Vakar biju laukos un salasiju daudz cidonijas, tikai tagad problēma - ko ar viņām darīt?
Gribas kaut ko interesantu, piemēram cidoniju vīnu. Kāda ir taisijusi, cik daudz cukurs būtu jāliek klāt?
Ko vēl var tādu intresantu no cidonijām uztaisīt?
Es sagriežu cidonijas, apberu ar cukuru un atstāju, lai izvelk sīrupu. Tad noleju un šo sīrupu izdzeru kā tēju vai taisu sulas, sasaldēju un ziemā lieku pie dažādām sulām, bet palikušās cidonijas izkaltēju un sanāk sukādes
Es arī griežu, apberu ar cukuru (1:1), diennakti nostādinu un noleju sīrupu! No pašām cidonijām pēc tam taisu sukādes vai salieku burciņās-salds našķis sanāk!
Jā, man arī šķiet, ka nav no cidonijām nekā labāka par to sīrupu! Es vienu gadu nenotecināju to sīrupu, bet ar visām cidonijām saliku burciņās un dzēru kā tēju ar auglīšiem. Super! Arī noderīga lieta, kad slimoju un ir jādzer daudz šķidruma, šitā ir otrā izvēle pēc upenēm