Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Skolas -RKV, RCHV vai RHV!

Reitings 21
Reģ: 17.08.2014
Sveikas, daiļās meitenes. :)
Vēlētos dzirdēt atsauksmes par sekojošām mācību iestādēm-
Rīgas Kultūru Vidusskola,
Rīgas Centra Humanitārā Vidusskola,
Rīgas Hanzas vidusskola.
Derēs jebkāds viedoklis/atsauksmes/ieteikumi.
Uz kuru skolu ieteiktu doties, kādi ir plusi un mīnusi, īsāk sakot, jūsu viedoklis par šīm skolām vai pieredze,
Meklētājā atradu tikai novecojoši informāciju.
17.08.2014 16:00 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc tikai šīs apsver? :)

No šīm vislabākās atsauksmes par RHV esmu dzirdējusi, pati nevienā neesmu mācījusies.
17.08.2014 16:01 |

Reitings 21
Parfait-Apsveru šīs skolas vienkārša iemesla dēļ,jo interesē humanitārie mācību priekšmeti un valodas, bet,protams, acis metu arī uz RV3Ģ, tikai baida šī skola,kaut kādā mērā.
17.08.2014 16:07 |

Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
Par Hanzu neko labu pateikt nevaru, dzirdētas tikai sliktas atsauksmes.
Ieraksti googlē katru skolu un izlasi atsauksmes, forumos ir daudz atsauksmju tieši par šīm skolām. ;)
17.08.2014 16:09 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Esmu mācijusies RKV no mazās grupiņas līdz 11klasei. Teikšu kā ir-skola, kurā izvēlas ar ko draudzēties pēc maciņa biezuma.Ja tev nav skaistas kloozītes, tad tu vari tikt apsmiets līdz vājprātam. Respektīvi-visi, kas ir savādāki tiek aprunāti. Bet laikam jau tas ir visās skolās. Un par to, ka nosaukumā ir kutūra-pilnīgākais bulšits. Tik mazajā grupiņā pie skapīšiem dieviņš bij jālūdz, bet ne tur māca kā jāuzvedas-nekā. Pat ja uzvedies drausmīgi-neviens baigi neko nemācīs. Bet tas no mana acu skata, jo varbūt kādam citam bija/ir savādāk. Kā arī, tagad daudzi gadi pagājuši kopš vairs neesmu spērusi kāju tajā skolā, tpc varbūt kas mainījies.
17.08.2014 16:12 |

Reitings 21
Cinderella_ Esmu krustu šķērsu visu izlasījusi, tāpēc jau šeit jautāju meiteņu viedokļus,lai,iespējams, iegūtu jaunāko info par skolām. ;)
17.08.2014 16:12 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
O, varbūt varēšu palīdzēt. Pamatskolā mācījos RCHV, bet vidusskolā pārgāju uz RKV. Teikšu tā - RCHV iedod spēcīgas zināšanas humanitārajos priekšmetos, savukārt RKV ir tāda... jaukāka sabiedrība :D
RCHV iedzina ļoti labas zināšanas par angļu un latviešu valodas gramatiku, mācību ziņā tā vispār ir ļoti laba skola. Man žēl, ka es nepaliku tur arī vidusskolā. No otras puses, tā ir vieta, kas pamatīgi norūda turpmākajai dzīvei, jo bērni sadalās konfliktējošās grupiņās un vispār ļoti ātri pieaug, protams, tādi nav pilnīgi visi. Vismaz tā tas bija laikā, kad tur mācījos. Toties man prieks skatīties uz daudziem saviem bijušajiem klasesbiedriem tagad - neatkarīgi mērķtiecīgi cilvēki, kas dzīvē nepazudīs.
Ar RKV atkal ir cits stāsts. Pirms četriem gadiem, kad pabeidzu vidusskolu, mācības bija visai vājā līmenī. Skolai patika lielīties ar panākumiem vidusskolas olimpiādēs, bet par to bija jāpateicas tikai un vienīgi no citām, prestižākām skolām sanākušajiem skolēniem. Kaut gan tajā laikā pamazām tika atsijāti sliktākie skolotāji, tāpēc varbūt tagad jau ir citādāk. Un tur ir ļoti draudzīgas klases, nevienu sevišķi neinteresē, cik tu esi bagāts vai skaists.
17.08.2014 16:13 |

Reitings 2288
RV3Ģ- ideāla. Pati nomācijos vienu gadu- biju starā, jo gudri un jauki cilvēki bija apkārt, neredzēju nevienu suņa naglu. Noteikti iesaku.
17.08.2014 16:13 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es savā laikā gāju RHV- nu nezinu, par labu saukt, tur jābūt ar plašu fantāziju. Protams, bija jautri, bet nu neteiktu, ka izglītības kvalitāte ir augsta. Kad pārgàju uz RDMV, mums, hanziniekiem, vaicaja vai esam no palīgskolas -latv.val, jo SPT sauca par veļas striķiem un tml. :D
17.08.2014 16:17 |

Reitings 21
Elizabete un Lapsiņa_ Un kā ar valodas iespējām RKV, cik skatos tiek piedāvātas i japāņu, i spāņu, i fraņču un pat arābu, vai skatoties no tāda aspekta, šī skola nevar dot vairāk, kā,piemēram, RCHV vai RV3Ģ?
17.08.2014 16:18 |

Reitings 4628
Reičela, es pieteicos par vēlu un tiku vispārizglītojošajā klasē, kur eksotisko valodu nebija, mācījos franču. Manā laikā tur varēja apgūt franču, spāņu, krievu, japāņu un ķīniešu valodas. Man gan no paralēklasesbiedrenēm palika iespaids, ka japāņu un ķīniešu valodas nebija ne tuvu tajā augstākajā līmenī.
17.08.2014 16:22 |

Reitings 2288
Man no tām divām vidusskolām vissakarīgākā arī liekas pati RV3Ģ, jo tur tiek vairāk piedāvāts(nez kā tagad) Bet RKV ir parasta skoliņa, kurā netiek iekaltas baigās zināšanas. Bet RV3Ģ ar tevi daudz nopietnāk strādā, un valodās ar ir lielāka iespēja, arī atmosfēra, kas ir draudzīga(visi kopā) daudz ko dod. Ja man vēl atkal būtu iespēja atgriezties laikā, kad jāiet vidusskolā, noteikti izvēlētos 3ģimnāziju(sun)
17.08.2014 16:23 |

Reitings 21
Elizabete_ Tā man arī likās, jo būsim reāli ,3 gados nevar(manuprāt)apgūt tādas valodas augstā līmenī, domāju tieši par japāņu, ķīniešu un arābu.
17.08.2014 16:26 |

Reitings 256
Reģ: 25.01.2014
Kapēc jāmācās kautkādas spāņu , franču vai vēl kādas valodas, kuras Tu tāpat normāli neiemācīsies? Labāk ej uz profeni mācīties, vismaz dabūsi normālu darbu pēctam. Zinu šitos cilvēkus, kas ir par slinku vai par stulbu, un gribot macīties valodas, kultūru utt. Es jums pateikšu - nekur tāda kultūra nav vajadzīga, pilna Latvija ar tādiem bezdarbniekiem, kas pat elementāras matemātiskās darbības nespēj izpildīt.
17.08.2014 16:28 |

Reitings 256
Domājat ka jums tagad būs zemā līmenī iemācīta kautkāda ''eksotiskā'' valoda jūs būsiet baigās čikitas? Nē, jūs pasūtīs vairākas mājas talāk.
17.08.2014 16:29 |

Reitings 21
Meitenes, kas gājušas RV3Ģ, Jums nesagādāja lielas problēmas tikt šajā skolā? Zinu,ka tur ir iestājeksāmeni, tas ir iemesls, kas atbaida,jo -ja nu nenokārtoju/netieku, bet kā saka, nemeiģināsi-neuzzināsi.
17.08.2014 16:31 |

Reitings 4628
Reičel, nu, tā ir. Man arī ar franču valodu gāja kā pa kalniem, jo mums katru gadu mainījās skolotājs un sāka visu no sākuma. Nu, vismaz es vairs nekad mūžā neaizmirsīšu franciski pateikt, kā mani sauc un cik man gadu :D

Džeison, tu vispār savas negācijas paturi pie sevis. Cilvēki mācās to, kas viņus interesē, citādi tāpat jēgas nekādas. Ja grib to eksotisko valodu, tad kāda tev daļa?
17.08.2014 16:33 |

10 gadi
Reitings 5929
Riečela, es arī pabeidzu RV3Ģ. Gluži tāpat kā Lapsiņa nevaru teikt nevienu pašu sliktu vārdu. Nomācījos tur no sākuma līdz galam, nenožēloju nevienu brīdi, ka izvēle bija tieši tāda. Par tikšanu iekšā gan šobrīd nemācēšu teikt, bet noteikti vajag mēģināt!
17.08.2014 16:34 |

Reitings 544
Pabeidzu RKV tieši gadu pirms tā skola bija izremontēta (cik zinu, pēc tam tur viss ir ļoooooti mainījies - kad gājām stāstīt bērniem par to, kur esam nonākuši, neredzēju gandrīz nevienu no vecajiem skolotājiem).

Par valodām - mācījos spāņu un ķīniešu. Spāņu zinu perfekti (pēc tam augstkolā arī izvēlējos papildu valodu spāņu un tur gan bija drausmas - ja es neko nebūtu iemācījusies videnē, jēga to mācīties būtu nulle). Ar ķīniešu valodu bija kā bija - pirmos divus gadus mums bija lieliska pasniedzēja, kas mācīja visiem (ja kāds nevarēja iegaumēt, viņam tika ļoti palīdzēts), pēdējā gadā uzradās kkāda krievu šmara, kas "mācīja" tikai tos, kas savā nākotnē mācīsies kko saistībā ar ķīniešu valodu. Visi pārējie tika ignorēti.

Par valodām runājot - ja cilvēks tiešām, tiešām gribēs iemācīties - iemācīsies. Ja ies uz skolu kā uz "bāc, vēl gads šajā iestādē jāizvelk" un nedarīs neko sev, bet gan eksāmeniem - nav jēgas no tām valodām.

BET tā reāli - nemūžam neieteiktu nevienam tur mācīties; labāk iet uz skolu, kas prasa vairāk un ir striktāka.
17.08.2014 16:35 |

Reitings 256
Elizabete

Tās nav negācijas, tie ir ieteikumi. Iesaku lieki neterēt laiku un izvēlēties normālu skolu, ar augstu izglītības līmeni, nevis lielu sūdu ietītu greznā papīrā kādas ir tās nosauktās.
17.08.2014 16:36 |

Reitings 21
Jautājumu mudžeklis man te, bet RKV nav tendēta uz `maka biezuma mērīšanu`?
Un kā ir ar RV3Ģ, paziņas stāstot,ka ir fantastisks skolas kolektīvs, taisnība?
17.08.2014 16:44 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits