Šausmas!

Reitings 89
Reģ: 08.04.2014
24.08.2014 22:18 |

Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
ir tādi,kuriem nav tie radinieki,mazbērni..
25.08.2014 15:07 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Kāpēc skaties uz citām valstīm?! Brauc prom, ja ir tik slikti!
Biju uzrakstījusi garu penteri, bet neiešu jau strīdēties. Un tajā krutajās valstīs ir citādāka nodokļu sistēma (lielāki nodokļi, ja kas).
25.08.2014 15:07 |

Reitings 10
Reģ: 05.05.2014
Neticu nemaz šādiem te žēlabu stāstiņiem. Tagad ja kādam arī palīdzu, tad tas ir caur ziedot.lv, vai tepat sev kaimiņos pāris tantukiem, kuriem tiešām smagi iet, un ne viņas to lūdza, neko, vienkārši varu un palīdzu (pašiem ir dārzs laukos). Vienreiz mantas, ar kurām it kā palīdzēju trūcīgai māmiņai redzēju pie pavisam cita cilvēka, kurš tās bija nopircis (bet tās mantas tai sievietei nu tā vajadzēja, tā vajadzēja). Otro reizi es gribēju ar pašaudzētiem lauku labumiem aplaimot kādu tantiņu, kura kaut kādā ziņu lapā nu baigi žēlojās, ka gribās i salātlapu i redīsu apēst, bet nauda tikai plikiem kartupeļiem. Toreiz kopā ar māti rakstijām adminiem, lai iedo adresi, mani viņi vispār noignorēja, bet mātei atbildēja, ka it kā nav viņiem tās penšas piekrišanas un nevar viņi tā kontaktus dod. Priekš kam tad bija tas gaudu raksts, kad tekstā vairākkārt minēja, ka nav nekādas palīdzības, viņa vientuļa, pašvaldība ar neko nepalīdz, bet vienai grūti utt. Neticu vairs.
Un jā, ja raksts ir patiess, tad manuprāt dāmīte neprot saimniekot un vīrs izcili stulbs, jo pat kravēji nopelna vairāk. Kur nu vēl cetniecībā, pat ja palīgstrādnieks.
25.08.2014 15:09 |

Reitings 1149
Bet kurš ir vainīgs pie tā, ka nav bērni un radinieki?! Un nevainosim karu. Ļoti daudzi cilvēki tajā laikā izvēlējās nedzemdēt. Pēc kara gribēja padzīvot labi. Man ir attāla radiniece, kura raud un sūdzās par savu vientuļo dzīvi, bet tajā pašā laikā, visa ģimene zin, ka viņai bija daudzi aborti. Viņa vnk nevēlējās bērnus un viss. Toties pa blatu dabūti kombinē no štatiem bija un jauns Žigulis arī.
Jā, protams, ir tādi, kuriem nevarēja būt bērni. Bet bija taču iespēja adoptēt. Padomju laikos tas bija daudz vienkāršāk.
I tad, i tagad viss ir atkarīgs no paša cilvēka.
Tā kā, tas, ka nav bērnu/radinieku nav iemesls kādēļ valstij ir visi jāuztur.
25.08.2014 15:12 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
O, izradās, ka pensionāri pie mums dzīvo labi, jo redz, viens opis par veseliem 15 EUR nopircis Super Bingo biļetes.. Njā..

Uz šo komentāru var neatbildēt, jo te sākas lēkšana no viena grāvja otrā
25.08.2014 15:12 |

Reitings 99
Reģ: 29.06.2013
Vienreiz mantas, ar kurām it kā palīdzēju trūcīgai māmiņai redzēju pie pavisam cita cilvēka, kurš tās bija nopircis (bet tās mantas tai sievietei nu tā vajadzēja, tā vajadzēja).

Diezgan sistemātiski tā ,,ieberžos", jo bieži šo to atdodu nabadzīgiem cilvēkiem. Vienreiz eju pa tirgu un skatos: manu ādas jaku, džemperus un bērnu bikses kaut kāda bomzīga paskata sieviete tirgo nost.
25.08.2014 15:13 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Jau 2009.g. krīzes laikā man augstskolā viena gudra pasniedzēja teica, ka krīzi sīm ģimenēm ar bērniem ir daudz vienkāršāk pārdzīvot nevis Rīgā, bet laukos. Jo ir atšķirība, vai saziedoto naudu māmuķītis iztērēs pamperos un roltonos, vai arī viņa varētu atrast lauku māju, ko īrēt pret pieskatīšanu un sakopšanu (tādas tiešām ir daudz), samaksāt saziedoto naudu, lai pārvāktos un uzlabotu dzīvi tajā mājā, nopirktu kaut vistas (lai gan ziedot.lv savāktu arī govij), iestādītu kartupeļus un sāktu normālu dzīvi, pabarotu bērnus ar dārzeņu biezeni, nebūt jāgaudo, ka roltoni jāēd. Bet katram dumiķītim gribas dzīvot Rīgā, skaistā dzīvoklī ar ūdeni un citam ērtībām pie pakaļas un saņemt pabalstus, milzu algas par neizglītotību un vēl ziedojumus. Jāsaprot, ka ta iztika ir pašiem jānopelna. Var taču tirgot pienu un olas laukos kaut vai nelegāli, skaidrs, ka ES sertifikātus vini nenokārtos, bet ļoti daudz tā Latvijā dzīvo, viens makšķerē un tirgo zivis, viens audzē vistas, viens prot kaut ko pagatavot no koka. Tā ir dzīves realitāte.
25.08.2014 15:17 |

Reitings 1149
meksikanka uzrakstīju es tikai 1 piemēru, bet krieviski runājošajos rajonos pie naudas maiņas punktiem noteiktos datumos ir ļoti garas rindas. Zini kādēļ?! Jo tiek sūtīta pensija/nauda no radiem no Krievijas dolāros. Un tā tiek mainīta uz mūsu naudu. Jā, ir pensionāri, kuri dzīvo slikti, bet tā nav liela daļa.
Daļa ir represētie un represētajiem ir piemaksas, kuras ir ļoti pieklājīgas.
Jā, ir grūti, bet kuram ir viegli?! Sēžot šajā forumā un čīkstot vieglāk nebūs!
Tas pats ar darba meklēšanu, cik bieži te čīksts, ka nevar atrast darbu. Vakar tieši runājām, ka velo kurjeri trūkstot, neviens negribot strādāt un oficianti arī. Un kas ir komiskākais, ka tajā vietā oficianti ar čajām kopā pelna ļoti pieklājīgi.

Mans kopsavilkums par tēmu - tie kuri grib, tie iet un dara, bet tie kuri negrib - sēž un čīkst! Tā ir bijis visos laikos un tā būs arī tad, ja m''usu sētnieki pelnītu 1300 eur utt.
25.08.2014 15:23 |

Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
Bet kurš ir vainīgs pie tā, ka nav bērni un radinieki?!
- nav neviens vainīgs. Bet kapēc viņu nav var būt vairāki varianti. Kā piemeram neauglība ,vai bērna nāve agrā vecumā. Labi,par to nespriedīsim.

Par ārzemem runājot,jā protams,ka tur nodokļi lielāki,arī ceļa nodokļi,arī apdrošināšana,arī algas ,jo tur ir cits dzīves līmenis. Neviens jau neliedz braukt prom utt.
25.08.2014 15:33 |

Reitings 99
Reģ: 29.06.2013
Sunset, laukos ir vieglāk un lielpilsēta domāta stiprajiem, un tomēr - kāda saimniece būs jauna sieviete, kas nekad, nu galīgi nekad, nav dzivojusi laukos? Lietas, ko lauku meitenes apgūst kā pašsaprotamas - iesēt salātus, izslaukt govi, pabarot cūkas, retināt burkānus - viņai būs kā ķīniešu ābece. 90. gados, kad daudzi atguva tēvu zemi, laukos uzradās daudz jaunu saimnieku, bet tikpat daudz arī izputēja. Sivēni nosprāgst, raža sapūst, govs norauj pienu vai saēdas rasainu āboliņu.
25.08.2014 15:47 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Atpūtniece, es negribu strīdēties, bet tu laikam dzīvo citā dimensijā ar bagātiem pensionāriem. Un cik zināms, Krievijā arī nav nekāda zelta bedre, no kuras naudas plūsmas plūdo pie mūsu pensionāriem. It īpaši tagad..

Tas pats ar darba meklēšanu, cik bieži te čīksts, ka nevar atrast darbu. Vakar tieši runājām, ka velo kurjeri trūkstot, neviens negribot strādāt un oficianti arī. Un kas ir komiskākais, ka tajā vietā oficianti ar čajām kopā pelna ļoti pieklājīgi.

Zini, šis vispār ir labs. Un novērots ne tikai šajā diskusijā. Kāda pamet domu, ka darbu netrūkst un nu viņai ir zināmas tik nu ļoti labas apmaksātas vietas un tālāk čuš.. Nu ja zini, ja ir nepieciešamība pēc strādniekiem - publicē tas zelta bedres vai vismaz vietas, kur tie strādnieki ir vajadzīgi.. Citādi situācija ir baigi līdzīga: ir čīkstētāji, kuriem darba nav, bet ir tie darbu pakaļā mētēji, kuriem trūkst darbinieku un nav, kas strādā, bet tur muti ciet, nesaka, kas par vietu/vakanci. Situācijas dažādas, bet princips tas pats.

P.S. čīkstētājus (mūžīgos) neatbalstu, bet katram var būt brīdis dzīvē, kad vairs spēka nav nekam. Jā, parasti tie cilvēki nesūdzas forumos, tur nu taisnība.
25.08.2014 16:18 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
laikam tás, kuras visvairak zhélo sho sievieti, nekad pashas nav dzívojushas ne nabadzíbá, ne laukos... un domá, ka visi nabadzígie cilvéki mérdé badá savus bérnus un kráj parádus. un ja pashas nonáktu tádá lomá - darítu tieshi tápat - chíkstétu un neko nedarítu. laukos un mazpilsétás izírét dzívokli var tikai par komunálajiem, lauku máju - tikai par pieskatíshanu! bet já - laukos ir jástrádá, nesanáks sédét internetá un skatíties seriálus... tai sievietei derétu iemácít várít zupas (já, s80, zupám buljonus vára no kauliem - tavá skatíjumá no sunju édiena!), sutéjumus. bet te jau redzams, ka cilvéku neinteresé ká ko léták dabút un ká saimniekot - vinjai redz vajag bút tás sievietes vietá, kas sézh dzipá.

es vinju nosodu, jo vinja nemák un necenshas iemácíties rúpéties par saviem bérniem! tádám tieshám olvadi ir jánosien, ja vinja badina bérnus! ar bérniem tá nedríkst izríkoties! un vírinjsh - piedzeras? labák bútu par to naudu bérnam zupu izváríjushi. arí bez datora var dzívot, galvenais, par bérniem rúpéties! bet te - tekstá viscaur - tik ES ES ES! bérni badá, nu un?! jásasit kompis un jápakliedz uz víru!
25.08.2014 17:13 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es visu laiku esmu gribējusi vairākus bērniņus, bet nav pārliecības, ka spēsim nodrošināt mūsu ģimeni ar visu nepieciešamo.

Tad atbilde ir pavisam vienkaarsha - nedzemdee tad beernus. Sadzemdee un tad bljauj pilnaa kaklaa, ka nav par ko abus beernus pabarot. Nebija sapraatiigaak pietureeties pie viena, bet pabarota beerna?
25.08.2014 17:18 |

Reitings 2336
Un turklāt, te nav Āfrika. Ja māte nav galīgi stulba, tad nav tādu apstākļu, lai bērnam nebūtu, ko ēst. Būtu adrese, vismaz 50 cosmo meitenes (piemēram) būtu ar mieru aizvest auzu pārslu, kartupeļu, makaronu kilogramus.
25.08.2014 17:24 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Lindachka, izrādās tak, ka griķi un auzu pārslas nemaz nav normāla ēdienreize! :D
25.08.2014 17:26 |

Reitings 8407
Nelasīju iepriekšējos komentārus, bet man arī liekas, ka vispirms ar galvu jādomā un tad otru bērnu jādzemdē.

Kā arī tur baigās pretrunas, tāpēc domāju, ka vai nu safantazēts vai kāda slinkā, kurai viss jānoliek priekšā. Raksta, ka ir darbs, bet kāpēc tad saņem tos 171 tikai, to jau maksā tām, kuras nav strādājušas, vai no darba algas nekāda jēga nav bijusi.

Un man daudzas drēbes, kurām vairāk par 1 gadu.

Kā arī sievietei galva nestrādā tikai jāraud visu laiku. Manos laukos ar bija tāda ģimene, kas bļāva tik pēc palīdzības, bet kad iedeva pārtikas paku, tā visas auzu pārslu pakas atdeva kaimiņam lopiem, tas nekas, ka kaimiņš pats paņēma un vēl mums iedeva, jo mums liekas tas normāli, bet cilvēkiem kuriem to vajag nenovērtē. Vajag tikai lielāku izdomu un visu ko var uztaisīt, kaut vai bērniem auzu pārlsu cepumus.
25.08.2014 17:26 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Man ir žēl bērnu un es nešaubos, ka šīs situācijas ir īstas un pastāv. Es labprāt palīdzu grūtībās nonākušajiem un daru to bieži, tomēr te man ir grūti un roka neceļas palīdzēt, jo tomēr tie ir divi pieauguši cilvēki - veseli, bez invaliditātēm, bērni arī veseli un tiem nav nepieciešama specializēta aprūpe vai zāles - lielākajā Baltijas pilsētā, kurā uz katra stūra ir darba piedāvājums, haltūru piedāvājums un vispār tik nenormāli daudz iespēju, un viņi nespēj vai negrib uzlabot saviem bērniem dzīvi? Nu, vāks! Slānīt to māti gribas. Es viena dzīvojot Rīgā uzturēju savu bērnu, sūtīju naudu mammai un vēl pati dzīvoju, mana mamma darīja to pašu tikai ar diviem bērniem. Man, par spīti tam, ka bērns nav jāliek gulēt izsalcis, arī ir gadu, divus, trīs vecas drēbes, kas tiek vilktas, ir humpalu drēbes, arī bērnam. Dzīvot taupīgi - tas ir normāli un tas ir vienīgais veids, kā parastajiem cilvēkiem tikt pie Porsche Cayenne un to paturēt ilgtermiņā - domāt ar galvu, sabalansēt izdevumus un strādāt, strādāt, strādāt. Bagātnieki, starp citu, nereti ir stipri taupīgāki par nabagiem un tas ir fakts, bet tiem, kuri šķiežas ar naudu un nemāk ar to rīkoties, nelīdzēs ne Superbingo, nedz lielāki pabalsti bērniem (kurus, tiesa gan, es arī uzskatu, ka vajadzētu paaugstināt vismaz tik tālu, lai ar tiem var nosegt bērnu dārza izmaksas).
25.08.2014 17:28 |

Reitings 2336
Ja es darba ziņā būtu tik bezcerīga, invalīde, utt., tad man būtu pilnīgi vienalga par savu lepnumu un kādā veidā dabūtu saviem bērniem pārtiku. Lūgtos, pārdotos, vienalga kā... Bet nu tas stāstiņš ir izdomāts vai arī māte ir stulba. ( Jau 3. reizi pieminu šo vārdu)
25.08.2014 17:32 |

Reitings 8407
Un es vienmēr esmu uzskatījusi, ka visiem ir vienādas iespējas. Visi varam braukt ar krutajām mašīnām, vajag tikai gribēt un domāt kā to panākt.

Pati zinu cilvēkus, kuri saviem spēkiem no nekā ir kļuvuši par miljonāriem, jo viņiem ir galva uz pleciem, kas strādā.

Kā arī ja nav nauda pamperiem, tad būtu palūgusi kādam, lai noziedo, vai nopirkusi auduma autiņbiksītes, tad var mazgāt savām rokām un mainīt cik grib, un nauda neiziet.
25.08.2014 17:33 |

Reitings 557
Reģ: 02.03.2010
Kaa apnikushi shie bedu stasti, labi viens berns bija, bet ja jau taa jau gruuti kapeec naakamais jaacep?
25.08.2014 18:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits