Spēlēšana tuneļos

Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Kāda jums attieksme ir pret cilvēkiem, kas spēlē tuneļos?
Dažas dienas atpakaļ gāju cauri tunelim, lai apciemotu mammu otrā Rīgas galā, sen nebiju tur gājusi, bet liels pārsteigums bija, kad aplūkoju tos, kas spēlē mūziku, atpazinu mammas kaimiņu puiku un savu skolas biedru, es gan gāju dažas klases augstāk. Man gan vairāk tāds negatīvs pārsteigums bija, kāpēc gana gudrs, izglītots puisis spēlē uz ielas, tuneļos ar sarkanām acīm. Stāstīju mammai šo, viņa teica, ka šim puisim jau ir meitene/sieva un bērniņš mazs, tas mani vēl vairāk izbrīnīja, vai tiešām puisis 20-24gados (precīzi nezinu, bet jauns) nevar atrast pieklājīgu darbu, lai uzturētu savu ģimeni.
Ir viena lieta, esmu Vecrīgā redzējusi jauniešus, kas interesanti apģērbušies spēlē visādus instrumentus, bet tas man vairāk liekas tādam azartam, izklaidei, kur puiši nopelna naudu kādam tusiņam, bet šeit ģimenes cilvēks trinkšķina ģitāru... Nez kā viņš jūtas, kad garām iet kāds viņa klasesbiedrs, draugs un iemet viņam naudu. Vai tas būtu labākais piemērs ko vēlāk bērnam rādīt?
Lai gan viņš jau tikai spēlē savu instrumentu un nevienam neko nezog, nelaupa un negalina...
Kā jums liekas - tā ir viegla naudas pelnīšana, narkotiku ietekme? Tiešām nevar atrast pienācīgu darbu.
Kādas ir jūsu domas?
26.08.2014 20:49 |

Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Bante, dun dun, domā, ko runā!
26.08.2014 21:26 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Patīk labāk, nekā ubagotāji.

Jāatzīst, ka pāris tiešām talantīgus cilvēkus esmu dzirdējis. Pāris reizes nedēļā, tunelī no Stockman uz Origo spēlē ''rasta'' stiliņa džeks, sit bungas. Neslikti sanāk.
26.08.2014 21:27 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Kontingents ar čigāņu bļaustošu, čalis, šeit pieminētais, ja nav balss, nav ko dziedāt. :)
26.08.2014 21:28 |

Reitings 73
Reģ: 26.08.2014
tavs klases biedrs nav Mārtiņs Gricmanis :D LOL
26.08.2014 21:34 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Bante - vasarās, liekas, ka visa Mūzikas skola sēž uz ielām un spēlē. Tirgoņu ielā ik pa metram kāds sīkais šķībi taurē pūš, pie Rožu laukuma tagad jau ilgāku laiku viens vecis tieši pie bankomāta akordeonu spēlē, tirgū vairāki tādi muzikanti tup. Un kur nu bez mūsu "Latvijas Talanta" dziedošā pulksteņvīra Viktora :D
26.08.2014 21:35 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Man tuneļi neraisa patīkamas emocijas, šķiet kā netīra vieta, kur divtik jāuzmanās no kabatzagļiem un pārējiem neģēļiem, kas blandās pa pilsētas ielām. Līdz ar to vienmēr cenšos pēc iespējas ātrāk šķēršot tuneļus un tik to galā, muzikantu radītais troksnis (par mūziku bieži vien nosaukt to ir diezgan grūti) rada vēl lielāku jezgu un troksni, līdz ar to priecājos, ja tunelī valda klusums un neviens lieki netrokšņo. Lielākā daļa, kas redzēta arī izskatās diezgan šaubīgi tipiņi, pret interesanti ģērbtiem cilvēkiem vecrīgas sirdī, kas tiešām skaisti muzicē nevis bļauj, man gan nav iebildumu, šķiet, ka tie tiešām arī ko nopelna :)
26.08.2014 21:46 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Katrs pelna kā māk.
Pievienojos šim.
Nenosodu nevienu, kas ir ielu muzikants. Cilvēks tomēr strādā, lai nopelnītu naudiņu, ne tā, kā dažs labs Rīgas centrā diedelē naudu "transportam", "par smaržām", "maizītei". Tādi man tiešām nepatīk, kas bezkaunīgi nāk un rāda savu gada labāko aktierspēli.
26.08.2014 21:52 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Uztveru neitrāli un uzskatu, ka viņiem nav par ko kaunēties.

Bet vispār viņiem tur savi likumi, savas teritorijas un "jumti", tapēc tās kapeikas nav nekāds rādītājs
26.08.2014 21:58 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Nepatīk, ka dzied krievu dziesmas vai klapē bungas. Pārējie netraucē un neko sliktu nedomāju par tiem "muzikantiem".
26.08.2014 22:00 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
neko negatiivu nedomaaju. Katram gadaas gruutas situaacijas un labi, ka iet un kko dara, lai beerni un pashi paeedushi.

reiz gan vecriigaa redzeeju kaa mazs puisiitis ar kkaadu lielaaku puisi sita bungveidiigu riiku. Tas gan man iisti nebija pienjemami, ka mazam beernam liek kko taadu dariit. Saprotu, ka varbuut taa var vairaak nopelniit, iezeelinaat tautu, bet nu.
26.08.2014 22:01 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Man patīk kā tunelī starp Origo un Stokmanu spēlē viena meitene vijoli! Vienmēr uzkavējos, kad eju garām. Meitene patiešām malacis. Kad ir skaidra nauda, tad viņai arī šo to iemetu futlārī.

Kopējā attieksme - labāk lai spēlē mūziku, nekā prosto stāv pie tuneļa un diedelē naudu. Sevišķs eksemplārs ir vienkājains ~30-35 gadus jauns vīrietis. Pilnīgi virsū krīt cilvēkiem, lai tikai viņam iedod naudu. Ik reizi, kā viņš man tuvojas tā draudu ar policiju, lai atšujas.
26.08.2014 22:09 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Reizēm ir gan forši ielu muzikanti redzēti. Caur tuneļiem parasti ļoti fiksi izeju, bet nav pretenziju, ja fonā kaut kas skan, netraucē it kā.
26.08.2014 22:12 |

Reitings 209
Reģ: 19.12.2013
ja viņi spēlētu ko pozitīvu,tad tas būtu klausāmi un es pat iemestu monētu. Bet kad paklausās tajā gaudošanā,vai vēl labāk-saksofonā,no kura skan tikai mūzika,kura tikai sabojā manu dienu,paliek skumji,tā vien liekas,ka eju garām mākslinieka ciešanām.
26.08.2014 22:21 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Ja cilvēkam ir talants un forši skan, kāpēc gan ne, nav man pret to iebildumu, bieži vien tik ļoti patīk klausīties, gribās iedot naudu, bet es visu turu uz kartes. Vismaz uzlabo citiem garastāvokli nevis bezjēgā ubago. Protams, ja tā ir kā pamatienākumu iegūšanas metode, ar kuru pēc tam jāuztur ģimene, diez ko gudri tas nav, īpaši jaunam cilvēkam.
26.08.2014 22:24 |

Reitings 786
Reģ: 02.03.2014
Esmu pret pasīvu ubagošanu. Dzērājs noguļas, nomet cepuri un mierīgi nosnaužas, ar pārliecību, ka cepurē būs nauda. Vēl vairāk, esmu pret šāda veida ubagošanu -

Saksofonistam, kurš naudiņu pelna, tiešām naudu nepažēlošu.
26.08.2014 22:32 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Nepatīk, ka spēlē tuneļos, jo spēlēt tie cilvēki nemāk un kaitina ar savu "talantu". Tuneļos es vēlētos burzmas skaņas, nevis greizu dziedāšanu.
pilnígi piekrítu bantei... ljoti reti káds uz ielas muzicé ausím patíkami, un ja tá ir - tad tas nav tuneljos un ir vairák savam priekam...
26.08.2014 22:39 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ušakavoam vajadzētu piemaksāt ielu muzikantiem. Ja ir talants un labi skan, lai tik spēlē. Tas rada tādu īpašu atmosfēru, it īpaši pastaigājoties pa Vecrīgas ieliņām.

Katrā ziņā neko sliktu nedomāju. Katrs var pavadīt savu laiku kā vien vēlas.
26.08.2014 22:41 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Mana attieksme dažāda. Atkarībā no talanta līmeņa. Ir cilvēki, kam tiešām labi sanāk - skaista balss vai skaista instrumenta spēle. Tad es klausos un priecājos. Reizēm cilvēku sejās vien var redzēt, ka viņš vai viņi spēlē ar prieku, vairāk spēlēšanas pēc - tad man tas prieks parasti pielīp, jāsmaida viņiem līdzi. Ir arī tādi, kam nesanāk, neskan. Nu neko. Viens puisis (ar trompeti laikam.. neatšķiru diemžēl instrumentus) jau ilgu laiku spēlē tunelī un jāsaka, ka viņa spēlēšana ir ievērojami uzlabojusies. Nu malacis, satrenējies čalis! Arī forši!
Kopumā uzskatu, ka spēlēšana uz ielas vai tuneļos nav nekas nosodāms. Ja es būtu mūziķe, es arī iespējams ietu vingrināties uz ielas - gan pašai treniņš (un motivācija censties jo mani taču visi dzird) gan arī kādam varbūt prieku var sagādāt un pat kaut ko nopelnīt.
26.08.2014 22:54 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Sevišķs eksemplārs ir vienkājains ~30-35 gadus jauns vīrietis. Pilnīgi virsū krīt cilvēkiem, lai tikai viņam iedod naudu.

Jā, tas čalis tiešām unikāls.. Reiz redzēju, kā viņš savas "darba dienas beigās" Rimčikā pērk grādīgos :D
26.08.2014 22:59 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
esmu vienaldzīga, ejot caur tuneli vairāk domāju par to lai tik kāds neko neizvelk no kabatām. Lai gan esmu dažas reizes dzirdējusi kā spēlē tiešām burvīgi. Nesanāk ikdienā iet caur tuneļiem, bet tomēr neredzu parasti vienu un tos pašus mūzikantus, tapēc nedomāju ka tas ir viņiem naudas pelnīšanas veids. citi varbūt spēlē pa to posmu kamēr meklē darbu, citi savukārt brīvos brīžos piepelnas.
bet man patīk ja ejot caur tuneli kāds smuki dzied un spēlē, bet tikai tad ja tiešām sanāk nevis mauj greizi. Tā liekas tāda neatņemama tuneļa sastāvdaļa. kluss tunelis nav tik interesans :D
26.08.2014 23:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits