Lasu un tiešām nesaprotu kurš ir mans variants. Es pasūtu kurpītes no valsts kas nav ES, summa ir 37 Eur ieskatot shipingu. Man būs jāmaksā muitas nodoklis vei nebūs?
Muitaspaligs.lv
22 EUR limits
Saskaņā ar grozījumiem likumā „Par pievienotās vērtības nodokli” ar 2013. gada 1. janvārī stājās spēkā izmaiņas nelielas vērtības preču sūtījumu no valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, aplikšanā ar pievienotās vērtības nodokli. Izmaiņas paredz, ka no pievienotās vērtības nodokļa atbrīvojams nelielas vērtības preču sūtījums, ja tā vērtība nepārsniedz 22 EUR vai ekvivalentu summu latos.
45 EUR limits, fiziskām personām un nekomerciāliem sūtījumiem
Preču sūtījumiem, ko privātpersona no trešās valsts sūta citai privātpersonai Latvijā ar nosacījumu, ka šāda nosūtīšana nav komerciāla, arī turpmāk tiek saglabāts līdzšinējais atbrīvojums no nodokļiem – ne muitas nodoklis, ne pievienotās vērtības nodoklis nebūs jāmaksā, ja preces vērtība sūtījumā nepārsniegs 45 EUR. Sūtījumi netiek uzskatīti par komerciāliem, ja tie nav regulāri; tajos ir tikai preces saņēmēja un viņa ģimenes locekļu vajadzībām; to īpašības un daudzums neliecina par komerciāliem nodomiem un nosūtītājs tos sūta saņēmējam bez jebkādas samaksas.