Šķiršanās - kā sadalīt draugus?

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Sveikas Cosmo viedās dāmas un kungi!

Šodien man ir filozofējamais garastāvoklis, tāpēc vēlos padiskutēt arī šeit par pēdējā laikā man aktuālu tēmu. Nesen ar draudzeni sēdējām un runājām, bet pie gala slēdziena tā arī nenonācām. Tā kā es un mani draugi esam pieskaitāmi 25+ vecuma kategorijai, visi ir precēti un ar bērniem, tad mūsu ģimenes savstarpēji draudzējas. Šajā vasarā, kad mēs ar vīru izbaudām jaunlaulāto statusu un lidināmies pāris metrus virs zemes, diemžēl apkārtējo pāru attiecības nav tik spīdošas. Respektīvi, vairāki pāri šķiras vai cieš no laulību krīzes. Nesen ar manu labāko draudzeni uzzinājām, ka pazīstams pāris šķir laulību pēc 15 kopā nodzīvotiem gadiem un ar 3 bērniem. Cits pāris arī pārcieš 10 gadu laulības krīzi un no izjukšanas viņus atturēja mūsu kāzas (!). Vēl kāds pāris pašķīries uz laiku. Pati mana draudzene jau arī ilgu laiku risina samilzušās laulības problēmas. Un te nu man radās jautājums. Kā pareizāk rīkoties man un vīram? Vai kā pareizāk rīkoties šo pāru draugiem? Jo mana labākā draudzene ir precējusies ar mana vīra labāko draugu. Kā rīkot kopīgus svētkus ar šķirtu pāri viesu statusā? Kā piemērs neapskaužamajai situācijai ir pāris nr.1 (tie, kuri šķirās pēc 15 gadiem) - kopīgajos svētkos katrs sēž savā telpā un viesi dalās divās frontēs, sievietes ar sievu, veči ar vīru. Es nevēlos dalīt draugus, es nevēlos nostāties kāda pusē, tikai tāpēc, ka viens ir lielāks draugs par otru. Kā panākt to balansu, lai šķirteņi neapvainotos?

Jūsu domas par šo manu juceklīgo stāstu? :)
12.09.2014 10:27 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
hmm tagad padomāju - man bija 17, ne 16. Bet tas lietas būtību nemaina.
12.09.2014 11:02 |

Reitings 3548
Lancaster - no tādas situācijas es arī baidos. Tas viens pāris mums bija vedēji un abi ir vīra bērnības draugi. Baidos, ka viņu nesaskaņu rezultātā tiksim raustīti katrs uz savu pusi, grūti būt neitrālajai pusei. Jācer tikai, ka viņi spēs savas problēmas atrisināt un viņi neizšķirsies.

Vispār jau grūti, kad redzi, ka viens pāris piedzīvo grūtības, bet kad 4 pāri plēšas kā suns ar kaķi...
12.09.2014 11:08 |

Reitings 7497
Lollipop,

jūsu kā draugu uzdevums šobrīd ar atbalstīt šos pārus. Ja viņi būs laimīgāki, kad izšķirsies, tad varbūt tā dēļ ir vērts nedaudz upurēt draudzību šo cilvēku labsajūtas dēļ...

Ko viņi paši domā par jūsu draudzības turpināšanos pēc šķiršanās? Kā viņi to redz?
12.09.2014 11:11 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es domāju, ka tā nav tava problēma, ja divi cilvēki nespēj civilizēti izšķirties, sākums vnm būs sāpīgs, bet pēc tam... man nav tada bijušā drauga ar kuru nespētu atrasties 1 telpā, pilnīgi mierīgi...
Lancaster gadījums ir nepieņemams, jo ja 2 cilvēkus saista kopīgs bērns..., man ir ļoti žēl bērna, ka vīrietis par viņu neliekas ne zinis, tas ir kretīniski, kāpēc bērns no tā cieš?, nepiedodami, es ja būtu tādam cilvēkam draugs, es ciet neklusētu un runātu par šo problēmu, ja cilvēks nesaprastu tad pārtrauktu draudzību, jo man nebūtu pilnīgi cieņas pret tādu lopu.
12.09.2014 11:14 |

Reitings 7497
Gurri,

draugiem tā ir riktīgākā tabu tēma. Jau gandrīz 6,5 gadi pagājuši, kopš izšķirāmies, bet visiem par šo situāciju ir bail runāt.

Bet esmu kopā ar mīļu un jauku vīrieti, kurš rūpējas par manu bērnu ļoti, ļoti.
12.09.2014 11:17 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Laiks vidu saliks pa vietām!
Protams tiko pēc šķiršanās visiem ir grūti...
12.09.2014 11:17 |

Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
Manupraat, saados gadiijumos biezi ir taa, ka agri vai veelu taa pat kaads no siem cilveekiem (no paara, kuri bija preceejusies), attaalinaas no draugiem. Nedomaaju, ka kaadam no vinjiem ir patiikami naakt uz pasaakumiem, kad pie taa pasa galda seez bijusii sieva, piemeeram (iipasi, ja ir jau izveidojusaas attieciibas ar citu cilveeku).
12.09.2014 11:18 |

Reitings 4298
Paskaidrotu kādā situācijā viņi jūs ir nostādījuši un kopīgi atrastu risinājumu.

Ja attiecības starp šķirto pāri ir sliktas, tad nekāda apelēšana pie viņu sirdsapziņas nelīdzētu. Būtu pilnīgi nepareizi runāt ar katru no šķirtā pāra un teikt "zini, jūsu šķiršanās dēļ mums ir problēmas, tāpēc, lūdzu, izturieties pieklājīgi viens pret otru, kad aicinām jūs ciemos, jo gribam, lai mūsu svētkos valda lieliska noskaņa utt. Ja man būtu spēcīgs naids pret kādu, tad nekāda draugu pierunāšana uz pieklājīgu līdzās pastāvēšanu nespētu mani mainīt savas domas. Vēl jo īpaši - ja šķiršanās kādam bijusi ļoti sāpīga, tad draugu žesti "zini, manis dēļ taču Tu vari aizmirst par nesaskaņām un ierasties uz dzimšanas dienu, kur būs arī Tavs šķirtais vīrs/sieva" liecinātu par pilnīgu iejūtīguma trūkumu. Jo kamēr draugs uztraucas par to, ka svinības neizdosies tik labi, kā iecerēts, tam otram varbūt sirds asiņo un visa dzīve ir sabojāta...

Manuprāt, pieaugušiem cilvēkiem nav problēmas pret otru izturēties pieklājīgi arī pēc šķiršanās, kaut vai aiz cieņas par kopā pavadītajiem gadiem un kopīgo bērnu dēļ.

Aloe, man pat šķiet, ka tieši pieaugušajiem cilvēkiem ir lielākas problēmas, nekā, piemēram, jauniešiem. Jo iedomājies - cilvēks daudzus gadus nodzīvojis laulībā, ir bērni, un pēkšņi laulātais viņu pamet, pamet bērnus un apprecas ar kādu citu. bet šis otrs paliek viens ar bērniem, turklāt ir jau gados, līdz ar to cerības atrast citu otro pusīti ir ļoti mazas. Ja pelnītājs bijis viens, ienākumi arī pēkšņi ir beigušies.

Labākais, ko šādā situācijā darīt, ir respektēt šķirtā pāra nostāju, jo tika viņiem pašiem ir tiesības izlemt, vai viņi spēs palikt draugi, vai metīs viens otram piecus līkumus.
12.09.2014 11:20 |

Reitings 3548
Ko viņi paši domā par jūsu draudzības turpināšanos pēc šķiršanās? Kā viņi to redz?

Viņi mūs saskata kā mācītājus, kuriem var bēdas izsūdzēt, vai kā bezmaksas psihologus, kuri padomu neatteiks. It kā vēl jau nav līdz galam izšķīrušies, tikai uz to viss iet. Taču ir pamanāmas iezīmes, ka katram ir sava taisnība un kompromisu meklēt liekas pārāk grūti. Ceru vēl, ka viss beigsies labi. Pāris, kurš šķiras pēc 15 gadiem, man konkrēti ir tikai paziņas, labākajai draudzenei viņi ir tuvāki, un tur jau iet karš pa skarbo vaļā. Tāpēc arī ar draudzeni sākām par šo visu diskutēt. Draudzenei es savu nostāju pateicu, ka viņai būs jebkurā gadījumā jāsamierinās, ka gan viņa, gan viņas vīrs būs draugi, lai tur vai kas.
12.09.2014 11:20 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Lancaster, man ir viens draugs vīrietis, kas satiekas ar vairākām sievietēm, tagad laikam ar 1, bet nemīl nevienu, nav jūtu, satiekas, jo sekss un lauku var nosist, pats sūdzas, ka grib atrast to foršo, bet nesanāk, es vēl neko, bet tās sievietes ko čakarē nav sliktas meitenes, viņas ir sievietes kurām pulkstenis tikšķ, es savu viedokli izsaku skarbu un pēdējā laikā arī komunicēt nevēlos dēļ viņa rīcības, jo uzskatu, ka tas nav ētiski, aizbrauc uz pasākumu ar vienu sievieti, tur sarunāta tikšanās ar citu, paralēli randiņi ar citām utt... bet nu ja kāds mans draugs tā izrīkotos kā Tavs vīrietis, pofig, nekādas cieņas pret tādu un manā draugu lokā tāda cilvēka nebūtu...
12.09.2014 11:22 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Bet kopējie draugi mums ir ļoti mīļi un dārgi. Līdz ar to, draugu jubilejas un citi svētki bieži tiek svinētas divreiz. Sākumā puse kompānijas un tas puisis, tad otra puse kompānijas un es.

Nākamgad meitene, kas mums abiem ļoti tuva, precas. Un tikai mūsu abu dēļ kāzās būs mazie apaļie galdiņi, lai katru savā stūrī ar mugurām vienu pret otru var sasēdināt

Tas izklausās slimi. Un tieši tie draugi ir slimi, kas x2 rīko ballītes un kāzās sēdina ar mugurām.
Es vienīgā visā šajā nesaskatu nekādu problēmu? OK, pāris izšķiras - viņu savstarpējās nesaskaņas ir viņu problēma. Tas kā jūs to uztverat, ir tikai jūsu pašu ziņā.

Baidos, ka viņu nesaskaņu rezultātā tiksim raustīti katrs uz savu pusi, grūti būt neitrālajai pusei. Jācer tikai, ka viņi spēs savas problēmas atrisināt un viņi neizšķirsies.
Vēl nekas nav noticis, bet jau fantazējam!
12.09.2014 11:22 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Es domāju, ka tās ir pārejošas problēmas. Pāris gadu laikā vajadzētu jau nonākt līdz līmenim, kad abi var atrasties vienās svinībās un normāli atpūsties. Līdz tam gan vēl jānonāk, un tai laikā nevajadzētu ieņemt neviena pusi. Jā, atbalstīt var un vajag, bet kādu no pusēm ieņemt gan nē. Paši ievārīja putru, lai paši arī izstrebj, bet, ja pie manis nāktu netīro veļu mazgāt, es laipni palūgtu manā klātbūtnē to nedarīt ..
12.09.2014 11:36 |

Reitings 7497
Aija,

man pilnīgi nekādu pretenziju nav atrasties kopā ar šo cilvēku vienā telpā. Ar viņu, savukārt, neviens no draugiem nav runājis par viņa jūtam. Draugi paši izdomāja, ka kopā mūs salaist nevar, un tas jau ilgi turpinās. Varbūt nekas briesmīgs nemaz nebūtu, ja mēs atrastos vienā pasākumā. Man ir 0 emocijas, tapat kā pret pilnīgi svešu cilvēku. Iespējams, ka viņam arī.

Tāpēc es pilnīgi piekrītu tev.
12.09.2014 11:39 |

Reitings 235
Reģ: 20.08.2014
Šķiroties pēc 6 gadu attiecībām spējām sadalīt draugus. Ar dažiem tiekamies abi, kāds pasākums ar mani, kāds ar manu bijušo. Ar citiem sanāk mazāka komunikācija, jo kaut kā es jutu, ka jāatstāj šie draugi viņam. Jebkurā gadījumā esam spējuši saglabāt attiecības ar svarīgajiem cilvēkiem. Un dažreiz arī satiekamies ar bijušo, lai gan abiem ir citas attiecības.

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tas strādā tikai tad, ja satiec vienu no pāra. Bet ko iesākt bērnu dzimšanas dienas ballītēs vai mūsu ģimenes svētkos? Jāaicina abus, bet konflikts tad neizbēgams.

Nu nezinu cik ilgi tev ir ta drauedzene. Man dazas ir no 2 gadinu vecuma, nekad neatteiktos no vinam. Un vinas ari ne no manis, laikam jau daritu ka ir tagad, es paliktu ar vinam bez pirma vira. taču mums ir cita situacija.

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Kad izšķīros no pirmā puiša - viņa labākais draugs palika manā draugu lokā. Netaisījos kaut ko šķirot, man viņš bija tikpat labs draugs palicis kā citi, kurus zināju daudz ilgāk. Bijušais par to nebija priecīgs un sāka distancēties. Īpaši jau pēc tam, kad šis draugs sāka pavadīt laiku ar mani un manu tagadējo puisi.

Ja apkārt kāds strīdas vai šķiras, mēs cenšamies palikt neitrāli un īpaši neiespringt uz citu attiecībām. Saglabājam attiecības kaut vai ar katru atsevišķi, ja nevar vairs kopā savākties. :)
12.09.2014 12:01 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Nezinu, es nekadas problemas nesaskatu, pieaugushi cilveki tachu, gan jau ka var uztureties viens otra kompanijaa? Vrabut gan vajadzes neilgu laicinju lai pierastu, ka vinji vairs nav kopaa, bet ies katrs savu celju un buus jaunas otraas pusies.
Man draugam ir loti tuva draugu grupa, visi bernibas draugi un daudzi pari jau kopsh skolas laikiem kopaa un apreceejushies. Ari mans puisis kadreiz bija kopaa ar vienu no meiteneem.
Kaa, jau teicu pieaugushi cilveki un pasakumos var uztureties viens otra kompanija. Ir iemesls ,kapec vinji nav kopaa jo vinji nesadereja kopaa, bet kaa draugi ir ok. Meitenei ir pashai savs puisis t un es esmu saderinajusies ar savu draugu.
12.09.2014 12:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits