Nez, vai tas būs pēc gadiem 15, bet es ticu, ka ir iespējams izveidot mobilo ierīci - telefonu, datoru, planšeti -, kam nekad tās lietošanas laikā nav nepieciešama uzlāde, pie tam to nevajadzēs arī restartēt.
Tāpat es domāju, ka tuvākajā nākotnē beidzot tiks atrisināta arī bezvadu strāvas padeves "problēma" un visas tehnoloģijas kļūs wireless.
Man pašai ir ideja par to, ka mākoņserverus vajadzētu attīstīt līdz tādam līmenim, ka parastam mājas datoram vairs nebūtu nepieciešams liels cietais disks, tikai tik, cik uzturēt sistēmu, jo viss darbs jau notiktu uz mākoņservera un to varētu veikt no visām tam piesaistītajām ierīcēm. Dropbox un google jau ir kas līdzīgs, bet es vairāk domāju par to, ka visas, visas datoru funkcijas pildītu nevis OS, kas ir uz cietā, bet gan kaut kas līdzīgs uz mākoņservera - respektīvi, tu ieslēdz ierīci, ielogojies serverī un tur pat klausies mūziku, vienlaicīgi strādā ar photoshop, instalē programmas un sērfo internetā. Šobrīd tomēr ir tā, ka bieži nākas failus lejupielādēt, lai tos apstrādātu tādā kvalitātē, kā nepieciešams.