Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Meza Senes

 
Reitings 21
Reģ: 09.07.2014
Labdien Meitenes!
Ko garsigu jus no meza senem gatavojat , mazliet ir apnikusi tradicionala senu merce ar kartupeliem un salatiniem :) , tapec labprat uzklausitu kadus pavarmakslas brinumus jus radiet?
Un otrs jautajums ir , kadas meza senes jus lasiet\perciet? Man meza kaut ka bail nemt visu citu atskaitot gailenes un baravikas, jo nezinu vai vinas bus garsigas un vai tas ir javara vai jacep.

Liels paldies jau ieprieks :)
17.07.2014 17:10 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Esmu izlutināta sēņu ziņā, pazīstu lielāko daļu LV pazīstamo sēņu, bet lasu tikai apšu bekas, baravikas un gailenes, neko citu. Ja neesmu sev ierastā mežā, bet svešā+kompānijā, kura lasa gailenes, čigānenes, vilnīšus u.c. sēnes, man nav grūti, es lasu arī tās un viņiem atdodu.
Pavārmākslas brīnumus neradu, bet sēņu sacepumus un sēņu zupas taisu labprāt.
17.07.2014 17:14 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Sēnas pazīstu labi/ļoti labi. Tās, ko pazīstu, kā ēdamas, arī lasu.
Ja tagad būtu jānosauc, visdrīzāk visas neatcerētos.
Zinu arī, kuras ēdamas cepot vien, kuras jāvāra.
Tas ir audzināšanas jautājums, man ir ļoti gudra mamma.
Sēnes vēl citādi var izmantot zupās, sacepumos, plāceņos (gaileņu plāceņi bērnības gardums).
Pārējās sastāvdaļas brīva tava vai interneta resursu improvizācija.
17.07.2014 17:18 |
 
Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Ārkārtīgi patīk sēņot, uzskatu, ka sēnēs orientējos diezgan labi,
pārsvarā lasu bekas un gailenes . No receptēm varu ieteikt gaileņu mērcei pievienot sagrieztu žāvēto gaļu.
17.07.2014 17:25 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vilnīši, cūcenes un alksnenes, ja kārtīgi izvāra sālsūdenī, kopā ar svaigiem sīpoliem un krējumu veido TĀDUS salātus, ka baravika blakus nestāv :)

Lielas, resnas bērzlapes, ja sacep ola/miltos ka karbonādes, arī ir fantastisks ēdiens, kuram līdzīgu no baravikas nepagatavosi.

Katrai sēnei - sava recepte.
17.07.2014 17:29 |
 
Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
Parasti gaileņu zupa, saceptas sēnes ar sīpoliem uz maizes un no saulsardzenēm taisīt karbonādes.
17.07.2014 17:34 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Lielas, resnas bērzlapes, ja sacep ola/miltos ka karbonādes, arī ir fantastisks ēdiens,

Oh, ka sakārdināji! Mmmm..
17.07.2014 18:07 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
manas míljákás sénes noteikti ir celmenes un cúcenes... ehh, tá sagribéjás... cúcenes var iesálít ziemai, ljooti garshígi, lieláká njamma ir sautéti kartupelji ar celmeném. gatavoju protams, visádas sénju zupas, sacepumus un vienkárshi ceptas sénes
17.07.2014 18:27 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
ak, já vél olá un miltos apceptas saulsardzenes :)mmmm :)
17.07.2014 18:27 |
 
Reitings 21
Reģ: 09.07.2014
Paldies par padomiem !!!
17.07.2014 18:29 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Pazīstu sēnes, sen neesmu gan lasījusi.
Vislabāk garšo vārītas čigānietes ar sāli :D
Un ļoti garšo šādi salāti - vārītas sēnes (visādas) + sīpols, etiķis, eļļa, sāls, pipars :) kad ievelkas vispār :) viss gan smalki jāsagriež :)
17.07.2014 18:43 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits