"tejas nauda"

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es te ta iespaidojos no diskusijas par "pateiciba arstiem " un gribeju uzzinat, vai jus atstajiet "tejas naudinas" frizieriem,manikiriem,viesmilem utt.?:)
Un cik parasti?:)
24.08.2014 14:20 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Bet dzeramnaudu jau atstaj beigas, ne sakuma ( lai gan man ir devusi ari sakuma un tiesi tadves vienmer kko nolazoju ).
Parsvara atstaju vienmer to caju. Bija viena meitene,kura skatijas uz manibun manu imu ka uz pedejo sudu, ta es iedevu kapeiku kapeika un sicenes, ta teikt atriebos pret vinas rujibu. Un ja, tas bija chili pica.

Kasieres vienmer sveicinuun pasaku paldies par apkalposanu.
25.08.2014 21:10 |

Reitings 99
Reģ: 29.06.2013
Samaara
Tomēr, ja Tu uz šo vietu ej regulāri, pastāv iespēja, ka viesmīle papūlēsies vairāk. Rekomendēs kaut ko garšīgāku, svaigāku, tiešām foršāku, nevis to, kas fiksi jāpārdod, jo tūliņ beigsies temiņš, iedos foršāku galdiņu utt.

Bet vai tad klients pats neizvēlas ēdienkartē? :)
Par pārējo arī nepiekrītu, īpaši par personāla izaugsmi, ko ar tējas naudām nodrošina klienti, un motivācijas paaugstināšanu. Vai tiešām par to būtu jārūpējas klientam? Vai tomēr īpašniekam? Nu kāpēc klientiem būtu jāiesaistās tajā, ka īpašnieks maksā tikai minimālo vai minimālo +? kā arī par funkcijām, kas apkalpotājam jāveic jebkurā gadījumā, jo par to taču saņem algu (smaidi - tas tā, ir cilvēki, kas laipni izturēsies pret visiem, bet ir tādi, kam maksā kaut 1000 eiro, staigās ar koka ģīmjiem.
25.08.2014 21:37 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Dod Dieviņ otram dot, ne no otra mīļi lūgt.
25.08.2014 22:07 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Ir jau labi nešķiesties ar naudu, bet te dažiem domāšana šajā sakarā ir tāda stipri "pāķiska". Sabiedrībā ir daudz pieņemtu pieklājības un "labu nošu" normu, kurām it kā nav loģiska izskaidrojuma, bet tā ir pieņemts.
Un taa chajas nedoshana "taapeec, ka man nav jaabaro viesmiile" paraada raksturaa taada kapeiku p*seeja iespaidu un viss.
25.08.2014 22:24 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Tā nav nekāda kapeikpišana, nedara viņas neko pārdabisku, tikai dara savu darbu un viss. Un lai dara. :D
25.08.2014 22:25 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Lai cik roleiksainas mēs nelidotu helikopteros uz randiņu, jāsaka, šis ir gadījums, kad meitene ir aizgājusi no laukiem, bet ....lauki ir palikuši. Attieksmi un piezemētību par naudu nenopirksi....

Nazic, tiri intereses pec: cik restoranos un cik daudzas valstis esi bijusi? Par turistu ieskrietuvem es soreiz nerunaju... Pajauta kadam , ka tas strada Roma, Parize, Londona, Nujorka, Vine , Zeneva u.c pilsetas? Ka tad isti ir ar klienta- viesmila attiecibam un attiecigo servisu. Novelu tev to kadreiz apgut , ne tikai smieties aiz sava bara letes
25.08.2014 22:40 |

Reitings 209
Viesmiiljiem vienmer 10% no rekjina summas, ja nepatik apkalposhana tad vienalga kkadus "melnos" iedodu..
skaistumkopsanas meistariem, skolotaajiem - uz svetkiem davanas/ziedi.
25.08.2014 22:48 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Lai cik roleiksainas mēs nelidotu helikopteros uz randiņu, jāsaka, šis ir gadījums, kad meitene ir aizgājusi no laukiem, bet ....lauki ir palikuši. Attieksmi un piezemētību par naudu nenopirksi....

Nazic, tiri intereses pec: cik restoranos un cik daudzas valstis esi bijusi? Par turistu ieskrietuvem es soreiz nerunaju... Pajauta kadam , ka tas strada Roma, Parize, Londona, Nujorka, Vine , Zeneva u.c pilsetas? Ka tad isti ir ar klienta- viesmila attiecibam un attiecigo servisu. Novelu tev to kadreiz apgut , ne tikai smieties aiz sava bara letes

Es ilgu laiku nesapratu, ko vīpsnā cosmo par to catelaju (jo nebiju pievērsusi uzmanību viņas komentāriem), tagad izlasīju un pieleca :D užas :D
25.08.2014 22:51 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Man neshkiet, ka vina speciaali kaadu veelas aizvainot etc! Visiem vienkaarshi, iespeejams, neapzinaati gribas C. izeikumos saredzeet kkaadu augstpraatiibu, lai attaisnotu kaarreejos stereotipus. Kaut gan, protams, nevajadzeetu pasviitrot savu iipasho staavokli utt., bet te jau ir runa par taadu absoluuto taktiskumu,
kas retam piemiit
25.08.2014 23:38 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Tā nav nekāda kapeikpišana
Nu labi, varbuut ne kapeikpishana, bet nepieklaajiiba gan. Viss ir paskaidrots shajaa teikumaa
Ir jau labi nešķiesties ar naudu, bet te dažiem domāšana šajā sakarā ir tāda stipri "pāķiska". Sabiedrībā ir daudz pieņemtu pieklājības un "labu nošu" normu, kurām it kā nav loģiska izskaidrojuma, bet tā ir pieņemts.
26.08.2014 00:20 |

Reitings 2336
Paldies, demoiselle, ka saprati manu domu gājienu. Ar tiem, kas tālāk par Čilli picu un Sāremā salu nav bijuši, nevajag diskutēt. Otrs randiņš man nesekotu ar vīrieti, kurš neatstāj dzeramnaudu vietā, kur (normāli) apkalpo viesmīle. Atceros, ka man vīrietis sakautrējās par to, ka viesmīle ilgi nesa rēķinu, bet tā bija viņas vaina.
26.08.2014 00:31 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Man atkarīgs no garastāvokļa. Neko tur izdarīt nevaru, viesmīle jau nav vainīga, ja atnāku bez garīgā, bet tāda dzīve :D
26.08.2014 00:43 |

Reitings 238
Reģ: 30.08.2013
Jā, 10 % no kopējās summas.
26.08.2014 00:45 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Skaistumkopš. speciālistiem tējas naudu dodu tikai gadījumos, kad esmu ļoti apmierināta ar iznākumu. (2 līdz 5 euro)
Restorānos/kafejnīcās tējas naudu atstāju no atlikuma (parasti 0,50-2euro), vai ieberu tipu kastītē.
Ar taksi braucu ļoti reti, bet arī atstāju tējas naudu no atlikuma, tas parasti dzērumā, no labas sirds. :D
Esmu arī neņēmusi atlikumu vietās, kur arī esmu apmierināta ar viņu darbu, kā piem. apavu labotava, šūšanas darbnīcas, kūku ceptuvēs utt.
26.08.2014 00:45 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Cik no sheit esoshajaam jaunkundzeem ir dziivojushas Njujorkaa, Zheneevaa, Pariizee, Romaa, Viinee? Ticu, ka ir vesela varza, kas ir bijushas/dziivojushas tikai Londonaa. Cik no sheit esoshajaam jaunkundzeem ir bijushas, teiksim, Zheneevas augstas klases restoraanos? :D

Es taa kaa vareetu izteiktie no klienta viedoklja, ja kaadai ir interese :D Jo iisaaku vai ilgaaku laika posmu esmu uztureejusies un vakarinjojusi visaas no iepriekshmineetajaam pilseetaam, saakot no McDonalds, beidzot ar gastronomiskaam izvirtiibaam. Plus es veel varu izteikties par visa ziemelju gala "dzeramnaudu tradiicijaam" :D

Taa ka, daargaas daamas, nevajag piesaukt pilseetas, kuraas labaakajaa gadiijumaa esat bijushas ciemos vai straadaajushas par viesmiili, ja patiesiibaa par attieciigaas valsts un taas iedziivotaaju kultuuru ir nojeega tik, cik aazim par daarznieciibu.
26.08.2014 00:49 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Paga, paga, āži ir tie, kas dzīvojas aizgaldos. Bet Cataleya ar helīti lidinās virs dārgākajām metropolēm, tā kā, būsi bijusi drusku neprecīza savos novērojumos!
26.08.2014 00:54 |

Reitings 188
Reģ: 06.03.2014
Krista
Ak Dievs-mana tipa oficiantes? Tu lkm iedomājies nez ko...Es vienkārši izteicu savu viedokli un nekur neesmu teikusi, ka kādu slikti apkalpoju, pilnīgi nekur.
Būtu kkāda anormāli slikta, tad sen būtu atlaista no daudzām sūdzībām, bet nē-esmu tieši tā, kas pārsvarā taisa lielāko čaju, jo cenšos nevis smērēt cilvēkiem visu dārgāko, bet gan arī pasaku ko labāk neņemt , kad ilgāk jāpagaida utt. un tad ir cilvēki, kas to novērtē un ir cilvēki, kas uzskata, ka tas ir mans pienākums...

Tik daudzi brūk virsū viesmīlēm-tādas, šitādas, bet Jūs Dāmītes atnākat , jums pat prātā neienāk sasveicināties, pateikt paldies, pretī pateikt -"visu labu". Bet pašas uzskatat , ka viesmīlēm jums kājas jālaiza :)

Runājot par to kpc maximas un citām pārdevējam neatstāt čaju-nu, teikšu ta, es nevienu pārdevēju nečakarēju pa 1-2h :)
26.08.2014 01:16 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
Ja cilvēks tik taupīgs, tad varbūt nevajag iet uz tādām vietām, kur tevi apkalpo viesmīlis?

smieklīgi.
26.08.2014 08:06 |

Reitings 3350
Vienmer atstaju par edinasanu un Kanada ari par skaistumkopsanu. Liela nesaprasana bija friizere Latvija, kad iedevu vinjai 10 EUR. Vai tad te ta nav pienemts?
26.08.2014 08:23 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Es arī nespētu tikties ar vīrieti, kurš neatstāj dzeramnaudas vai ir nepieklājīgs pret viesmīli. Par laimi mans draugs parasti ir ļoti dāsns.

Kad es strādāju par viesmīli visus viesus vienlīdz labi centos apčubināt, bet, protams, ka tiem pastāvīgajiem, kuri atstāja labas tējas naudas, centos vairāk. Man salīdzinoši reti neatstāja, tad es parasti nodomāju, ka cilvēks vienkārši nezina to principu, tāpat kā citi nesaprot, ka ir ļoti nepieklājīgi apsēsties pie nenotīrīta galda u.tml. Atceros,ka bija daži pastāvīgie, kas neatstāja, tiem izdomājām iesaukas un neviens īpaši nevēlējās apkalpot, tad reizēm sūtījām jauniņos, ja tādi bija.

Mans uzskats tomēr ir, ja neesi gatavs piedienīgu tējas naudu atstāt, nu tad neej uz vietām ar apkalpošanu, ir taču arī Lido un visādas ēdnīciņas ...
26.08.2014 10:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits