Labs psihoterapeits depresijas ārstēšanai

Reitings 197
Reģ: 29.01.2009
Sveikas,mīļās!
Man ļoti nepieciešams Jūsu padoms,bet lai neizvērstu plašas runas,lūgšu komentēt tikai tās meitenes,kurām ir reāli piemēri no pašu,draugu,radu un citu tuvu cilvēku pieredzes!
VAJADZĪGS LABS PSIHOTERAPEITS DEPRESIJAS ĀRSTĒŠANAI!Vēlams krievvalodīgs!Jau vairākus mēnešus rokos i-neta atsauksmēs,bet,protams,kas vienam der,tas otram ne visai!Esmu izmisumā,liekas,ka nauda "izdodas",bet vēlamā rezultāta nav!Tiek dzerti nozīmētie AD,bet laikam jau,ka medikamenti vieni paši neko daudz nevar līdzēt!Ļoti vēlos palīdzēt tuvam cilvēkam,bet rokas nolaižas,jo nezinu,kur vērsties pēc palīdzības,jo katra jauna neizdošanās tikai pastiprina vilšanās sajūtu....
Paldies!
09.09.2014 12:25 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Pasaules psihiatru un psihologu aprindās ir dažādi viedokļi par depresijas izcelsmi un ārstēšanu. Pastāv galēji viedokļi, kas uzskata, ka depresija ir tikai iedzimta vai tikai iegūta patoloģija. Vairums speciālistu uzskata, ka nozīme ir visiem faktoriem - gan bioloģiskiem, gan psihogēniem, gan sociāliem. Arī ārstēšanā tiek izmantotas metodes, kuras darbojas pret visiem faktoriem. Medikamenti jālieto, lai novērstu ķīmiskas izmaiņas galvas smadzenēs. Psihoterapija novērš psihogēnos faktorus. Sociālā palīdzība risina sociālās problēmas. Pirms uzsākt ārstēšanu, vienmēr jāizpēta, kādi faktori konkrētā gadījumā visvairāk darbojas un dzen depresijā.
10.09.2014 10:59 |

Reitings 27552
Pie smagas depresijas ārstēšanu sāk ar medikamentiem. Ir nepieciešama hospitalizācija, lai būtu pastāvīga psihiatra un kvalificēta medicīniskā personāla uzraudzība, jo smaga depresija ir dzīvībai bīstams stāvoklis. Vēlāk varētu tikt pievienota psihoterapija un sociāli-psiholoģiskā rehabilitācija (pasākumu komplekss, kas palīdz pacientam atgriezties dzīvē).
Jau minēju, ka daļa cilvēku pie speciālistiem vispār nenonāk. Par viņiem var uzzināt pēc izdarītām pašnāvībām. Depresija ir viens no biežākajiem pašnāvību cēloņiem. Iespējams, ka daļu no ceļu satiksmes negadījumu statistikas var attiecināt uz to. Cilvēki cīnās par sevi, kā kurš spēj. Depresijas gadījumā likme ir dzīvība vai dzīves kvalitāte. Cilvēki meklē risinājumus, kurus atrod vai neatrod.
10.09.2014 11:00 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
New York - tās psihiskās novirzes nezinātājiem tiešām var šķist kā kaprīzes. Bet tas patiešām tā nav. Medicīna ir strādājusi desmitiem gadu, lai šīs lietas pētītu un izgudrotu zāles, kas vismaz mazinātu simptomus, ja ne izārstētu slimību.
10.09.2014 11:01 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Nu protams, ka psihiatrs ir nākošais speciālists aiz psihoterapeita un ārstē ar nopietnākām metodēm, līdzekļiem un pamatīgiem medikamentiem. Bet sākotnēji būtu jādodas pie psihoterapeita, jo ne visi gadījumi ir tik šaušalīgi bezcerīgi, ka uzreiz jāķeras pie tabletēm. Bet cik man zināms, psihologi vispār ar depresijām nestrādā.
10.09.2014 11:05 |

Reitings 27552
Psihoterapeits var palīdzēt depresīva stāvokļa (kas nav depresija!!!) gadījumā,+

Un nejauciet divas dazādas lietas.
10.09.2014 11:08 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Kur ir 110% garantija, ka tam cilvēkam, kuram bija nepieciešams ieteikt psihoterapeitu, tiešām ir depresija, nevis depresīvs stāvoklis?
Ja tā tiešām būs, tad kompetents psihoterapeits arī nosūtīs to klientu/pacientu pie psihiatra vai kombinēs abu speciālistu darbu.

Bet es jau nestrīdos, vienkārši izsaku savu viedokli ;)
10.09.2014 11:12 |

Reitings 27552
To nosaka ārsts. Elementari:D
10.09.2014 11:12 |

Reitings 27552
Ja kādu nomoka šādi traucējumi ilgāk kā divas nedēļas, tad būtu jāvēršas pie speciālista, jo iespējams, šis cilvēks cieš no depresijas. Speciālists noteiks ir depresija vai nav un izskaidros, kādas ārstēšanas metodes pastāv un kādas būtu ieteicamas konkrētam cilvēkam.
Turpmākā taktika ir atkarīga no depresijas smaguma. Depresijas pēc smaguma pakāpes iedala šādi: viegla, vidēji smaga un smaga depresija.
10.09.2014 11:14 |

Reitings 889
Reģ: 04.07.2014
Un kas bija vegetativa distonija pirms vinu atklaja? Kamer cilveki par vinu nezinaja vina bija? Tagad arsti uzstada to katram otram. Varbut mes ciesam vel no kka , kas vel nav atklats ko vajadzetu paarstet ... nezinu nezinu...
10.09.2014 11:17 |

Reitings 27552
ja un AIDS un etc. Dzive attistās. Zini sifilisu kad ieveda Kolumbs eiropaa ari iolgi nemaceja arstet, cilveki ar to mira. Ak jel..
10.09.2014 11:19 |

Reitings 889
Nu ari atradi ar ko salidzinat. Labi , man prieks , ka man tadas problemas nav .
10.09.2014 11:22 |

Reitings 889
Vairak dzivi vajag baudit un mazak stulbibas domat
10.09.2014 11:23 |

Reitings 27552
pasaki ka smagi slimam cilvēkam. Vispar nekad ta nevajag metaties ar vardiem, dzive medz izskolota tādus gudros spriedeletajus.
10.09.2014 11:26 |

Reitings 195
Reģ: 02.02.2013
Garīga slimība arī garīgi ir jāārstē. Var, protams, cilvēku barot ar medikamentiem, taču tas neatrisina pašu problēmas sakni, tikai citiem rada maldīgu "miera" izjūtu. Es ieteiktu meklēt Dievu, tikai Jēzus var novērst šo tukšuma sajūtu un dot patiesu prieku, mīlestību, dot piepildījumu dzīvei un cerību.
10.09.2014 12:14 |

Reitings 889
Es tiesam nevelos but launs cilveks , bet

:D :D man sodien laikam jaiet ara no kosmo :D
10.09.2014 12:17 |

Reitings 27552
Vairak dzivi vajag baudit un mazak stulbibas domat

+

Es ieteiktu meklēt Dievu, tikai Jēzus var novērst šo tukšuma sajūtu un dot patiesu prieku, mīlestību, dot piepildījumu dzīvei un cerību.

un ārstus nevajag vispar Te gudraki un labaki ieteikumi. Ārsti jau dumji idioti. :D
10.09.2014 12:19 |

Reitings 889
10.09.2014 12:25 |

Reitings 11
Reģ: 10.09.2014
Sveikas damas,es velejos zinat vai kada no jums ir spelejusi saja internet kazino http://goo.gl/dOvly2
Ja esat tad es veletos uzzinat cik jums izdevas paturet naudas no 5000 eiro bonosa par pirmo depozitu??
Es dabuju tikai 1677 eiro,bet kadai varbut ir veicies labak? http://goo.gl/dOvly2
10.09.2014 12:28 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Par depresiju - tas, ka tā ir garīga slimība, nenozīmē, ka tās pamatā nav ķīmija.
Palūkosimies uz šo problēmu no procesu, kas norit psihiski vesela cilvēka smadzenēs un tāda cilvēka, kas cieš no depresijas, skata punkta. Iedomājieties miljoniem nervu šūnu, kas savienotas vienā tīklā un pastāvīgi kontaktējas viena ar otru. Informācija impulsu veidā skrien no vienas šūnas otrā pa nervu kanāliem, kuru beigās atrodas nervu gali. Starp šiem nervu galiem ir smalka sprauga, kas tiek dēvēta par sinapsi. Elektriskais lādiņš pa nervu kanālu aiziet līdz nervu galam un izsauc sprādzienu tajos esošajos mazajos pūslīšos, rezultātā atbrīvojas viela - mediators (serotonīns, noradrenalīns, acetilholīns un citi ), kuri, savukārt, stājas ķīmiskā reakcijā ar blakus nervu kanāla receptoru un rada jaunu elektrisko lādiņu. Tieši mediators nodod informāciju no viena nervu gala citam.
Lai smadzenes darbotos pareizi, nepieciešams precīzs un saskaņots darbs visos signāla nodošanas etapos sinapsē. Kas notiek cilvēka smadzenēs depresijas laikā? Pēc dažādiem un vēl līdz galam nenoskaidrotiem iemesliem mediatoru sinapsē kļūst mazāk, un lai lādiņš izietu caur spraugu starp nervu galiem, nervu kanālam vajag vairākas reizes pēc kārtas padot signālu mediatora izejai.

Arī ''laimes hormons'' endorfīns izstrādājās daudz mazāk. Tas, ka kaut kas tiek raksturos kā ''garīgs'', nebūt nenozīmē, ka neatstāj fiziskas sekas uz ķermeni un tā darbošanos. Līdzīgi tiek uzskatīts par veģetativo distoniju - lai gan saslimšana nav tīri fiziska, paātrināta sirdsdarbība, bezmiegs, panikas lēkmes, utt. gan ir ļoti reāli
10.09.2014 12:34 |

Reitings 195
Reģ: 02.02.2013
Es neteicu, ka nevajag ārstus, ārsti dara savu darbu, bet uzskatu, ka ne viss ir tikai medicīniski ārstējams. Protams, visi garīgi procesi atstāj fiziskas sekas uz ķermeni un tā darbību.

Es varu dalīties par sevi, man bija paaugstināta temperatūra, 37.2 ilgu laiku, murgi, nemiers, naktīs bieži cēlos, bija arī neizskaidrojama baiļu sajūta, tas viss aizgāja, kad es sāku meklēt Dievu, lasīt Bībeli, ieguvu iekšēju mieru, prieku, spēju vairāk mīlēt, pieņemt sevi un apkārtējos, uz visām lietām skatīties citādāk.
10.09.2014 13:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)