Precības - nozīme mūsdienās

10 gadi
Reitings 980
Reģ: 17.12.2010
Es šodien aizdomājos, ka šeit viena diskusijas pēc otras, ka daudzas precās. Skaisti, protams. Bet tad es azdomājos, ka man apkārt neviens neprecās :D

Tīri intereses pēc - jūsu apkārtējie cilvēki precās? Kādas ir tās tendences?

Es pat padomājot par bijušajiem klasesbiedriem un studiju biedriem, secinu, ka apprecējušies vien retie. Kāpēc tā? Jāsaka, ka , tas ir par 25-30 gadus jauniem cilvēkiem, līdz 25 gadiem jau tas būtu saprotams, ka neprecās. Vai tiešām tam visam vairs nav nekādas nozīmes mūsdienu jauniešu acīs?
18.07.2014 14:54 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Story, tas, ka tu to neredzi ikdienā, nenozīmē, ka tā nepastāv.
18.07.2014 19:09 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Paziņu lokā neviens nešķiras, visi dzīvo kā dzīvojuši. Un šķīrušies cilvēki ir visos laikos.
18.07.2014 19:09 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Manuprāt, jēga ir tāda, ka mēs nemānām sevi ar ilūzijām, ka putekļi nekad vairs nebūs jātīra, nedz to, par ko pārvēršas barība mūsu gremošanas traktā.

Kaapeec lai lauliiba buutu iluuzija? Ir pietiekami daudz cilveeku, kuri patieshaam nodziivo to muuzju kopaa. Tikai nevajag izdiedeleet no otra jaavaardu un izmantot viltu vai arii cereet, ka panjemot plenci un slinkji, ka tas peec kaazaam izmainiisies. Gandriiz visas lauliibas, kuras izjuuk, ir sleegtas vai nu izmisumaa kad tiek graabts pirmais gribeetaajs/gribeetaaja, vai kaads no paara nav iisti gribeejis taas kaazaas (vismaz taa es spriezju peec noveerotaa).
18.07.2014 19:12 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Es rīt eju uz kāzām,augustā precos pati, mana paziņa precas pusstundu pēc manis :Dun dažas nedēļas pēc manām kāzām atkal jāiet uz kāzām :D:D

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Andas, tu gribi teikt, ka kads ir tavu pazinju apsaukajis par mauku, jo vinja nav precejusies, bet ar bernu??

10 gadi
Reitings 1396
Daudzus noteikti attur finanses...
18.07.2014 19:15 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Manā draugu lokā vispār neviens neprecas, bet tam ir vienkāršs iemesls - nav ar ko, jo manām draudzenēm nav attiecību. Kas attiecas uz drauga draugiem, tur daļai nav attiecību, daļa ir nopietnās attiecībās, bet nav precēti. Par vienu pāri zinām, ka kāzas būs, bet vispirms cilvēki vēlas pabeigt mācības, jo vēlas paši maksāt, nevis no vecākiem naudu prasīt kāzām. Man tas liekas normāli.
Par kursa biedriem - daļa ir precēti, daļa nē. Par klases biedriem - nezinu, neinteresē.

Man pašai ir svarīgi kļūt par sievu, jo es negribu būt savam draugam tikai draudzene vēl tad, ka mums būs 40(jā, es redzu mūs kopā arī pēc 5 un 10 gadiem). Man kāzas liekas normāls nākošais solis ilglaicīgās attiecībās. Bildinājumu sagaidīju bez kkādas izspiešanas un pamazām gatavojamies kāzām. Neko dzīvē nevar zināt, bet es nedzīvoju ar domu - kāda jēga precēties, jo kaut kas kaut kur pēc 5 gadiem izšķīries. Tas, ka Anniņa un Pēteris izšķīrās nenozīmē, ka mēs ar draugu arī izšķirsimies un kāda jēga precēties. Tad jau tiešām jāsāk jautāt tāpat kā krista minēja - kāda jēga vispār dzīvot, tāpat kaut kas kaut kur nomira jau 30 gadu vecumā utt.

Es jau nezinu, kas daudziem galvā notiek. Daļai iespējams laulības liekas nenozīmīgas, jo var taču arī tikai dzīvot kopā. Tā taču ir vieglāk. Tjipa ''neesi piesiets'', bet ja godīgi, es nesaprotu arī, kur radies tas uzskats, ka laulības kko nenormāli piesien, nenormāli moka, nenormāli liedz izbaudīt dzīvi. Nē, nu...laikam jau atšķiras izpratnes par dzīves baudīšanu.
18.07.2014 19:15 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Man paziņu, draugu lokā neviens neprecas- gan tie, kam bērni, gan tie, kam nav, ilgstošās un ne tik ilgstošās attiecībās, pavisam jauni un ne tik jauni- neprecas un viss. Pilnīgi žēl, man gribētos uz citu kāzām iet.Tā vien šķiet, ka nākamās būs mums pašiem, plānojam apprecēties tieši kopā būšanas piecgadē, tas ir, nākamvasar,un arī iztikt bez ballēšanās, bet no citiem paziņām neko nedzirdam par plāniem precēties.

Man gan shkiet, ka sis sabiedribas spiediens jau ir sen aiz muguras.

Nav, nav, bieži nākas dzirdēt, ka vēl grib nogaidīt, bet uzmācīgie jautājumi, kad tad precēsies, apnikuši, nedod Dies', ja jums ir bērns- "Kā? Jūs vēl neesat precējušies???" Es pati to neesmu piedzīvojusi, bet zinu cilvēkus, kas tieši šādu iemeslu dēļ plāno kāzas, jo visi taču jau sāk prasīt..Vispār skumji, jo galvenajam iemeslam precēties tomēr jābūt citam, pirmkārt, pašu vēlmei, ne kaut kādam spiedienam. Pastāv vēl aizvien aizspriedumi sabiedrībā, to ļoti labi var tepat palasīt, diskusijās par kāzām. Iespējams, ir mazinājies, salīdzinot ar agrākiem laikiem, bet ir.
18.07.2014 19:18 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Modo, man laikam ir paveicies, jo apkart esosie cilveeki ir realistisk domaajushi un saprot, ka kazas nav tas pats kas dzimshanas dienu uzrikot. Kad es mekleju telpas savam kazam, kuras planojam rikot peec gada, visas izmaksas telpaam ir ap 3000 euro, nu negribu es kazas svineet baljkju viesu namaa pljavas vidu, man vajag noskanju, sajutu, skaistus ziedus, gribas skaisti un lai viesiem ir skaistas istabinjas un lai ir labi edieni. Tadelj laikam visi kas mana pazinju loka riko kazas vienmer ir rekinajushies ap 8000euro un saprot, ka taa nav tada summa, ko var samaksat jebkursh.

Man tieshaam pavecies, jo ja kads man aizraditu,ka esmu mauka, jo esmu stavokli.. nu nee tadi cilveki man apkart nav.
18.07.2014 19:24 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Es uzaugu šķirtā ģimenē. Un tas ir viens no iemesliem, kāpēc man ir svarīga laulība. Nepiekrītu, ka tie cilvēki nenovērtē laulības nozīmi.

Man un manam topošajam vīram ir tieši tas pats! Tieši tādēļ, ka mūsu vecāki ir šķīrušies, mums laulība šķiet svarīgāka :)
18.07.2014 19:34 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Pabiju citā valstī, padzīvoju tur un vnk starā- jauni, jauni cilvēki, pat 17gados precas un viņiem tiešām ir tā vērtība, protams, šķiras, bet mazāk kā mums un vnk super.
18.07.2014 20:32 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Beidzot man nākošmēness māsa precas. Sen jau bija laiks - puikam jau 7, pašiem 30. Man ir prieks par viņiem, ka beidzot tā diena būs pienākusi. :)
Ceru arī tuvākajos gados sagaidīt savas kāzas.
18.07.2014 21:37 |

Reitings 102
Reģ: 23.06.2014
Esmu 22-25 gadnieku grupā.
Unnn... neviens neprecas))) Tiešām - ne bijušie klasesbiedri, ne draugi, ne tuvākie kursabiedri, kas ir pat ilgstošās attiecībās. Un es arī nedomāju.. laikam tāds tādu piesaista.)
Aa, nē, atcerējos gan - viena draudzenīte nesen saderinājās, bet tās jau tik un tā vēl nav kāzas.))
18.07.2014 21:46 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Manā draugu lokā ap 25 gadiem neviens pāris nav precējies, kaut gan vairākumam attiecības diezgan ilgas, dažiem pat bērni. Visbiežākie argumenti:
-nav laika: karjera/bērni
-līdz 10K labas kāzas nevar sarīkot, 10 štukas žēl tērēt
-"ja nu atrod, ko "labāku" " - diezgan ciniski, bet laikmetīgi..:D
18.07.2014 21:55 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Man ari apkart reti, kurs precas.
Vsp neesmu sanemusi tadus nosodisu tekstus Ka cosmo par to,Ja nav gredzens pirksta, tatad var uzskatit par pieguletajiem un vel visadu bulshitu.
Es ticu un zinu cilvekus, kam kazas nav tik svarigas. Diemzel, apkartejo spiediens biezi vien klust par iemeslu laulibam.
18.07.2014 22:10 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
Kad būs stabilas attiecības, noteikti nākotnē šādu soli speršu, man tas liekas nozīmīgi un tikai loģiski.. neesmu to kategorijā, kur it kā vajadzētu jau precēties un tas tajā vecumā liktos pašsparotami, tāpēc arī loģiski - mani vienaudži neprecas :D bet ir viena tuva draudzene, kas ir saderinājusies, ceru, ka tuvāko 2 gadu laikā būs kāzas un ir pāris paziņas ar ļoti stabilām, foršām attiecībām, bet nu tur vēl gredzeni pirkstā nav :)
manuprāt, tā izvairīšanās tikai liek domāt, ka cilvēks tomēr nav pārliecināts, ka grib ar otru kopīgu nākotni.. viss pārējais ir tikai aizbildinājumi, jo,ja ļoti gribas - tad var atrast laiku tik svarīgām notikumam :)
18.07.2014 22:17 |

Reitings 4775
Es domāju, ka pie mums tas arī ir viļņveidīgi. Vēl pirms 5-8 gadiem precēties nebija modē, bet tagad skatos, daudzi agri precas (līdz 25).

manuprāt, daudz ko nosaka nauda! nepiekritīšu, ka pirms 5-8 gadiem nebija modē precēties - precējās uz velna paraušanu, rīkojot šikas kāzas, tad krīzē viss pierima, un tagad atkal, atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, precas arvien vairāk, tātatad cilvēkiem parādās nauda, precas arī tie, kas krīzē nevarēja to atļauties un nogaidīja.
Manā vecuma grupā - gandrīz pie 30 - man zināmie vai nu precas pa otram lāgam, jo paspējuši jau izšķirties un atrast citu cilvēku, vai arī neprecas nemaz.
19.07.2014 10:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits