negrib strādāt."

Tāda skatīšanās no augšas uz cilvēkiem un aplamu pieņēmumu bārstīšana drīzāk ir muļķības pazīme. Tas, ka Tev ir SIA, nepadara Tevi par tik gudru, lai visus sauktu par muļķiem. Un 32 gadu vecums, kas nav NEKAS, jo vairāk.
26.09.2014 15:15 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Jūs vēl šodien te peraties? Nevajag pārspīlēt. Ok, arī es uzskatu, ka samaksa nav adekvāta, bet varbūt kādai noder arī 15eur, turklāt autore jau rakstīja, ka nekādas augstās prasības nebūs. Vispār piekrītu, ka manā laikā arī tā bija normāla samaksa, un mūsdienās jaunieši normāli izlaidušies ir.

Un tas, ko jūs te sākat runāt par atbildību un visu pārējo, man vispār liekas smieklīgi. Tikpat labi jūsu bērniem kaut kas var notikt uz ielas, un tā meitene, kas varbūt bija paredzēta tam darbam, tāpat neuzņemtos atbildību par to, ja kāds nokristu un pārsistu galvu, piemēram.
26.09.2014 15:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Vispār piekrītu, ka manā laikā arī tā bija normāla samaksa, un mūsdienās jaunieši normāli izlaidušies ir.

kampanella, Tev cik gadu? Ja nav virs 40, tad tāda samaksa par tādu darbu arī pirms desmit gadiem bija smieklīga. Chilli pica saviem dzimšanas dienu vadītājiem maksāja 25ls par pasākumu.

Tikpat labi jūsu bērniem kaut kas var notikt uz ielas, un tā meitene, kas varbūt bija paredzēta tam darbam, tāpat neuzņemtos atbildību par to, ja kāds nokristu un pārsistu galvu, piemēram.

Tev vispār apjēga ir par ko ir runa? Uz ielas es esmu atbildīga par savu bērnu pati. Ja maksāju auklei un uz ielas ar bērnu ir viņa, tad tā ir viņas atbildība. Kāds sakars bērnu ballītei ar ielu?
26.09.2014 15:20 |

Reitings 188
Alexxa, varbūt, ka tiešām klibo, neesmu sen bijusi tādā studentu bariņā, nezinu, par ko viņi tagad domā. Es saviem studentiem maksāju labi, un strādā viņi OK. neuzskatu, ka pa kapeikām jāvergo. Lasi zemāk, domāju, izklaidētājam jau nav jāatbild par bērnu veselību, tas pat nav likumīgi. Taču, ja kādai meitenei tie 10 eiro, kas paliek pāri no braukšanas turp-atpakaļ (mūsu laikos bija sabiedriskā transporta studentu kartes, un varēja braukt ar to kartīti) paliek 10 eiro, par kuriem viņa var šodien aiziet uz vecrīgu patusēt vai nopirkt jaunu skropstu tušu- nu kāpēc ne? Gribu teikt, nevajag nonieināt iespēju. Ja neinteresē, labāk pateikt "paldies, nē", nevis "spļaut" uzreiz virsū. Palasi, kādi te pirmie komentāri bija!
26.09.2014 15:21 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
tā meitene, kas varbūt bija paredzēta tam darbam, tāpat neuzņemtos atbildību par to, ja kāds nokristu un pārsistu galvu, piemēram.

tur jau tā lieta, ka mēs nezinām par kādu samaksu strādā tā meitene, kas netiek uz to darbu un cik atbildīga viņa ir! Varbūt šeit cosmo kāda atrasta meitene pat būtu simtreiz atbildīgāka!
26.09.2014 15:22 |

Reitings 254
Reģ: 05.09.2014
Lakrica, tev ir 32 gadi, tu gandrīz 10 gadus augi un dzīvoji darba glorificēšanas kultūrā, tā ir arī tavu vecāku un vecvecāku kultūra. Ir naivi uzskatīt, ka apkārtējā pasaule un vecāki tevi nav iespaidojuši. Pēc pētījumiem pat mēs, kam tagad 20-25 esam gana lielā mērā PSRS ideoloģijas iespaidā, jo 91. gadā savienībai sabrūkot kultūra nemainījās kā ar klikšķi.
26.09.2014 15:23 |

Reitings 188
Nihonto, piekrītu.
Meitenes, apgaismojiet mani. Cik mūsdienu jaunietis vēlas par darbu, kur jāsēž birojā, jāpieskata veikals un, kamēr nav pircēju, tikmēr ar fotošopu nedaudz jāpadarbojas savā prasmju līmenī? Kāda ir vēlamā stundas likme? Prasu savai zināšanai, jo varbūt patiešām esmu tālu no realitātes.
Paldies, pavadīju ar jums interesantu laiku un sagaidīju savu lidojumu. Būs daudz par ko padomāt. Diemžēl nevarēšu piedalīties turpmākajā sarunā, bet priecāšos, ja uzrakstīsiet par vēlamo atalgojumu (protams, reālu ciparu).
26.09.2014 15:33 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
Lakricia
mana skatijuma - tie butu ap 2.5 eur / h uz rokas... domaju neko vairak jaunietis kuram visticamak nav vera nemmaa pieredze vispaar darbos, darbs nav gruts un neprasa ipasas prasmes vai zinashanas, nav obligata augstaka izglitiba utt... neko vairak par sadu darbu domaju ka 2.5 eur stunda nepienaktos.. bet domaju ka atrastos gana daudz gribetaju straadt sadu darbu ari pa 2 eur/h ... paskatoties reali cik pelna jauniesi piemeram lielveikalu plauktu kramesanaa, veikalos par pardevejiem un citos amatos stradajjot... personigi kad pats studeju mana kursa vairakas meitenes stradaja drogaas stipri zem 2ls/h likmee.. ja nemlados bija kautkas 1.6 vai 1.7 ls/h ... vienigais bonuss bija ka vareja viegli darbu apvienot ar studijama jo savu darba grafiku vareja +- sakplanot pats
26.09.2014 15:41 |

10 gadi
Reitings 4443
biski labojums.. 2.5-3 eur /h par Lakricia minetyo amatu
26.09.2014 15:44 |

10 gadi
Reitings 4443
bet mana pazinju loka ir 1 spilgts piemers .. ka cilveks var uzkapt pa karjeras kapneem sakot stradat no pasa zemaka un loti mazu atalgojumu... atalgojums un darba apjoms bija tads ka 99% musdienu jauniesi tadu pat nesaktu stradaat.. bet redz pacinijaas un izaugsme bija nezeligi aatra.. paris gados jau pats atvera saviu firmu saaj nozare un tagad pelna 1 000+ eur
26.09.2014 15:47 |

Reitings 2267
Darbs ar Photošopu - tā nav grīdas slaucīšana, ko pieskaitīt kā mazu blakuspienākumiņu. Izskatās, ka gribi ietaupīt uz profesionāļa pakalpojumiem maksājot kapeikas. Man zināmie jaunieši ar Photošopa prasmēm savas iemaņas vērtē augsti, kas, manuprāt, ir pareizi, jo viņiem padodas, tam ir vajadzīgs gan talants, gan radosme, gan iemaņas. Tā kā par lētuci neviens nestrādātu. Reāli sanāk tu piedāvā apsarga, pārdevēja un dizainiera darbu vienā, ja pareizi sapratu?
26.09.2014 15:50 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Alexxa , nezinu gan, es kad biju studente, pelnīju 1ls man liekas, ka uz papīra stundā , tāpēc 7,50eur stundā man neliekas tik maz.
Un pastāsti - kā tu pati , ja piedalītos šādā pasākumā, un kaut vai saņemtu 100eur par to, uzņemtos atbildību, ka ne ar vienu nekas nenotiks? Kā tu nokontrolētu, ka 20 bērni nekur neskraida, ka kāds nepaklūp un nepārsit galvu? Ko vispār nozīmē atbildības uzņemšanās? Par ielu, ok, neveiksmīgs piemērs, bet es gribēju pateikt, ka šaubos, ka kāds pat par lielu naudu, uzņemsies tik tālu atbildību, ka ja tavs bērns ballītē pārstīs galvu, tad uzriez, kāds tev apmaksās, piemēram, slimnīcas izdevumus. Ko jūs vispār domājiet ar atbildības uzņemšanos? Jā, pieskatīt bērnus, lai nepazūd, lai neizskrien ārā, tas ok, bet kā tāda viena meitene vispār par jebkuru naudu var visu bērnu baru pieskatīt un cik tālu uzņemties atbildību. Man tas vispār liekas absurdi. Tad jau skolā arī auklīte par mani uzņēmās atbildību, kad es salauzu roku? Kā tad tas izpaudās? Ok, izsauca vecākus uz skolu. Ne jau viņa nokontrolēja, lai es to roku nesalaužu, vai veda mani pie ārsta.
26.09.2014 15:55 |

Reitings 188
darbs ar fotosopu bija domats kabildem jauzliek uznemuma logo apaksejaa stuurii. maksliniecisku ievirzi tas neprasa. ;) amats-paardeveejs, bet ne partikas veikalaa. specifiskaa mazaa veikalaa.
26.09.2014 15:57 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
rodas iespaids, ka jūs savus bērnus arī dārziņos nelaižat, jo jūs vispār zināt, cik tur nopelna audzinātājas un auklītes? Minimālo! Arī varētu teikt, ka ļoti neadekvāta summa, bet nez kāpēc cilvēki savus bērnus dārziņiem uztic, brīvu vietu tik viegli nemaz nedabūt!
Un nesen tieši bija laba statistika par to, ka privātajos dārziņos, kas nemaksā nemaz tik lēti, drošības prasības ir daudz, daudz sliktākas nekā valsts dārziņos! Tā ka tas viss ir stipri relatīvi, ko jūs te runājat par atalgojumu un atbildību!
26.09.2014 15:59 |

Reitings 141
Reģ: 09.10.2012
pa 15 € vari pati izklaidēt bērnus, tas nav nopietni.
26.09.2014 16:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)