Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vēlreiz par siera kūku

 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Tā, esmu nolēmusi izmēģināt spēkus siera kūkas tapšanā, jācer, ka mana apņemšanās nekur nepazudīs.

Atradu šādu recepti: http://janaskukas.blogspot.com/2014/02/maiga-avenu-siera-kuka.html

Aveņu man nav, bet kaut kādu garšu tak vajadzētu. Ko vēl var izmantot?

Un vai tas grieķu jogurts nepieciešams? Nevienā receptē tādu neesmu redzējusi.
21.07.2014 20:39 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ogas jebkuras vari likt!
Es grieķu jogurtu nelieku, bet ar to, droši vien, izdodas diētiskāka tā padarīšana :)
21.07.2014 20:47 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Aizvieto ar citām ogām, piemēram jāņogām, būs nice arī ar persikiem. :)
21.07.2014 20:49 |
 
Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Grieķu jogurta vietā vari izmantot krējumu.
Par garšu nezinu, es parasti masai klāt nelieku neko, bet dekorēju ar augļiem.
21.07.2014 20:49 |
 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Kurā vietā virtuves tizlenis var kaut ko salaist grīstē? :D
21.07.2014 20:51 |
 
Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Manuprāt, tā īsti neko nevar salaist grīstē. Tikai jāuzmanās ar želatīnu, lai kārtīgi sacietē :)
21.07.2014 20:54 |
 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Ja neliek to jogurtu, gan siers, gan saldais krējums jāņem vairāk, vai ne?
21.07.2014 20:54 |
 
Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Griistee var salaist, ja laiziisi miksera kaajinjas pirms buusi atsleegusi mikseri no kontakta :D
21.07.2014 20:55 |
 
Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Ja neliek to jogurtu, gan siers, gan saldais krējums jāņem vairāk, vai ne?

Domāju, ka jā!
21.07.2014 20:58 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Griistee var salaist, ja laiziisi miksera kaajinjas pirms buusi atsleegusi mikseri no kontakta

:D
piekrītu :D
Lola, jā, ja neliksi jogurtu tad tā daudzumu aizstāj ar ko citu!
21.07.2014 21:02 |
 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Griistee var salaist, ja laiziisi miksera kaajinjas pirms buusi atsleegusi mikseri no kontakta


Centīšos atcerēties :D
21.07.2014 21:06 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
kaut kaa daudz cukurs tiek likts... es neliktu tik daudz... ik pa laikam pagarsho masu.. liekas,ka bus nevajadzigi salda :D un griekju jogurta vietaa liktu labak vel vienu pacinju kremsiera... man garsho,ka ir taada sieraina taa kuka :D
21.07.2014 21:28 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Buuuuu, man bija siera kūka ar 400g baltās šokolādes, vot tur bija saldumiņš :D (l)
21.07.2014 21:56 |
 
Reitings 2840
Reģ: 29.01.2009
Vispār meitenes iesaku pamatnei likt musli,kas sajaukts ar kausētu šokolādi. vienkārši ņammma :)
21.07.2014 22:51 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ogas var likt jebkuras (sezonas vislabāk).
Skatos recepti, liekas cukurs ir ļoti daudz.
Savai siera kūkas receptei izmantoju tikai krēmsieru ar saputotu saldo krējumu.
No grieķu jogurta gatavoju atsevišķi jogurta kūku.
Receptē var saldo krējumu aizvietot ar grieķu jogurtu un pievienot krēmsieru (nav obligāti visi trīs ingredienti jāliek).
22.07.2014 08:49 |
 
Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
Lola zin ko es salaidu grīstē, kad taisīju siera kūku pirmo reizi? Vnk ģeniāli no manas puses- es neko neputoju, ne saldo krējumu ne to visu masu kopā. :D Neesmu es stulba, bet receptē ko skatījos nemaz tas nebija rakstīts, un es pat nepadomāju par to. Kūka man personīgi likās neēdama, bet citiem ļoti garšoja. Man nepatika, tas, ka ļoti pienaina garša sanāca, bet tas laikam tāpēc, ka saldo krējumu nesaputoju. Stulbene. :D
22.07.2014 08:55 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Esmu gatavojusi siera kūkas diētiskāku variantu ar bezpiedevu jogurtiem un light krēmsieriem. Man garšoja :)
Un jāatdzīstās, ka nekad neesmu gatavojusi ar saldo krējumu. Kā mamma iemācīja ar skābo krējumu, tā tikai ar to gatavoju.

Un pilnībā piekrītu - cukurs izskatās ļoti daudz. Es cukuru vispār lieku pēc garšas.

Vispār meitenes iesaku pamatnei likt musli,kas sajaukts ar kausētu šokolādi. vienkārši ņammma

Izklausās ideāli! :) Noteikti izmēģināšu.
Man ir apnikuši selgas cepumi par pamatni un kaut kā dikti cieta tā samaltā cepuma masa vienmēr sanāk, gribas ko mīkstāku vecvecāku zobiņiem :D
22.07.2014 08:56 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
esmu likusi arī granātābolu sēkliņās iekšā. mmm. bet vasarā vienmer upenes un jāņogas.
mana recepte :
*divi filadelfijas sieri (vistreknākie)
*viena paciņa ar iebiezināto pienu (ar cukuru)
*uzputots saldais krējums (pavisam nedaudz cukuru pielieku klāt)
*nedaudz citronu sula un vaniļas cukurs.

pēc tam visu samaisu kopā un pielieku ogas, tad nāk grūtākais (manuprāt :D ) želatīns (ja daudz ogas iekšā tad želatīns jāliek vairāk).

un pamatnei klasiskie selgas cepumi + sviests.
22.07.2014 09:08 |
 
Reitings 82
Reģ: 27.01.2014
pajautasu te, lai netaisitu jaunu diskusiju..
kada zin labu recepti siera kukai BEZ cukura?
22.07.2014 10:07 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
MFR, tu vari aizvietot cukuru ar stēviju, saldinātājiem, agaves sīrupu, medu. Tu saproti, ka ikvienā kūkā būs kaut kāds salduma avots?
22.07.2014 10:35 |
 
Reitings 82
Reģ: 27.01.2014
_paris, ja, saprotu, tik veletos vairak dabisku cukuru. :)
22.07.2014 10:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits