S80, varbūt vari ieteikt kādu labu marinēšanas recepti?
Varu. :)
Notīri sēnes, uzvāri ūdeni, kad ūdens burbuļo met iekšā sēnes, ja ieliksi aukstā ūdenī viņas nebūs baltas vairs, bet nesmukā tonī, vāri piemet pēc garšas sāli ( man ir 6 l katls lieku 2-3 ēdamkarotes sāls), kad sēnes gatavas skaloju viņas, 2 reizes! Lai noskalotu to punķīgo masu + tīrs ūdens būtu. Kamēr skaloju vāru ūdeni, kad atkal burbuļo noskalotās sēnes metu iekšā. :)
Sākumā pielieku cukuru, nu, jau es uz aci pieberu, bet apmēram kādi 40 grami tur varētu būt, tad līdzsvaroju ar sāli. Pielieku kādas 2 ēdamkarotes, tad visu pagaršoju. Ja šķiet labi, nav par saldu vai sāļu, leju klāt savu 70% brīnumu ( esenci) 2-3 ēdamkarotes, man nepatīk, ja esence sit cauri. Pievienoju lauru lapas (kādas 5-6), melnos( uz to daudzumu 1/4 no paciņas vai pat vairāk man aiziet), smaržīgos piparus (kādus 6) un ķimenes (ja gribi, lai labāk jūt ķimenes pieber vairāk, es beru apmēram 3 ēdamkarotes). Pavāru mazliet un burkās iekšā. :) To pašu var darīt arī bez ķimenēm,bet visi ir iecienījuši ar ķimenēm un, tāpēc es turpinu visus lutināt. Reizēm mēdzu variēt, tāpēc pielieku arī ķiplokus. :)
PS. Pirms burkās salikšanas lauru lapas izvācu laukā, viņas var palikt rūgtas un maitāt garšu.