Atstāju viesmīļiem, ja eju vakariņās, aptuveni 10% no rēķina summas (apaļu summu atstāju, tāpēc piemēram, ja tie 10% ir 2.15 EUR, tad atstāšu 2 EUR). Citreiz arī pusdienās eju uz vietām, kur apkalpo, bet tad gan nekad neatstāju.
Frizieriem, taksistiem, skaistumkopšanas speciālistiem man nav pat ienācis prātā kaut ko atstāt. Es neizmantoju Panda taxi, kā arī neeju pie friziera piepilsētā, tāpēc uzskatu, ka par pakalpojumu esmu samaksājusi pietiekami, lai maksātu vēl vairāk.
Par to, ka šiem darbiniekiem nav lielas algas - jā, piekrītu, bet tomēr cilvēks, parakstot darba līgumu, zina, ar ko rēķināties. Dzeramnaudas ir bonuss, ar ko nevar rēķināties, kamēr tās nav.
Vienreiz gan man Baltic taxi nokaitināja. Summa par braucienu bija ~13.20EUR, taksists pateica - 14 EUR. Mans līdzbraucējs iedod 15 EUR, taksists iebāž makā un iet atvērts bagāžnieku (tikmēr vēl bijām mašīnā). Protams, ka neko neteicu, jo ne jau es maksāju, bet, ja es maksātu, prasītu atlikumu. Tas nav pieņemami, ka cilvēks pats izdomā, ka viņam būs dzeramnauda.