ABORTS.

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Kaadas ir jusu domas?

Par? Pret?

Un kaa ar izvarosanas gadijumiem, it seviski ja meitene / sieviete ir pilnigi viena ar loti ierobezotiem lidzekliem?

vai veseliba sproblemu del aborts?

interese viedokli!
08.08.2014 10:44 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Miss joker mana draudzeni izvaroja 2009 gada viņa palika stāvokli bērnu paturēja nu mazajam ir 4 ar pus gadūrienu un viņa nenožēlo ka paturēja mazuli viņa strādā draugu un tagad laimīgi precējusies gaida otru Bernu

Tu neesi tava draudzene! Tu nevari līdz pēdējam sīkumam zināt ko viņai nācās psiholoģiski pārdzīvot! Un goda vārds! Nevar nosodīt cilvēku kas pēc izvarošanas to augli negrib paturēt! Es nevarētu tādu bērnu paturēt! Jo man nebūtu mīlestība pret to bērnu! Man būtu mīlestība pret bērnu kas ir radīts pozitīvos apstākļos! Vai arī pret adoptētu bērnu kuru es vēlētos.
09.08.2014 12:23 |

10 gadi
Reitings 847
Reģ: 17.10.2013
Fergie , bet bērnam vai tad nebūs smagi , ja viņš zin , ka kaut kur pa pasauli vazājas viņas mamma un tētis ?
09.08.2014 12:25 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Un ja būtu izvarota arī netaisitu bet mazo atdotu apdoptacijai.

Tu savu bērnu pamestu kā to dara citas m****s!
09.08.2014 12:27 |

Reitings 17203
Un ja ar patur to bērnu kurš ir ieņemts izvarošanas rezultātā. Ja tu būtu vientuļā māte un tad pēkšņi tavs bērns tev prasītu kur ir viņa tētis? Kāpēc tu un tētis neesat kopā? Ko tad lai tā māte pasaka.. Tādi jautājumi māti var iedzīt trako namā ja viņa nav līdz galam tam visam tikusi pāri.
09.08.2014 12:27 |

10 gadi
Reitings 115
Reģ: 24.07.2014
Darla toties viņš būtu dzīvs un kāda ģimenes kur viņu ļoti mīlētu!!!!!!!!!
Miss joker kāpēc trako nama vnk pateiktu tēvs no tevis ateicas un viss!
Moon girl tas ir atkarīgs no auguvecākiem vai viņi teiks to bērnam par apdoptaciju!
09.08.2014 12:37 |

10 gadi
Reitings 847
Reģ: 17.10.2013
Fergie , vai teiks? Un iedomājies , viņu audžubērns atrod dokumentus par adoptāciju . Kādas būs viņu attiecības, ka viņa "īstie" vecāki ir slēpuši , ka viņš ir pavisam svešs cilvēks? Padomā to.
09.08.2014 12:40 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
kapec jaslepj? Pa daudz ziepju operas saskatijaties?
09.08.2014 12:45 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
kāpēc trako nama vnk pateiktu tēvs no tevis ateicas un viss!

Var jau spriedelēt, taču ir arī citāda pieredze. Zinu meiteni, kas palika stāvoklī šādā veidā. Trakonamā gandrīz nonāca arī, jo jūdzās jau no domas vien, ka bērna tēvs ir tāds cilvēks, tātad, iespējams, bērns būs tāds pats.
Sākumā viņa domāja, ka savas veselības dēļ netaisīs abortu, vēlāk tomēr taisīja. Tā doma jau sākumā viņai neļāva gulēt, viņa nevēlējās visu dzīvi uztraukties, vai šis mazulis nebūs līdzīgs tēvam uzvedībā.
09.08.2014 12:47 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Jūs te nedaudz jau pārspīlējat... Ir bērni auguši audžu ģimenēs, neviens nav nomiris, ka viņa bioloģiskie vecāki no viņa atteikušies.
09.08.2014 12:48 |

Reitings 17203
Darla toties viņš būtu dzīvs un kāda ģimenes kur viņu ļoti mīlētu!!!!!!!!!
Miss joker kāpēc trako nama vnk pateiktu tēvs no tevis ateicas un viss!

Man jau liekas ka tu trako vairāk, cenšoties aizstāvēt uzskatus kurus pamatot īsti nespēj un ņemot vērā tikai viena cilvēka dzīves iznākumu statistiku nevar noteikt.
Un tad ja bērns ar nonāktu bērnu namā, nevar zināt vai viņam ar paveiksies un tiks pie labiem vecākiem un vai vispār tiks pie vecākiem, tik pat labi viņam var neveikties un viņš no vienas ģimenes ceļo pie citas līdz pat pilngadībai un tad vispār aizmūk un pats vel kļūst par bandītu.
09.08.2014 12:57 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Vispar dzive viens liels risks. Nav teikts, ka gaidits berns izaugs par kartigu pilsoni un bernu nama berns par banditu, un otradi. Uzskatu, ka ne mums lemt kam dzivot, kam ne. Ja reiz uz seksu nobriedis esi, tad ari jabut gatavam uznemties atbildibu par sekam. Statistika diemzel rada, ka aborrtu visbiezak veic tie, kuri var uznemties atbildibu, bet negrib. Luk tas ir pilnigs cauu.
09.08.2014 13:01 |

Reitings 17203
Nu bet ja tas cilvēks var uzņemties atbildību, bet vienkārši negrib to bērnu? Nu kas viņam iet šauties nost? Tak ir cilvēki kam nav tie instinkti ka vajag pēcnācējus utt. Man pašai svarīgāka ir mana labklājība, dzīves līmenis, attiecības pa priekšu, nekā bērns, un tikai pēc tam kad man viss ir nolikts pa vietām es spētu varbūt iedomāties par bērnu, lai gan no vienas puses, es arī varētu dzīvot bez bērniem ja tas tā lemts.
Tak ar visu aizsardzību gadās palikt stāvoklī un ziniet es neticu ka pat tie cilvēki kas paši saka ka ja negribi bērnus tad nenodarbojies ar seksu, tam paši ar seko. To saka cilvēki kas varbūt jau grib bērnus vai jau viņi ar ir. Tad jau tik pat kā jāgaida līdz kāzām lai varētu ar seksu nodarboties un cik es atceros liela daļa tomēr bija pret to.
09.08.2014 13:08 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Vispār.. Nav jau labi reklamēt, bet vienā no populārākajiem forumiem ir sadaļa "adopcija", kurā tad nu tiekas visi ar to saisītie - tie,kas vēlas adoptēt, jau adoptējuši, adoptētie, speciālisti utt. Un tur var redzēt, ka trauma paliek, pat tad,ja pamesti kā zīdaiņi. Jo rodas parastais jautājums - kādēļ mani pameta, ar ko es esmu sliktāks, kur ir mani vecāki ut. Un daudzi arī pavada laiku meklējot savus bioloģiskos vecākus, veidojot ar viņiem saites. Un atrod. Vissāpīgākais laikam ar, ko nācies sastapties ir tad,kad vienai meitenei vecāki dzīvoja (un domāju,ka vel tagad dzīvo) kādus 100 metrus no bērnu nama, aiz sētas, pa otro stāvu var redzēt viņas vecāku māju (meitene tika izņemta no ģimenes, taču pēc tam vecākiem vel dzimuši jaunāki brāļi un māsas, kuri atrodas pie vecākiem, vecāki satikt vecako meitu nevēlas) (šis gan nav no foruma, bet iz pašas pieredzes). Pat tie cilvēki, kas uzzinājuši jau pieaugušo vecumā, ka adoptēti, dalījušies sajūtās, ka vienmēr jutušies it kā sveši.
Es arī pazīstu pāris bērnu namu bērnus, no malas viņi ir cilvēkie parastie - cīnās, dzīvo, precās, bet reizēm parunājāties.. Sāpes ir dziļas.
Ar to es negribu pateikt, ka aborti vienmēr ir labāki, tikai to, ka tas, ka tam bērnam ir mīloša jaunā gimene, nenozīmē, ka viņam nesāpēs.
09.08.2014 13:17 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
ja negrib bērnu, lai izsargājas vai tur kājas ciet.

Nu cik reizes jaatkaarto, ka neviena kontracepcijas metode nenodroshina 100% aizsardziibu? Pati esmu dziivs piemeers. Tur kaajas ciet... haha. Sekss ir dabiska vajadziiba, netaisos tik greizu uzskatu deelj atteikties no taa, bez kaa nevaru(negribu) dziivot. Tieshaam ir tik sarezhgjiiti saprast, ka ir sievietes, kuras beernus negrib? Nevajag spriest tikai peec sevis.
09.08.2014 13:22 |

Reitings 246
Reģ: 08.07.2013
Bonecutie - acīm redzot neesi pārāk piedomājusi pie 100% nepalikšanas! Ja jau bērnus negribi, bet sekss gan patīk, tad izgriez savas olnīcas un būsi 100% un happy!
09.08.2014 13:43 |

Reitings 17203
Bird

Nu jau gan tā ir aplama domāšana.
09.08.2014 13:45 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
, bet sekss gan patīk, tad izgriez savas olnīcas un būsi 100% un happy!
Ak jel..kāda tumsoniba. It nevien tev negriezīs ārā olnīcas. Ir olvadu nosiešana sievietem, un vazektomija vīriešiem.

Pirms macit citus pamācies anatomiju.
09.08.2014 13:49 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Papildinot Kubietes labojumu - šādai operācijai ir ierobežojumi. To nevar veikt kurā katrā vecumā vai apstākļos.
09.08.2014 13:50 |

Reitings 27552
http://calis.delfi.lv/spogulis/sekss/kontracepcija/kirurgiska-kontracepcija-jeb-sterilizacija-sievietem/

Lai labāk saprastu sterilizācijas būtību, sniegsim vienkāršotu sievietes iekšējo dzimumorgānu anatomijas skaidrojumu. Olvadi ir tiltiņi, kas savieno olnīcu, «olšūnu fabriku», ar dzemdi. No olnīcas katra menstruālā cikla vidū (apmēram 14. dienā, skaitot no pēdējo mēnešreižu pirmās dienas) izdalās pati lielākā un skaistākā olšūna un gaida olvada galā. Spermatozoīdiem nepieciešams šis tiltiņš, lai tie varētu nokļūt līdz olšūnai, no maksts, kur viņi nonāk dzimumakta laikā, cauri dzemdei līdz olnīcai. Ja šo tiltiņu nojauc, spermatozoīdi netiek līdz olšūnai un apaugļošanās nav iespējama, grūtniecība nevar iestāties.

Olnīcas turpina darboties kā parasti, veidojas olšūnas, notiek ovulācija, tikai olšūnas nenonāk dzemdē, bet absorbējas vēdera dobumā. Spermatozoīdi paliek makstī un dzemdē. Menstruācijas notiek kā parasti, sievietes ikdienā nekas nemainās. Pētījumos ar krāsaino doplera metodi konstatēts, ka olvadu liģēšana nemaina asinsriti dzemdes un olnīcu artērijās.

Sievietes ķirurģiskās kontracepcijas pamatmetode ir laparoskopiska olvadu koagulācija vai skavu uzlikšana. Pārtulkojot vienkāršā valodā, tā ir olvadu nosiešana vai pārdalīšana.
09.08.2014 13:51 |

Reitings 27552

pacientam, kas ir vecāks par 25 gadiem, – ar viņa rakstveida piekrišanu;

medicīnisku indikāciju dēļ pacientam (arī jaunākam par 25 gadiem) ar ārstu konsilija apstiprinājumu un pacienta rakstveida piekrišanu (ja pacients ir rīcībnespējīga persona, ar aizgādņa rakstveida piekrišanu).

Ķirurģisko kontracepciju pacientam drīkst izdarīt ginekologs (dzemdību speciālists), urologs vai ķirurgs».

Izrādās, ka tāda atšķirība izteikumos radusies tāpēc, ka šie noteikumi ir spēkā no 2005. gada oktobra. Līdz tam Latvijā ķirurģiskā kontracepcija veselai sievietei bija atļauta pēc 35 gadu vecuma un tikai tad, ja viņai ir ne mazāk kā trīs bērni, un pēc 40 gadu vecuma neatkarīgi no bērnu skaita.
09.08.2014 13:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits