Atcelt kāzas

Reitings 40
Reģ: 18.04.2014
Esmu izmisumā un panikā. Ir skumji. Piektdien ir paredzētas manas kāzas, bet saprotu, ka baznīcā nevaru dot solījumu cilvēkam kurš ir melis, netur solījumus un kuram ir problēmas ar alkaholu. Līdz pēdējam centos noticēt, bet piecas dienas pirms kāzām, aizejot pasēdēt ar draugiem viņš pazūd uz divām fienām. Ko iesākt? Kā būt? Pavisam galējas domas nāk prātā... Kauns paziņot radiem un draugiem.. Kā rīkoties? Paldies jau iepriekš par padomu.
07.09.2014 01:31 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Neizklausas pec alkoholika, bet drizak pec stresa pirms laulibam

Diagnozi alkoholiķis, uzstādīja cosmo meitenes. Autore sagruzījusies pirms kāzām!
08.09.2014 15:54 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
baznīcā nevaru dot solījumu cilvēkam kurš ir melis, netur solījumus un kuram ir problēmas ar alkaholu

Kaut kā ļoti apšaubu, ka šis ir balstīts uz tikai to vienu epizodi pirms kāzām, tieši tāpēc meitenes arī uzstādīja ''diagnozi'', nejau no zila gaisa tā izdomāja. Ja tā ir tikai viena reize pirms kāzām, tad jau tiešām nekas tik dramatisks, bet ja šī solījumu neturēšana ir tieši par alko, tad gan kāzas atceltu un nospļauties uz to, ko visi domā. Nejau viņiem būs jādzīvo ar cilvēku, kurš nav spējīgs turēt solījumus, melo un dzer (tas viss ir rakstīts autores komentārā, ja nu gadījumā kādai vēlme pasprēgāt par to, ka es visu dramatizēju)
08.09.2014 16:01 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Kas te ieteica radiniekiem stastit visu patiesibu utt - nekad neesat dzirdejusas "ne vinosi sor iz izbi"? Manuprat, ppazemojosi, ja var atlauties noniecinat savu bez 5 min viru.

Autorei iesaku nomierinaties un preceties. Parrunat ar toposo viru savas bailes.
08.09.2014 16:02 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
wolf , vai tu uzskati, ka , ja cilvēks, piemēram, paceļ roku pret vienu sievieti, tad pacels arī pret nākošo un tas nekad nemainīsies? Un kāpēc viņš tā ir sācis darīt? Nezinu, arī ar šo man nav bijusi saskarsme, bet es zinu, piemēram, ka es agrāk strīdos varēju palikt histēriska un neciešama un biju ļoti greizsirdīga un varēju savu vīrieti zāģēt un kontrolēt, bet tagad esmu mainījusies, savas emocijas spēju kontrolēt, esmu iemācījusies savu vīrieti paslavēt, iedrošināt uz daudz ko , vairs nezāģēju, nekontrolēju un arī viņa attieksme ir pilnībā mainījusies dēļ tā un arī viņam gribas kļūt labākam, vairāk mani iepriecināt, izteikt komplimentus. Zāģēsana un kontrolēšana panāk to, ka otrs vēl vairāk norobežojas, vēl vairāk melo, slapstās un nejūtas vairs komfortabli mājās, rodas vēlme tur mazāk uzturēties utt. bet ja veido patīkamu gaisotni mājās, iepriecina otru, nevis zāģē, bet paslavē , tad viss mainās. Viss nenotiek tāpat vien. Alkohols, histērijas un citas bēdas - tam visam ir izskaidrojums, kāpēc cilvēks tāds ir un kāpēc viņš tā rīkojas un es ticu, ka mainot kaut kādas lietas, kas to ietekmē, to ir iespējams novērst. Kaut vai man tagad ar ēšanu ir tā, ka es zinu, kāpēc es sāku ēst vairāk, kā vajadzētu, un es spēju to nokontrolēt brīdī, kad nepieļauju kaut kādas konkrētas lietas, kas mani uz to pamudina. Vajag motivāciju, pašdisciplīnu.
08.09.2014 16:06 |

Reitings 2037
Zāģēsana un kontrolēšana panāk to, ka otrs vēl vairāk norobežojas, vēl vairāk melo, slapstās un nejūtas vairs komfortabli mājās, rodas vēlme tur mazāk uzturēties utt. bet ja veido patīkamu gaisotni mājās, iepriecina otru, nevis zāģē, bet paslavē , tad viss mainās. Viss nenotiek tāpat vien. Alkohols, histērijas un citas bēdas - tam visam ir izskaidrojums, kāpēc cilvēks tāds ir un kāpēc viņš tā rīkojas un es ticu, ka mainot kaut kādas lietas, kas to ietekmē, to ir iespējams novērst.

Tiesa!
08.09.2014 16:09 |

Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Varbūt jau nav nemaz tik traki kā autore stāsta? Tiešām pirmskāzu stresa iespaidā nepārspīlē runājot par līgavaini?

Ko nozīmē problēmas ar alko? Cik bieži tas tiek lietots? Varbūt tas divdiennieks, kas atgadījies ir bijusi vecpuišu ballīte, kur topošais vīrs ticis dzirdīts līdz nemaņai (pati zinu tādus svinību scenārijus).
Tie ir tikai minējumi, grūti jau spriedelēt, nezinot konkrētās personas...
08.09.2014 16:11 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Kampanella, mēs neviena nevaram spriest par situāciju. Varbūt čalis 1x norāvās kāzu stresa dēļ un autore ceļ paniku, ka vīrietis neuzvedas, kā viņai labpatīkas. Varbūt autore visu laiku naivi domājusi, ka nav jau tik traki, čalis mainīsies un tagad pēdējā brīdī atvēra acis. Tu pateici savu viedokli, mēs sapratām, nevajag jau ar putām uz lūpām citādi domājošiem uzspiest savu viedokli.
08.09.2014 16:13 |

Reitings 2037
Man arī pirms kāzām mocīja spilgta emociju gamma! Vienu brīdi arī sāku šaubīties, tagad to atceroties jāsmejas, ka varēju sacepties par lietām, kuras tiešām cilvēks var izmainīt sevī.
08.09.2014 16:17 |

Reitings 4320
Es nevienam necenšos uzspiest savu viedokli, bet gan man žēl, kā jau iepriekš minēju, ka ienākot Cosmo, visas vienmēr tikai iesaka šķirties, bet nekad nepamudinās cilvēku iedziļināties un meklēt problēmas risinājumu. Man ir skumji, ka pēdējā laikā apkārt izjūk tik daudzas attiecības un jūs ar saviem ieteikumiem šķirties arī , iespējams, to veiciniet savā ziņā. Tas ir bezatbildīgi , dot šādus padomus, zinot vien dažus faktus, kas minēti diskusijā. Mēs visi esam cilvēki ar saviem niķiem un problēmām, un mums vienkārši ir jācenšas pielāgoties, sadzīvot, pieslīpēties, savākt sevi un strādāt ar sevi, savu raksturu un attiecībām. Katram ir savi mīnusi , bet dēļ time cilvēks nevar būt norakstāms.
08.09.2014 16:21 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
Jā, es uzskatu, ka ja vecis ir no sitējiem, tad viņš ir no sitējiem un viņš sitīs visas, un mani neinteresē, kāpēc viņš sit. Ja iesistu man - es aizietu momentā, jo es neļaušu sevi sist un nesēdēšu ar zilu aci, filozofiski apcerot, kāpēc viņš sit. Tā ir plika vardarbība un nekas vairāk. Tādi veči nekad neuzskata, ka ir vainīgi. Vienmēr vainīgas ir ''ļaunās sievietes, kas izprovocē'', jo viņi jau ir labiņie. Kretīni viņi ir un ja viņš ir kretīns, tad ir. Atšķirība ir tikai tajā vai sieviete aiziet un sameklē sev normālu vīrieti, kas nevilks pa seju par to, ka vakariņas ir pasniegtas 18:05 nevis 18:00, vai arī viņa paliks un pacietīs visu lielās mīlas vārdā.
Manās acīs nekad nebūs norma sadzīvot ar kaut kādiem idiotiem vai atkarīgajiem, gaidot kaut kādu mistisku mainīšanos vai turot rociņu, jo viņi arī ir pelnījuši laimi. Man norma ir harmoniskas, mīlošas attiecības, nevis auklēšanās ar dzērāju vai spēlmani.

Manuprāt, arī ir neizsakāmi liela atšķirība starp netikumu ''zāģēt vīrieti'' un dzerstīšanos, sišanu, narkotikām, azartspēlēm utt.
08.09.2014 16:22 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Miss Joker, var arī pēc mēneša, protams. Tā arī visa tā ideja - lai rīkojas pēc savām izjūtām nevis tā, ko nodomās vai nenodomās radi. Šķirties tagad, pēc mēneša vai 5 gadiem - starpības jau īsti nav. Lielāka problemātika sākas, kad pieminētie bērni un iedzīve.. bet arī tad visu var nokārtot tā, lai savu vienīgo dzīvi nodzīvotu tā, kā pašam, nevis apkārtējiem, labāk..
08.09.2014 16:24 |

Reitings 1196
Man norma ir harmoniskas, mīlošas attiecības, nevis auklēšanās ar dzērāju vai spēlmani.
Manuprāt, arī ir neizsakāmi liela atšķirība starp netikumu ''zāģēt vīrieti'' un dzerstīšanos, sišanu, narkotikām, azartspēlēm utt.

+++++++++++++++
Bišķiņ gan norivzoties no tēmas.. Par to, ka jāturās pie mīlestības lai tur vai kas mīlestība ir laba lieta, nenoliedzami, tās vārda šis tas jāupurē, utt. Bet līdz zināmai robežai. Ja mīlestības upurēšana prasa mūžīgu pieslīpēšanos, savas personības pilnīgu apslāpēšanu, mūžīgu izdabāšanu, necieņas un melu paciešanu ''mīlestības vārdā'' tad tas ir vienkārši nevajadzīgi, jo ir acīmredzams, ka cilvēks bez šādām attiecībām būs laimīgāks un tās nevajag uzturēt, pat ja ir tā mīlestība. Ne velti ir teiciens, ka ar mīlestību nevienmēr ir pietiekami.
08.09.2014 16:27 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
1. Izlasiet visu teemu, toposhais liigavainis jau ieprieksh bij n-taas reizes aizdzeeries un soliijies, ka peedeejaa reize, un taa nebij nekaada vecpuishu balliite, draugi pashi luudza toposhajai liigavai lai savaac toposho liigavaini, jo normaaliem cilveekiem ir darbs un pienaakumi.

2. Kaarteejo reizi dazhaam te ir norma, ka viirietis dzer, speele azartspeeles, jaajas apkaart vai iedod pa muti, redz, netikumi esot visiem, ja shos netikumu nav, tad noteikti seed maajaas uz sievas reekjina. Daargaas daamas, ir arii viirieshi, kuri prot normaali izklaideeties ar draugiem, nevis nolakties kaa cuukas n-tos dienu garumaa, vinjiem nepiemiit nekaadas atkariibas, turklaat vinji straadaa un apgaadaa sievieti. Zheel, ka jums taadus nav naacies sastapt un juus iesakaat autorei samierinaaties ar bezatbildiigu alkoholikji.

3. Cilveekiem, kuriem ienaakumi neatljauj, nebuutu jaakraaj gadiem un jaariiko kaazas pa n-tajiem tuukstoshiem, pieklaajiigas, nelielas kaazas Latvijaa var sariikot pa paaris tuukstoshiem, un taa nu nebuutu taada summa, par kuru jaalec uz eceeshaam. Ja ir n-tos gadus kraats, lai uzriikotu o-ho-ho balagaanu, tad ar galvu nedraudzeejas tur neviens, ar zemiem ienaakumiem buutu jaadomaa par primaaraam lietaam - dziivesvieta, taas iekaartoshana, auto utt, nevis jaaizshkjiezh nauda bezjeedziigaas balliitees. Kaazas ir skaists notikums, tachu tas nav nekas taads uuberkruts un supernepiecieshams kaa deelj buutu gadiem jaaknapinaas.

4. Jaa, izshkjirties jau taa kaa buutu nosaciiti viegli, vai ne? Tikai sasmeereeti papiiri velkas liidzi visu dziivi, tas, ka bij staajusies lauliibaa un tad shkjiirusies paraadiisies daudzviet, bet dazhaam te laikam kaut kaada diivaina domaashana no operas - labaak shkjirtene nekaa vecmeita. It kaa tas, ka sieviete bija preceejusies ar bezatbildiigu radiijumu, celtu vinjas statusu kaut kaadaa veidaa, driizaak otraadi.
08.09.2014 16:30 |

Reitings 1196
2. Kaarteejo reizi dazhaam te ir norma, ka viirietis dzer, speele azartspeeles, jaajas apkaart vai iedod pa muti, redz, netikumi esot visiem, ja shos netikumu nav, tad noteikti seed maajaas uz sievas reekjina. Daargaas daamas, ir arii viirieshi, kuri prot normaali izklaideeties ar draugiem, nevis nolakties kaa cuukas n-tos dienu garumaa, vinjiem nepiemiit nekaadas atkariibas, turklaat vinji straadaa un apgaadaa sievieti. Zheel, ka jums taadus nav naacies sastapt un juus iesakaat autorei samierinaaties ar bezatbildiigu alkoholikji.

++++++++++++++
08.09.2014 16:32 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Šķirties tagad, pēc mēneša vai 5 gadiem - starpības jau īsti nav. Lielāka problemātika sākas, kad pieminētie bērni un iedzīve.. bet arī tad visu var nokārtot tā, lai savu vienīgo dzīvi nodzīvotu tā, kā pašam, nevis apkārtējiem, labāk..

Visu jau var nokārtot, vienkārši 100% ka ja autore neprecēsies, tad viņa pēc tam vel ilgi domās kā viss būtu iznācis pēc tam ja tomēr apprecētos un tieši no tā viedokļa būtu labāk apprecēties, jo pēc tam jebkurā brīdī ar tā pat varēs šķirties, bet ja nemēģinās, tad nekad ar neuzzinās kā būtu vispār bijis. Par tik tālu nākotni kā bērni vispār te nav runa. Var ar precēti nodzīvot nedēļu, mēnesi lai vienkārši zinātu 100% ka tiešām ar šo cilvēku negrib būt kopā, vai ar tieši otrādi, pārietu pirms laulības šaubas un spētu domāt skaidrāk nevis tik emociju iespaidā iespējams.
Tik pat labi tiešām ir iespējams ka čalis tā piedzērās jo čomi viņam uztaisīja sava veida vecpuišu ballīti kur protams dzeršana ir galvenais parasti :D
08.09.2014 16:32 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
draugi pashi luudza toposhajai liigavai lai savaac toposho liigavaini, jo normaaliem cilveekiem ir darbs un pienaakumi.

Nu jā tad tas ir cits stāsts.
08.09.2014 16:34 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Die Kleine Hexe-+++
labaak shkjirtene nekaa vecmeita
Man liekas ,ka daudzaam meiteneem taa arii liekas.Tas vecmeitas vaards kaut kaa pavisam slikti skan utt
08.09.2014 16:36 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011

Cik jauki, ka pašai tas viss nebija jāraksta!! +++++
08.09.2014 16:38 |

Reitings 4320
Es nepamanīju, ka kāda raksta, ka viņai ir pieņemami, ka sit, dzer un visu to pārējo, kas tur sarakstīts. Pat negribas to bezsakaru citēt. Es nesaku, ka ar to ir jāsadzīvo, es runāju par to, ka tie cilvēki nav norakstāmi, bet gan ir vai nu jācīnās kopīgi ar šīm problēmām, vai arī, ja tas vīrietis to neredz kā problēmu, tad jāļauj viņam vienam cīnīties tālāk.
Nav man saskarsme ar sišanu , dzeršanu, bet ir jau dzirdēts, ka arī ar tādām lietām cilvēki ir tikuši galā, ir ārstējušies un nonākuši pie risinājuma. Pašas gribētu, lai jūs pamestu nelaimē, ja jums būtu kāds nelāgs ieradums? Protams, ja otrs cilvēks pat neatzīst, ka ir problēma, tad ir savādāk, jo viņam pašam ir jāgrib mainīties, otra puse var tikai palīdzēt un atbalstīt.
08.09.2014 16:53 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Kartejo reizi Cosmo meitenes izdoma savus faktus klat un kliedz "skiries! skiries!". Es, piemeram, neatbalstu dzersanu u.c. netikumus, bet es NETICU, ka autores virietis ir alkoholikis, kurs katru dienu plosto, no darba vinu par to draud atlaist, no kura smird pec peregara un vispar vinam radas baltas pelites. Lai ko vina ari teiktu saja diskusija, manuprat, tas viss ir uz emocijam. Ja vins ir tads alkoholikis, tad ka vina vareja dzivot ar vinu ieprieks, turklat novest lietu lidz kazam? Tas nav logiski. Seit pieminetais alkoholisms - aiziesana tuset ar draugiem nu gan, manuprat, nav nekads greks, turklat 5 dienas pirms kazam, iespejams, vinam ari ir kads pirmskazu stresa sindroms u.tml. Meli - nu tikpat labi var but kadi siki, baltie meli vai ari kadi lielaki meli, bet vienreiz dzive utt. Ir jasaprot, ka baltu un pukainu cilveku NEPASTAV uz pasaules. Meklejot idealu visdrizak paliksi viens un salauzts savu ceribu del. Katram cilvekam vienmer bus kads netikums un ar to bus jasamierinas, japienem. Ja autorei si viriesa netikumi nav pienemami - ok, bet es stipri saubos, ka vinai piecas dienas pirms kazam peksni tas pieleca. Drizak tiesam izklausas pec nerviem, kas izspele jokus.
08.09.2014 17:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits