Iemainīju saldo sarkanvīnu pret sauso baltvīnu- Sauvingnon blanc
Un runājot par eļļām. Olīveļļā nav ieteicams cept, tā ļoti slikti "panes" karstumu, labāk izvēlēties kādu no augu eļļām.
Gī" sviests
Piedāvājam SIA "Siera ražotne" Gī sviestu.
Gī sviests, kas pazīstams arī ar nosaukumu dzidrinātais sviests. Radies Indijā. Gī sviestu lieto gan uzturā un veselības uzlabošanā /mazina holesterīna līmeni asinīs, der kā nomierinoša ziede brūcēm un apdegumiem, tulznām, var izmantot siltu sviestu nomierinošām masāžām/, gan ķermeņa kopšanā /kā ķermeņa krēmu, ja ir sausa āda, matos, ja ir sausi, trausli mati/.
Cepot ēdienus eļļā, pārtikas sula iztek pannā, bet, cepot gī sviestā, sula no produkta neiztek, līdz ar to tas ir sulīgs un saglabā savu vērtību. Gī sviests der gan gaļas, gan dārzeņu cepšanai. Gī sviestu sauc arī par kausēto sviestu un ražo arī Latvijā ar nosaukumu „Zelta sviests” vai „Gī sviests”.
Gī sviestu var lietot kā piedevu dārzeņu sautējumiem, rīsiem, putrām, dārzeņu zupām, garšvielu apcepšanai, vistas, zivs cepšanai.
Gī sviests ir ieteicams maziem bērniem, sākot mazuļa piebarošanu ar pirmajiem dārzeņiem, jo tajā nav piena olbaltuma, kas varētu izraisīt alerģiju.
Vēlos jums piedāvāt izmēģināt pagatavot popularitātes virsotnes iekarojošo Gī sviestu (nejaukt ar Šī sviestu), kas noderēs gan virtuvē, gan veselības uzlabošanā, mazinot holesterīna līmeni asinīs, der arī kā nomierinoša ziede brūcēm un apdegumiem, tulznām, var izmantot siltu sviestu nomierinošām masāžām, gan ķermeņa kopšanā kā ķermeņa krēmu, ja ir sausa āda, un matos, ja ir sausi, trausli mati.
Mūsdienās arvien vairāk cilvēku sāk interesēties par dažādām austrumu zemju īpatnībām, virtuvi. Tā, piemēram, cilvēki pastiprinātu uzmanību pievērš rīsu nūdelēm , dažādām saldskābām mērcēm un suši. Tomēr vēl vairāk cilvēkiem patīk pašiem kaut ko taisīt, protams, ja ir laiks. Tautā nu jau plaši pazīstamas tējas un piena sēnes dzērienu pagatavošana.