Par somām/somiņām un vēl šo to

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Sveikas!

Aizdomājos par somām un to saturu, bet meklējot vecajās diskusijās, neko daudz neatradu.
Bet nu jautājums varbūt šoreiz ne tik klasisks "kas Tev šobrīd somā?", bet gan varbūt pastāstiet, vai jums somas izvēle ir saistīta ar sezonu un/vai ar to, kur dodaties, jo zinu, ka daudzas bieži ikdienā maina somas, atkarībā no apģērba un arī pāriet uz mazajām somiņām, kur ir tikai lietas, bez kurām nevar iziet no mājām :) un varbūt arī ir tādas, kuras nav "somiņu cilvēki" un pēc iespējas cenšas visu salikt kabatās...

Varbūt arī varat uzskaitīt dažus noteicošos faktorus, kuri ietekmē somas izvēli, kad pērkat jaunu somu.
Pie reizes arī iedomājos, ka gribētos zināt uz kura pleca nēsājat somiņu un vai esat labroce vai kreile? (pieļauju, ka tam ir kaut kāds vai pat tiešs sakars) :)

Paldies!
Veiksmīgu jums šo KARSTO dienu :)
05.08.2014 13:24 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Somas ir tikai divas-viena lielāka, kuru nēsāju ikdienā uz darbu, otra maziņa iziešanai, kur var ielikt tikai naudas maku , telefonu un mašīnas atslēgas.
Vispār somas ir pašas parastākās, ne dārgās.
Ja godīgi, somas neciešu, ja ir iespēja visu lieku kabatās (it sevišķi rudens, ziemas periodā) Cenšos visu apģērbu pirkt ar kabatām. Vienīgā problēma parasti ir kabatā iedabūt naudas maku, bet arī tas ir atrisinājies, jo ja nav kur likt, vienkārši atstāju to mašīnā ieslēgtu. Arī pārējās mantas ir savu vietu atradušas mašīnā. Jo somas tiešām neciešu līdzi nēsāt.

Par somas saturu- šodien pusdienlaikā tikko darba kolēģi par mani smējās, jo no somas izvilku skrūvgriezni (jo vajadzēja mašīnai eļļas vāciņu atgriezt),ja parakos dziļāk tad tur bija nazis un celtniecības mērlente. Puiši pasmējās, un pateica ka es esmu bīstama, jo citas nēsā somiņās kosmētiku -es instrumentus.
05.08.2014 14:32 |

Reitings 889
Reģ: 04.07.2014
Man mazliet ir atkariba tiesi no sominam. Perku katru sezonu jaunas. Dazreiz vel biezak jo japieskano pie attieciga apgerba tomer ... Nesaju uz laba pleca un jutos loti neerti ja man nav lidzi somina. Somas perku kvalitativas , brendu par sapratigam cenam...
05.08.2014 14:35 |

Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
Atļaušos vēlreiz pajautāt, nu varbūt tomēr.
Varbūt kādai ir šāda soma? Kādas atsauksmes? Izturīga?
05.08.2014 14:37 |

Reitings 541
Reģ: 15.02.2009
Man kopumā ir 3 somas - melnā ziemas/rudens periodam, baltā - vasarai, dzeltenā - vasarai. Katru nēsāju attiecīgi sezonai. Somas nēsāju pārsvarā uz kreisā pleca (lai arī esmu labroce). Manas somas ir normāla lieluma, jo man svarīgi vienmēr paņemt līdzi ūdens pudeli. Esmu dzirdējusi cilvēkus sakām, ka es savā somā līdzi nēsāju akmeņus, jo soma ir diezgan pasmaga. ;) Viss, ko paņemu līdzi - ūdens pudelīte, higiēniskā lūpu krāsa, naudas maks, piezīmju blociņš, mazais spogulītis un dažkārt pa kādai lasāmvielai. Tas arī viss. ;) :)
05.08.2014 14:39 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Cinderella , ja tā soma ir no Reserved, tad baigi nekvalitatīva, man bija tāda. Agrāk nesapratu, kāpēc jāpērk zīmolu somas, tagad saprotu - labāk nopērku vienu zīmolu somu, nevis piecus nekvalitatīvus lētučus.
05.08.2014 14:53 |

Reitings 5632
Interesanti lasīt jūsu komentārus :)

Pati par sevi varu teikt, ka esmu "somiņu cilvēks" pilnīgi noteikti, jo bez somas man ir grūti iziet no mājām. Kādreiz man bija pārāk daudz somiņu, bet tagad cenšos liekas nepirkt, bet nonēsāt esošās :D
Parasti pērku universālu somu, lai piestāv pie maksimāli daudz apģērbiem un der vairākiem gadalaikiem. Nav nekādu baigo faktoru, kam jābūt potenciālajā somā, jo ir dažādas, gan rokas, gan pleca, gan ar vienu nodalījumu, gan vairākiem, gan kabatiņām utt., ērtums protams atšķiras :P
Apģērba kabatas izmantoju reti - maksimums e-talonam, telefonam, bankas kartei, lūpu balz.
Esmu no tām, kas nēsā līdzi visu vajadzīgo un vēl + "a ja nu ievajadzēsies"
Standarta somas saturs: maks, telefons, 3 atslēgu saišķīši, salvetes, spogulītis, austiņas, "kosmētikas maks", mitrās salvetes, 2 usb flash, 2 ķemmes, košļenes, roku krēms, karšu blociņš, rakstāmlietas...citreiz daudz mazo lapiņu, kur darbā pierakstīti visādi štrunti :D
Mazās somas saturs: atslēgas, telefons, maks (citreiz tikai nauda vai kartes), lūpu balzāms
Kad ņemu citu somu, parasti kaut ko aizmirstu pārlikt, tāpēc izvairos no tā.

Un parasti ir tā, ka nēsāju kādu palielu somu ilgi, tad pamazām savācās tas "standarta saturs" un mainot somu vairs nevar ietilpt mazākā. Jums tā nav?
05.08.2014 14:54 |

Reitings 5632
p.s. ja pleca soma - tad labais plecs, ja rokas soma - tad abas rokas :P
05.08.2014 14:55 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Nopirku vienu lielu somu priekš univeristātes. Noderēs arī dažu dienu izbraucieniem.

tad ir četras mazās somiņas. vienkārša jimmy choo, koša ar ķēdīti un melna ar ķēdīti, un viena hologram krāsās.

man nepatīk stiept lietas apkārt. tas būtu ideāli, ja nekas nebūu jānem līdzi izejot.
05.08.2014 15:08 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Mājās ir diez gan daudz dažādu izmēru un krāsu somiņas, bet ikdienā tiek lietotas tikai divas - uz darbu vidēja lieluma plecasoma un tad viena maza somiņa, kuru izmantoju, ja vakaros kaut kur vazāties eju (piem., uz veikalu).

Parasti nopērku somu un tad visu laiku ar to staigāju, līdz ieraugu jaunu smuku somu vai skapī atrodu kādu sen aizmirstu somu :D Bet parasti cenšos praktiski pieiet somas pirkšanai - vai būs ērti tādu nest, vai būs pie kā klāt tādu likt, vai ielīdīs visi mani atslēgu saišķi un vai ielīdīs visi vīra līdznēsājamie objekti (nu ja nu ejot uz piemājas rimi viņam pēkšņi mašīnas dokumentus savajagas :D )

Esmu labroce un somu vienmēr lieku uz kreisā pleca.
05.08.2014 17:58 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nav ne jausmas, cik man ir somu.. Pāris clutch, kādas 5 rudens/ziemas, mazliet vairāk vasaras un tad vēl dažas vissezonas. :D

Pērkot somas, man ir svarīga sezonalitāte un izmērs. Ikdienai labāk patīk lielākas somas nevis mazās. Patīk saskaņot somas ar apaviem, apģērbu vai citiem aksesuāriem.

Nēsāju uz labā pleca vai elkoņa. Esmu labroce, bet dažas lietas daru ar kreiso.
05.08.2014 18:10 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Man ir daudz somas, "ejošās" ir kādas 7. Tagad vasarā, nēsāju klačsomiņu vai mini plecu somu, vai milzu maku. Somās ir minimums:maks, telefons,lūpu balzams. Man mašīnā ir visa iedzīve-nav viss jāstibī līdzi
05.08.2014 18:16 |

Reitings 710
Reģ: 24.11.2010
Prasti ir viena ikdienas soma, liela un melna. Perku ik pec ~1,5 apmeram, labas , kvalitativas.
Ir kadas tris mazas rokas sominas, kuras der pasakumiem, tiksanam, pastaigam.
05.08.2014 18:17 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Viena liela melna, izturīga, uz pleca- obligāti un vienmēr. Šobrīd staigāju ar Guess shopper bag.
Nepatīk mainīt somas, vienmēr piemirstu ko pārlikt- spogulīti, biļeti, karti, pat atslēgas...
Ir viena mazā- neitrāli pelēka ar garo ķēdi vasarai.
Un brūna shopper priekš brūnajiem zābakiem.

Melna un nude cluch, viss.
05.08.2014 18:51 |

Reitings 169
Reģ: 09.07.2012
Studiju laikā (septembris-maijs) gandrīz vienmēr staigāju ar vienu somu - melna ar lillā akcentiem, liekama uz pleca. Tas tādēļ, ka soma ir liela, un viss vajadzīgais salien iekšā. Būtībā arī citās dienās nēsāju samērā lielas somas, jo, kaut kur braucot/ejot, man vienmēr liekas, ka man vajag līdzi sazin ko. Piemēram, tā kā nebraucu ar mašīnu, tad man ļoti bieži somā ir grāmata, ko palasīt transportā.
Man ļoti patīk clutch vai mazās pleca somas, bet no pirkšanas vienmēr attur doma - nu kur es ar tādu, ja man vienmēr vajag visu līdzi..
Kopumā neesmu somu cilvēks, jo, ja ir izvēle pirkt somu vai kurpes, vienmēr labāk nopirkšu kurpes :-D
05.08.2014 19:07 |

Reitings 812
Reģ: 25.09.2013
Es pilnīgi noteikti esmu tāds cilvēks, kas bez somas no mājām neizies. Izvēloties konkrētā dienā somu, pieskaņoju to:
1) apģērbam, konkrētās dienas koptēlam, lai nesanāk, piemēram, sportiska soma pie vieglas kleitas :D
2) ņemamo lietu daudzumam un konkrētās dienas plāniem, jo, protams, atšķirsies mantu daudzums. Ātri aizejot uz veikalu, protams, neņemšu milzīgāko somu, kas man ir, taču, braucot uz 2-3 dienām prom, ar mazo somiņu arī nevaru izlīdzēties.
Patīk lielas somas, tās rada kaut kādu sajūtu, ka jebkurā gadījumā visam pietiks vietas, jo esmu cilvēks, kas var spontāni nopirkt kaut ko (un ļoti daudz!) :D Dažas somas nēsāju tikai vasarā.
05.08.2014 19:15 |

Reitings 90
Reģ: 18.10.2013
Man pašreiz ir tikai 2 brūnas ādas somas. Vienu var pārlikt pāri ķermenim uz pleca, bet otra ir liela plecu/rokassoma. esmu labroce, tāpēc visu lieku uz labās rokas/pleca. Parasti iekšā ir: telefons, atslēgas, pildspalva, telefona lādētājs, austiņas, i-pod, briļļu maks (nēsāju brilles), kabatas lakatiņi, kāds lūpu balzams, lūpu spīdums, maks, kāda grāmata (ja paliek garlaicīgi), ģitāras mediators.
05.08.2014 19:16 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Tā kā darba dienās 80% laika man nepieciešams līdzi nēsāt datoru, kas ir smagi (tam man ir datorsoma), tad esmu iemācījusies visas pārējās savas lietas samazināt līdz pašam minimumam un lietoju tikai mazās somiņas (ir vairākas, bet tāpat nepatīk pārkārtot, tāpēc, ja nav kādi īpaši pasākumi, mierīgi varu mēnesi ar vienu nostaigāt). Nēsāju līdzi maku, telefonu, atslēgas, ķemmi, pildspavu un lūpu balzāmu vai spīdumu. Vairāk nekam tur arī vietas nav.
05.08.2014 21:10 |

Reitings 310
Reģ: 25.08.2010
Atcerējos vēl vienu lietu. Viena no tām divām somām ir transformējama 3 dažādos veidos - maza, vidēja, liela. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc pirku. Rezultātā vienas somas vietā esmu ieguvusi vairākas, pielāgojamas dzīves situācijai. Manās acīs liels pluss, jo reti ieraugu somu, kas patīk.
05.08.2014 21:39 |

Reitings 202
Reģ: 21.07.2014
Somu pieskaņoju situācijai līdz ar to ikdienā sanāk lietot vairākas somas. Pamatu pamats ir brūnu un melna ikdienas soma darbam – tādas, kurās var plānotāju ielikt, gan nav bail kādu dokumentu saburzīt. Ar darba somu neeju ne uz teātri, ne veikalu, ne pludmali. Visiem citiem dzīves gadījumiem ir domātas lielāka un mazāka izejamā soma un vairākas funkcionālas somas: pīta soma pludmalei, mugursoma pārgājieniem (mugursoma), shopper gājienam uz veikalu.
05.08.2014 22:16 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Saka, ka soma pasaka par sievieti vairāk nekā vārdi.

Kopsummā man ir 5 somas: datorsoma, melna ar brūnu(dell), ikdienas vidēji liela melna(esprit), pasākumu-kluč tipa izšūta ar melnām pērlītēm un zelta dekoriņiem(oriģinālā retro soma, roku darbs) , lina vasaras/pludmales(pirkta gadatirgū) un ceļojumu soma-melna.

Ikdienas somā ir divi nodalījumi, kuros parasti stāv:maks, telefons, pase, rakstāmspalva, bloknots, lekciju materiāli(ja ir), plānotājs, akmens, lūgšanu krelles, linu iepirkumu maisiņš un retu reizi kosmētikas maciņš.
Man ļoti nesaista lielas pārbāztas somas, ar iekšā esošu bardaku. Vienmēr, cenšos uzturēt savu somiņu pēc iespējas kārtīgāku, jo arī ikdienā, steigā neorientējos, ja soma ir pārbāzta.
Par prioritātēm somai uzskatu: maz kabatu( ja nav daudz mantu ko likt iekšā, kāpēc man būtu jāstaipa apkārt tukšas kabatas), viegla svara, tas perfektais materiāls, kas nebojājas, īpaši nesmērējas un izskatās ikdienišķi, bet eleganti un protams melnā krāsa.
Somai svarīgi ir būt arī nēsājamai gan uz pleca gan rokā.

Un, jā, man somiņu ir tik maz, jo neredzu jēgu pieblīvēt telpu ar daudz un dažādām, ja varu izvēlēties vienu, kas man patīk.Kad nolietojas, atdodu labdarībai un investēju jaunā.
05.08.2014 22:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!