Elizabete +++
Man liekas, ka viss slēpjas konkrētā jaunieša attieksmē. Man ir 20, studēju un dzīvoju pie vecākiem. BET daru to tikai tāpēc, ka visai manai ģimenei izglītība ir prioritāte. Tiklīdz pabeigšu bakalauru un sākšu strādāt (un zinu, ka to darīšu uzreiz pēc studiju beigšanas), dzīvošu atsevišķi un pati sevi uzturēšu. Bet laidz tam nedomāju, ka ir nepareizi, ka vecāki man palīdz. Zinu, ka strādāt nāksies vēl ilgi, ilgi, tāpēc gribu jaunībā atpūsties vēl, lai arī cik briesmīgi un savtīgi tas te kādai izklausītos. Turklāt, studēju budžetā + saņemu stipendiju, tā kā savus personīgos tēriņus (apģērbs, kosmētika, ballītes, ēšana ārpus mājas, transports) apmaksāju pati. Tā kā sanāk, ka vecāki manksā tikai par manu pajumti un ēšanu. Nesaskatu tajā neko traku, jo zinu, ka tad, kad viņiem tas būs nepieciešams, palīdzēšu arī finansiāli.
Slikti un nepareizi, manuprāt, ir tad, ja jaunietis uzskata, ka varēs dzīvot pie vecākiem, cik ilgi vien gribēs un visu naudu vienkārši notriekt. Ir, protams, arī tādi indivīdi, bet lūdzu nesaukt visus par tādiem.