Emmanuelle
Es saprotu. Es zinu, ka daudzi šobrīd (arī turīgie) piekopj ekoloģisko pamperu padarīšanu. Bet tā ir nenormāla ķēpa, ja runājam par autiņiem - nevis ekoloģiskajiem kokvilnas pamperiem, kurus noteikti tavi kaimiņi lieto.
Pareiza tīšana, nemitīga mainīšana. Piemēram, ar manu mazo man sanāktu mainīt autiņu vismaz divas reizes 30 - 40 minūtēs. Nu, ar nobīdēm, protams. Ūdens jau arī naudiņu maksā. Pat, ja autiņus mazgā ar rokām - patērējas elektrība vai gāze par boileri (jo viņiem ir malkas apkure), patērējas ūdens lielos daudzumos, tāpat patērējas cilvēkresursi un elektrība uz lampiņu. Kā arī nepieciešams labs mazgāšanas līdzeklis, lai bērnam - kurš tā jau dzīvo ar dibenu mitrumā - neizmestos dibens vienos jēlumos.
Kā arī - drēbēm ir jābū pietiekošā daudzumā, lai varētu tās atļauties mainīt vairākas reizes dienā. Jo īpaši šaja aukstajā laikā. Bez visa tā - ārā iešana arī ir riskanta.
Sarēķinot visu to kopā - lētāk sanāk iegādāties lētos pamperus pa 8 Eur pakā, ar kuru pietiek uz 2 - 3 nedēļām atkarībā no bērna.
Mēs visas esam dzirdējušas, ka mūsu mammas ir varones, bet pieņemu, ka daudzas nav dzirdējušas, cik liels murgs gan tas ir bijis.