Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Delikāta problēma.

Reitings 3
Reģ: 13.09.2014
Man ir 17 gadi. Man ir problēmas, taču nezinu kā to risināt.
Man bija tā, ka no 1-9 klasei mani skolā apsaukāja. teica, ka esmu neglīta , nekad nevienam nepatikšu. Kad mēģināju ar kādu runāt, mani atgrūda, izsmejoši runāja. 9 gadus es klusēju , kad mani apsmēja, es neko vispār neatbildēju.
Tagad tas uz mani ir atstājis lielas sekas. Pēc 10 klases nomainīju skolu. Man ir grūti kontaktēties ar cilvēkiem, palaižu garām iespējas iepazīties ar zēniem, kuri man simpatizē. Esmu ļoti noslēgta.
Un vislielākā problēma - man ir ļoti, ļoti, ļoti ,ļoti zems pašvērtējums. Dēļ tā esmu pieņēmusi faktu, ka esmu neglīta. Un domāju tā - ja esmu neglīta, tātad nav jēgas sevi kopt. Jā, esmu ļoti nekārtīga, nejēdzu pat traukus īsti nomazgāt. Pa šiem gadiem tas ļoti iedragājis manu pašvērtējumu un nākušas klāt daudz citas problēmas. Jā, man ir grūti, vecāki ir šķīrušies, ģimenes man īsti nav. Vecāki uzrodas tikai tad ja ir kādas nepatikšanas, citādi neliekās ne zinis par mani.
Es nezinu, ko lai dara un ar ko sākt. Uzticamas personas man arī nav, kurai varētu šo pastāstīt. :(
13.09.2014 18:15 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Ja ir iespējas, apmeklē psihologu. Nevis tapēc, ka tas ir moderni, bet tāpēc, ka viņš palīdzēs Tev saprast un atgriezties pie Tevis īstā es!

Tas, kāpēc Tu šobrīd arī esi nekārtīga un nevīžīga, gan man nav skaidrs. Sāc ar to. Tev ir jāsāk patikt sev.
Valkā brilles? Kāpēc Tevi apsaukāja? Iespēju robežās sāc darīt sevis laba to, ko nekad neesi domājusi darīt.
13.09.2014 18:19 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Varam parunāt privāti,ja vēlies.
13.09.2014 18:20 |

Reitings 42
Reģ: 11.09.2014
Skumji.
Es domāju, ka tev vajadzētu saņemt sevi rokās, piekopt, iepazīties ar cilvēkiem, kuri tev dos stimulu mainīties. Lai gan, ja esi noslēgta, tad tā grūtāk iesākt kontaktu.. Laikam nebūšu tas labākais padomu devējs :D
13.09.2014 18:25 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Ļoti piemērota profila bilde.

Ko tieši gaidi? Ja tiešām domā, ka nav jēgas sevi kopt utt., tad tagad gaidi, ka kāda šeit Tevi metīsies mēģināt pārliecināt par pretējo?
Svarīga ir attieksme.
Jebkurā gadījumā, lai vai cik neglīts nebūtu cilvēks, tas, kā viņš pret sevi izturas, cik daudz pie sevis "piestrādā", rada atšķirību.
Bet, ja uzskati, ka nav vērts, tad priekš Tevis tiešām nav vērts. Pat, ja citam cilvēkam Tavā vietā būtu vērts.

Skolās psihologu konsultācijas ir bez maksas.
13.09.2014 18:26 |

Reitings 3278
Patiešām! Nomaini vismaz profila bildi. Citādāk jau tas sāk likties, ka pati uzprasies,lai par Tevi rūpētos, auklētos...
13.09.2014 18:28 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Ir viegli pateikt - sāc patikt pati sev, bet realitātē tas ir ļoti grūti. Iesākumam tu vari sākt ar sevis kopšanu, uzreiz jutīsies labāk un uzlabosies pašvērtējums. Ja tevi neapmierina savs augums, sāc vai nu sportot, ēst veselīgāk, kaut vai atteikties no saldumiem utml. produktiem. Varbūt pamaini savu garderobi.
Būtiski ir arī paraudzīties uz sevi objektīvi nevis caur to, ko kāds no malas par tevi saka. Padomā, kas tev savā izskatā nepatīk un vai tu to vispār pati vari mainīt, piemēram, tu nevari mainīt to, cik tev ir garš vai īss deguns, bet tu vari mainīt savu matu krāsu utml.
13.09.2014 18:31 |

Reitings 3278
sāc patikt pati sev, bet realitātē tas ir ļoti grūti. Iesākumam tu vari sākt ar sevis kopšanu, uzreiz jutīsies labāk un uzlabosies pašvērtējums. Ja tevi neapmierina savs augums, sāc vai nu sportot, ēst veselīgāk, kaut vai atteikties no saldumiem utml. produktiem. Varbūt pamaini savu garderobi.

- Tas jau arī ir tas - "Sāc patikt sev"!
13.09.2014 18:38 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Pirmkārt uzskatu ka ir jāiet pie speciālista, pie psihologa pie kura varēsi izrunāties, līdz ar to ka tev būs kāds cilvēks kas tevī klausīsies un palīdzēs tev saņemties, tu pati lēnām atradīsi gribas spēku lai varētu savest sevi kārtībā. Sākot ar mazumiņu kaut vai sevis sakopšanā, kamēr tu paskatoties spogulī ieraudzīsi cilvēku kurš tev jau patīk labāk. Ar sevis savešanu kārtībā un psihologa palīdzību tu jau būsi mazliet vairāk pārliecināta sevī un tad, pakāpeniski ir jācenšās iepazīties ar cilvēkiem, kaut vai ar vienu cilvēku nevis ar 10 uzreiz.
Par sevis sakopšanu un garastāvokli, mans ieteikums ir ja tu kādreiz jūties slikti, vienalga vai tas ir dēļ izskata vai kāda cilvēka komentāra utt. izmanto šo laiku lai sevi "uzpucētu", uztaisi sev manikīru vai pedikīru, ieej kārtīgā vannā vai vienkārši dari to kas tev liks justies labāk.
Pilnveido arī savu izskatu, ej iepērcies, nopērc ko tādu pēc kā tava sirds mūžību jau ir kārojusi, bet tu tai vienmēr to esi liegusi jo nejūties gana drosmīga lai to spētu uzvilkt.

Tu nedrīksti naivi cerēt ka visi cilvēki turpmāk būs jauki, ir jāsaprot ka cilvēki ir kā dzīvnieki, stiprākais izdzīvo, bet lai būtu stiprākai tev ir sevi jāpilnveido, gan kā izskatā, gan zināšanās un publiski ir jāparāda tas ka tu neesi vāja, tas nekas ka varbūt ar esi, bet nerādi to citiem jo viņi to izmantos lai tik tevi sāpinātu vai izmantotu.
13.09.2014 18:50 |

Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
Psihologs vai arii psihoterapeits, ja ir liidzeklji. Tie parastie ''miili sevi'' ''pienjem sevi'' komentaari neko daudz nedos, ja tik ilgi cilveekam ir grauts pashnoveerteejums un nav neviena, kam izlikt savu saapi un sanjemt kaartiigu atbalstu.

Vari droshi rakstiit privaati.
13.09.2014 18:54 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
papardes ziedā painteresējies.
13.09.2014 18:59 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Neskatoties uz to, ka neredzi jēgu, sāc sevi kopt, krāsoties, ģērbties smuki utt. Moš puiši sāks pievērst uzmanību un tad jau sajutīsies pievilcīgāka.
13.09.2014 18:59 |

Reitings 17203
Neskatoties uz to, ka neredzi jēgu, sāc sevi kopt, krāsoties, ģērbties smuki utt. Moš puiši sāks pievērst uzmanību un tad jau sajutīsies pievilcīgāka.

Ieteikums ir jauks, labi domāts, bet realitātē sevis kopšana nedrīkst tik darīta priekš tā lai iegūtu uzmanību, it īpaši ja psihe jau ir iedragāta no vairāku gadu apcelšanas. Cilvēkam sevi ir jāsāk kopt sevis dēļ, kad pats būs tam gatavs lai viņu vairs nespētu iedragāt apkārtējie par viņa lēmumiem sevi pilnveidot. Ja nedrošs cilvēks šādi sāks darīt pirms psiholoģiski vispār ir gatavs tam, tad ir ļoti liela iespēja ka ja viņa pēc tam ar saņems kādu negatīvu komentāru, viņa padosies vel vairāk un tad mainīt ko būs vel grūtāk.
13.09.2014 19:04 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ne velti saka, ka shoppings un skaistumkopshana ir sievietes terapija. Taa tas paarsvaraa arii ir! Izmanto shos liidzekljus, lai sajstos labaak, pievilciigaak.

Veel iesaku koncentreeties uz pozitiivaam lietaam, nevis negatiivaam. Klausies jauku melodisku muuziku (saka, ka, piem., klasiskaa muuzika dziedee dveeseli), lasi iedvesmojoshu literatuuru, ruupeejies par labu miegu un garshiigu veseliigu paartiku, nedaudz pasporto - tiiri savam priekam, lai izkusteetos, ej pastaigaas vai aizbrauc kaut kur taalaak, kur ir skaistas vietaas ar skaistiem skatiem (piem., rudenii Sigulda noteikti). Varbuut atrodi sev kaadu hobiju - rokdarbus, fotografeeshanu, blogu, dziedaashanu u.t.t. Izmeegjini kaut ko jaunu, bet patiikamu - spa salonu, baseinu, trenazhieru zaali, varbuut kaadus pulcinjus, kursus. Meegjini piepildiit sevi ar pozitiivaam lietaam, nodarbeem, dziivesveidu, informaaciju, iespaidiem - redzeesi, ka praats kljuus gaishaaks, ljoti iespeejams ieguusi sev jaunus draugus un noteikti guusi pashpaaliecinaatiibu.
Tas, kas notika skolaa vai gjimenee - taa ir nieciiga dalja no pasaules un dziives. Nav veerts uz to iecikleeties. Pasaulee ir briinumpilna! Cilveeki ir dazhaadi - ir gan taadi, kuri tevi nepienjems, bet ir arii taadi, kuriem tu buusi visdaargaakais kas vien var buut. Taapeec netici un nepienjem visu negatiivo par absoluutu patiesiibu.
13.09.2014 19:05 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Jā, esmu ļoti nekārtīga, nejēdzu pat traukus īsti nomazgāt.

Nevīžība nekādi nav saistīta ar cilvēka pašnovērtējumu, tas ir cilvēka netikums.

Un vislielākā problēma - man ir ļoti, ļoti, ļoti ,ļoti zems pašvērtējums. Dēļ tā esmu pieņēmusi faktu, ka esmu neglīta. Un domāju tā - ja esmu neglīta, tātad nav jēgas sevi kopt.

Es domāju, ka daudziem cilvēkiem ir kompleksi, centies sevi ieprogrammēt uz pretējo. Jo cilvēkus iemīl pēc darbiem, sāc ar savu raksturu, esi čaklāka, dari lietas ar prieku, bet pēc tam, vari sevi paslavēt, par savām labām īpašībām un sākt celt savu pašapziņu.

Skaistums, protams ir ierocis, bet cik nav sieviešu, kuras ir laimīgas sievas un māmiņas, jo ir brīnišķīgi cilvēki, strādīgas, mērķtiecīgas, čaklas un gādīgas. Lūk, ko patiesi vīrietis novērtēs.
13.09.2014 19:11 |

Reitings 2037
Mums reiz skolotāja zināja teikt, ka nereti, tieši tie skolnieki, kurus apsmēja un visādi citādi diskriminēja, dzīvē spēj panākt daudz vairāk par tiem, kuri bija tie pāridarītāji.
13.09.2014 19:14 |

Reitings 17203
Es varbūt esmu dīvaina, bet man grūtā laikā patika Imanta Ziedoņa epifānija - "Es jums saku: dziediet!". Šī epifānija man patika jo tiešām es darīju tieši tā kā tur teikts, kad jutos slikti, pie sevis dziedāju, ja biju viena, tad pat dziedāju skaļi un visu niknumu tā izliku, saņēmu sevi grožos, jo vajag kaut kā izpaust tās emocijas kuras sakrājas, savādāk tas nāks laukā vel trakāk ar gadiem.

http://www.youtube.com/watch?v=Y5lRYOxtSaU
13.09.2014 19:18 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Es nezinu, ko lai dara un ar ko sākt.

Sāc ar sevi. Kārtība apkārt, sevis kopšana utt. Ja būsi nevīžīga, arī turpmāk ar tevi neviens īsti nevēlēsies draudzēties.
Jācenšas iegūt draugus, paziņas, vienkārši runāt ar cilvēkiem un būt atvērtai, draudzīgai. Ja nebūsi viena pati, arī būs daudz, daudz vieglāk, interesantāk utt.
Iesaisties kādās aktivitātēs, piemēram, dejošanā vai uzsāc nodarboties ar kādu sporta veidu. Kaut savam priekam kaut ko dari.
Atceries, ka visur cilvēki nav tādi, kā bija tos tavus 9 gadus.
Un piekritīšu Neonam, ka būs cilvēki, kuri tevi nepiņemes, bet būs arī tādi, kuriem būsi visdārgākā, lai kāda arī tu būtu.
Arī neieciklējies uz to skaistumu utt. Paskaties pati apkārt, ka daudzas skaistās ir vienas, bet tās, kurām kāds lieks kg un nav bārbijas sejiņa, ir ar daudz draugiem, interesantu dzīvi, lielisku puisi pie sāniem (nerunāju šoreiz par tām, kurām vienalga, kas blakus) utt. Galvenais pašai jābūt aktīvai un foršai. ;)
13.09.2014 19:20 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Man ļoti patīk stāsts par neglīto pīlēnu. Taču tikai tu pati izdari izvēli izaugt par skaistu gulbi vai lielu pīli. Skola nav visa dzīve un emocionālā vardarbība skola un bērnībā neietekmē tavu turpmāko pieaugušo dzīvi, ja vien tu to nepieļauj. Arī mani skolas gadi bija tīrā elle, biju dīvaina paskata dīvaini ģērbts skuķis, kuru visi apsmēja un necieta, jo labi mācījos. Bet skola beidzās - izkopu savu stilu, sakopu sevi, izcīnīju cīņu ar saviem kompleksiem un skatījos uz priekšu. Atradu darbu. Un iedomājies - kolēģi pieņēma mani tādu, kāda esmu, atradās draugi, kopīgas intereses. Tad arī sāku noticēt sev. Kad noticēju sev, parādījās tas īpašais cilvēks manā dzīvē. Galvenais ir noticēt saviem spēkiem un nepakļauties apkārtējo spiedienam.
13.09.2014 19:21 |

Reitings 2037
Kas dvēselei tīkams, to acs par skaistu uzskata.
13.09.2014 19:29 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Skolai vajadzētu būt savs psihoterspeits. vari aiziet pie tā. :)
13.09.2014 19:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits