alimenti - atbalstāt?

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Vai atbalstāt alimentu nemaksātāju publiskošanu, ko konceptuāli jau atbalstījusi Saeima? http://bnn.lv/?p=141515 Vai, jūsuprāt, kauns nokļūt šādā "melnajā sarakstā" veicinātu alimentu maksāšanu? :)
09.09.2014 11:43 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vairāk neatbalstu, tomēr tā ir katra cilvēka/ģimenes personīgā darīšana.
09.09.2014 16:33 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
nasv gan persõnīga darisana. Jo nemaksataju alimentus maksā valsts, no musu nodokliem.
09.09.2014 16:34 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Neatbalstu, jo ticu, ka tur ārā ir arī sievietes, kas to ļaunprātīgi izmantos. Nesaprotu, kāds būtu tās sistēmas mērķis - pasargāt nākamās draudzenes vai spiest maksāt, lai izvairītos no kauna?
Varētu ieviest izziņu sistēmu, kur vīrietis var dabūt izziņu par to, vai viņš neizvairās no alimentiem un viņam nav nekādu kaktos nogrūsti bērnu. Izziņa būtu obligāta pirms laulībām, kopīgu īpašumu pirkšanas, kopīgiem kredītiem, bet citādi viņš to drīkstētu pieprasīt jebkurā brīdī - ja nu jaunā draudzene grib zināt. Ja vīrietis izziņu nerāda vai netaisās izņemt, tad skaidrs, ka ko slēpj.
Nedomāju, ka tā ir kaimiņu vai darba devēju darīšana, it īpaši, ja kāda speciāli prežos caurumiņus ir dūrusi.
09.09.2014 17:27 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Cik te ir lasīts,tad tēva uzrašanās,kad bērni lieli, nav nemaz tik vienkārša.Jā,tēvs nav palīdzējis ne audzināt,ne materiāli atbastījis,bet tāpat nabaga bērni mokās ar sirdsapziņu un beigās palīdz papucim.Tāda tā cilvēka daba...

Pašai ir tāda situācija, nezinu, ar sirdsapziņu es NEKAD nemocītos, tāds cilvēks man ir miris. Un šo jautājumu par papuča uzturēšanu var mierīgi atrisināt, ja viņš oficiāli atsakās no bērna, tad viņam nebūs tiesību pieprasīt, lai bērns viņu vecumdienās uztur.
09.09.2014 17:51 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Neatbalstu, jo ticu, ka tur ārā ir arī sievietes, kas to ļaunprātīgi izmantos.

Kāda veidā? Tur liks tikai tos kas ir valstij jau parādā. Valsts maksa nemaksataju alimentus. Ne jau pec katars sievas luguma. bet pec fakta.
09.09.2014 18:01 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Muusdienaas jau vispaar pastaav uzskats,ka sievietei pirms attieciibu veidosanas ir jabut ar milziigu puru,ja nu gadijumaa virietis pamet,jabut gatavai audzinat bernu vienai,ja nu virietis pamet,vienmer jabut vislabakaji un gudrakajai,ja nu virietis pamet un veel visas miljons lietas,ja nu virietis pamet. Tikai viriesi tadi,kas var staigat no vienas vietas uz otru nedomaajot par kaut kaadiem back up plaaniem,ja nu sieviete pamet.

Par to jādomā ir abiem. Diemžēl, mūsdienās gan vīrietis var pamest sievieti, gan otrādi. Un tad beigās ir tādi gadījumi, kā mums abām zināmā "Parciņa sāga", jo kādam nepietika prāta apdomāt ko darīs, ja tas otrs pagriezīsies un aizies.
Nedomāju, ka to varētu kaut kā saukt par mūsdienu tendenci. Tas vienkārši ir reālistisks skatījums uz lietām, jo ne jau tikai mūsdienās sievietes tiek pamestas ar bērniem uz rokām.

Kas attiecas uz alimentu nemaksātāju sarakstu - no tāda nav jēgas. Visas sankcijas, kas pret šādiem cilvēkiem ir iespējamas, ir kārtojamas tiesas ceļā. Ja tiesa neatrod naudas līdzekļus vai mantu, pret ko vērst piedziņu, tātad parādniekam tādas nav. Ja viņam tādas nav, tātad nav no kā maksāt. Tad ko dod tāds kauna stabs, pie kā nonāk tie, kam tiešām nav ko dot?
Pie kam, šāds lēmums pārkāpj Satversmē norādītās cilvēka tiesības.
10.09.2014 03:31 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Alexxa Es to biju domaajusi taa,ka,ja reiz par visu ir jaadomaa un jaabuut milziigam peldrinkjim,tad nav jeega vispaar neko saakt. Tapec arii prasiiju weee par lidmasiinu un izpletni. Tapat kaa neviens jau nemijgredzenus bazniicaa ar domu,ka izskirsies,jaa,tiek sastaadiiti lauliibu liigumi just in case,bet taa jau ir pavisam cita opera. Taa kaa es jebkuraa gadijumaa palieku pie sava,ka nav jaabuut ar milziigu puuru pirms mesties attieciibaas ar visaam taam izrietoshajaam sekaam.

Parcinja saagai ir cita probleema, ne kumosa truukums mutee.
10.09.2014 07:17 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
ddelirium-
ja oficiāli atsakās no bērna, tad arī alimentus drīkst nemaksāt, ja?
10.09.2014 08:19 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Atbalstu
10.09.2014 08:34 |

Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
Es noteikti esmu par to, lai darba devēji atbalstītu šādu cilvēku alimentu maksāšanu, pat, ja saņem minimālo, kā tas nākas, ka cilvēks uztaisa bērnu, aizlaiž dzīvē un tad izliekas par mirušu, likumdošanu vajag sakārtot.
+++

Neizlasiiju visu diskusiju, vrb kāda to jau ir minējusi, bet par publiskošanu es gan esmu pret.. Tieši no bērnu aizsardzības viedokļa, jo paskatoties cik augstu šobrīd skolās ir attīstīts mobings, katrs mazākais iemesls tiek ņemts, lai citu varētu apsmiet, tas varētu nodarīt krietnu ļaunumu šiem bērniem, kas aug tikai ar vienu vecāku, jo būtu tas- haahha, mums ir abi vecāki, bet tu audz tikai ar vienu...
10.09.2014 08:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits