Pārtikas produkti :)

 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Jautājums pavisam vienkāršs, vai jūs esat piemēram aiazstājuši neveselīgus pārtikas produktus ar veselīgākiem?
Piemēram izņemot no uztura tādus produktus kā baltmaizi kā jūs aizstājat to? ar citām maizēm vai sausiņiem utt?
Vēlos dzirdēt kādus produktus vispār jūs savā dzīvē esat izņēmušas no sava uztura? Tad par tādiem produktiem kurus jūs esat aizstājušas un vel gribētos dzirdēt variantus par veselīgiem produktiem kuriem vajadzētu VIENMĒR būt mājās :)
01.08.2014 15:26 |
 
Reitings 177
Reģ: 06.07.2014
Stēvija or interesants produkts. Pati neesmu lietojusi, bet cik lasīts diskusijās, viņai esot dīvaina piegarša. Ja vēlos ko saldu, izvēlos medu. Bgt, tā kā tēju un kafiju dzeru bez cukura, īpašu trūkumu nejūtu. Cepot cupcake vai ko citu, izvēlos saldinātājus, ko lieto diabētiķi.
01.08.2014 16:28 |
 
Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Jā, naturālo jogurtu krējuma/saldināto jogurtu vietā.
Konjaka nūdeles makaronu vietā.
01.08.2014 16:28 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Atcerējos vēl:

Maize--> sausmaizītes
Mērces --> pesto
desas, pastētes --> dārzeņu pastētes
jūras sāls --> Himalaju sāls
01.08.2014 16:29 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
A kur tādu stēviju var nopirkt? :D Un arī kur var nopirkt tos saldinātājus kurus izmanto diabēti? :D Cukurs mājas ir viena liela problēma ar man pat personīgi :D

Konjaka nūdeles
Velviens brīnums :D Vari pateikt kādu konkrētu firmu priekš šīm nūdelēm? :) Un kur pirkt :P
01.08.2014 16:31 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Krējums manā ledusskapī pēdējos gados ir rets viesis, tā vietā reizēm stāv grieķu jogurts. Baltmaize, rupjmaize ir aizstātas ar "Fitnesa" maizi (kuru es ēdu stipri reti). Siers - reti. Žēl, ka nostāv mūžību, sapelē un ir jāizmet. Tapēc pērku tikai tad, ja plānoju gatavot kaut ko ar sieru. Cukurs ir mājās - priekš viesiem un tām dažām reizēm gadā, kad es cepu kūku. Gaļas gandrīz nav, tiek pirkta un gatavota labi ja reizi mēnesī. Piens - tikai 0.5 procentīgais (man citādāks negaršo). Sviests parasti ir, bet ta viena paciņa iet ļooooooti ilgi, jo tiek ļoti reti lietota. Tas tā, no lietam, kas parasti citiem mēdz būt ledusskapī vienmēr.

Tas viss nav speciāli izslēgts, bet kaut kā izslēdzies pats no sevis. Apzināti cīnos tikai ar saldumu mīlēšanu. Tā gan ir grūta cīņa. Visu laiku kāds atstiepj mājās saldumus un paši neēd. :(

Par aizstāšanas tēmu:

Esmu mēģinājusi gatavot biezzupas un mērces, krējuma/saldā krējuma vietā izmantojot Piena Spēku. Manas garšas kārpiņas saka, ka ir labi. Parasto miltu vietā Prizmā pērku t.s. "brūnos" miltus, kas ir tādi paši kviešu milti, bet malti ar visām miziņām (klijām). Garšo tapat, pēc receptes daudzums tas pats, bet ir cerība, ka pa kapeiku veselīgāk. Krāsa vienīgi nav tik smuka. Brūnie rīsi man vienkārši garšo labāk, nekā baltie :)
01.08.2014 16:40 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Stevija ir aptiekās tagad jau. Saldinātaji - JEBKURĀ Rimi un maksimā, pie produktiem diabētiķiem.

01.08.2014 16:41 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Sāls vietā jūras sāli;
Cukurs vietā cukurniedru cukuru vai medu;
Sviesta, margarīna vietā nekas;
Augu eļļas vietā olīveļļa;
Baltmaizes vietā rudzumaize, kliju maize;
Tagad vasarā našķu vietā dārza un meža ogas utt.
Visādi updeiti man bijuši,mani vīrieši neiebilst :D
01.08.2014 16:44 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es laikam tūlīt pirmo reizi mūžā pamēģināšu uztaisīt kafiju ar medu :D Man nekad tāds brīnums nav ienācis prātā, tikai pie tējām :D
01.08.2014 16:46 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Miss Joker, ar to kafiju ar medu ir tā - liec pa druskai to medu un garšo - ja pieliksi uzreiz daudz, var nākties tempā pārvietoties uz WC. Tas tā - no personīgās pieredzes, lai gan kafiju dzeru reti.
01.08.2014 16:49 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es laikam tūlīt pirmo reizi mūžā pamēģināšu uztaisīt kafiju ar medu

medus = cukurs.
Par kaut mazāko atšķirību varētu runāt tad, ja medu lieto svaigu, tad tur blakus esošajam tam pašām cukuram varētu saskaīt arī kādas vēl vērīgās vielas.
Ja lieto karstumā, viss vērtīgais tāpat iet bojā un paliek tas pats cukurs vien, tik ar citu garšu.
01.08.2014 16:49 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Nav tā ka būtu pilnīgi drastiski visu izslēgusi, ir svinības kurās tiek apēsts kas ne tik veselīgs, bet tā nav ikdiens.
Tagad manā ikdienas ēdienkartē tiek izsvītrots
1.Cukurs
2.Maizes un miltu izstrādājumi
3. Makaroni pie otrā punkta iederas, uzsveru to, jo agrāk katru otro dienu tos ēdu
4. Kečups, majonēze utm. saldās mērces
5. Jogurti ar piedevām
6. Kartupeļus ļoti reti ēdu
7. Viss kas peld majonēzē
8. Kur pievienots daudz sāls - sālīti produkti
9. Cepti produkti, necepju neko uz bannas eļļā
10. Visi sacepumi ar kārtīgu tauku saturu
11. Fast food
12. Desas, pusfabrikāti.

Mīļi ikdienas produkti - griķi, brūnie rīsi, dārzeņi, augļi, ogas, zaļumi daudz, galetes maizes vietā, zemesriekstu sviests, lasis, biezpiens, mājas siers, kokteiļi, kafija ar pienu.
01.08.2014 16:50 |
 
Reitings 177
Reģ: 06.07.2014
Miss Joker - es gan nezinu kā varētu garšot kafija ar pienu un medu, jo ja es dzeru divejādi - klasiski melnu un ar 0,5 % pienu vai ja ir melna, tad ar medu un citrona šķēli. Ideāli.
01.08.2014 16:50 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
medus = cukurs.

Daļēji - ja medu ieliek kafijā tik pat, cik agrāk likts cukurs, var dabūt nelabu dūšu - medus kaut kā saldāks liekas.
01.08.2014 16:51 |
 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Cik jūs visi nemiltaini un necukuraini! :D :D
01.08.2014 16:51 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Sāls vietā jūras sāli


Interesanti zināt, kas tavuprāt ir parastā sāls? Cik es zinu, ir jūras sāls ( kas ir viskaitīgākā dēļ piesārņojumiem ), un tad ir akmens sāls un Himalaju sāls, kas skaitās veselīgāka, jo iegūta no kalnu kristāla, kur nav piesārņojumu.
01.08.2014 16:52 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Miss Joker, ar to kafiju ar medu ir tā - liec pa druskai to medu un garšo - ja pieliksi uzreiz daudz, var nākties tempā pārvietoties uz WC. Tas tā - no personīgās pieredzes, lai gan kafiju dzeru reti.


Labs ieteikums :D Man jau medus vispār negaršo tā kā daudz nelietotu :D

Miss Joker - es gan nezinu kā varētu garšot kafija ar pienu un medu, jo ja es dzeru divejādi - klasiski melnu un ar 0,5 % pienu vai ja ir melna, tad ar medu un citrona šķēli. Ideāli.


Nu ja es nepamēģināšu tad jau neuzzināšu kā garšo :D Bet būs ar jāpamēģina tavs variants melnajai ar medu un citronu, tas ar tā liekas vairāk tomēr kā priekš tējas :D
01.08.2014 16:54 |
 
Reitings 177
Reģ: 06.07.2014
Kampanella - ja nemaldos, tad jūras sāls ir tas, kas iegūts no jūras ūdens akvatorijas, iztvaicējot ūdeni vai attīrot no piemaisījumiem sāli, kas ar smiltīm. Bet parastā vārāma sāls ir no sāls raktuvēm, no zemes dzīlēm. Par Himalaju sāli nezinu, kāda ir tā ieguves tehnoloģija. Bet, iespējams, ka maldos.
01.08.2014 16:56 |
 
Reitings 177
Reģ: 06.07.2014
Miss Joker - jā, iespējams, ka kombinācija liekas mazliet dīvaina. Bet man garšo tā saldskābenā garša kombinācijā ar kafijas rūgtumu. Aizmirsu piebilst, ka man garšo ļoti stipra kafija.
01.08.2014 16:58 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Laikam daudz ko nesaprotu šajā diskusijā.

Sliktais produktu saraksts man būtu pusfabrikāti un sintētiski produkti.

Neredzu nekādu problēmu lietot maizi, sviestu un tamlīdzīgus produktu, bet saprāta robežās. Ne kukulīti dienā un ne 1/3 paciņu virsū maizes šķēlei.
Tāpat arī olīveļļa, kāpēc jāpērk sliktas kvalitātes olīveļļas, kura nav olīveļļa?
Dīvaini.
01.08.2014 16:59 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Miss Joker - jā, iespējams, ka kombinācija liekas mazliet dīvaina. Bet man garšo tā saldskābenā garša kombinācijā ar kafijas rūgtumu. Aizmirsu piebilst, ka man garšo ļoti stipra kafija.


Es laikam eksperimentēšu un rīt draugam kafiju pie gultas pienesīšu ar to medu un citronu :D Redzēs ko viņš teiks :D
01.08.2014 16:59 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits