Problēma,kuru nezinu,kā risināt.

Reitings 171
Reģ: 17.07.2014
Sveikas,meitenes.:)Esmu nonākusi,manuprāt,neapskaužamā situācijā,kurai pagaidām nevaru atrast/izdomāt risinājumu.
Esmu jau ilgu laiku kopā ar savu mīļumu,viss ir labi,gatavojamies skaistam notikumam..
Problēmas ir ar viņa vecākiem,konkrēti mammu.
Kopā nedzīvojam,bet tiekamies bieži,jo dzīvojam netālu.It īpaši tagad ir biežākas tikšanās,sakarā ar kāzām.
Gadu starpība man un viņa mammi ir liela,tas jau saprotams.Līdz ar to arī dzīves uzskati un uzskati par to,kā un kam jābūt kāzās,ir atšķirīgi,tas taču ir pašsaprotami.Es pieņemu to,ka viņa mums kaut ko iesaka,palīdz,tas ir tikai normāli,bet viņa atkal grib kontrolēt katru kāzu poziciju. Sākumā es neko neteicu,mēģināju laist visu gar ausīm,bet arī es esmu cilvēks,man ir kaut kāds pacietības limits un varbūt kaut kāda mēra egoisms (?),jo tomēr savas kāzas gribu tādas,kā gribu es un mans līgavainis.Tad nu sanācā,ka vienu reizi,pēc tā kā viņa kārtējo reizi kaut ko bija sadomājusi attiecībā uz kāzām,es pateicu,ka nē,es tā negribu,tā nebūs.Piebildīšu,ka rupja es nekad neatļaujos būt attiecībā uz līgavaiņa vecākiem.No tā mirkļa viss sākās.Viņa mamma izsaka netaktiskas piezīmes par mani,manu ģimeni,pilnīgi man acīs.Man tas ir nepatīkami un sāpīgi,es to ļoti pārdzīvoju,bet līgavainis nejaucas iekšā..Savukārt es nezinu,kā šo situāciju risināt,jo iepriekšējās drauga attiecības izbeidzās,jo iepriekšējā meitene nevarēja sadzīvot ar viņa mammu,draugam tas sāpēja,ka divi turvi cilvēki nevar saprasties, un man bailes,ka,ja es sākšu spuroties vai runāt kaut ko pretī,draugam būs atkal sāpīgi un nepatīkami,vēl nedod Dievs viņa noskaņos draugu pret mani,kas to lai zina.Tomēr arī pārdzīvot par katru viņas frāzi es negribu,jo tomēr tuvojas kāzas un man ir tik daudz par ko domāt..Esmu emocināla uz tādām lietām,visu ņemu pie sirds un pēc tam ilgi pārdomāju un pārdzīvoju..
17.07.2014 13:51 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Nekā saprotama tur nav, ja godīgi

Šajā gadījumā tas, ka dēls 100% izvēlēsies māti, ir saprotami, jo dēls, kā te kāda izteicās (iepatikās izteikums), ir beigta zivs. Beigtas zivis nespēj iestāties pozā un būt pret kādu, jo īpaši pret mammu.
Citos gadījumos tas var būt saprotami, ja ir ļoti tuvas attiecības ar mammu.
17.07.2014 15:25 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Takš jau tagad ir redzama beigtas zivs patiesā daba! Bet autore ir ar to mierā, tātad viss ok! Normāls vīrietis jau sen iejauktos.
17.07.2014 15:26 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es ieteiktu uzklausīt visu, ko viņa saka, bet tik un tā darīt pa savam. Vai tēlot ņergu ar viņu sarunājoties. Ir tāda tipa cilvēki, kuri uz visiem ieteikumiem vienkārši velk: "nuuu..es neeeezinu", "jā, varbūūūt", "paskatīsimies" utt., pamēģini šādi.

Par apvainojumiem pret tavu ģimeni es pateiktu, lai uzvedas kā pieaudzis cilvēks. Un uz komentāriem par netīro spoguli teiktu "Netīrīju, jo gribēju, lai viņš jūtas kā mājās". Sarkasms uz šāda tipa cilvēkiem iedarbojas vislabāk. Tu it kā neko ļaunu nepasaki, bet tas ir ļoti dzēlīgi un atsēdina viņus.
17.07.2014 15:26 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
vīramāte izvirza dēlam ultimātu izvēlēties starp viņu un diskusijas autori, bet dēls, saprotams, izvēlas savu māti, un kāzas tiek atceltas. Nav pirmais gadījums.

Es gan neapgalvotu, ka čalis vienmēr izvēlēsies māti. Tur tiešām nav nekā saprotama. Tik pat labi viņš pateiks, ka mīl sievieti, vēlas ar viņu ģimeni, nav vairs mazais bērns vai memļaks un izvēlēsies viņu. Nav visi tādi, kam māte ir Dieva vietā un vienīgā izvēle.
17.07.2014 15:28 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Nevēlos kārtējo reizi izklausīties pēc troļļa, taču, manuprāt, vidusmēra vīrietim savas dzīve laikā ir vismaz divas, trīs nopietnas attiecības, neskaitot lielāku skaita nenopietnāku dēku. Bet māte gan katram cilvēkam ir tikai viena. Kādus secinājumus no tā varam izdarīt?
Labi, nerunāju par gadījumiem, kad vecāki cietsirdīgi izturas pret saviem bērniem - tas ir cits stāsts.
17.07.2014 15:30 |

Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Secinājums ir tāds, ka vīrietis var izvēlēties - pavadīt dzīvi ar māti vai mīļoto sievieti
17.07.2014 15:32 |

10 gadi
Reitings 3976
Reģ: 27.06.2014
Robert, tādai vīramātei neviena vedekla nebūs laba, ne pirmā, ne otrā, ne trešā. Tad pēc Tavas loģikas sanāk, ka dēlam jātup visu mūžu mātes brunčos, jo neviena tak nebūs mammai laba un pret māti nostāties viņš nevar.
17.07.2014 15:34 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Nu labi, pieņemsim, ka vecis izvēlas māti. Nāks nākamā un tad atkal gādīgais mammuks liks izvēlēties starp viņu un jauno mīlu?!

Es katru dienu lūdzu augstākiem spēkiem, kaut nu man uz vecumu veselais saprāts būtu saglabājies un līdzcilvēkiem nebūtu jācieš dēļ tādas vecas grezeles kā es. :D
17.07.2014 15:36 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Roberts laikam ir šitas pats Roberts. :D

17.07.2014 15:37 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vispār situācija riebīga. Ja strīdi un nesaskaņas starp abām sievietēm turpināsies, tad agri vai vēlu tam vīrietim nāksies izvēlēties. Dzīvē ir redzēti abi scenāriji, gan jauniešu šķiršanās (vedekla nr. 2, ko puisis apprecēja nākamo, bija tāda, ka, domāju, mammuks baigi nožēloja savu jaukšanos, kur nevajag, vispār stāsts tas ir ar bēdīgām beigām), gan arī otrs scenārijs, kur puisis ar bērniem vasarās pie omītes braukā, bet meitene - jau gadiem kāju nav spērusi vīramātes mājā. Laulība gan saglābta, bet arī, nedomāju, ka omīte ir baigi laimīga.
17.07.2014 15:40 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Bet māte gan katram cilvēkam ir tikai viena. Kādus secinājumus no tā varam izdarīt?

Māte ir tikai viena, bet domāju, ka veselīgas attiecības starp diviem ģimenes locekļiem, veidojas no savstarpējās cieņas vienam pret otru. Dēls vairs nav mazais bērns, tātad var pats izvēlēties kas viņaprāt ir labi un kas slikti. Ja māte nespēj respektēt sava dēla jūtas un spekulē uz to, ka redz viņa ir māte, un turpina gandēt attiecības ar savu topošo vedeklu kā tāds niķīgs bērns, ja kaut kas nav pa prātam, tad tās vairs nav mīlošās attiecības starp dēlu un viņa māti, un vairs nevar likt ''zīmogu'' ''māte ir tikai viena'' .. Nu zini, ja tā turpināsies ar trešo, ceturto potencialo sievu, tad būs ne tikai viena māte, bet arī viens , nelaimīgs dēls.

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Manuprāt Roberts gribēja pateikt, ka jābūt dabīgai vēlmei (pašsaprotamai), nevis pēc pieprasījuma vīrietim pašam runāt ar māti, šajā gadījumā meitenei to pat nezinot , vienīgi vēlāk paziņojot, mīļā viss ir kārtībā.
Ja šāda pašsaprotama lieta nenotiek, tad secinājumi nu kādi nu kurai uzrodas.
Bet ir arī vēl kāda lieta, bieži vien mēs sieviete neredzam, cik ļooti saasinam situāciju. Varbūt šis ir tas gadījums? Jo tādi piemēri jau nav minēti, reizēm iztulkojam lietas pavisam savādāk.

Reitings 1868
Riskēšu un izteikšu nepopulāru viedokli, ka mātes bieži potenciālo līgavu prot novērtēt kritiskāk par dēliem, kuriem "rozā brilles" uz acīm. Protams, nerunāju par patoloģiskiem gadījumiem, ka māte jūtas dēla dzīves valdniece - tas nekādā ziņā nav normāli.
17.07.2014 15:41 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Tām, kuras iesaka demonstrēt topošajai vīramātei savu raksturu, ieteiktu apsvērt šādu scenāriju: vīramāte izvirza dēlam ultimātu izvēlēties starp viņu un diskusijas autori, bet dēls, saprotams, izvēlas savu māti, un kāzas tiek atceltas. Nav pirmais gadījums.
Ideāli, tad vismaz meitene zinās, ka varēja sasaistīt savu dzīvi ar totālu mammas dēliņu.

Riskēšu un izteikšu nepopulāru viedokli, ka mātes bieži potenciālo līgavu prot novērtēt kritiskāk par dēliem, kuriem "rozā brilles" uz acīm.
Arī fakts. To pašu var attiecināt pret meitu mātēm, kuras labāk redz nākamos znotus, nekā pašas meitas, kurām rozā brilles.
17.07.2014 15:45 |

Reitings 17280
Roberts, manā paziņu lokā abos aprakstītajos gadījumos par "rozā brillēm" ir muļķīgi runāt, jo abas dāmas ir pirlnīgi normālas, patīkamas, adekvātas sievietes. Kas tiem mammukiem bija uznācis, es personīgi nesaprotu.
17.07.2014 15:46 |

Reitings 1868
Runājot par konkrēto gadījumu, mani nepamet sajūta, ka autore, iespējams, ir izturējusies vīzdegunīgi, augstprātīgi, neizrādījusi pienācīgu cieņu savai topošajai vīramātei (pat nevēlas atvainoties, kā pati rakstīja), tādēļ pilnīgi spēju saprast dēla māti, kurai radušās antipātijas pret konkrēto meiteni. Māte ļoti labi saprot, ka sievietes vīrieša dzīvē mainās - ja arī izjuks attiecības ar konkrēto meiteni, tad, visticamāk, dēls atradīs citu pēc laika, kura, iespējams, izturēsies citādi pret savu topošo vīramāti. Protams, tā ir tikai spekulācija.
17.07.2014 15:46 |

Reitings 171
Manam līgavainim vienkārši ir ieaudzināta liela cieņa pret vecākiem.Domājat māte nekad viņam nav izteikusi piezīmes?Viņa arī viņam ir teikusi,ka viņš neko priekš viņeim nedara,lai gan viņš nevienu reizi nav atteicis palīdzēt ne brīvdienās,ne svētku dienās,nekad.Kuras grib var atrakstīt privāti man..es pastāstīšu ne tādas vien lietas..
17.07.2014 15:47 |

Reitings 171
Robert,es domāju,ka pa 6 gadiem nekādas roža brilles manam topošajam vīram vairs nav.
17.07.2014 15:48 |

Reitings 17280
Lapsenīte, nu tad preci nost savu zelta gabalu, un turpmākajā dzīvē konsekventi no vīramātes izvairies. Ciemos nesauc, ar mazbērniem dabūs kontaktēties tad, kad tavs vīrs ar bērniem pie viņas ciemos aizbrauks. Gadus 10 būsi tā sliktā visu, visu radu acīs, pēc tam paliks vieglāk. (Ieteikums arī no plašā radu loka pieredzes).
17.07.2014 15:49 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Riskēšu un izteikšu nepopulāru viedokli, ka mātes bieži potenciālo līgavu prot novērtēt kritiskāk par dēliem, kuriem "rozā brilles" uz acīm.

Tā nu gan nav vienmēr :) Tas atkarīgs no tā, vai māte ieskrien vienreiz trijos mēnešos ciemos un spriedelē par mani no kāda konkrētā mirkļa vai arī viņa ir patstāvīgs ciemiņš manās mājās...Jo ir taču attiecības, kur ar vecākiem sanāk diezgan reti tikties.

Pašai tāda pieredze. Bijām ciemos tikai divas reizes aizbraukuši, uz svētkiem, es jutos neerti svešās mājās un pēc sevis visus traukus , visu mazgāju, lai tikai Nedod Dievs neapgrūtinātu drauga mammu.. Un kā redzēju vēlāk no tā nebija nekāda labuma, jo atbraukusi vienu citu dienu, bez aicinājuma pie mums, ''kā sniegs uz galvas'' , tieši, kad tikko bijām cēlušies vēlušies un gatavojušies piekopt māju, ieraudzījusi traukus izlietnē, tā sunīja mani, ka maz nelikās.. Kas tik es nebiju, i cūka, i netīre, i pritona ienesēja dzīvoklii, i no dzērāju ģimenes nākusi (šis vispār šausmas, par ko pati pēctam atzinās, ka izdomājusi) . Un to visu teikusi ne man, bet manam draugam. Līdz ar to pret šo nostaaju pret konfliktiem ar maatem, esmu diveejaada viedokli :)
17.07.2014 15:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits