Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vecumdienas

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Virsraksts jau pasaka, par ko būs runa. Pagājušajā vasarā izbrīnīja sieviete - ap gadiem 70-80 (precīzi nenosakāms vecums) Mežaparkā "močīja" ar vējdēli Ķīšezerā. Pirms pāris dienām aizbraucu tur uzsist tenisu - šī pati kundze trako uz ūdensmoča. Ķermenis tvirts, nosauļots, vienīgi mati un grumbiņas nodeva vecumu. Un tajā brīdī man pat nedaudz palika kauns par sevi, ka varu kādu dienu atļauties čīkstēt par sevi 26 gadu vecumā, ka kaut ko nevaru, kaut kas sāp, utt. Jā, ir saprotams, ka mūsu pensionāru materiālais stāvoklis neatļauj ne ceļot, ne iet pie dārgiem fizioterapeitiem, utt. Bet vai nav tā, ka paši cilvēki ar vecumu automātiski sevi nostāda "nevarīša" statusā? Cik nav dzirdēti teksti "Nu, ko tad es savā vecumā...", utt. Man ir prieks skatīties uz aktīviem cilvēkiem jebkurā vecumā, un tas mani ļoti iedvesmoja censties dzīvot pēc iespējas ilgāk un veselīgāk un interesantāk.
18.07.2014 21:57 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Sodien, braucot maja, redzeju nu tik skaistu vecinu. Tik akurati, vasarigi sagerbta, pusgari- sirmi mati. Nodomaju, Kaut es ar butu tik glita vecumdienas.
18.07.2014 22:07 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nu, kamēr nepajautā, cik tad veca, tikmēr nezināsi vai tiešām žiperīgai mītei ir 70-80 gadi. Manai omītei ir 85, jāpiekrīt ir autorei, viņa noteikti sit pušu daudzus jauniešus - brauc uz koncertiem, izstādēm, daudz pastaigājas, dzīvo aktīvu sabiedrisko dzīvi, piedalās politiskajās aktivitātēs, bet nu uz vējdēļa es viņu nevarētu iedomāties, diemžēl veselība nav vairs tā.
18.07.2014 22:11 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Manai omītei atkal ir 82 gadi un ārsts saka, ka viņai sirsniņa ir tik izturīga kā 40 gadīgam, veselīgam vīrietim. Apbrīnojami.
18.07.2014 22:14 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Man ir teikuši cilvēki gados (apmēram 65-75 gados), ka viņiem bail apstāties, jo baidās, ka tad apstāsies pavisam un nevarēs vairāk neko izdarīt.
Arī mana vecmamma, pirms notika nelaimīte, kuras dēļ viņa palika uz gultas dažus mēnešus, kad izveseļojās, vairāk nemaz nevarēja piecelties. Pirms tam bija ļoti kustīga.
18.07.2014 22:14 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Zinu to sievieti - īrēju no viņas ūdensmoci un viņa man mācīja braukt, bet draugu apmācīja veikošanā. Viņa tiešām ir riktīgs spridzeklis! :)

Cilvēki ir dažādi - citi aktīvi, citi mierīgi. Tas ir jebkurā vecumā.
18.07.2014 22:18 |

Reitings 525
Reģ: 22.11.2011
Superīgi, ka ir arī tādi veci cilvēki. Man kkā liekas, ka Latvijā tiem vecajiem cilvēkiem ir pagrūti, jo nav naudas, neiet ārstēties un tāejādi ievelk savas slimības un nevar tad priecāties un jonot apkārt :( Citās valstīs, kur ir obligātā apdrošināšana un vispār augstāks dzīves līmenis, ari pensionāri ir aktīvāki.
19.07.2014 22:36 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Bet vai nav tā, ka paši cilvēki ar vecumu automātiski sevi nostāda "nevarīša" statusā?
Bieži vien tajā vecumā cilvēkus piemeklē stipras locītavu sāpes.. tas ko vēlos teikt ir.. veselības stāvoklis ierobežo..
Protams, gan jau ir arī ''nevarīši'' :)
19.07.2014 22:38 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
Sodien, braucot maja, redzeju nu tik skaistu vecinu. Tik akurati, vasarigi sagerbta, pusgari- sirmi mati. Nodomāju, Kaut es ar butu tik glita vecumdienas.

es arī pāris dienas atpakaļ redzēju foršu pāri. smuki saģērbušies, sievietei mati ieveidoti, tad tā elkoņos saķērušies gāja uz veikalu. tik feini :)
19.07.2014 22:40 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man arī vienmēr patikuši tie skaistie vecīši. Tādi, kas māk skaisti saģērbties, mati saveidoti, smaržas, un iet ielās baudīt brīvu, skaistu laiku. Īpaši, ja ir tādi pāri, kā Moon River pieminēja, tad vispār cepuri nost.
Mācoties LU man bija vairākas tādas žiperīgās pasniedzējas. Protams, ne 80gadnieces, bet braukt uz Positivusiem un Labāmdabām, iet uz kino jaunākās filmas skatīties, slēpot un vēl visu ko darīties 40-60 gadu vecumā... Nē, tas mani nepārsteidz, tas ir apsveicami! Vairāk mani pārsteidz tie, kas kunkst, ka nevar un ka viss slikti.
19.07.2014 22:50 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vairāk mani pārsteidz tie, kas kunkst, ka nevar un ka viss slikti.

To nu neviens nevaram zinaat kaadas kaites buus vecumdienaas. Dazi 90 gadnieki ir veselaaki par 50 gadniekiem. Arii ir 60 gadiigie, kuri nomirst no slimiibaam un tai pat laikaa ir cilveeki, kas dziivo paari simtam.
Ja veseliiba atljauj, tad var dariit visu ko. Gadi ir tikai skaitlis, ja ir laba pashsajuuta. Nevajag sevi ierobezjot tikai taapeec vien ka kaiminju vecinja jau ir sev zaarku pasuutiijusi.
19.07.2014 23:07 |

Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Apsveicami, ja ir tada veseliba. Veca paaudze ir sikstaka, izturigaka.
Tachu ja apskatas, kas notiek ar musu vecakiem, mums pashiem... Jau tik jauniem ir nopietnas veselibas problemas.
Ir jau dala, kas cikst un pikst, tacu ir cilveki, kuri ir tiesam slimi, kuriem sap un ir gruti.
Un vel gribeju piebilst, ka Latvija nu loti maz doma par vecajiem cilvekiem, pensionariem, savu ir nostradajusi un viss. Lielaka dala tomer nevar atlauties celot, iet uz teatri utt., ir nomakti un depresivi, jo jadoma ka zales nopirkt, samaksat rekinus un paest.
Pedejo reiz kad biju opera, blakus sedeja pensionaru paris, partraukuma aprunajamies un kundze apraudajas no savilnojuma, stastija, ka ilgi krajusi naudu biletem, lai varetu apmeklet operu.
Ta luk!
19.07.2014 23:17 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits