"tejas nauda"

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es te ta iespaidojos no diskusijas par "pateiciba arstiem " un gribeju uzzinat, vai jus atstajiet "tejas naudinas" frizieriem,manikiriem,viesmilem utt.?:)
Un cik parasti?:)
24.08.2014 14:20 |

Reitings 214
Reģ: 29.11.2011
Mani parasti ir grūti izvest, bet vienreiz kafejnīcā oficiante bija drausmīga: rūgumpods, ēdienkarti atnesa pēc 30min gaidīšanas, pasūtījumu dabūju vairāk kā pēc stundas, kurš piedevām bija sajaukts, draudzenes piedevas man viņai manas, vēl pāri visam pārlieta mērce, kuru pieteicu lai nelej vispār, un protams ka ne atvainojās ne samainīja... Tā kā beigās rēķinā bija apaļa summa, tad uzliku šo summu un pa virsu 1santīmu ar zīmīti- paldies, ka vispār pienācāt.
25.08.2014 14:05 |

Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Lasu Thea princehskomentarus un man pariet velme viesmiljiem vairs kaut ko atstat.

Tieši tā!
És kad biju viesmile, es loti priecajos par katru kapeiku ko man atstaja. Viens atstaj latu,otrs un dienas beigas jau tie ir 15ls.
Nekad neblenzu skibi vai domas nenoreju,jaman atstaja neko.

Man bija tieši tāpat.
25.08.2014 14:41 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Es nesaprotu, par ko te Theai brūk virsū.
Te ir runa par viesmīļiem, apkalpojošo personālu, nevis kalpiem. Un starp citu, arī ne kurš katrs var strādāt par viesmīli, ir cilvēki, kas vienkārši salūst zem kretīnisko klientu sloga. Jā, diemžēl ir arī tāda suga, kas uzskata, ka viņi, kā klienti ir vienīgie cilvēki un visi pārējie ir viņu kalpi. Esmu strādājusi dažādās vietās, gan tādās, kur "klientam vienmēr taisnība" un klienti tādi mūždien neapmierināti arī nāk un iet, un arī tādās kur normāli izvērtējam situāciju, vienojamies par to, kā risināsim problēmu, ja tāda gadījusies un viesmīlis drīkst attieikties apkalpot klientu, ja pret viņu izturas kā pret kādu zemāku kārtu. Un ziniet, šādās vietās klienti atgriežas, veidojot feinu atmosfēru gan sev, gan darbiniekiem, gan apkārtējiem.
25.08.2014 15:18 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Turklāt, ja man kā uzņēmuma vadītājam jāsatraucas par to, vai tā kompānija, kas pret manu viesmīli izturējās kā kretīni, atgriezīsies, līdz ar to nesīs ienākumus, vai arī to, vai manai viesmīlei nebūs kaut kādu kretīnu dēļ sačakarēta diena, līdz ar to zemāka darba kvalitāte ar citiem klientiem, loģiski, es uztraukšos par pēdējo.
Un es tiešām nesaprotu, uz kādām vietām iet tās meitenes, kuras sūdzas par sliktu servisu, vai kā te viena izteicās "apkalpošana nekur nav priekš manis gana laba" Tak sēdi mājās un mācies cept kotletes!
25.08.2014 15:21 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Taksistiem neatstāju nekad, vienreiz piečuku atstāju, jo baigi vajadzēja čurāt un skrēju uz mājām. :D

Viesmīļiem reti, kad atstāju, jo norēķinos ar karti... Un ja ēdu viena un man būs jāmaksā 4.98, tad nu nedošu es viņai 7 eur. Atstāšu 5 eur un nav mana daļa, ka viņa tos 2 centus uzskatīs kā pazemojumu.
25.08.2014 15:25 |

Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Atstāju viesmīļiem un taksometru vadītājiem gandrīz vienmēr 10% vai vairāk.

Pati esmu strādājusi par viesmīli un, kad sāka parādīties Thea attieksme, sapratu - ar steigu jātinas prom no šīs profesijas :D
25.08.2014 15:27 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Ja serviss ir labs vai vismaz normāls (ja nav, kur piesieties), tad atstāju. Ja iedodu naudu, bet 15 min. jāgaida, kad atnesīs atlikumu, tad ne tikai neatstāšu dzeramnaudu, bet vēl uzpurpināšu. :D
25.08.2014 15:31 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Atstāju tos 10% viesmīļiem tādos gadījumos,ja nav bijis feilu. Man nevajaga ne pielīst, ne baigi smaidīt.Atnesti galda piederumi,uz galda ir salvetes,cukurs ir,paldies, 10% tavi. Ja jāgaida pie zupas karote 15 min,tad neatstāju.
Frizieriem neatstāju nekad, bet kaut kā pēdējā reizē atstāju.
25.08.2014 15:36 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
labi zinu, ka vismaz Latvijā algas vismaz viesmīļiem ir knapi īri nosedzošas.

Samāra, Tu, kā vadītāja, priekšniekiem varētu ieteikt maksāt vairāk saviem viesmīļiem.
25.08.2014 15:37 |

Reitings 2258
Neko neatstāj. Laba un pieklājīga attieksme man sķiet, ka ir defaultā, to pat b/d maca, ka pret jebkuru cilvēku jābūt pieklājīgam, kāpēc ar to jāmaksā papildus. Kur nu vēl vieta, kur cilvēks jau saņem algu par apkalpošanu...
25.08.2014 15:37 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Parasti sev līdzi nēsāju pietiekamu daudzumu skaidras naudas, lai jebkuru summu spētu samaksāt bez atlikuma. Ja nu tomēr tas neizdodas, tad, protams, dažas centu monētas jau atpakaļ neņemu, piemēram, restorānā.
Es īsti nesaprotu dzeramnaudas jēgu, jo tā manā izpratnē ir kā atzinība par apkalpošanas kvalitāti, nevis fiksēta maksa par ikdienas viesmīļa darbu. Turklāt, ja sekojam tādai loģikai, tad dzeramnauda, pirmkārt, būtu jāatstāj pavāram, jo viesmīlis vienīgi nodrošina ēdiena transportēšanu.
Varat dēvēt mani par neaudzinātu, taču es nesaprotu, ja jau dzeramnaudas pienākas viesmīļiem un taksometru šoferiem, tad kādēļ tādas nedodam lielveikalu kasierēm un RS šoferiem? Viņu darbs ir sliktāks/mazvērtīgāks?Arī papildu maksa par grupu apkalpošanu manī rada neizpratni, jo uzskatu, ka tādā situācijā drīzāk pienāktos atlaide.

Dzermanaudas dodu ļoti reti, piemēram, bija situācija, kurā gandrīz nokavēju pasākumu; garderobists bija ļoti veikls un patiešām ietaupīja man vismaz minūti laika. Par to viņam arī iedevu dzeramnaudu, taču neuzskatu, ka tā pienāktos par ikdienas darbu.

Ja atgriežamies pie restorāniem, tad nesaprotu, vai tad ieliet glāzē 170 eiro vērtu vīnu ir grūtāk nekā 20 eiro? Tad kādēļ pirmajā gadījumā viesmīlim pienākas lielāka dzeramnauda?
25.08.2014 15:40 |

Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Ēdot kafenēs, restorānos, dzeramnaudu esmu atstājusi 99%, apkalpošana tiešām tos 99% ir bijusi super.
Bet 1x gan neatstāju, bijām vienā lauku krogā, cilvēku nebija daudz, viesmīle jau sākumā lika nedaudz vilties, ierādot nolaistītu galdiņu,kur galdgalā vēl mētājās varīts makarons, saburzīta salveta un vel kaut kāds sūds, meicha bija arī pavirša. Atnesa galda piederumus tikai puisim, es gāju tiem pakaļ tikai tad,kad atnesa ēdienu. Sākumā, gatavojoties sūtīt ēdienu, viņa teica,ka būs jāgaida stundu, lai labāk neņemot neko ceptu (karbonādes,kartupeļus u.c), ok, pasūtījām kkadus vieglos salātus, jo tie būšot gatavi 15-20min, ok. Protams, tā nu mēs nosēdējām 1,10h, ilgi domāju, nu tiešām, nevarēji pienākt un pateikt,ka tos salātus arī būs ilgāk jāpagaida, paejot pusstundai.. Puisis vairākkārtīgi pateica,lai ejam prom, par dzerieniem noreķināsimies pie kases.. ehh. Beigās jau sagaidījām. Bet man riebjas tas,ka šis krogs nav lēts, un vēlos saņemt arī sakarīgu apkalpošanu, ok, viņa varēja būt kaut vai īgna, bet vismaz iedod man lupatu,notīrīšu galdu,kur man jāsēž, un atnes vismaz tos piederumus..
25.08.2014 15:43 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Es laikam vienkārši šo visu uztveru. Lielākoties vados pēc tā, cik naudas makā tajā brīdī, tik arī atstāju. Izņēmums ir kaut kāda rupjība, lecība, teiksim tā- kad personība iet pāri izdarāmajam amatam:D, tad neko neatstāju. Nekādu ekstra laipnību negaidu, pasarg dies' uzbāšanos un pārlieku apčubināšanu, izdari korekti savu darbu, kas no Tevis atkarīgs, un paldies.
25.08.2014 15:44 |

Reitings 15092
Atstāju ~10% lielu dzeramnaudu restorānos. Gluži vienkārši tāpēc, ka tā pieņemts. Laikam visā mūžā ir bijušas tikai pāris reizes, kad apkalpošana ir bijusi tik baisa, ka neko neatstāju.
Taksistiem parasti atstāju sīceni, noapaļojot līdz pilniem euro.

Citur īpaši neko neatstāju.
25.08.2014 15:48 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Neatstāju nekad. Viņu pienākums ir ātra un kvalitatīva apkalpošana, kas ir norma un viss.
25.08.2014 15:50 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Neatstāju nekad. Viņu pienākums ir ātra un kvalitatīva apkalpošana, kas ir norma un viss.

+ Precīzi!
25.08.2014 15:53 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Thea, neuztraucies, es tāpat skatos uz viesmīlēm, kā uz darbiniecēm, kas mani apkalpos un par to nesaņems dzeramnaudu, jo kāpēc viņām tas būtu jādara, ja viņām ir fiksēta darba alga? Ar ko tavas sugas darbinieces ir īpašākas par citu profesiju pārstāvēm? Viesmīles ar pārgriezto ģīmi jau var manīt pa gabalu, tādām es speciāli dažreiz lieku uzgaidīt un skatīties kā viņas nervozi trinās. :D
25.08.2014 16:00 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
man viens paziņa stāstija, ka ar draugu bija aizgājuši uz kādu kafejnīcu un kad atnesa rēķinu tas draugs palūdz aizdot naudu, jo viņš bija izreķinājis cik procenti ir jāatstāj viesmīlei, bet viņam nedaudz pietrūka :D
25.08.2014 16:00 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Pilnībā varu iztēloties skatu, kā Banķiks un Robo dzelžainā precizitātē uz metāla trauciņa glīti sakrauj mazās tumšās naudiņas. Ahh, romaņķika!
25.08.2014 16:03 |

Reitings 2336
Hanna! :D:D:D
25.08.2014 16:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits