Šobrīd no tāda formāli juridiskā viedokļa raugoties, cilvēki, kas dzīvo nereģistrētās attiecībās šobrīd ir sveši cilvēki…,” norāda notariāta institūta direktors Gatis Litvins norāda, ka, nereģistrējot kopdzīvi arī rodas problēmas. „Valsts šobrīd ir iedevusi divas iespējas, kā to sakārtot, viena - noslēgt laulību, vienreizēja reģistrācija, kas uzreiz palīdz sakārtot attiecības. Otrs - var nereģistrēt attiecības, bet tad jānoslēdz atsevišķs civiltiesisks līgums (...),” atzīmē Litvins.
Notāri pamanījuši, ka šādu līgumu slēgšana nav bieži sastopama. Taču vismaz pagaidām, kamēr nav citu risinājumu, tas ir vienīgais veids, kā vismaz daļēji cilvēki, kas dzīvo nereģistrētās attiecībās un nevēlas laulāties, var sevi kaut kādā pasargāt no daudzām traģiskām sekām. Ja tas nav izdarīts, tad Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo dzīvesbiedru pieredze liecina, ka valsts palīgā nenāks.
Dzīve pēc Zolitūdes traģēdijas: Nav laulības, nav atbalsta un kompensācijas
Pašas sievietes ir izlaidušas vīriešus viņu bezatbildībā, visu laiku klusējot, visu pieciešot.
Es vispār nesaprotu to iemeslu, kāpēc lai sieviete vairākus gadus samierinātos ar to, ka ir tikai draudzene. Ja neprec, tātad ir iemesls, un diez vai tad ir vērts palikt tādās attiecībās.
Un cik ir tas termiņš, pēc cik ilgām attiecībām tad obligāti jāprecas?
Un cik ir tas termiņš, pēc cik ilgām attiecībām tad obligāti jāprecas?Nav tāda termiņa, tomēr brīdī, kad jāsāk plānot kopīga nākotne, dalīt izdevumi, domāt par kopīgiem bērniem, būtu jābūt arī plānam par laulību.
Man, godiigi sakot, arii nav saprotama nepiecieshamiiba peec kopdziives pirms lauliibaam. Tas ir ljoti bezatbildiigi no daudziem aspektiem... Un fraaze - paarbaudiit vai saderam kopaa - vispaar neiztur kritiku...
Man, godiigi sakot, arii nav saprotama nepiecieshamiiba peec kopdziives pirms lauliibaam. Tas ir ljoti bezatbildiigi no daudziem aspektiem... Un fraaze - paarbaudiit vai saderam kopaa - vispaar neiztur kritiku...
Es nekad neprecētos pirms nebūtu padzīvojuši kopā, tas būtu pārāk riskanti.
Ir cilveeki, kuri skjiet forshi un labi liidz kopdziivei. Tad atklaajaas shausmas..
Sievietes mīlestības vārdā gatavas to pieņemt, gadu gadiem dzīvot civillaulībā, audzināt bērnus, pat pieņemt nostāju - laulības nevienam nav vajadzīgasCivillaulība ir laulība. Vienkārši kopdzīvi saukt par civillaulību ir neatbilstoši.
Neviens netraucee tuvaak un siikaak iepaziit cilveeku pirms kopdziivesNu nevar tā - tikai pa nedēļas nogalēm - iepazīt pietiekami labi. Un tas varbūt pat ne tikai par otru cilvēku, bet arī par sevis paša uzvedību dažādos apstākļos...