visur pārdodas grieķu jogurts cenā, mazliet dārgāks
jo tomēr man kaut kā liekas ka sviests tomēr varētu būt veselīgāks par eļļu, lai gan es neesmu izpētījusi šo
womankind, kas vainas pākšaugiem?
womankind
ķīnas kāposts, tomāti,kabači,gurķi, krējums,avokado,apelsīns
Sviests satur 84% piena tauku, nedaudz olbaltumvielu un 14% ūdens. Organisms sviestu izmanto ļoti labi, jo tam ir zema kušanas temperatūra. Tā kā sviestā ir daudz A un D vitamīna, tad arī šo produktu jālieto gan bērniem, gan slimniekiem. Sviests uzlabo ēdiena garšu. Lai tas nezaudētu savu diētisko vērtību, to pievieno gatavam ēdienam un pēc tam vairs nekarsē. Karsējot sviestu uz pannas, sabrūninās tā olbaltumvielas, tas iegūst aromātisku smaržu un garšu, tāpēc šādi sagatavotu sviestu pārlej tādiem pārtikas produktiem, kas nabadzīgi ar garšvielām – vārītiem makaroniem, biezputrām, dažādiem dārzeņiem. Šādi izlietotam sviestam būs mazāka uzturvērtība, bet būs uzlabota ēdiena garša, kas arī ir ļoti būtiski.
Labam sviestam ir patīkama smarža un garša, tas ir viegli uzziežams. Sviestu bojā gaisma, gaiss, sviestā esošie mikroorganismi un fermenti. Ja sviestā daudz ūdens un olbaltumvielu, attīstās mikroorganismi un sviests sapelē; kļūst rūgts. Gaismas un gaisa ietekmē sadalās sviesta taukvielas, tas iegūst nepatīkamu smaku un garšu, tāpat sadalās arī sviestā esošie vitamīni.
Kad sāku mest nost svaru un skatīties vispār līdzi, tad pirmais gandrīz no kā atteicos bija sulas un pārējie saldie dzērieni, 3 kg uzreiz nost.
citronūdeni piemēram?+