Vai tā ir greizsirdība?

Reitings 337
Reģ: 25.10.2013
īsumā stāsts tāds: esmu kopā ar puisi jau 8 gadus, no tiem 4 dzīvojam kopā. Dzīvojam Rīgā, mums abiem savstarpēji ir ļoti labas attiecības, visu esam izcīnījuši paši, no vecākiem pilnīgi neatkarīgi. Viņa vecāki dzīvo laukos (stundas braucienā no Rīgas) Drauga māsa dzīvo kopā ar vecākiem un 2 bērniem, vecāki nemitīgi viņai palīdz, pieskata bērnus, pat tad, ja mēs vecākus aicinām uz kopīgu pasākumu, viņi atteiks, ja būs jāpieskata meitas bērni. Katras brīvdienas meitas nav mājās, jo strādā... arī darbdienās, vārdu sakot vecvecāki pieskata mazbērnus nemitīgi.Mēs ar draugu dzīvojam Rīgā, viņi ļoti reti pie mums brauc. Ir bijis tā, ka uzzinam, ka drauga vecāki ir bijuši Rīgā darbdienā meitas pasākuma dēļ, bet pie mums nav iebraukuši. Nu it kā sīkums - viņiem savas darīšanas. Man šodien bišķi uzsita dusmas, jo parunāju ar draudzeni viņa pastāstīja, ka viņas drauga vecāki no laukiem atveduši visādus lauku labumus (kabačus, ķiršus, gurķus utt.), turklāt cik esmu ievērojusi, katru vasaru cenšas pie viņiem atbraukt un atvest lauku dabīgās lietas...un tad es tā padomāju..mana drauga vecākiem ir liels dārzs, pilns ar ķiršiem, jaunie kartupeļi, kabači...viss kas vien var būt dārzā, bet viņi ne reizi nav iedomājušies mūs iepriecināt un kaut ko atvest no sava dārza...drauga vecāki nestrādā algotu darbu, ir mašīna, naudiņa ir saimniecības ietirgojuma uz tās arī dzīvo..neslikti, jo faktiski katru otro nedēļu brauc uz dažādiem draugu pasākumiem vai vienkārši ciemos...tas viss ir apsveicami. Man tikai palieka skumji, jo izjūtu, ka draugs kā dēls viņiem ir mazsvarīgāks starp abiem bērniem un ir nevienlīdzīga mīlestība.Es pat teiktu, ka jūtos aizvainota...jo patiešām, kapēc vecāki pie mums nevarētu atbarukt ciemos kādā darbdienas vakarā un palutināt mūs ar lauku labumiem.Es to ļoti gribētu...Dēls savā laikā ļoti daudz vecākiem ir palīdzējis, strādīgs puisis un tēvam īpaši no dēla vienmēr bijis atbalsts, tad kāpēc tagad viņi mums savā ziņā ir pagriezuši muguru...nesaprotu...varbūt tā ir greizsirdība no manas puses?
Un vnk varbūt labāk nedomāt par to, un likt šo domu mierā...vnk..sākas domas par to..kad mums būs bērniņš, tad diez vai vecāki atmaigs, jo jau tagad tas tā nav...skumīgi paliek, ja zini un saproti, ka vienam bērnam dod visu savu sirdi un dvēseli, bet pie otra atbrauc 3 reizes gadā, ja brauciens ir stundas attālumā. Uzsvēršu, ka agrāk pie viņiem braucām gandrīz katru nedēļas nogali, tad pārtraucām tik daudz braukt, jo Rīgā parādījās svarīgas darba lietas un citi apstākļi. Pirms tam arī viņa vecāki mums nekādu mīlestību neizrādīja. Nezinu. Varbūt pārspīlēju, varbūt man skauž...grūti sevi izprast...
18.07.2014 13:53 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Varbūt tiešām kādreiz sen dēls ir pateicis, braucot projēm, ka nevajag viņam tos dārzeņus līdzi kraut.
18.07.2014 14:50 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Ta nevajag no viņiem man materiālās vērtības, man pašai sava dzīve. Runa ir par to, ka vecīši laukos dzīvo, bet nekad neiedomāsies pie mums atbraukt. Ja viņiem meita dzīvotu Rīgā sen jau būtu viss savādāk, pie viņas brauktu, par viņu rūpētos, viss būtu tieši tā pat, kā ir tagad.

nevajag spriedelēt kā būtu , ja būtu... Jūs taču esiet pieauguši cilvēki, vai tad vecākiem par Jums jārūpējas? Nu varbūt apgrūtina viņus ta braukāšana, brauciet paši ciemos. Ja gribiet, lai brauc pie Jums, uzaiciniet paši.
18.07.2014 14:52 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Tev pat profila bilde ar ābolu, tad ganjau ka kremt tomēr par tiem labumiem :D
18.07.2014 14:52 |

Reitings 171
Reģ: 17.07.2014
Signija,nē..Ko var padarīt,ka izlaistā meita ir svarīgāka par dēlu.Pie dēla vienmēr atrodu kur piesieties.
18.07.2014 15:08 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Es uzskatu, ka cepiens ir nevietā. Cik saprotu, draugam vispār nekādu iebildumu nav, tad kāpēc vispār tajā visā tā iejaucies un analizē? Ja es gribētu ķiršus un man būtu tāds kauns pajautāt pašai, tad palūgtu, lai draugs uzjautā.
Par attieksmi, nu tā taču nav tava darīšana, iedomājies situāciju otrādi un tu priecātos, ja tavs draugs analizētu to, ka tevi lutina mazāk par tavu māsu? Nesaprotu to tavu nostāju.
18.07.2014 15:59 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Kāpēc paši nebraucat pie viņiem? Ja jau tik ļoti gribas tikties - aizbraucat paši. Un, iespējams, arī lauku labumus iedos līdzi. ;)
18.07.2014 16:03 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Atklaati sakot, taa cepshanaas ir nevietaa. Te cauri sit greizsirdiiba uz drauga maasu, bet pati neesi iedomaajusies, ka ikviens normaals vecaaks tomeer paliidzees tam beernam, kursh ir gruutiibaas, nevis tam beernam, kuram viss ir labi? Ja jau tai meitai ir pat briivdienaas jaastraadaa, tad var noteikti saprast, ka nav nekaads tur rozju daarzs. Un jaa, logiski ka vinji skrietu pie vinjas, ja vinja dziivotu citur. Ir tachu starpiiba starp miesiigo meitu ar vinju mazbeernu vai arii deelu un deela draudzeni (kura nav ne appreceeta, ne beernus sagaadaajusi). Turklaat atbraukt ciemos varat pashi pie vinja vecaakiem. Veciishiem nav obligaati tikai pie beerniem jaabrauc ciemos, vinjiem ir visas tiesiibas taas 2x meenesii veltiit saviem draugiem (jaa, jaa - draugi un vajadziiba tikties ar tiem pastaav arii pensijas vecumaa).
Turklaat man buutu kauns pat iedomaaties to, ka gribeetu sanjemt bezmaksas lauku labumus no 2 nestraadaajoshiem veciishiem, kuru vieniigais ienaakums ir vinju nelielaa saimnieciiba.
18.07.2014 17:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits