Stulbums

Reitings 171
Reģ: 17.07.2014
Kā jau jūs daudzat zinat,gaidu mazulīti..
Un mani satrauc viena lietiņa.
Vīramāte pagaidām ir bez darba,bet tulīt sāks strādāt uz pusslodzi.Aizvakar bijām ciemos un viņa man saka,man tagad būs mazbērniņš,tāpēc es strādāšu pusslodzi,pilnu slodzi nē.Es īsti nepajautāju-kāds sakars tur ar manu mazo?Šodien atkal viņa izspļāva-es neņemos strādāt vēl vienu darbu uz pusslodzi,jo man taču būs mazbērns.Man radāss sajūta,ka viņa domā dienu nakti sēdēt pie manis.Es uzjautāju-kāds darbam sakars ar mazo?Viņa-nu bet tev taču aktru dienu būs vajadzīga palīdzība.Es paliku ar muti vaļā.Viņa nopietni katru dienu taisās būt pie manis?Es to negribu.Bet tagad,ja viņa atteiksies no tā otrā darba,beigās redz es būšu vainīga,ka viņa mana bērna dēļ atteicās no tā darba,bet es viņai neļauju pieska'tit viņu.Un es arī īsti negribu viņai bērniņu savu uzticēt,jo kādreiz ar pārmetumiem viņa man pateicaa,ka paši taisijāt,paši auklēsiet..Ko darīt?
04.09.2014 13:59 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Es jautāju,kā man tā smalkāk pateikt viņai to,ka viņa var mazo pieskatīt brīvdienās,ka man nevajag,lai viņa visu laiku ir blakus un tādēļ atsakās no darba.

Kur problēma mierīgā tonī, skaidrā, neraustītā valodā, īsi un konkrēti pateikt to, ko šajā citātā esi uzrakstījusi? Mudini vīra māti pieņemt darbu, lai pensija labāka veidojas un sarunā, ka tikīdz jutīsi, ka nepieciešama biežāka palīdzība, dosi viņai ziņu.
Pacienā ar tēju, kūciņām un savu labo garastāvokli.
04.09.2014 14:36 |

Reitings 171
Reģ: 17.07.2014
kakje,es negribu celt traci un negribu,lai vīrs viņu noliek pie vietas,lai viņa apvainojas.
Es tikai gribu,lai viān dzīvo savu dzīvi un,kad viņai būs brīvs laiks,nāk ciemos un palīdz.Bērnu mēs radijām apzināti un saprotam,ka visa dzīve tiks pakārtota viņam
04.09.2014 14:37 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
nav jau jāceļ tracis :D jūs vnk parunat nevarat? man tas nav saprotams, jo es kad gribu lai vīramate nomierinās, sūtu vīru pie viņas lai normali parunā, jo tā tacu ir viņa mamma... Mums ir tā es runāju ar sau mammu, vīrs ar savu un no problems :D
04.09.2014 14:40 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Sevi arī neaizmirsi pieskaitīt bariņam?

o! pati atsaucās :D
Es ar tādu agresiju nemetos virsū autori mācīt un kaunināt,jo redzet, viņa nebučo vīramātes kājas, par to,ka kundze pakārto savu dzīvi viņas bērnam.
Ja mani viramāte apvainotu un nievājoši izteiktos, es arī zinet, ar prieku nelēktu gaisā par to,ka viņa ir izlēmusi pakārtot dzīvi manam bērnam.
04.09.2014 14:41 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
tad pasaki viņai mierīgā tonī, piemēram, pie kafijas tases, to, ko te raksti :) vari arī pateikt, ka gadījumā, ja būs pavisam grūti un vajadzēs viņas palīdzību, tu vērsīsies pie viņas. Galu galā darbu viņa varēs pamest jebkurā laikā, ja būs tāda nepieciešamība, bet šobrīd lai vairāk padomā par savu pensiju, ienākumiem un personīgo izaugsmi.
04.09.2014 14:41 |

Reitings 6263
Tā arī pasaki viņai pie tējas krūzes un miers.
Ja gribēs-sapratīs.
Es tikai gribu,lai viņa dzīvo savu dzīvi un,kad viņai būs brīvs laiks,nāk ciemos un palīdz.Bērnu mēs radijām apzināti un saprotam,ka visa dzīve tiks pakārtota viņam
04.09.2014 14:43 |

Reitings 3379
Nekas cits kā pašai skaidri pateikt, lai nesamazina darba slodzi mazbērna dēļ, vai arī lūgt vīram to pateikt, tev neatliks.
Es noteikti arī negribētu, ka mani vai vīra vecāki nu tagad steigsies auklēt savu mazbērnu, iepriekš nemaz nejautājot, vai vajag.
04.09.2014 14:47 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Nu, es vienkārši to pateiktu vīramātei! Ne uzbrūkošā tonī, bet tā pozitīvi! Piemēram, "Tik jauki, ka zinu pie kā vērsties, kad būs nepieciešama palīdzība vai gribēsies izvēdināt galvu!"
04.09.2014 14:50 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Kas vīramāti uzturēs, ja viņa nestrādās?
04.09.2014 14:51 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Atradu jau atbildi uz iepriekšējo jautājumu :)
tad pasaki viņai mierīgā tonī, piemēram, pie kafijas tases, to, ko te raksti vari arī pateikt, ka gadījumā, ja būs pavisam grūti un vajadzēs viņas palīdzību, tu vērsīsies pie viņas. Galu galā darbu viņa varēs pamest jebkurā laikā, ja būs tāda nepieciešamība, bet šobrīd lai vairāk padomā par savu pensiju, ienākumiem un personīgo izaugsmi.
+
04.09.2014 14:56 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Parunā ar viņu, lai neatsakās no darba - no darba var aiziet vienmēr, dabūt darbu ir pagrūtāk.
Tāpat sīko pirmos mēnešus nevarēsi atstāt kādam pieskatīt.
04.09.2014 14:58 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Te vispār izklausās pēc histērijas nevietā.. Būtībā, tas ir tikai Tavas IEDOMAS.. Nu pati esi izdomājusi interpretāciju frāzei: O, man būs mazbērns, strādāšu pusslodzi. Varbūt tas to arī nozīmē, ko saki, bet tikpat liela varbūtība, ka 20/7 ir Tavs pārspīlējums, zilonis ūdens glāzē. Ja jau esi tik liela un patstāvīga, tad kā liela vari izrunāties ar vīramāti, nevis cepties pati un izdomāt scenārijus, kuri varbūt nekad nepiepildīsies!
04.09.2014 15:09 |

Reitings 514
Ehh, es biju laimīga katru dienu redzot vīra māti, kura pieskatīja mazo :) Bet mēs ļoti labi saprotamies un arī pirms tam bieži pavadījām laiku kopā.
04.09.2014 15:34 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Varbūt vajag viņai kaut kā mierīgi pateikt, ka, protams, ļoti priecāsies par viņas palīdzību (šeit noooteikti to nenoraidi, pati pēc tam raudāsi par to, ja viņa uzmetīs lūpu un pirnicipiāli nekad nepieskatīs), bet , ka lai viņa neieplāno katru savu dienu palīdzēšanai, ka pati tiksi galā, bet no palīdzības noteikti neatteiksies. Katrā ziņā ,ja man būtu bērniņš, es noteikti būtu daudz nelaimīgāka ja man nebūtu kāds kurš grib palīdzēt, nekā ja kāds gribētu palīdzēt. Jo cik es esmu dzirdeju un redzejusi kā ir mammām ar mazie bērniem.. nuuu neeee, paldies. man vajag laiku sev un daudz. kaut vai normāli ieiet dušā,lēni nomazgāties, sakopties, paturēt matos maskas utt. utt. (So es saku, jo esmu redzejusi tadas situācijas, kad mammai laiks ieskriet dušā 5min kamer mazias guļ un ej tu pasapņo par lēnu taisīšanos un laiku sev..) Rēķinies, ka mazias jau ne tikai pa dienu prasīs uzmanibu, nakti vini ari medz nikoties. ta ka - es domaju, ka beigu beigas busi loti laimiga, ka ir tada vira mate, kas uztaisa est, patira maju, pasez ar mazo utt. Kaut gan man tada situacija , ka mana drauga (vira) mate sez pie manis dien dienā piebesitu, tad ari nostaditu savas pozicijas saja jautajuma sev ērtākas.
04.09.2014 15:34 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
lasot šo un daudzas citas diskusijas, bieži vien nodomāju "nabaga vīramātes" un "nedod Dievs, būt par vīramāti", jo, kur vien lasu, meitenes savus mazuļus gatavas uzticēt savām mammām un māsām ar lielāko prieku, bet vīramātēm neparko, kaut kādas greizsirdība, neuzticēšanās, vai kas?

Man arii taa liekaas.
04.09.2014 15:35 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
lasot šo un daudzas citas diskusijas, bieži vien nodomāju "nabaga vīramātes" un "nedod Dievs, būt par vīramāti", jo, kur vien lasu, meitenes savus mazuļus gatavas uzticēt savām mammām un māsām ar lielāko prieku, bet vīramātēm neparko, kaut kādas greizsirdība, neuzticēšanās, vai kas?

Man arii taa liekaas.

Manējā ir burvīga, lieliska, fantastiska (l)!
04.09.2014 15:39 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Dārgā, čupakonča, lūdzu, norādi, kur esmu agresijas mākta metusies virsū autori kaunināt? Atsaucoties uz šo citātu:
o! pati atsaucās
Es ar tādu agresiju nemetos virsū autori mācīt un kaunināt,jo redzet, viņa nebučo vīramātes kājas, par to,ka kundze pakārto savu dzīvi viņas bērnam.
Ja mani viramāte apvainotu un nievājoši izteiktos, es arī zinet, ar prieku nelēktu gaisā par to,ka viņa ir izlēmusi pakārtot dzīvi manam bērnam.

Ja autore ir izlikusi savu problēmu un lūdz padomu, tad tieši to arī daru. Ņemot vērā savu bagāto pieredzi tieši šajā jautājumā. Man ir gan bērns, gan bijušas nopietnas nesaskaņas ar vīra māti, neviena palīdzīga roka, jo pašas ģimene ir 2000km attālumā. Kā arī manā pieredzes pūriņā ir attiecību uzlabošana ar vīra vecākiem un saticīgas ģimenes nodrošināšana uz doto brīdi. Ja uzskati, ka mani padomi ir nevietā un absurdi, tad piedod, bet autorei vajadzēja uzreiz minēt, ka vēlas atrast žēlotāju bariņu, kas glaudītu pa galvu un monotomi skandinātu, cik absurda ir vīra māte :)
Elementāra pieklājība nebūt nenozīmē cita cilvēku kāju bučošanu, bet to jau apzinās cilvēki, kuriem šis vārds nav jāmeklē skaidrojošo vārdu vārdnīcā :)

Lai Tev burvīga diena! Un pirms apsauc cilvēkus, apdomājies :)
04.09.2014 15:41 |

Reitings 6263
Un pirms apsauc cilvēkus, apdomājies

jā, labi, māt:D
Nejūtos vainīga,ka sevi tā asociē un sajuties uzrunāta tajā komentā.:D sorr.
04.09.2014 15:48 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Izklausās, ka viņa nu ir izdomājusi veidu, kā ielīst jūsu ģimenē pa vidu un komandēt parādi. Kā nekā, jau izlēmusi - tev vajadzēs tieši viņas palīdzību katru dienu. Ne tu viņai ko prasīji, ne ko, bet šī jau visu izplānojusi. Gatavojies, ka mācīs dzīvo i tevi, i savu dēliņu, i vēl tavu bērnu mēģinās pēc saviem uzskatiem audzināt, jo tu jau noteikti, pēc viņas domām, neko nejēgsi.

Es viņai uzreiz pateiktu, ka viņa var nākt apciemot kad vēlas, bet bērnu audzināšu es un mans vīrietis, nevis viņa. Protams, es to pateiktu pieklājīgā tonī, bez rupjībām, bet tā, lai ir skaidrs un nerodas kaut kādas fantāzijas par to, kā viņa nu tikai nāks, nu tikai katru dienu audzinās, pat nejautājot vai tas ir vajadzīgs un mēs to gribam.

Es arī savu bērnu uzticētu savai mātei vai māsai, jo zinu, ka mana māte neturēs mani par idioti un nesāks mācīt kā man manu bērnu audzināt un nesāks ar saviem padomiem nevietā un neaicināta bāzties pa vidu.
04.09.2014 15:59 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Kad bērnam būs pusgads tu būsi priecīga par vīra māti ;)
04.09.2014 16:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits