Stulbums

Reitings 171
Reģ: 17.07.2014
Kā jau jūs daudzat zinat,gaidu mazulīti..
Un mani satrauc viena lietiņa.
Vīramāte pagaidām ir bez darba,bet tulīt sāks strādāt uz pusslodzi.Aizvakar bijām ciemos un viņa man saka,man tagad būs mazbērniņš,tāpēc es strādāšu pusslodzi,pilnu slodzi nē.Es īsti nepajautāju-kāds sakars tur ar manu mazo?Šodien atkal viņa izspļāva-es neņemos strādāt vēl vienu darbu uz pusslodzi,jo man taču būs mazbērns.Man radāss sajūta,ka viņa domā dienu nakti sēdēt pie manis.Es uzjautāju-kāds darbam sakars ar mazo?Viņa-nu bet tev taču aktru dienu būs vajadzīga palīdzība.Es paliku ar muti vaļā.Viņa nopietni katru dienu taisās būt pie manis?Es to negribu.Bet tagad,ja viņa atteiksies no tā otrā darba,beigās redz es būšu vainīga,ka viņa mana bērna dēļ atteicās no tā darba,bet es viņai neļauju pieska'tit viņu.Un es arī īsti negribu viņai bērniņu savu uzticēt,jo kādreiz ar pārmetumiem viņa man pateicaa,ka paši taisijāt,paši auklēsiet..Ko darīt?
04.09.2014 13:59 |

Reitings 171
Histērijas?Nekļūsti smieklīga.
04.09.2014 22:29 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Tu cepies par reāliem s*diem. Piedzims bērns un Tu vēl lūgsies, lai kāds viņu kādreiz pieskata, lai nesaej sviestā.
04.09.2014 22:39 |

Reitings 171
A tu sākumā pati dzemdē, tad spried,kad var saiet sviestā un kad nē.Tūkstošiem sieviešu pašas skatās diendienā savus bērnus un ir dzīvas!Man ir vīrs un man nevajag,lai vīramāte dēļ savām iedomām,ka redzman vajadzēs pal;īdzību katru dienu,atsakās no darba,bet tad ņaud,ka viņai nesanāk nopirkt jaunu ziemas mēteli vai jaunus zābakus.
04.09.2014 22:46 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Autore, ko tur daudz diskuteet. Vnk parunaa ar viiramaati normaali, bez spiegshanas uz stresoshanas, ka katru dienu tomeer nebuutu veelams vinjai naakt, bet tomeer piebilsti, ka kad paliidziiba buus nepiecieshama, ceri,ka paliidzees ar padomu utt.
Galu galaa-tev tachu ir arii sava mamma.
Bet par taam dzemdiibaam un slimniicu...nu tur es viiramaati neredzu. Vaitad ar kruuti arii shii baros? Ganjau, ja vareetu, arii shajaa jomaa paliidzeetu.
Galu galaa, arii tev pashai buus jaapierod pie bebja un jaamaacaas pashai par vinju paruupeeties.
04.09.2014 22:47 |

Reitings 6263
Nu un arii fakts- ir tik daudz gjimenju, kur beerniem vairs nav ne vecvecaaku, ne braalju, maasu un arii-izaudzina, ruupeejaas un dziivo. Un tiek galaa.
04.09.2014 22:49 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Lapesnīte, neuztraucies par manu dzemdēšanu, es netaisīšu atšķirībā no tevis ģimenes locekļu apkaunojošas diskusijas. Un vīrs nevēlēsies katru dienu skatīties bērnu, viņš arī vēlēsies kādu dienu tikai sev.
04.09.2014 22:56 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Laipni un sirsniigi pasaki paldies viiramaatei par ruupeem, bet stingri paliec pie sava, ka veelies pati pameeginaat visu samenedzeet un apsolies, ka ja vajadzees paliidziibu vai padomu, tad vinja buus pirmaa, kam tu zvaniisi un ka vinjai tiks katru nedeelju laiks paspeeleeties ar mazbeerninju. Ja vinja ir sakariigs cilveeks, tad ar laiku vinjai shis pieleeks. Tagad vienkaarshi vinja ir sava veida eiforijaa par faktu, ka buus mazbeerninjsh un taapeec ir sasapnjojusies nez ko.
04.09.2014 23:46 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tas, ko pateica, ka paši auklēsiet, varēja būt no šoka. Kad es stāvoklī paliku, man manis pašas māte ko līdzīgu izspļāva. Es biju šokā. Bet viņa aprada ar domu un vēlāk arī ļoooti gaidīja mazā piedzimšanu. Viņa vienkārši bija pārstegta, nebija tam gatava, jo man vēl ne tuvu nebija tas vecums, kad visi staigā apkārt un čīkst :"Un kad Tev, meitenīt, bērni būs?". Šokā cilvēki mēdz pateikt visādas muļķības.

Bet par auklēšanu... Pirmkārt jau tas ir jāizrunā tagad, citādi turēsi muti līdz pēdējam un tad būs liels kašķis, jo viņa taču domās, ka viss ir kārtībā un būs pārsteigta par Tavu pēkšņo neapmierinātību.
Tā arī pasaki, ka vēlies visu pati darīt, taču tas nenozīmē, ka vēlies viņu kaut kā atstumt no mazā. Vienkārši Tev nebūs vajadzīga palīdzība katru dienu, tāpēc viņa droši var strādāt, bet Tu palūgsi palīdzību, ja tas būs nepieciešams. Ja pati nesaņemsies un nesāksi runāt, vēlāk vari tikai vainot sevi.

Ko Tavs vīrs par to vispār saka?
05.09.2014 00:06 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Lapsenīte - aizejiet abi ar vīru pie vīramātes un kārtīgi izrunājiet šo tēmu, lai nekas nepaliek nesaprasts kādai no pusēm.
Man ir labas attiecības ar vīramāti, bet ja gribētu, lai kāds piedalās dzemdībās un pirmajās dienās palīdz tikt galā ar zīdaini, tad tas būtu tikai un vienīgi vīrs, nekāda mamma vai vīramāte vai vēl kāds. Un jaunajiem vecākiem tiešām ir tiesības izlemt, kad ļaut kādam palīdzēt mazā auklēšanā. Atceros, ka draudzene pirms pirmā bērniņa piedzimšanas teica, ka pirmo mēnesi mazuli nevienam nerādīs, pat ne vecākiem, ka pirmo mēnesi par mazo rūpēsies tikai viņi abi ar vīru.

Man bērnu vēl nav (kaut ļoti vēlos), bet arī šobrīd domāju, ka vismaz pirmos pāris mēnešus es tiešām nevienam neuzticēšu savu mazulīti un par viņu rūpēsimies tikai mēs ar vīru. Ja mammas gribēs atnākt ciemos - raudzībās - jā, varēs atnāk, bet diendienā negribēšu, lai viņas nāk manās mājās, cenšas palīdzēt visur - kur vajag un nevajag. Domāju, ka tad, kad mazajam jau būs vairāki mēneši, tad jā, labprāt pieņemšu mammas vai vīramātes palīdzību mazā pieskatīšanā, lai pati varu kaut kur aizbraukt, atpūsties, veltīt laiku tikai sev (un vīram).
Tas, ko es darītu Tavā situācijā - tā arī paskaidrotu gan mammai, gan vīramātei - ka uz viņu palīdzību mazā pieskatīšanā ceru tikai pēc vairākiem mēnešiem un sākumā mēģināsim ar vīru par abiem tikt galā ar mazo. Ka pirmos pāris mazā dzīves mēnešus gribam pavadīt mierā un klusumā, mājās, divatā. Man pat šķiet, ka es lūgtu vismaz nedēļu pēc atgriešanās no dzemdību nama vispār nevienam nenākt pie mums, kas varētu būt grūti, jo gan mani gan vīra vecāki dzīvo salīdzinoši netālu.
05.09.2014 10:11 |

10 gadi
Reitings 13809
Šodien viņa man vispār pateica,ka varētu iet ar mani uz dzemdībām vai vismaz pirmajā naktī palikt ar mani slimnīcā pa ankti,lai palīdzētu ar mazo.

Kaut kas neiedomājams! Jā, ja attiecības ir tuvas (reizēm jau tā ir), tad jau arī meitenei nebūtu iebildumu, bet, ja attiecības ir tikai formālas, protams, ka tāds ierosinājums nevar tikt atbalstīts.
05.09.2014 10:35 |

Reitings 1256
Es saprotu autori, kaut man arī nebija, kas skatās mazo, es galīgi negribēju, ka vīrene to dara, un re esmu dziva un nevienam neko nelūdzos:P Atceros, kā sākumā riebās, ka vina nāca katru dienu uz dzemdību namu un lūrēja, kā baroju ar krūti. Brrr....
05.09.2014 11:50 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Tu saproti, ka tu reāli diskriminē vīra māti? Tava mamma, redziet, varēs augām dienām ņemties ap bērnu, a vīra mamma ne. Ar ko viņa ir sliktāka? Tas ir arī viņas mazbērns, un viņai uz viņu ir tādas pašas tiesības kā tavai mammai!!!!
05.09.2014 12:00 |

10 gadi
Reitings 5929
Es būtu laimīga, ja mana drauga māte tā teiktu, lai arī mums nav nekādas labās attiecības :D
05.09.2014 12:02 |

Reitings 6263
Tas ir arī viņas mazbērns, un viņai uz viņu ir tādas pašas tiesības kā tavai mammai!!!!

Ak, Jēzus. viņai ir tiesības uz mabērnu. Viņai bija tiesības ar ceņu izturēties pret vedeklu un tad runāt par kaut kādām tiesībām.
Nu tas taču ir pilnīgi glupam skaidrs,ka sievietēm lielākoties savas mātes būs pirmajā vietā. un tas taču ir normāli! vīra māte nav tas pats,kas pašas māte. Tās ir 2 dažādas lietas!
Protams,ka meitas vienmēr ies prasīt padomu sava mātei, ja attiecības ir labas.
tiesibas...mož,ka autorei to savu bērnu atdot vīramātei audznāšanā! tak tiesības!
05.09.2014 12:07 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Nu tas taču ir pilnīgi glupam skaidrs,ka sievietēm lielākoties savas mātes būs pirmajā vietā

Pirmajā vai ne pirmajā, bet te runa iet par mazbērnu, nevis to, kura mamma sievietei tuvāka!
05.09.2014 12:11 |

Reitings 6263
neviens jau netaisās liegt tai vīramāte iespēju tikties ar bērnu, bet nejau slimnīcā bāzties un katru dienu sēdēt pie bēbja.
Ne, nu goda vārds, tgd es redzu kā veidojas veči,kas domā,ka zīdaiņi tikai ēd un guļ, jo viņu vietu ģimenē aizņem šādas vīramātes,kas gatavas darīt visu- gan mātes darbus, gan papiņa darbus un kas grib bāzties visur, kur neprasa.
Bērna vecāiem un tikai ir tiesības notekti urš audzinās, kurš būs blakus utt....nevis kaut adām ōmēm, kaimiņ Ļudām un citām tantēm.
Tāpēc tie ir vecāki! un vņu tiesības ir primārās! tpc ja vecāki nav mierā, omes ar savām tiesībām sēž un gaida.
05.09.2014 12:19 |

Reitings 5625
Bet tiešām it kā pieaaudzis cilvēks - lai visu normāli, smuki pasaka!

Un tas, ka izteicās, ka auklēs, nenozīmē, ka tā arī būs!
Piemēram, varbūt bērns bļaus daudz - varbūt riebsies un nenāks...
varbūt viņa bija domājusi katru dienu ienākt paskatīties uz pusstundu, kā iet un iet prom... tie ir tikai daži piemēri, bet iespēju daudz. no viena teikuma tiek uztaisīta traģēdija!
05.09.2014 15:42 |

Reitings 14
Visas te tik gudri spriež un aizstāv vīramāti.. Redzētu kā pašām būtu ja vīramāte būtu ne no tām jaukākajām un tad vēl katru dienu jāpacieš..un vēl ar saviem padomiem..
Vīramāte var palīdzēt bet ne katru dienu.. Mazuļa piedzimšana pirmie mēneši ir mammai ar bērnu un tēvam ar bērnu..vecāsmammas ir izaudzinājušas savus bērnus mazbērnus jāļauj audzināt vecākiem un jāsniedz palidzība ja to lūdz..
05.09.2014 15:42 |

Reitings 37
Reģ: 14.08.2014
Es domāju, ka vīra māte jau neko sliktu negrib, viņa tikai vēlas palīdzēt. Un galu galā, autorei mazais vēl nav piedzimis un nevar jau zināt, kā būs pēc piedzimšanas, vai nebūs grūtības pārvietoties, vai ar zīdīšanu viss būs kārtībā. Man bija tā, ka mans mazais pašā sakumā apmēram 1 mmēnesi, 1,5 stundas katru zīdīšanas reizi pavadīja pie krūts, un tas tomēr ir gana ilgs laiks, tāpat ar pārvietošanos ar bija grūtības, un sieviete 6 nedēļas pēc dzemdībam nedrīkst cilāt nekādus smagumus, kaut vai tos pasus ratus, būtu labi, ja ir kāds, kas palīdz nonest, ienest dzīvoklī ratus. Kaut vai tā paša mājas uzkopšana un ēst gatavošana, vai ātra iziešana no mājām mammai bez mazā, tas tomēr ir jauki, ka kāds palīdz.
05.09.2014 16:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits