"tejas nauda"

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es te ta iespaidojos no diskusijas par "pateiciba arstiem " un gribeju uzzinat, vai jus atstajiet "tejas naudinas" frizieriem,manikiriem,viesmilem utt.?:)
Un cik parasti?:)
24.08.2014 14:20 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Ja man patik apkalposana, es viesmiliem vienmer atstaju dzeramnaudu. Ari taksistiem. Dazreiz frizierei. Tas sanak nepiedomajot un neskaitot.
Ja maksaju ar karti, tad gan ne.
24.08.2014 23:43 |

Reitings 12
Reģ: 23.08.2014
Arī neatstāju.
25.08.2014 00:33 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tad kad galdiņš ar diviem cilvēkiem paēd uz 30+ eiro un atstāj to eiro..TAD nu labāk tiešām neko neatstājiet, labāku iespaidu atstāsiet...

raksti kā kaprīza princese. Tev būtu jāpriecājas, ka vispār atstāj..Katrs atstāj,cik vēlas un var atļauties.

Mēs ar draugu arī vienā kafejnīcā paēdām ap 30 EUR un viņš atstāja 2.5 EUR un tā oficiante aizejot paskatījās uz viņu ,ta kā uz sūdu...,ta kā par maz atstāja. Visu laiku pirms tam staigāja sabozusies . Domā ,ka tādai dusmīgajai oficiantei vispār gribas,ko atstāt..Atstāj un tad vēl uz atvadām paskatās ar savu neapmierināto ģīmi. Tā kafejnīca visu laiku tāda patukša ...Citreiz tādas vietas negribas vien dēļ apkalpojošā personāla vien apmeklēt. Domā,ka cilvēks 2x gribēs iegriezties tādā vietā, kur oficiante uzvedās kā princese un skatāmi sniedz savu neapmierinātību ar savu darbu, klientiem, ceļ degunu debesīs?
Pēc ilgāka laika aizgājām 2x un bija ļoti jauka oficiante..Es pati viņai arī atstāju vēl dzeramnaudu papildus, jo salīdzinājumā ar to īgņu bija jaukāka apkalpošana, viss bija līmenī.
Cilvēks jūt kā pret viņu attiecas. Ja jau sajūt attieksmi -šis klients nav tā vērts,lai viņu pienācīgi apkalpotu, tad arī ,protams, var arī sagaidīt rezultātu -nekas nebūs..Jo vairāk cenšas ,aptekalēt, jo lielāku dzeramnaudu gribas atstāt ,jo otrs ieguldas savu laiku ,pūles..,novertēju otra pozitīvo attieksmi ,smaidošo seju, laipno balsi, ātro apkalpošanu ...un rūpes..
Par nezinošajiem, jaunajiem darbiniekiem..Esmu iecietīga...Ja darbinieks nezin,kaut ko un iet paprasīt personālam ,tad arī novērtēju un iedodu dzeramnaudu papildus lielāku, lai būtu jauniņam stimuls arī turpmāk labi apkalpot klientus, it sevišķi,ja ir pirmā darba diena:)
25.08.2014 00:57 |

Reitings 5726
Un trešajā reizē atkal bija tā neapmierinātā oficiante:D Šoreiz neko neatstājām..Taisni vai gribējās paprasīt grafiku viņas,lai zinātu,kad tur nebūt..Gardi ēdieni..Taisni vai žēl ,ka dēļ oficiantes vairs tik ātri neiesim uz turieni:D
25.08.2014 01:13 |

Reitings 188
Reģ: 06.03.2014
Par manu apkalpošanas kvalitāti ir sūdzējies tikai viens cilvēks, laikam tāpēc, ka es viņam nevarēju paskaidrot kas ir skābenes...
Ir tā teikt mani pastāvīgie klienti, kas atnāk un uzreiz lūdz, lai tieši es viņu apkalpoju. Parasti nekad nesmērēju sejā visu pēc kārtas, bet laikam dažreiz pat otrādāk.

Vienkārši čaju atstāšana ir ļoti atkarīga no cilvēkiem-ir tādi, kuru priekšā tu vari kvai uz rokām staigāt un neko neatstāt un ir tādi, kurus apkalpo "nekā""sausi" un atstāj tuvu 10 eiro, kvai paņēma kkādus sīkumus uz 13 eiro..reāls gadījuma
Kā arī tagad var ļoti just to, ka visi "krievu" pasākumi ir beigušies un tūristi pamazām dodās prom un nāk tikai tā teikt vietējie, kas atnāk vienkārši ātri paēst (pierīties) un viss.

Un runājot par tiem īgnajiem viesmīļiem-tie , kas nekad nav strādājuši šajā darbā, pat nespēj iedomāties , cik ļoti cilvēki ir (atvainojies) debīli..Varbūt viens no četriem galdiņiem būs tiešām labs, jauks un kuru būs patīkami apkalpot..

Daži tādi izteiktākie sīkumi, kas uzreiz nāk atmiņā..
1.tu sasveicinies vairākās valodās un gaidi atbildi, beigās tev pamāj ar galvu un tu pat nesaproti, kādā valodā ar tiem talāk runāt

2.tu x3 atkārto kādi dzērieni tev tieši ir, bet tā pat visas trīs reizes atkāroti jautās vai ir tieši kāds X dzēriens

3.cilvēki atnāk paēst ēdienu , kas gatavojas 15-20 min, ko viņi jau zin un pēc desmit minūtēm sāk braukt augumā viesmīļiem un runāt par to, ka par ilgu gaidīšanu tlt ies prom

4.brīdī, kad ir pilna zāle, atnāk galdiņš, iedod ēdienkarti un klienti uzreiz pasaka , ka viņi zin ko sūtīs, tiem laiku nevajadzēs , tad viesmīlis stāv ar savu blociņu 5min un gaida, kad tomēr tiks viss izdomāts līdz beigām un pasūtīts.

Un tie izklausās tādi kā sīkumi un daudzi to nesapratīs, bet nu tādi knifi ir nenormali daudz un kad tev jāstrādā nedēļu bez apstājas un visu laiku ar šo dažādās kombinācijās jāsaskarās -tad iet ciet....

Pati no pārslodzes esmu kādu nedēļu no vietas cēlusies visu laiku piecos no rītā un gājusi pa istabu pieņemt galdiņus :D
25.08.2014 01:16 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Thea,uzskatīt jau tu vari, ka par labu servisu jāatstāj naudu, bet pēc tāda izteikšanās veida es tev neatstātu ne centa!
Un man personīgi vienalga kādu iespaidu es atstāju uz viesmīli.
25.08.2014 01:18 |

Reitings 5726
Esmu strādājusi vietā,kur apgrozās iereibuši cilvēki, bet tās tādas mazās haltūriņas. Saulīt ,ar tādiem vēl ir grūtāk:D Es zinu kā ir,kad cilvēks ilgi domā...Man tie ilgie domātāji nekaitina.. Jo viņiem var palīdzēt izdomāt nosaucot visādus variantus. Man vairāk kaitina tie,kuri izdomā,ka par pakalpojumu var mazāk maksāt un mēģina nosit cenu uz leju par kādu produktu:D
Es Tev varu pateikt ,kas mani kā klienti reāli kaitina...Ja paprasi,cik ātri būs ēdiens ,ka steidzies..pasaka pēc 30minūtēm un Tu rēķinies ar to laiku,jo jāsteidzas uz citu vietu. reāli pēc stundas pat dzēriens nav atnest..Tu redzi,ka viesmīlis vēl stāv un klačojas ar kolēģi:D pēc stundas atnes dzērienu un vēl pēc 30minūtēm ēdienu.
Situācija- piem. picērijā izliek gatavo picu uz padeves sadaļas un oficiantes stāv klačojas..Reāli jau neērti iet un bāzties virsū, jo mazums kādam vēl ir tāda pati pati pica kā Tev un no otras zāles gala jau nemaz neredzi kāda pica tur īsti stāv...tā tā pica uz pasniegšanas nodalījuma stāv labu laiku un beigās Tev atnes to atdzisušo picu:D
Situācija- Tu sēdi pie galdiņa un pēc pēc 30minutēm pat nav neviens pienācis klāt ,kaut gan ir aizņemts tik viens galdiņš kafejnīcā..Tad es ceļos un vnk eju citur:D
Vispār esmu pacietīga, bet ilga gaidīšana mani patiešām spēj izvest:D
Situācija- Tu pasūti vienu ,bet Tev atnes ,ko citu:D
Situācija- Es 3x paprasu ,lai neieliek kādu produktu , mans puisis vēl 2x pasaka,jo redz,ka oficiants neko nepieraksta ,neliekas ne zinis..un domājam,ka ar 5x teikšanu būs līdzēts . atnes ēdienu un ko es redzu? to produktu ,kas man negaršo :D un nākas lasīt, knibināt ārā.
tādos gadījumos dzeramnaudu patiešām negribas atstāt
25.08.2014 01:33 |

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
Vienu reizi tikai viesmīlim neatstāju dzeramnaudu, jo tur bija pilnīgs "čau". Sākot ar netīriem galda piederumiem, padzisušu picu, stundas gaidīšanu, netīru galdu, utt...
Manuprāt tas ir elementāri, un tā ir pieņemts - 10% no pasūtījuma, vienmēr, citreiz mazliet vairāk - atstāju, arī tad, ja maksāju ar karti, skaidra nauda ir vienmēr.
Tāpat arī taksistam - kādu eiro pa virsu.
Arī ja tirgū, piemēram, pērku tomātus, un summa ir 80 centi, dodu eiro, un neņemu atlikumu.
Arī frizierim, manikīram, utt, parasti kādus 2 eiro pa virsu.
Un iemesls ir ļoti vienkāršs - MAN NAV ŽĒL.
25.08.2014 02:51 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Apkalpojošā sfērā, piemēram tiem pašiem viesmīļiem lielākoties alga daļēji sastāv no dzeramnaudas.

Visticamāk tas ir tāpēc vien, ka viesmīlība ir sava veida māksla un tas nav viegli.

Dzeramnaudas atstāju. Vienmēr pēc situācijas. Pēc ēdiena un viesmīļa. Standarts ir 10% un uz augšu. Esmu arī 20 un 40% atstājusi, kā arī par īpašu attieksmi arī centu.
25.08.2014 03:09 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Atstaaju dzeramnaudas par labu apkalposhanu jebkur,ne tikai viesmiiljiem,bet ari savai frizierei/manikirei/taksistam utt.
Iipashi zinu ka novertet viesmilju servisu,jo ljoti labi zinu kaa ir straadaat shajaa jomaa.
Parasti atstaju 10%,tachu ja ljoti patik apkalposhana un "effort" tad atstaju ado vairaak.esmu ari barmenim atstajusi par dzerienu 5£ pa virsu. Un pirms meenesha bija ljoti izpalidzigs taksists kad viesojos Riigaa,atstaju ari vinjam 5 eiro.
Daži tādi izteiktākie sīkumi, kas uzreiz nāk atmiņā..
1.tu sasveicinies vairākās valodās un gaidi atbildi, beigās tev pamāj ar galvu un tu pat nesaproti, kādā valodā ar tiem talāk runāt

2.tu x3 atkārto kādi dzērieni tev tieši ir, bet tā pat visas trīs reizes atkāroti jautās vai ir tieši kāds X dzēriens

3.cilvēki atnāk paēst ēdienu , kas gatavojas 15-20 min, ko viņi jau zin un pēc desmit minūtēm sāk braukt augumā viesmīļiem un runāt par to, ka par ilgu gaidīšanu tlt ies prom

4.brīdī, kad ir pilna zāle, atnāk galdiņš, iedod ēdienkarti un klienti uzreiz pasaka , ka viņi zin ko sūtīs, tiem laiku nevajadzēs , tad viesmīlis stāv ar savu blociņu 5min un gaida, kad tomēr tiks viss izdomāts līdz beigām un pasūtīts.

Zinu kaa tas ir,ir veel visaadi "labie" gadiijumi bijushi. :D
Tie kas nav stradajushi par viesmiiljiem ,nekad nesapratiis. :)
25.08.2014 03:20 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Piekriitu Undersun..
25.08.2014 03:22 |

Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
kafejnīcās/restorānos vienmēr atstāju 10%. izņēmumi ir ļoti slikta apkalpošana, kas man gadījusies vien pāris reizes.

braucot ar taksi vienmēr noapaļoju uz augšu līdz apaļam eiro. to gan vairāk daru, jo ātrāk & ērtāk, nevis, lai uzslavētu taksistu. :)

frizierēm/skaistumkopšanas meistarēm gan nekad neko neatstāju 'pa virsu'. nezinu kāpēc tā. visdrīzāk tādēļ, ka nemaksāju jau rokā, bet gan citai meitenei pie kases.
25.08.2014 09:29 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Lasu Thea princehskomentarus un man pariet velme viesmiljiem vairs kaut ko atstat. :-|
25.08.2014 10:32 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
És kad biju viesmile, es loti priecajos par katru kapeiku ko man atstaja. Viens atstaj latu,otrs un dienas beigas jau tie ir 15ls.
Nekad neblenzu skibi vai domas nenoreju,jaman atstaja neko.
25.08.2014 10:36 |

Reitings 70
Reģ: 26.07.2014
sniegpulksteniite

raksti kā kaprīza princese. T

nebūt viņa tā neraksta.piekrītu katram viņas teikumam.to pašu dzirdu no draugiem,kas strādā šajā jomā.
25.08.2014 10:52 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Jā, palasot Thea komentārus, tiešām negribas atstāt dzeramnaudu. Vai drīkst zināt, kur tu strādā (neiešu uz turieni, lai nebojātu tev garastāvokli)?
Un runājot par tiem īgnajiem viesmīļiem-tie , kas nekad nav strādājuši šajā darbā, pat nespēj iedomāties , cik ļoti cilvēki ir (atvainojies) debīli..Varbūt viens no četriem galdiņiem būs tiešām labs, jauks un kuru būs patīkami apkalpot..

Man vispār šķiet, ka nevajag iet strādāt apkalpojošā sfērā, ja tu nespēj savākties un pret visiem būt laipns un ieturēts. Tas ir tāpat kā aktierim uz skatuves - tu gaidi, lai viņš labi nospēlē izrādi. Un tev ir pilnīgi vienalga, ka viņam ir slikts garastāvoklis, problēmas mājās vai melnā strīpa šajā dzīves posmā.
25.08.2014 11:05 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Taksistem un viesmīļiem atstāju dzeramnaudu. Lai gan parasti taksisti paši uzskata, ka atlikumu nav nepieciešams izdot. :D
Pēc būtības es neuzskatu, ka man par labu servisu būtu, kas papildus jāatstāj viesmīlim, bet to daru, jo esmu tā pieradusi. Parasti sanāk virs tiem 10%.
25.08.2014 11:17 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Nu jā, Thea viedoklis paver pavisam citu skatu uz čaju atstāšanu... Ja katrs viesmīlis vispirms skatās, vai no Tevis varēs kaut ko noslaukt, un jau tad izlemj, kā apkalpos, tad varbūt tiešām labāk palikt mājās, pašam gatavot un atstāt sev naudu saldējumam :D , nevis kādam, kurš ņaud, cik grūti, cik slikti visi ir, kā vispār uzdrīkstas Tev nabadziņam neatstāt milzīgu čaju, bet vienalga turpina strādāt tur, kur jāpaļaujas tikai uz čajām, nevis meklē citu darbu. Vai tiešām būtu jāgrib atstāt kaut ko cilvēkam, kura attieksme pret Tevi atkarīga no tā, cik biezs izskatās Tavs maks? Tādas var atļauties būt pārdevējas mahimā, jo tur arī viņas no neviena neko negaida, Dievs pasarg, jo mazāka saskarsme, jo labāk :D
25.08.2014 11:36 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Thea,uzskatīt jau tu vari, ka par labu servisu jāatstāj naudu, bet pēc tāda izteikšanās veida es tev neatstātu ne centa!

+++

Turklāt pēc tādiem komentāriem tik vien šķiet, ka redz, viesmīle man dara pakalpojumu, ka es, atvainojos, atnācu pierīties iestādē, kur viņa strādā. Būtībā ir otrādāk. Ok, gatavošu mājās, gatavos mājās kāds cits un rezultātā šis darbs nebūs vajadzīgs, jo nebūs, ko apkalpot. Tik vienkārši.. Un par to ēdienu ej paņem pats Tu droši vari parunāt ar iestādes vadītāju. Neriskēsi. Kāpēc? Diez vai viņš Tavu filozofiju atbalstīs un drīz vien būsi ārā, bet tā jā.. visi gudri
25.08.2014 12:03 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
pārsvarā norēķinos ar karti un nevienam neko neatstāju
25.08.2014 12:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits