Man vienīgajai tas neliekas normāli

Reitings 295
Reģ: 26.08.2012
Esmu dzirdējusi no draugiem, ka sūdzas, ka vecāki nepērk iPhone, mašīnu, un visi pieauguši cilvēki virs 20 un visi mācās augstskolā, par ko vecāki arī maksā. Man vienīgajai liekas, ka tajā vecumā jau būtu jāpalīdz vecākiem, nevis vecākiem bērnam? Tik daudzi jaunieši mūsdienās ir izlutināti, agrāk taču jau kopš bērna kājas vagā sēdēja un naudu pelnīja, un krāja paši lietām, kuras gribēja.
09.08.2014 21:33 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Tik daudzi jaunieši mūsdienās ir izlutināti,

Diez kurš tos jauniešus tā izlutināja? Nu tad, lai arī tagad vecāki pērk katru gadu jaunu iphonu un apčubina līdz 35 gadu vecumam.

Bet nu manā draugu lokā nav tādu dienaszagļu, visi smuki strādā vai mācās. Kad pati mācījos augstskolā paralēli arī strādāju, lai varētu savu dzīvokli un sevi uzturēt, protams, bez mammas palīdzības neiztiktu (apmaksāja augstskolu un baroja pirmsalgas nedēļās). Tā kā mamma pati normāli nopelna, tad nekādu atbalstu no manis nevajag, pagaidām tikai lielās lietās esmu līdzējusi (viņas dzīvokļa remonts) vai izklaides braucienu sponsorēšana. Esmu ļoti pateicīga mammai, ka iemācīja man vēlmi pašai visu sasniegt - piem., tā apziņa, ka pats esi nopelnījis un nopircis savu pirmo auto/dzīvokli ir neatsverama.
09.08.2014 22:03 |

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Man pirmajaa kursaa tikai vecaaki paliidzeeja, maksaaja visu, kameer atradu darbu un saaku dziivot pati. Kopsh sanjeemu pirmo algu, nekad neesmu vairs uzdroshinaajusies prasiit vecaakiem naudu. Nu protams, ja galiigi svaki bija, tad jaa, bet vienmeer atdevu. Ja nemaldos kopsh 21 gada neesmu njeemusi no vecaakiem neko, tikai devusi vinjiem.
09.08.2014 22:04 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
20 gados reti kurš spēj sevi pilnībā uzturēt. Ja vecāki turīgi, tad nav nekas slikts, ka pērk mašīnas un citas dārgas lietas. Savādāk ir, ja vecāki paši divos darbos strādā, taupa uz sev nepieciešamiem izdevumiem, lai tikai savam 20-gadīgajam mīlulītim nopirktu dzīvokli un bmw. Tas nav normāli!
Bērniem vecākiem gan nebūtu jāpalīdz, 20-gadīgā un arī 30-gadīgā vecāki taču vēl darbaspējīgā vecumā.
09.08.2014 22:06 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Katra ģimene dzīvo pēc saviem uzskatiem. Tas atkarīgs no ģimenes ienākumu daudzuma kā arī no vecāku pieņēmumiem cik ilgi bērns tiks uzturēts un finansiāli atbalstīts. Lai gan bieži vien nesaprotu tos vecākus,kuru bērni nekur nemācās, taču ir darbspējīgi, tomēr izvēlās dienas pavadīt zvilnot dīvānā, taču vecāki viņus uztur un dod naudu dažādām izklaidēm
09.08.2014 22:13 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Ja vecāki turīgi, tad nav nekas slikts, ka pērk mašīnas un citas dārgas lietas.

Ir gan! Izlutināts,viņš nezinās naudas nozīmi,cik grūti to ir nopelnīt. Bija pat viens miljonārs,kurš dēlam neko neatstāja un visu atdeva labdarībai. Kāpēc? Jo viņš dēlu patiesi mīlēja un negribēja,lai viņš aiziet nepareizo ceļu(narkotikas,dzeršana utt),bet lai arī visu sāk no nulles un cenšās dzīvē ko sasniegt.
09.08.2014 22:14 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ir gan! Izlutināts,viņš nezinās naudas nozīmi,cik grūti to ir nopelnīt. Bija pat viens miljonārs,kurš dēlam neko neatstāja un visu atdeva labdarībai. Kāpēc? Jo viņš dēlu patiesi mīlēja un negribēja,lai viņš aiziet nepareizo ceļu(narkotikas,dzeršana utt),bet lai arī visu sāk no nulles un cenšās dzīvē ko sasniegt.

Visur vajag zelta viduscelju. Ja es pati braucu mersii un vienaa nedeeljas nogalee nolaizju ntos tuukstoshus uzkodaam un shampim, tad es buutu vistiiraakaa maita, ja tajaa laikaa mans beerns, students, dziivotu pusbadaa un staigaatu ar vecu, sapleestu telefonu. Nevajag dot visu, ko otram kaarojaas, bet sapraata robezjaas un atbilstoshi savaam iespeejaam atbalstiit nav slikti. Var arii sasniegt daudz, ja nesaak no nulles, bet no pasha minimuma. Tieshi no pilniigi nekaa ir visgruutaak kaut kur tikt, un daudzi arii taa nekur netiek, bet paliek visu muuzju pie nulles.
09.08.2014 22:18 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013

Lutināt ne vienmēr nozīmē izlutināt. Tam vajag pieiet ar prātu, neejot nevienā no galējībām. Nevajag bērnam pirkt visu, ko viņam sagribas, bet nevajag arī cēli "ļaut cīnīties", kamēr pats stum vaigos ikru maizītes.
09.08.2014 22:26 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Krista,nu, protams, ēst,apģērbu,attīstībai dažādas mantas un tās elementārākās lietas jau ir jānodrošina,lai bērns nesabeigtu veselību un izaugtu "normāls".
Bet visādas kaprīzes gan pašam jāpiepilda,savādāk visādi tirliņi sēž vecākiem uz kakla.

Un mans tētis sāka no nulles,un viņš ir ticis tālāk par kādu,kuram vecāki atstāja visu. ;)
09.08.2014 22:27 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu. Tik daudz labu darba iespēju, kur nopelnīt sev, studijām, vecākiem, savam mājoklim, tikai neaptēstā jaunatne to neizmanto. Varētu padomāt, ka bez pieredzes un ar neesošu vai bezjēdzīgu darba pieredzi nevar atrast labi apmaksātu darbu Latvijā!
09.08.2014 22:47 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Ja vecāki maksā par studijām, tad mazākais, ko darīt - vismaz pelni savai iztikai pats un ja vēl dzīvo ar vecākiem kopā, tad piemet par mitekli. Tas nav TIK grūti un iespējas ir, galvenais ir gribēt. Jaunieši mūsdienās aizmirst, kas tiešām ir būt nodarbinātam, strādāt un kas ir atbildība kopumā.
09.08.2014 22:50 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es atkal nesaprotu veel Latvijaa pastaavosho uzskatu par to,ka visiem ir jaapieaug aatraak,kas veicina arii to,ka noveco aatraak.
Neredzu neko sliktu,ja vecaaki paliidz un beerns nestraadaa kameer maacaas. Neredzu neko sliktu daargaas daavanaas,ja vecaaki var atljauties. Un vispaar tas ir atkariigs no audzinaasanas,vai biezo beerninjs buus izlutinaats vai nee. Jebkuram var iemaaciit naudas veertiibu,neatkariigi no statusa. Nu tas taa,atsaucoties uz komentaaru,kur teica,ka turiigajiem nav nekas saviem siikajiem jaapeerk,jo tas vinjus izlutinaas.
18-20 gados tachu veel ir zalsh gurkjis un lielaakaa dalja nemaz nezina,ko grib iesaakt dziivee,bet meetaajas no vienam studijam uz otram,vai pabeidz iesaaktaas sakostiem zobiem,maina darba sfeeras utt.
Un nee nav normaali,ka agraak mazus beernus jau no 5 gadu vecuma dzina ganos. Jauniiba ir jaabauda nevis jaaraujas kaa zirgam.
09.08.2014 22:55 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
manuprāt, visa sāls ir attieksmē. jāspēj vecāku atbalsts novērtēt, nekā uztvert, kā kaut ko pašsaprotamu.
09.08.2014 22:59 |

Reitings 9169
Piekrītu. Tik daudz labu darba iespēju, kur nopelnīt sev, studijām, vecākiem, savam mājoklim, tikai neaptēstā jaunatne to neizmanto. Varētu padomāt, ka bez pieredzes un ar neesošu vai bezjēdzīgu darba pieredzi nevar atrast labi apmaksātu darbu Latvijā!

Juu, ir jaanodzen sevi taa, lai ap 40 gadiem visa veseliiba ir chupaa, un tad diikt naudu saviem beerniem, lai var priekslaiciigi pensioneeties.
Ja taa padomaa skaitljos - cik maksaa studijas vienam gadam? 1.5 tuukstoshi eiro, 2 tuukstoshi eiro? Pienjamam, ka studee 4 gadus. 4x1.5=6k. Dziivoklis, teiksim 2 istabu kaut kur ne paaraak sikaa rajonaa. Ja nemaldos, cenas ir aptuveni 40k. Dziivoshanai ir nepiecieshami kaut vai tie 200 euri, ko arii sareizinaam ar 12 meeneshiem un 4 gadiem. Sanaak gandriiz 10k, noapaljojam uz 10k. Ja vecaakiem meenesii iedod 100 euro, tad ir 5k euro klaat. Mashiina - vismaz 5-6k vajadziigi taas iegaadei, uztureeshanai un autoskolai pa siem 4 gadiem, pat ja ir vecs auto un mazus gabalus ar to brauc. Sasummeejot kopaa sanaak pie 70k 4 gadu laikaa, iekljaujot arii neparedzamus izdevumus aarstiem utt. Izdalaam ar 4, sanaak 17.5k gadaa, jebshu gandriiz pusotrs tuukstotis meenesii. Piedevaam diez vai iet runa par pilnu darba dienu, jo ir arii jaamaacaas, vai darbavietu, kuraa prasa tikai videejo izgliitiibu.
Taatad - tiek mekleets pusslodzes darbs peecpusdienaas un briivdienaas ar atalgojumu 1500 euro meenesii. Ir kaadi piedaavaajumi, atskaitot eskortu?
09.08.2014 23:03 |

Reitings 9169
labojums *vai darbavietu, kuraa prasa augstaako izgliitiibu.
09.08.2014 23:06 |

Reitings 2342
Ak jā, aizmirsu pieminēt auto. Paldies Krista!
09.08.2014 23:10 |

Reitings 9169
Tad pastaastiiisi nosleepumu kaa lv var nopelniit uz pusslodzi cilveeks, kursh ir pirmajaa kursaa, 1500 euro meenesii ar vidusskolas diplomu un bez darba pieredzes/vai pieredzi pa vasaru mazgaajot traukus, pieskatot kaiminju siichus? Protams, legaali.
09.08.2014 23:12 |

Reitings 2342
Krista, vagā sēžot. Regulāri, un pareizi, puspietupienā, nevis laiski sēžot.
09.08.2014 23:16 |

Reitings 9169
Ew, buus jaapasaka shito meksikaanju viesstraadniekiem, kuri par pilnu slodzi nesanjem te tik daudz naudas uz rokas. Lai brauc uz LV bietes kapleet, nevis Kanaadu.
09.08.2014 23:19 |

Reitings 2342
Baidos, ka tās nebūs bietes, ko viņi te kaplēs, bet nu... lai jau brauc! Pabalstu mums nav, sociālais nodrošinājums meklējams svešvārdu vārdnīcā, mums nav ko zaudēt! Eju šmorēt kāpostus un zirņus!
09.08.2014 23:22 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
man ir 20 gadi, septembrii buushu 2.kursa studente,peec vidusskolas saaku stradat, menesii sev nopelnu zem 200eur, vairak nesanak, jo maz stradaaju, jamaacaas (dienas nodalja) to teereeju savaam vajadziibaam, teetis maksaa par skolu un teica, ka uztures mani kameer maciisos. Ja nemaacos, tad respektiivi stradaaju un paliidzu finansiali, taa arii bija ar maniem vecakajiem 2 braaliem.
Jaa, esmu jaunaka meitina,izlutinaataa. vienmeer teetis man ir davajis un pircis, ko vien es veelos, arii braalji mani ir lutinaajusi. un ko man tagad dariit ? ar saviem 200 eur samaksat par istabinu, paiku, lai dziivotu taja pasaa rajonaa, kur dziivoju ( jo skola 15min attalumaa, darbs 2min attalumaa) . ok, es labi saprotu, ka jauniesi,kas straada un sevi uztur. man ir super vecaaki, nekur nedzen, bet tajaa pasaa laika es loooti labi apzinos, ka driiz nu vajadzes nostaties uz savam kaajaam 100%. atvainojos par penteri . es gribeetu, lai varetu gan stradat, gan maciities, gan sevi uzturet pilniba, bet paslaik tas nav iespejams un saku milzigu paldies saviem vecakiem.
09.08.2014 23:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits