Lūdzu,dotiet padomus.

Reitings 26
Reģ: 11.08.2014
Labdien,dārgās sievietes.Jau sen sekoju šim portālam,tā nu sanācis ka šoreiz man ir ļoti nepieciešama Jūsu palīdzība.

Situācija:
Nu jau 5 gadus esmu laimīgi precējusies ar brīnišķīgu cilvēku.Ilgi centāmies tik pie bērniņa,beidzot šogad tas izdevās,esmu jau pēdējos grūtniecības mēnešos.Šo lielisko brīdi mūsu dzīvē aizēno kas ļoti nepatīkams.
Tātad kad ar vīriņu aprecējāmies tākā mūsu ienākumi bija ļoti labi nolēmām uz vīra pirms laulībām iegādātās zemes uzcelt sev mājiņu.To arī realizējām,mājas celtniecībā ieguldijām visus savus līdzekļus.Pirms 2 gadiem māja jau bija gatava dzīvošanai. Uz to brīdi mēs nevarējām uzreiz sākt tur dzīvot,jo man bija darbs un studijas citā pilsētā.Ar vīru dzīvojām manā dzīvoklī.Pa šiem 2 gadiem mājā ,lai to pieskatītu remontdarbu laikā ievācās 55 gadus vecā vīra māte ar savu 45 gadus veco vīru (nav mana vīŗa Tēvs) Man pret to nekas nebija jo visus šos gadus ar vīra māti bija IDEĀLAS attiecības.Kā izrādās vienkārši līdz galam šos cilvēkus nepazinu. Pirms pus gada nolēmām ar vīru beidzot ievākties savā mājā,pārdevām manu dzīvokli,lai arī to naudiņu ieguldītu mājas remontdarbos.Uz māju savedām visas mēbeles,sākām dzīvot. No vīra vecākiem sapratu ka viņi vēlas palikt dzīvot mūsu mājā,un šo faktu arī pieņēmu.Nepagāja ne nedēļa kā sākās tādas šausmas kādas nekad mūžā nebiju piedzīvojusi. Izrādijās šiem abiem cilvēkiem ir nopietnas problēmas ar alkaholu,kaut no malas to neviens nepateiks. Nedēļu dzīvojot,tiku pilnībā pazemota,lamāta,grūstīta.Kāmēr biju darbā visas manas mantas tika izmestas ārā. Nesaprotu par ko man tas ,jo biju ļoti laba pret viņiem.

Nu jau pagājis pus gads,ar vīru dzīvojam īrētā vienistabu dzīvoklī.Vīram lieku kaut ko darīt lietas labā ,bet šie cilvēki uzstāj uz to ka tā esot viņu māja un ja viņiem būs jāizvācas māja tikšot izdemolēta.Visus cenšas noskaņot pret mums sakot ka paši ir lielus līdzekļus ieguldijuši mājas celtniecībā,kaut gan paši apzinās ka tās ir pasakas.

Ko darīt mīļās sievietes? Man tik pat kā vairs nav spēka cīnīties ar šo visu,jūtos pazemota,apmelota visos veidos. Bērniņa dēļ nevaru atļauties vairs uztraukties,bet no otras puses negribu ,lai bērniņam nāktos augt īrētā,briesmīga paskata dzīvoklī.

Ar cieņu Indra.
11.08.2014 15:26 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
vispār tas būtu dumi pārdot savu celto māju tikai tāpēc, ka nevarat vecākus dabūt ārā.
11.08.2014 16:16 |

Reitings 26
Ļoti,ļoti liels paldies visiem par iedvesmu.
Pati arī nekad nebūtu iedomājusies ka ko tādu nāksies piedzīvot.
11.08.2014 16:17 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Šāda situācijā man būtu galīgi pie kājas par kaimiņu domām.
Bet ja Tevi tas uztrauc, tad taisi "atvērto durvju - izmešanas"dienu. Saaicini kaimiņus un izskaidro situāciju un lūdz palīdzību. Saki, ka vajag, lai palīdz izlikt, bet dari to tādā dienā, kad būsi 100 % droša, ka vecāki ir labi padzēruši. Tad kaimiņi redzēs patiesās skolotāju sejas!

Es darītu tā, ka izdeklarētu viņus, pēc tam ar draugiem dotos un izmestu. Saprotu, ka naudiņas jums ir (ja būtu gatavi pirkt dzīvokli vecākiem), tad nu nolīgstiet un kādu laiku apsardzes firmu, kas sēž pie jūsu mājas visu diennakti.
Paietu un laiks un sencīši redzētu, ka iekšā netiks un atšūtos!

Es jau nu tā vnk neatdotu viņiem savu māju!
11.08.2014 16:18 |

Reitings 26
Paldies,Atpūtniece,jā pārmet gan. Piekrītu visam ko rakstiji.
11.08.2014 16:19 |

Reitings 26
Paldies,Kristīna,vērtīgs padoms.
11.08.2014 16:21 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Situaacija izklausaas absurda, jo mums pastaastiija vienu medeljas pusi. Otraa pusee noteikti ir izskaidrojums viira pasivitaatei un vecaaku nostaajai. Taadaas situaacijaas biezhi izraadaas ka tie liekeezhi ir ieguldiijushi lielu naudu un darbu buuvnieciibaa. Iespeejams, pat paardevushi kaadu savu iipashumu, lai jaunie var celt maaju. Varbuut taapeec viirs klusee.
Par gruustiishanas iemesliem gan jau arii autore ne bez iemesla klusee-gan jau hormonu iespaidaa izprovoceeja. Taapat alkoholisms ir subjektiivs apgalvojums-ja cilveeks aizraavies, to aatri peec sejas var redzeet. Ja citi tic vecaakiem, varbuut alkoholisms izpauzhas kaa viina pudele nedeeljaa.
Nevienam nepatiik atziit, ka vinja pusee nav 100% taisniiba, bet tikai kaadi 50%.
Autorei-pirms kluupi man virsuu, pastaasti kaapeec taada situaacija izveidojaas. Ja negribi taisniibu teikt, tad ignoree manu komentaaru.
11.08.2014 16:23 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nez ja gribētu pa labam tad dotu viņiem dzīvokli, ķipa nopirktu lai tad iet tur dzīvo un dzer un atstāj jūsu mājas mierā.
11.08.2014 16:25 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Kristiina
Domaa lauliiba paataavees peec viira vecaaku publiskas pazemoshanas? Lai cik nejaukas attieciibas kaadam ar vecaakiem, reti kursh piekritiis publiskai pazemoshanai vai vardarbiibai. Vai tu savai maatei to nodariitu, ja tavam draugam/viiram vinjaa kaut kas nepatiktu?
11.08.2014 16:27 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Pienjemu, ka maate nemaz tik slikta nebija, jo viirs tomeer grib turpinaat ruupeeties par vinju un piedaavaa iegaadaaties vinjai citu dziivojamo platiibu vietaa.
Kaapeec maate ir taa iespiiteejusies tieshi tajaa maajaa palikt dziivot? Tuvumaa ir darbs, draugi, jeb vinjas jaunais viirs vinju kuuda un parauj uz dzershanu? Kaapeec maate ir pret faktu, ka juus visi tur kopaa dziivojat? Vinja to ir kaut kaa pamatojusi?
11.08.2014 16:29 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
bet kur palika mates dzivoklis ? Kaut kur tak vina tavu viru audzinaja un zem tilta neguleja? Un ja kaimini un citi sos aizstav visi, tad tam ir savs pamats. Dzive un laiks para kas ir kas... varbut mate deba dalu nauads majai, un savu dzivokli pardeva, varbut maju nopirka tad kad jus vel nebijat preceti.. taisniba jau meitenem ir, realo situaciju nezinam.
11.08.2014 16:32 |

Reitings 27552
uz vīra pirms laulībām iegādātās zemes uzcelt s
luk tatad zeme tev pat nepienakas...kopigs ir tikai laulibu laika iedagats ipasums. Zeme uz ammas varda? Vai vina pardeva dzivokli un zemei deva naudu?
11.08.2014 16:33 |

Reitings 26
Paldies,klarlack.
Ir tā situācija pilnīgi absurda.Vīrs pēc dabas-pasīvs.Nē vecāki nav ieguldijuši naudu,jo māja jau bija gatava pirms viņu ievākšanās.Taisnība,pārdeva savu īpašumu,nopirka ļoti dārgu auto,brauca vairākos dārgos ceļojumos,nopirka sev garažu un atlikušo naudiņu notērēja dzīvošanā.Mūsu mājas celtniecībā,mēs pat neatļautu nevienam neko ieguldīt.
Par grūstīšanas iemesliem-esmu ļoti mierīgas dabas cilvēks,vīra patēvs bija dusmīgs par to ka es neļauju vīram lietot alkaholu kopā ar viņiem un par to ka vīrs ieminējās ka viņš viņiem varētu nopirkt dzīvokli uz kuru viņiem pārvākties Pēc sejas gan alkaholismu nevar redzēt,bet pēc aknām gan,tās vīra patēvam no lietošanas jau saēstas.Nē tas ne tuvu nav vīna pudele nedēļā tas ir vismaz 0,7 40% dienā.

Iespējams ka man nav kaut kur taisnība un ka es kaut kādā veidā šo attieksmi esmu izpelnijusies,tikai kādā?
11.08.2014 16:38 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Iespējams ka man nav kaut kur taisnība un ka es kaut kādā veidā šo attieksmi esmu izpelnijusies,tikai kādā?

Nezinu, kaadas riebekliibas buutu jaaizdara, lai pieaugusi sieviete saaktu fiziski aiztikt sievieti, kura neesaa vinjas mazbeernu zem sirds.
Njaa, izklausaas peec trako maajas un diviem cilveekiem, kuri ir beerna praataa.
11.08.2014 16:42 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Godīgi sakot, es laikam ja nespētu to izturētu dabūtu viņiem tādu alkohola daudzumu ka viņi abi atslēgtos un tad ar varu aizvestu citur dzīvot, un pa to laiku nomainītu atslēgas :D
Bet nu tas jau protams nav nopietni, bet vispār traka problēma.
11.08.2014 16:42 |

Reitings 27552
Pēc sejas gan alkaholismu nevar redzēt,bet pēc aknām gan,tās vīra patēvam no lietošanas jau saēstas.Nē tas ne tuvu nav vīna pudele nedēļā tas ir vismaz 0,7 40% dienā.

U kur ludzu tu tās aknas redzēji? Tātad vīnu viņī nedzer, bet lieto stiprakos dzerienus. Un uz skolu strādāt iet piedzerušies?
11.08.2014 16:44 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Domaa lauliiba paataavees peec viira vecaaku publiskas pazemoshanas? Lai cik nejaukas attieciibas kaadam ar vecaakiem, reti kursh piekritiis publiskai pazemoshanai vai vardarbiibai. Vai tu savai maatei to nodariitu, ja tavam draugam/viiram vinjaa kaut kas nepatiktu?

Bet, ja vīrs nevar saņemt savas olas saujā un nokārtot visu kā vecis, tad es kārtotu kā vecene! Kaut vai ar pazemošanu (ja vajadzētu!)
Man savai mātei nekas tāds nebūtu jānodara, jo viņa ir LIELISKA! Nekāds alko, nekāda vardarbība, nekāda uzkundzēšanās utt. Bet šeit situācija ir pilnīgi pretēja.
Nav normāli, ka kāds ievācas un dzīvo MANĀ mājā!
11.08.2014 16:45 |

Reitings 26
Kāds būtu visiem labākais situācijas risinājums?Tikai ne vairs kopā dzīvošana,jo nevaru atļauties ka mani nu jau ar bērniņu kādu vakaru izmet uz ielas.
11.08.2014 16:46 |

Reitings 27552
Problēma ir arī tajā ka viņi nav tādi lētie alkaholiķi,bet savā pilsēta ļoti cienijami cilvēki,skolotāji. Un visi viņus aizstāv,pati līdz šim nebūtu pat iedomājusies ka šie cilvēki ir tādi.
abi skolotaji? Tak teici ka patēvs ir bezdarbnieks ar nodzertām aknām?
11.08.2014 16:47 |

Reitings 26
Kubiete,pirms šī visa vedu vīru patēvu uz slimnīcu,jo viņš slikti jutās.Redzēju analīzes,runāju ar ārstiem.
11.08.2014 16:47 |

Reitings 26
Māte skolotāja,patēvs atlaists skolotājs.
11.08.2014 16:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits