O, varbūt varēšu palīdzēt. Pamatskolā mācījos RCHV, bet vidusskolā pārgāju uz RKV. Teikšu tā - RCHV iedod spēcīgas zināšanas humanitārajos priekšmetos, savukārt RKV ir tāda... jaukāka sabiedrība :D
RCHV iedzina ļoti labas zināšanas par angļu un latviešu valodas gramatiku, mācību ziņā tā vispār ir ļoti laba skola. Man žēl, ka es nepaliku tur arī vidusskolā. No otras puses, tā ir vieta, kas pamatīgi norūda turpmākajai dzīvei, jo bērni sadalās konfliktējošās grupiņās un vispār ļoti ātri pieaug, protams, tādi nav pilnīgi visi. Vismaz tā tas bija laikā, kad tur mācījos. Toties man prieks skatīties uz daudziem saviem bijušajiem klasesbiedriem tagad - neatkarīgi mērķtiecīgi cilvēki, kas dzīvē nepazudīs.
Ar RKV atkal ir cits stāsts. Pirms četriem gadiem, kad pabeidzu vidusskolu, mācības bija visai vājā līmenī. Skolai patika lielīties ar panākumiem vidusskolas olimpiādēs, bet par to bija jāpateicas tikai un vienīgi no citām, prestižākām skolām sanākušajiem skolēniem. Kaut gan tajā laikā pamazām tika atsijāti sliktākie skolotāji, tāpēc varbūt tagad jau ir citādāk. Un tur ir ļoti draudzīgas klases, nevienu sevišķi neinteresē, cik tu esi bagāts vai skaists.