Vai tā ir greizsirdība?

Reitings 337
Reģ: 25.10.2013
īsumā stāsts tāds: esmu kopā ar puisi jau 8 gadus, no tiem 4 dzīvojam kopā. Dzīvojam Rīgā, mums abiem savstarpēji ir ļoti labas attiecības, visu esam izcīnījuši paši, no vecākiem pilnīgi neatkarīgi. Viņa vecāki dzīvo laukos (stundas braucienā no Rīgas) Drauga māsa dzīvo kopā ar vecākiem un 2 bērniem, vecāki nemitīgi viņai palīdz, pieskata bērnus, pat tad, ja mēs vecākus aicinām uz kopīgu pasākumu, viņi atteiks, ja būs jāpieskata meitas bērni. Katras brīvdienas meitas nav mājās, jo strādā... arī darbdienās, vārdu sakot vecvecāki pieskata mazbērnus nemitīgi.Mēs ar draugu dzīvojam Rīgā, viņi ļoti reti pie mums brauc. Ir bijis tā, ka uzzinam, ka drauga vecāki ir bijuši Rīgā darbdienā meitas pasākuma dēļ, bet pie mums nav iebraukuši. Nu it kā sīkums - viņiem savas darīšanas. Man šodien bišķi uzsita dusmas, jo parunāju ar draudzeni viņa pastāstīja, ka viņas drauga vecāki no laukiem atveduši visādus lauku labumus (kabačus, ķiršus, gurķus utt.), turklāt cik esmu ievērojusi, katru vasaru cenšas pie viņiem atbraukt un atvest lauku dabīgās lietas...un tad es tā padomāju..mana drauga vecākiem ir liels dārzs, pilns ar ķiršiem, jaunie kartupeļi, kabači...viss kas vien var būt dārzā, bet viņi ne reizi nav iedomājušies mūs iepriecināt un kaut ko atvest no sava dārza...drauga vecāki nestrādā algotu darbu, ir mašīna, naudiņa ir saimniecības ietirgojuma uz tās arī dzīvo..neslikti, jo faktiski katru otro nedēļu brauc uz dažādiem draugu pasākumiem vai vienkārši ciemos...tas viss ir apsveicami. Man tikai palieka skumji, jo izjūtu, ka draugs kā dēls viņiem ir mazsvarīgāks starp abiem bērniem un ir nevienlīdzīga mīlestība.Es pat teiktu, ka jūtos aizvainota...jo patiešām, kapēc vecāki pie mums nevarētu atbarukt ciemos kādā darbdienas vakarā un palutināt mūs ar lauku labumiem.Es to ļoti gribētu...Dēls savā laikā ļoti daudz vecākiem ir palīdzējis, strādīgs puisis un tēvam īpaši no dēla vienmēr bijis atbalsts, tad kāpēc tagad viņi mums savā ziņā ir pagriezuši muguru...nesaprotu...varbūt tā ir greizsirdība no manas puses?
Un vnk varbūt labāk nedomāt par to, un likt šo domu mierā...vnk..sākas domas par to..kad mums būs bērniņš, tad diez vai vecāki atmaigs, jo jau tagad tas tā nav...skumīgi paliek, ja zini un saproti, ka vienam bērnam dod visu savu sirdi un dvēseli, bet pie otra atbrauc 3 reizes gadā, ja brauciens ir stundas attālumā. Uzsvēršu, ka agrāk pie viņiem braucām gandrīz katru nedēļas nogali, tad pārtraucām tik daudz braukt, jo Rīgā parādījās svarīgas darba lietas un citi apstākļi. Pirms tam arī viņa vecāki mums nekādu mīlestību neizrādīja. Nezinu. Varbūt pārspīlēju, varbūt man skauž...grūti sevi izprast...
18.07.2014 13:53 |

Reitings 337
avene

mēs ar draugu agrāk tur pusi no dienas ravējām katru nedēļas nogalai, tā vietā, viņu meita sēdēja pie kompja. un ta jau ir dzīvē ir, tie kas palīdzēs, būs vēl tie sliktie, tie kas, būs izlutināti būs vienmēr vecāku labākie bērni.diemžēl.
18.07.2014 14:11 |

Reitings 337
cormeum

paldies par uzmundrinājumu :)
18.07.2014 14:12 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Ļoti nepieklājīga sieviete, ka tā uzvedas, bet diezin vai jūs varat tur, ko izmainīt. Vienīgi dēls var mēģināt aprunāties, kā viņam no mala stas viss izskatās. Ja pēc tam nekas nemainīsies, tad jau neko..
18.07.2014 14:14 |

Reitings 337
Annie

vispār visas detaļas jau es šeit nevaru izstāstīt. Bet jā - dēls ar māti ir runājis, un tas neko nav mainījis. Manai māsai ar sava puiša māti ir attiecības kā divām draudzenēm. Viss arī atkarīgs no tā, kāda ir puiša māte, viņa ar mani nevēlas draudzeņu attiecības, un es to respektēju. Man ir protams, forši paskatīties kā māsa komunicē ar drauga mammu, es pat teiktu, ka māsas drauga māte attiecība pret mani ir daudz foršāka, un mums ir interesantākas sarunas, nekā ar mana drauga māti. Tā ka viss atkarīgs arī no paša cilvēka...
18.07.2014 14:20 |

10 gadi
Reitings 13809
Ja ir jau runājis, tad ir tā, kā ir.
Neķer kreņķi, jo citiem ir arī sliktākas situācijas. Labāk, ka drauga māte iejaucas mazāk nekā vairāk. Saku no personīgās pieredzes.
18.07.2014 14:22 |

Reitings 8272
iespējams, ka šai atsvešinātībai ir savs iemesls, par kuru tu nezini. ko tavs draugs par to saka?
tikpat labi varbūt varbūt šo vecķu otrs bērns ar ģimeni brauc ne tikai ciemos pie viņiem, bet arī palīdzēt lauku darbos. un tad nu vecāki viņus arī apgādā ar lauku labumiem pateicībā.
principā jau ir tā, ka tu gribi, lai jums tur visādus labumus ved, bet paši TAGAD neesat pielikuši ne rokas. un runāt par agrākiem laikiem...-nu sorry, daudzi var pateikt-vot es tur 5 gadus atpakaļ braucu bieži ciemos. a bet jēga kāda?nevar prasīt šajā gadījumā no drauga vecākiem to, ko tu vēlies, ja paši neko nedodat pretī..
18.07.2014 14:33 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Tu gribi lauku labumus,taču pati pie audzēšanas,ražas novākšanas ne pirkstu neesi piedūrusi? :D Tas mani izbrīnīja,nopietni..
18.07.2014 14:35 |

Reitings 337
Sany

meita un 2 viņas bērni dzīvo kopā ar vecākiem. Vīra viņai nav - katrs bērns no sava vīrieša. Un, tas ka viņa tur mājās neko nedara, to es zinu točna. Bet, man vienalga, ko viņi tur dara vai nedara, man svarīga vecāku mīlestība, bet tādas nav, tad nu neko. Vairāk kontaktēsim ar maniem vecākiem, jo draugam ar viniem ir labas attiecības, un man pašai arī.
18.07.2014 14:37 |

Reitings 8272
man arī pašai ir tā, ka tīri cilvēciski no tēva puses attieksme ir savādāka nekā pret brāli. bet tam ir savi iemesli, jo es nevaru būt kājslauķis, lai tikai man viss būtu.
tādas, kādas attiecības ir izveidojušās starp vecākiem un bērniem, ir noteikti iemesls. varbūt vecāki nemaz nemana, ka ir tik krasa atšķīrīga attieksme. tā arī var būt. iespējams, ka tavs draugs vienmēr ir ticis ar pilnīgi visu galā, ka vecākiem šķiet, ka nav nepieciešams jums palīdzēt ar lauku labumiem. varbūt viņi domā, ka meitai vairāk ir vajadzīga palīdzība. iemesli ir ļoti daudz...draugs neko par to nesaka? neesat par to runājuši?
18.07.2014 14:38 |

Reitings 337
neveiklā

kā tu vari zināt, ka nedaru tur lauku darbus? Katru gadu braucam kartupeļu vākšanas talkā, vācam ogas u.c. Reizi mēnesī tur aizbraucam uz divām dienām, un tad strādājam un visu palīdzam. Piemēram, katru gadu malku kraujam šķūnītī, bez mūsu palīdzības viņiem tik ātri neietu. Pagājušajā gadā atvaļinājuma laikā visu malku ar draugu šķūnī divatā savedām, bet mums arī patika :-)
18.07.2014 14:40 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Bērni, kas prasa vairāk rūpes, arī to saņem.

Tā varētu būt. Māsa, cik saprotu, ar tiem diviem bērniem ir viena. Attiecīgi, bez vecāku palīdzības - nekā. Bērni ir bērni, tos arī jebkuram vecvecākam gribas čubināt un lutināt.

Tā bieži ir, ka tam bērnam, kuram mūždien kaut kas nav labi (atzīmes sliktas skolā, ar vīriešiem neveicas velāk dzīvē, darba mūžīgi nav vai sūdīgs...) tiek veltīts vairāk rūpju un, šķietami, mīlestības, nekā tam bērnam, kuram viss vienmēr ir kārtībā un kas pats ar visu tiek galā. Bet tas, manuprāt, nenozīmē, ka pirmo bērnu mīl vairāk.

Ja vīrieti tas viss neuztrauc, nu tad liecies tu arī mierā.
18.07.2014 14:41 |

Reitings 8272
Nu ja viņi tur visi dzīvo kopā kā viena ģimene, tas taču tomēr ir savādāk. kā tad vecāki sev ēst taisīs, bet meitai un mazbērnam dos tikai paostīt? arī jokaini..
varbūt paši uzprasiet, vai nevar iedot to un to (piemēram, ķiršus, ja to ir daudz). un tad paskaties vecāku reakciju. varbūt tam visam par pamatu ir kāds sens strīds, par ko tu neko nezini..
18.07.2014 14:41 |

Reitings 337
Sany

Jā, viņi ne reizi vien teikuši par savu dēlu, ka viņš ir patstāvīgs. Bet meitai dzīvē nav veicies ar vīriešiem, 2 bērni palikuši bez tēva, turklāt katrs no sava vīrieša, viņi grib viņai visu palīdzēt.
18.07.2014 14:43 |

Reitings 171
Reģ: 17.07.2014
Es tevi labi saprotu.Mana drauga mamma arī palīdz tikai meitai,dod naudu utt.,bet mums,kad bija nepieciešama naudiņa,jo bija lielas grūtības,nācās meklēt to pie citiem cilvēkiem,jo vecāki visu,ko var atļauties,atdod meitai.
18.07.2014 14:44 |

Reitings 17280
Jā, variants ir labs par to palūgšanu. Ķīrsu laikā prombraucot palūdz, vai nevarētu tev iedot mazu (!) kastīti ar ķiršiem un paskaties reakciju.

Varbūt tavs vīrietiskādreiz jaunības maksimālisma ir vecākiem palūdzis ar kartupeļiem neuzbāzties, un vecaki arī respektē. Es, piemēram, audzinu savu mammu, lai man nedod līdzi visu ledusskapja saturu. Varbūt kaut kas tamlīdzīgs ir bijis no vīrieša puses?
18.07.2014 14:45 |

Reitings 337
57days

nē, drauga mamma ir paskopa.
18.07.2014 14:46 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Es domāju, ka te vairāk ir cepiens par materiālo pusi, nevis attieksmi no vecākiem.. Tas ir līdzīgi kā bērnībā, ja vienam tiek vairāk, otram uzreiz lūpa. Jūs redziet, ka viņiem ir tik daudz kā forša, bet ar Jums nepadalās, līdz ar to lielais cepiens. Man jau šķiet, ja tos visus burkānus , kartupeļus un ko tik vēl nē Jums dotu, Jums pat nevajadzētu to emocionālo saikni par kuru Tu te runā
18.07.2014 14:47 |

Reitings 17280
Nu tad lai ēd savus kabacīšus pati :) Tirgū var nopirkt labu labos. Nevajag ieciklēties uz tādām lietām, ko mainīt grūti un arī vajadzības, būtībā, maz.
18.07.2014 14:48 |

Reitings 337
Ta nevajag no viņiem man materiālās vērtības, man pašai sava dzīve. Runa ir par to, ka vecīši laukos dzīvo, bet nekad neiedomāsies pie mums atbraukt. Ja viņiem meita dzīvotu Rīgā sen jau būtu viss savādāk, pie viņas brauktu, par viņu rūpētos, viss būtu tieši tā pat, kā ir tagad.
18.07.2014 14:48 |

Reitings 337
Lapsenite

Un, kā Jūs reaģējat uz drauga mammu?Esat viņai arī ko teikuši?
18.07.2014 14:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits