Cik pelna vīrietis

10 gadi
Reitings 980
Reģ: 17.12.2010
Cik jums zināmie vīrieši pelna? Vienalga - draugs, vīrs, brālis, tētis. Kāda, jūsuprāt, ir normāla vīrieša alga un pie kādas algas vīrietim būtu jācenšas pelnīt vairāk?
24.09.2014 10:17 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
ļoti piekrītu Dionysus!!! ir cilvēki, kas pelna tūkstošus, bet kuriem vienmēr būs par maz un viss būs notrallināts un līdz algai vēl paņems kādu ātro kredītu, un ir cilvēki, kas pelnot 500 - 600 eiro mēnesī spēj gan aizbraukt ceļojumos, gan nomaksāt mājokļa kredītu un vēl kādai izklaidei naudu atlicināt. Ne vienmēr naudas lielums ir rādītājs cilvēka dzīves kvalitātei, jo citi māk tā tērēt, ka var atlicināt līdzekļus it visam, un citiem pat ar miljonu būs par maz.
24.09.2014 12:35 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Svarīgāk ir nevis cik pelna, bet kā prot ar naudu rīkoties.

tieši tā! sadzīvē tas ir ļoti svarīgi! dažs labs ar 600 eur ienākumiem var atļauties vairāk, nekā cits ar 1000, jo prot izvērtēt prioritātes un nenotrallināt naudu pa labi un pa kreisi.
24.09.2014 12:38 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Par algām - domāju, ka vīrietim jāpelna vismaz kādi 1000eur, kā jau te minēja. Tēma tiešām interesanta izvērtusies, es domāju, ka vajag vīrieti kādā labā veidā pamudināt uz savādāku darbu, vajag vairāk paslavēt, noteikti nedrīkst noniecināt :)

Un neņem galvā, te taču skaidrs, ka lielai daļai vienkārši sāka skaust, kad atklāji savas algas apmērus, tāpēc arī sākās tie komentāri par lielīšanos un to, ka nevajag būt tik iedomīgai :D Tomēr nav daudz sievietes ar tādu algu kā tev, domāju, ka reti kura šeit tik daudz nopelna. Kāda atšķirība, vai caur paziņām, vai nē, vienkārši skauž, ka viņām nav bijusi iespēja caur paziņām vai jebkādā citā veidā atrast labi atalgotu darbu.
24.09.2014 12:39 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Tu iesākumā jautāji, cik pelna mums zināmie vīrieši. Mans mērķis nebija Tevi aizskart, bet, lai Tu turpmāk apdomātu, kā Tu pasniedz situāciju. Par to, kā to dari anonīmi, sīkums, bet gan jau vīrietim šī tēma nav patīkama un ir jārunā pēc iespējas iejūtīgāk.
Vai viņš māk taupīt? Vai arī tērējas neapdomīgi? Ja ir taupīgs, tad mācēs tāds būt arī tad, kad būs bērniņš. :)
24.09.2014 12:41 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
Svarīgāk ir nevis cik pelna, bet kā prot ar naudu rīkoties.

pilnīgi piekrītu!

nezinu precīzi cik pelna mans draugs.. ar naudu problēmu nav! zinu ka viņam ir svarīgi, lai viņš pilnībā var par mani (un potenciālajiem bērniem) parūpēties jebkurā situācijā!
taču esam arī gājuši cauri situācijai, kad, draugam aizejot no darba, vairāk kā pus gadu bija jādzīvo no bezdarbnieka pabalstu (protams, pelnu arī es)! Izturējām bez problēmām!
24.09.2014 12:41 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Meitenes ļoti labus padomus deva,taisni brīnums.
Iespējams viņš ir laimīgs ar tādu algu,kāda viņam ir,otrkārt,viņam arī nav Tevi jāuztur līdz ar to minimālais ienākums uz diviem nemaz nav jārēķina.
Man liekas,Tev pašai jāsaprot,ko Tu grib. Kāds ir tas cipars,kuru viņam jāpelna,kādi ir tie panākumi un kad Tu būsi apmierināta ar viņa panākumiem un vai Tavai "ēstgribai" ir arī gals. Un beigu beigās tās ir Tavas vēlmes,ne viņa,tāpēc pārmest nevar un pieprasīt ne tik.tad tikai katram savs ceļš ejams. Iespējams Tev pietiks ar vārdiem un cv nosūtīšanu,kaut līdz rezultātam tie nenonāks, bet apziņa,ka cilvēks cenšas ir tas,ko Tev vajaga.
24.09.2014 12:44 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tas uzstādījums, ka vīrietim esot jāpelna vismaz 1000. tas nozīmē, ka daudzu amatu pārstāvjiem Latvijā vispār būtu jāaizliedz veidot attiecības ar sievieti? :D
24.09.2014 12:45 |

Reitings 254
Reģ: 05.09.2014
Par algām - domāju, ka vīrietim jāpelna vismaz kādi 1000eur, kā jau te minēja. Tēma tiešām interesanta izvērtusies, es domāju, ka vajag vīrieti kādā labā veidā pamudināt uz savādāku darbu, vajag vairāk paslavēt, noteikti nedrīkst noniecināt

Kampanella un pārējās, kas tā domā - bet kādēļ tieši vīrietim? Kādēļ ne sievietei? Kādēļ jūs sakāt ''tev ir jāpelna tik un tik!'' nevis ''man ir jāpelna tik, lai man nebūtu no svešiem makiem jādzīvo''? Pret sevi jau te reti kurai ir prasības.
24.09.2014 12:49 |

Reitings 4320
Tāpēc, ka vīrieši parasti ir ģimenes galvas un pelnītāji. Un acīmredzot arī tēmas autorei tā ģimenē iemācīts, tāpēc tagad ir problēmas. Bet tos 1000eur es nosaucu tīri tā, padomājot, cik ģimenei, manuprāt vajag, kas ir tas minimums, un sadalot ar divi, ja abi pelna vienādi, nemaz nesaku, ka vīrietim jāpelna trīs reizes vairāk kā sievietei, manuprāt, vīrietis un sieviete var pelnīt arī līdzīgi, galvenais, lai sanāk kopā visam, ko sirds kāro.
24.09.2014 12:52 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Nihonto, jo autore uzdeva jautājumu par vīrieti. tik vienkārši.
24.09.2014 12:56 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Nihonto, ok, teikšu tā - 1000 ir min ienākumi diviem. un tad ir variacijas par tēmu,kurš mazāk un kurš' vairāk.
24.09.2014 12:58 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012

Kampanella un pārējās, kas tā domā - bet kādēļ tieši vīrietim? Kādēļ ne sievietei? Kādēļ jūs sakāt ''tev ir jāpelna tik un tik!'' nevis ''man ir jāpelna tik, lai man nebūtu no svešiem makiem jādzīvo''? Pret sevi jau te reti kurai ir prasības.

+++

ja sieviete labi pelna, tad viņai ari māmiņalga būs laba un nebūs jāsatraucas, kā būs, kad aizies dekrētā. Tāpēc, manurpāt, jāpaļaujas jebkurā gadījumā uz sevi ne otru!
24.09.2014 12:59 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Ja abi tiešām mīl viens otru, viss nokārtosies. Puisis uzklausīs meitenes raizes un klausīs kādam no ieteikumiem par augstākiem ienākumiem (ja tādi nāks), turpretī meitenei jābūt saprotošai, iecietīgai un jāpalīdz savam vīrietim ''augt'', nevis nesaskaņās mest ģīmī riebīgus faktus par to, kurš pelna vairāk.
24.09.2014 13:01 |

Reitings 4320
Ok, padomājiet pašas. Autorei alga ir 1000, draugam 700eur, kopā ir 1700. Viņa saka, ka grib bērnus un pirkt māju, bet tajā pašā laikā nevēlas atteikties no tā, ko pašlaik dara par šiem līdzekļiem. Elementāra matemātika. Vajag klāt vēl summu X, nu piemēram 1000eur vēl. Pašai autorei ir plāns, kā pelnīt vairāk, piemēram, viņa savus ienākumus palielina par šiem 1000eur. Beigās autore pelna 2000 un draugs 700eur. Nezinu gan vai tā ir normāla situācija. Tālāk sagribās vēl kaut ko, gadiem ejot un atkal, sievete domā kā nopelnīt, bet vīrietis tikai sēž uz saviem 700eur?
24.09.2014 13:03 |

Reitings 254
Reģ: 05.09.2014
Tāpēc, ka vīrieši parasti ir ģimenes galvas un pelnītāji.

Nu tas tāds stereotipisks pamatojums vēl no 19. gadsimta. Neko vairāk par ''vīrieši parasti pelnīja vairāk tātad vīriešiem arī turpmāk jāpelna vairāk'' tas nepasaka.

manuprāt, vīrietis un sieviete var pelnīt arī līdzīgi

Nu nav tagad tādi laiki, kad visi Latvijas vīrieši un sievietes varēs pelnīt 1000 mēnesī, un domāju, tu to ļoti labi zini. Tavs komentārs varēja būt vienīgi par to, ka normālā gadījumā vīrietim jāpelna krietni vairāk kā sievietei.
24.09.2014 13:04 |

Reitings 4320
Ja ir savs bizness, varbūt viss nav oficiāli, tā visa alga, un tad māmiņalga var arī nebūt liela.
24.09.2014 13:04 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Kāda atšķirība, vai caur paziņām, vai nē, vienkārši skauž, ka viņām nav bijusi iespēja caur paziņām vai jebkādā citā veidā atrast labi atalgotu darbu.

Nē, man neskauž, jo es strādāju labi atalgotu darbu, kuru esmu ieguvusi saviem spēkiem ;) Man vnk iekrita acīs tas, ka viņa uzsvēra kā par sevi, tā par savu vīrieti to, ka caur paziņām pelnīja tik un tik un redz, tagad, kad nav caur paziņām viņš pelna mazāk, bet viņa nestrādājot caur paziņām pelna vairāk. Nu un?! Nu pelnija viņš vairāk, tā bodīte ir ciet! Labrīt, realitātē!

Un mans ierosinājums - tad dzemdē bērnu, bet lai viņš iet BKA. Tā mūsdienās arī ir opcija. Tu nezaudēsi savu komforta summu un bērns būs aprūpēts ;)
24.09.2014 13:06 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kampanella - es domāju, ka autore neizmainīs savu vīrieti. Viņam pa liela viss apmierina. Jā, viņš saprot, ka jāpelna vairāk, bet nedara priekš tā neko. Sanāk tikai blablablaa
Viņa ir uzņēmīga un zina, ko vēlas sasniegt, bet puisis nav tāds.. un pārtaisīt viņu būs ļoti grūti.
Ja nu vienīgi pati atradīs viņam darbu.. un vēl labāk, ja pati arī uz pārrunām aizies.
24.09.2014 13:08 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Ko juus te kluupat visas vinjai virsuu? Melnstraadnieks bez ambiicijaam, kursh turklaat pelna mazaak. Te vispaar ir jaapadomaa, vai autorei ir vajadziiga kopiiga naakotne ar taadu. Redz, vinjai tagad jaapiekopj augstaakaa diplomaatija, taa uzmaniigi vins jaavirza uz priekshu, nedriikst taa paaraak paarmest utt. Jaaukleejas kaa ar mazu beernu, vai ne? Jebkuram normaalam viirietim buutu jaasaprot, ka pienaaks briidis, kad buus jaaruupeejas arii par beerniem ne tikai par sevi. Ar taadu indiviidu dziivojot, vai tik nebuus taa, ka autore ar ratiem skries uz ofisu straadaat, jo melnstraadnieks uzskatiis, ka Maximaa pirkts paartikas maisaa, tirgus tupeles un nomaksaati komunaalie ir pietiekoshi.

Ja te dazhai labai dziive aprobezhojas ar paeeshanu un komunaalos nomaksaashanu, tad, jaa, jums taadi maz pelnoshi melnstraadnieki ir gana labi. Bet, redziet, ir cilveeki, kuri veelas celjot, iegaadaaties kaadu lielaaku pirkumu, paeest aarpus maajas, aiziet pie friziera, apmekleet kaadus kursus vai aerobiku utt...Kaapeec tagad jaameklee psihologjiski pareizaakaa pieeja un jaabojaa savi nervi, vinjam loceklis no zelta, vai? Saprotu, ka autore kaut kad tuvaakos gadu laikaa veelas beernus utt, tad varbuut dod savam melnstraadniekam noteiktu laika posmu, kuraa vinjam jaatrod darbs ar pieklaajiigu algu. Ja shim joprojaam nav motivaacija skustinaat pakalju, normaali pelnoshu viirieshu truukums uz pasaules nevalda. Varbuut kaada no foruma daamiiteem sho panjems sev, kaada no taam, kas kliedz, ka jaapriecaajas, ka vispaar pelna, phe :D
24.09.2014 13:08 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Arī sieviete var pelnīt pietiekami daudz, pat vairāk par vīrieti, ja tas ir ģimenes dēļ.
Un ja ir ģimenē ir bērni tad, izņemot dekrēta laiku, abi vecāki var gan strādāt un pelnīt, nevis viens dzīvo tikai pa darbu otrs pa mājām. Jo bērniem vajag abus vecākus gan fiziski, gan emocionāli, nevis vienu kurš visu laiku ir klāt un otru, kuru neredz gandrīz nemaz.
Nauda, protams, ir svarīga lieta, bet ar to vien laimīgs nebūsi.
24.09.2014 13:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits