Krējums manā ledusskapī pēdējos gados ir rets viesis, tā vietā reizēm stāv grieķu jogurts. Baltmaize, rupjmaize ir aizstātas ar "Fitnesa" maizi (kuru es ēdu stipri reti). Siers - reti. Žēl, ka nostāv mūžību, sapelē un ir jāizmet. Tapēc pērku tikai tad, ja plānoju gatavot kaut ko ar sieru. Cukurs ir mājās - priekš viesiem un tām dažām reizēm gadā, kad es cepu kūku. Gaļas gandrīz nav, tiek pirkta un gatavota labi ja reizi mēnesī. Piens - tikai 0.5 procentīgais (man citādāks negaršo). Sviests parasti ir, bet ta viena paciņa iet ļooooooti ilgi, jo tiek ļoti reti lietota. Tas tā, no lietam, kas parasti citiem mēdz būt ledusskapī vienmēr.
Tas viss nav speciāli izslēgts, bet kaut kā izslēdzies pats no sevis. Apzināti cīnos tikai ar saldumu mīlēšanu. Tā gan ir grūta cīņa. Visu laiku kāds atstiepj mājās saldumus un paši neēd. :(
Par aizstāšanas tēmu:
Esmu mēģinājusi gatavot biezzupas un mērces, krējuma/saldā krējuma vietā izmantojot Piena Spēku. Manas garšas kārpiņas saka, ka ir labi. Parasto miltu vietā Prizmā pērku t.s. "brūnos" miltus, kas ir tādi paši kviešu milti, bet malti ar visām miziņām (klijām). Garšo tapat, pēc receptes daudzums tas pats, bet ir cerība, ka pa kapeiku veselīgāk. Krāsa vienīgi nav tik smuka. Brūnie rīsi man vienkārši garšo labāk, nekā baltie :)