Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

skumjaa teema..

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Nekā nevaru aizmigt...
Man liels lūgums, vai kāda, kas ir zaudējusi vienu no vecākiem tagad, pieaugušā vecumā, var man uzrakstīt privātu vēstuli? Ļoti gribu izrunāties... Der arī citu meiteņu sacītais, ja ir ko teikt no tēmas kā to sagremot, kā palīdzēt otram, ko drīkst teikt, ko nevajadzētu...
07.09.2014 01:26 |

10 gadi
Reitings 844
Reģ: 17.10.2013
Es zaudēju tēvu. uzdrukāšu tev vēstuli. ;)
07.09.2014 01:28 |

10 gadi
Reitings 10604
paldies diviem cilveecinjiem, kuras vieniigaas atsaucaas un uzrakstiija kaadu vaardu atbalstam!...
Ja kaada veelas, var uzrakstiit kaut ko no psihologjijas viedoklja, kaa vislabaak tikt paari, kaa pienjemt faktus, utt. Kaa arii, kaa lai sevii nomierina to, ka ir liela nozheela par pa visu dziivi nepateikto, peedeejaa laikaa neizraadiito, neizdariito.. Tik ljoti saap, ka cilveeks ir aizgaajis tik negaidiiti, ne atvadoties, ne peedeejo reizi dzirdot kaadu labu vaardu no mums.. Viss notika uz ljoti skumjas nots.... Sirds luuzt pushuu, negribu to pienjemt..! Viss tik paaragri, negaidiiti un neiistajaa laikaa un vietaa tas notika.. ;""(( kaa savaakt sevi un tuvos beeru dienaa?
08.09.2014 21:59 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Izsaku līdzjūtību, vēlu izturību.
Ieteikt neko nevaru, Dievs mani sargā, no tāda veida pārdzīvojumiem, bet mēģini cilvēku palaist, domā gaišas domas, cik daudz tomēr cilvēks izdarīja, ne to ko nepaspēja.
08.09.2014 22:04 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ja veelies vari uzrakstiit man veestuli. Vienkaarsi izlikt saapi rakstot,noteikti uzklausiisu un centiisos moraali paliidzeet ar kaadu pozitiivu vaardu.
08.09.2014 22:08 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
nedereshu paraugs mierinaajumam,bet 16 gadus atpakalj zaudeju vistuvaako cilveku pasaulee un joprojaam ir sajuta,ka tas ir noticis vakar.... taa saape nepaariet.... pirmos 7 gadus vispar bez asaraam aciis nespeju pateikt,ka esmu zaudejusi to cilveku... katru reizi raudaju, to sakot...kur vel atrasties kapos.... nekas un nekad nelidzinasies tai sapei,kas ir iekshaa....
08.09.2014 22:13 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Uzrakstīju vēstulē.
08.09.2014 22:15 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Pirmkārt pieņem šo faktu, tas nenozīmē ka tev vajag strauji censties sevi savākt, tieši otrādi, vajag ļaut tām emocijām izpausties, līdz vienkārši pienāks tas brīdis kad vairs nespēsi par to raudāt un visas skumjas būs cauri. Varbūt es esmu jukusi, bet es tiešām kapos ar aizgājušiem tuviniekiem runājos, pasaku to ko esmu vēlējusies teikt, to kas uz sirds utt. Tas savā ziņā atvieglo ka tu to visu saki ar domu ka viņi to dzird - un es tiešām ar ticu tam ka dzird.

Vel viens variants kā tikt ar emocijām galā, pieraksti kladē kopējas labās atmiņas ar tuviniekiem, visu visu to labāko kas nāk prātā, tā lai nekad to neaizmirstu un pat pēc gadiem 40 tu varētu atvērt šo kladi un atcerēties to labo.

Protams svarīgi ir runāt ar radiniekiem, tuviniekiem, tici man, neviens neprot tā "pareizi" ar tikt ar to galā, tā kā tu nebūsi vienīgā kam vienkārši būs sirds pilna ar sāpēm, nevajag to apspiest, tu tik parādi to cik ļoti tu šo cilvēku mīlēji izpaužot emocijas.

Šādā saspringtā laikā velti vairāk laika lai relaksētu sevi, centies vairāk atpūsties, neierocies tik darbos. centies kārtīgi ēst un arī sportot lai varētu gan ķermeni turēt spēcīgu, gan arī prātu.

Tā kā šai laikā esi gan jau ļoti viegli iespaidojama, centies neveikt lielas dzīves pārmaiņas, labāk uz doto mirkli vienkārši izdzīvot tās skumjas un censties savākties.

Centies ikdienā darīt lietas kuras tev patīk, tas novērsīs arī drusku prātu no skumjām, lai neieslīgtu vel depresijā.

censties Izvairīties no alkohola vai nomierinošām zālēm, jo tas tik liek aizmirsties uz mirkli, bet pēc tam var nākt atpakaļ divtik slikti.

Centies tomēr ar piepildīt savu ikdienu ar aktivitātēm, bet tai pašā laikā ievērojot to ka vajag veltīt ar laiku sev.

Izsaku līdzjūtību tev šai grūtajā laikā. Turies!
08.09.2014 22:19 |

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Cukurvāvere tev vestuliete.
08.09.2014 22:35 |

Reitings 791
Reģ: 14.03.2014
Izsaku tev visdziļāko līdzjūtību!
Vienīgais, ko varu ieteikt ir domāt par to, ka tavam tuviniekam tur augšā tagad ir mierīgi un labi, un ja tevi māc kādas bēdas par nepateiktajiem vārdiem un darbiņiem, tad zini ,ka nekad nav par vēlu to pateikt vai izdarīt, viņi no augšas vienmēr visu redz( es vismaz vēlētos tā domāt, jo tam ticu). To ko vēlies pateikt- pasaki, aizej uz kapiņiem un izrunājies, lai cik jancīgi tas neizkatītos no malas. Dari visu ko uzskati par vajadzīgu, lai sāpes remdētu.
Lai cik skumji tas būtu, jāatceras, ka cilvēki aiziet, bet mēs paliekam, un tie kas aiziet vēlas ,lai mēs būtu laimīgi,tāpēc turies! :)
08.09.2014 22:58 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Izsaku visdziļāko līdzjūtību! Meitēn, turies! Es tiešām nezinu, ko teikt, tikai - izturību!!!!!

Es arī burtiski 3 dienas atpakaļ zaudēju vienīgo vecmāmiņu, tagad arī esmu tāda... nu nekāda.

Ja kāda spētu padalīties ar padomiem, kā to visu lai "sagremo" un, kā atbalstīt mammu/ko labāk teikt (vecmāmiņa bija mammas mamma), es arī ļoti novērtētu!
08.09.2014 23:26 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Izsaku līdzjūtību visām, kas piedzīvo zaudējuma sāpes!
08.09.2014 23:30 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es arii izsaku liidzjuutiibu visaam meiteneem,kuras zaudeejusas savus tuvuniekus.
09.09.2014 16:17 |

10 gadi
Reitings 10604
nebiju šajā diskusijā iegājusi kopš pēdējā sava komentāra..
paldies!

meitenes, kuras atsaucās un uzrakstīja vēstuli, mīļš paldies visām par atsaucību, vārdiem, ieteikumiem! Visām nevarēju atbildēt, jo tolaik nebiju "uz sakariem", bija tikai telefons ar internetu, no kura man riebjas rakstīt, jo vēstuļu sadaļa visu laiku kārās - uzrakstu tekstu, spiežu 'sūtīt', lādējas, lādējas un izmet vēstuļu sākumlapu un teksts pazūd. Dusmas!

Visgrūtākais ir tas, ka mammai ir ļoti, ļoti smagi... un nezinu, kā lai palīdz. Man ir sava "jaunā ģimene", dzīvoju 200 km no viņas, te ir darbs, kas nodarbina un nesanāk 24/7 skumīgi domāt par notikušo.. bet mammuks.. grūti viņai :( Šodien pa telefonu teica, ka viņai ir dikti bēdīgi domāt par nākotni, vecumdienām. esot sajūta, ka nav vairs dēļ kā dzīvot (ar domu, ka nav vairs stiprā pleca blakus, nav palīga, nav drauga, nav ikvakara sarunu biedra...).
18.09.2014 22:37 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits