Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā pagatavot kabaci?

 
Reitings 615
Reģ: 19.05.2014
Sveikas, jaukās dāmas :)
Manās rokās ir nonācis kabacis.. :D Un sāku domāt- ka viņu pagatavot? Par cik ar gatavošanu esmu mazliet uz Jūs , līdz šim esmu kabaci vienīgi cepusi ( sagriežot ripiņās, apvārtot miltos un olā) un cepusi kabaču pankūkas ( par ko gan sajūsmā nebiju :D )
Varbūt jums ir kādas idejas? Tā, lai garšīgi un , lai arī noguris vīrietis var kārtīgi paēst. ( tātad, kaut kas,ko var kombinēt ar gaļu? :) )
28.08.2014 11:41 |
 
Reitings 615
Reģ: 19.05.2014
Un vēlams ,lai gatavošanas process nav uz 4 stundām :D
28.08.2014 11:42 |
 
10 gadi
Reitings 6264
Reģ: 01.04.2009
Es gatavoju kabačus ar malto gaļu. Vispirms apcep malto gaļu ar sīpoliem (var arī pievienot tomātu mērci), tad piegriez klāt kabaci un visu kopā sacep, līdz gatavs. Es vēl mēdzu pārliet ar olu un var arī pārkaisīt sarīvētu sieru. Gana sātīgi.
28.08.2014 11:43 |
 
Reitings 793
Reģ: 15.09.2013
Pagatavo kabaču sautējumu.. Vienreiz viens draugs man par kaut ko tādu ieminējās.. Varbūt google kabaču sautējumiem zinās ko vairāk.. :) Un gan jau, ka gaļu arī varēs pievienot..
28.08.2014 11:43 |
 
Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Šis gan ir cukīnī sacepums, bet domāju, ka ar kabaci taisot īpaši neatšķirsies, ļoti garšīgs :)
28.08.2014 11:44 |
 
Reitings 793
Reģ: 15.09.2013
Man sagribējās kabaci. :D
28.08.2014 11:44 |
 
Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Kabaču laiviņas - sacep malto gaļu, iepilda uz pusēm pārgrieztā kabacī, kāda tomāta ripiņa, sīpols un nedaudz siera, krāsnī iekšā, līdz kabacis mīksts.
28.08.2014 11:45 |
 
Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Un ar malto gaļu taisot es gaļu pildu kabaču laiviņās - vienkārši pārgriez kabaci uz pusēm, izgreb vidu (ko vari piemaisīt gaļai) un tad pildi nedaudz apceptu gaļu, liec cepeškrāsnī un beigās ar rīvētu sieru pārber :)
28.08.2014 11:45 |
 
Reitings 793
Reģ: 15.09.2013
Ok, man drīz būs pusdienas pārtraukums.. Iešu ēst savas maizītes.. :D
28.08.2014 11:46 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Pievienojos kabaču laiviņām. Tā kā mans dārgais neēd gaļu, tad speciāli viņam top variācijas ar sēņu-sieru pildījumu un rīsu-dārzeņu. Man gan ar gaļu :D
28.08.2014 11:48 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Var taisīt kabaču pankūkas (+burkāns, kartupelis, apcepti selerijas kāti, siers, ola, milti, kaltēti tomāti, vispār var likt visu, ko sirds kāro, ar kabaču vai ķirbju pankūkām grūti kļūdīties), man kaut kā nav izdevies 2x vienādi pagatavot, jo katru reizi mājās kas cits no dārzeņiem pieejams, bet vīram garšo, kas ir galvenais. Vēl var pildīt kabaci ar rīsiem+malto gaļu, pa virsu uzlikt sieru (tā man bērnībā garšoja), tad vēl var taisīt konservus (sīpols, kabacis, burkāns), ļoti svaigi, patīkami, ziemā ideāli, lai gan mēs ar vīru visas ziemas burciņas jau esam izēduši. Šis gan der, ja kabaču daudz un kaut kas jādara:)
28.08.2014 11:51 |
 
Reitings 615
Reģ: 19.05.2014
Paldies meitenes :)
Tagad svārstos star sautējumu ( kabacis, kartupeļi, burkāni, kapoti, gaļa utt)
Vai tām pildītajām laiviņām.. Vienīgi domāju- Piemēram,sautējums sanāk diez gan daudz un droši rīt par pusdienām nebūs jādomā, laiviņas gan tāds vienas reizes jautājums, vai ne?
Es labprāt pildītu ar malto gaļu, rīsiem un pa virsu sieru.. Vienīgi manējais drīzāk nedeļu no vietas uz ūdens dzīvos, neka vienreiz rīsus ieēdīs :D
28.08.2014 12:26 |
 
Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Laiviņu daudzums jau atkarīgs no kabača lieluma un tā, cik daudz apēdat. Un sev taisi ar rīsiem, viņam bez :)
28.08.2014 12:38 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es kabaci lieku sautējumā, tad var iebarot arī tiem, kam tas ne sevišķi garšo, jo īpaši to nejūt kopā ar citiem dārzeņiem. Vēl man garšo kabači ripiņās, apcepti uz pannas, kam virsū siera un tomāta šķēles, kā arī kabaču laivas. pilnīgi sakārojās :D
28.08.2014 12:41 |
 
Reitings 615
Reģ: 19.05.2014
Lasīju par recepti, kuras princips līdzīgs kā tām laiviņām- kabaci sagriež biezās ripās un vidū pilda ar malto gaļu + pa virsu sieru.. Tagad sāku domāt, ka varbūt labāk tādu. ( vienkārši man cepeškrāsns ir no mamutu laikiem :D Ripas izcepsies ātrāk.. cepot laivas bail, ka piedegs/izsķīdīs/paliks zaļas utt , jo pat keksu cepot man viena puse keksam gatava, kamēr otra vēl pajēla :D )
28.08.2014 12:42 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
jā, var tā darīt, ka ripas pilda. es esmu tā darījusi un ir garšīgi. Pa virsu vēl siers un tomāts, ņam, ņam
28.08.2014 12:44 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man garšo vienkārši ceptas kabaču ripiņas (bez miltiem un olas) + skābais krējums un malti melnie pipari

Vēl garšīgs iznāk sautējumā.
28.08.2014 12:53 |
 
Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Man nereāli garšo kabacis apcepts zirņu miltos. Sagriež apmēram 1 cm biezās ripiņās, nedaudz apsmērē ar sāli, tad apviļā no abām pusēm zirņu miltos un cep pannā.
28.08.2014 14:19 |
 
Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Dārzeņu sautējums ar kabaci, kartupeli, kūpinātu gaļu, ziedkāpostu, papriku, sīpoliem un pupiņu pākstīm.
Visas sastāvdaļas līdzīgās daļas sagriež, sīpolus sagriež ripiņās. Vispirms mazliet apcep kartupeļus, tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas uz pannas un sautē uz lēnas uguns, pievieno gabaliņos sagrieztu kūpināto gaļu, sāli, piparus un citas garšvielas pēc savas patikas. Sautē līdz visi dārzeņi mīksti, uz beigām pievienojot saldo krējumu un garšaugus, un turpina vēl mazliet pasautēt.
28.08.2014 14:25 |
 
Reitings 482
Reģ: 22.09.2013
Apcep kabacis olā miltos...vāri apcep... sagriez tomātu daiviņās, apcep malto gaļu ar sīlpoliem. Kāro kārtās cepeštraukā - kabacis, gaļa, citronpipari, tomāti, krējums, tad vēl viena tāda kārta-liec cepeškrāsnī aptuveni uz 40 min...tad pārkaisi ar sieru un liec uz 5-7min-gatavs un ļoti grašīgi! Sātīgi!
28.08.2014 14:31 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Es kādu laiciņu atpakaļ taisīju kārtojumu ar kabaci. Kārtojumā liku kabaci, kartupeli, sīpolus, tomātus, ķiploku mērci, sieru,(varētu arī vistas fileju). Visu saklārto pa kārtām un liek cepeškrāšnī. Baigi garšīgi!
28.08.2014 14:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits