Problēma,kuru nezinu,kā risināt.

Reitings 171
Reģ: 17.07.2014
Sveikas,meitenes.:)Esmu nonākusi,manuprāt,neapskaužamā situācijā,kurai pagaidām nevaru atrast/izdomāt risinājumu.
Esmu jau ilgu laiku kopā ar savu mīļumu,viss ir labi,gatavojamies skaistam notikumam..
Problēmas ir ar viņa vecākiem,konkrēti mammu.
Kopā nedzīvojam,bet tiekamies bieži,jo dzīvojam netālu.It īpaši tagad ir biežākas tikšanās,sakarā ar kāzām.
Gadu starpība man un viņa mammi ir liela,tas jau saprotams.Līdz ar to arī dzīves uzskati un uzskati par to,kā un kam jābūt kāzās,ir atšķirīgi,tas taču ir pašsaprotami.Es pieņemu to,ka viņa mums kaut ko iesaka,palīdz,tas ir tikai normāli,bet viņa atkal grib kontrolēt katru kāzu poziciju. Sākumā es neko neteicu,mēģināju laist visu gar ausīm,bet arī es esmu cilvēks,man ir kaut kāds pacietības limits un varbūt kaut kāda mēra egoisms (?),jo tomēr savas kāzas gribu tādas,kā gribu es un mans līgavainis.Tad nu sanācā,ka vienu reizi,pēc tā kā viņa kārtējo reizi kaut ko bija sadomājusi attiecībā uz kāzām,es pateicu,ka nē,es tā negribu,tā nebūs.Piebildīšu,ka rupja es nekad neatļaujos būt attiecībā uz līgavaiņa vecākiem.No tā mirkļa viss sākās.Viņa mamma izsaka netaktiskas piezīmes par mani,manu ģimeni,pilnīgi man acīs.Man tas ir nepatīkami un sāpīgi,es to ļoti pārdzīvoju,bet līgavainis nejaucas iekšā..Savukārt es nezinu,kā šo situāciju risināt,jo iepriekšējās drauga attiecības izbeidzās,jo iepriekšējā meitene nevarēja sadzīvot ar viņa mammu,draugam tas sāpēja,ka divi turvi cilvēki nevar saprasties, un man bailes,ka,ja es sākšu spuroties vai runāt kaut ko pretī,draugam būs atkal sāpīgi un nepatīkami,vēl nedod Dievs viņa noskaņos draugu pret mani,kas to lai zina.Tomēr arī pārdzīvot par katru viņas frāzi es negribu,jo tomēr tuvojas kāzas un man ir tik daudz par ko domāt..Esmu emocināla uz tādām lietām,visu ņemu pie sirds un pēc tam ilgi pārdomāju un pārdzīvoju..
17.07.2014 13:51 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Pilnībā piekrītu Emanuellei. Savā ziņā kāzu rīkošana, ar to saistītie stresi un pārdzīvojumi ir kā katalizators un lakmusa papīrīts attiecībām un tam, kāda solās būt nākotne. Ja topošā vīramāte nespēj pieņemt, ka kāzās kaut kas nenotiek pa viņas prātam, viņa noteikti nespēs pieņemt arī to, kā jūs audzināt bērnus un risināt citas lietas savā dzīvē. Un savu dēlu viņa var mēģināt ietekmēt arī tev neesot blakus.
Arī vīrietis izklausās tāds "nekāds", piedod, ja sāpinu. Bet tā ir jūsu abu, nevis viņa mātes diena un tam, ko vēlies tu, tomēr ir priekšroka. Izskatās, ka viņa pati nav precējusies vai ir ar baigajām ambīcijām un tagad grib realizēt to, kas nav bijis pašai. Bet kāzu diena ir tava lielā diena un vīrietim būtu jānostājas tavā - savas līgavas - pusē un punkts. Ja viņš nespēj neko savai mātei pateikt, tad arī turpmāk to nespēs, un gļēvi stāvēs maliņā vai stūrī, kamēr tev nāksies arī turpmāk ar savu vīreni karot. Diezgan bēdīga situācija, jāatzīst, un, manuprāt, tās atrisināšāna ir tikai tava drauga rokās.
17.07.2014 18:02 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Nu, es gan neieteiktu ļaut tai sievietei darīt un runāt visu, kas viņai ienāk prātā. Tā viņa izdomās, ka var to atļauties, jo Tu neko nesaki/ nedari, un turpinās arvien vairāk un vairāk.
17.07.2014 18:08 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
..es negribu draugam sēdēt un dīkt pie auss-tev jāparunā ar mammu,es gribu,lai viņš pats saprot,ka viņa dara nepareizi.

Ljoti nepareiza nostaajaa un ljoti tipiska daudzaam sievieteem! Iegaumee un liec aiz auss (lauliibaa noderees), ar viirieshiem ir jaarunaa tieshi, vienkaarshiem teikumiem, bez paarlieku lielas emocionalitaates un negaidot kaut kaadu tur pashatklaasmi. Nav jaadiic kaa pati saki, bet vnk pajautaa, kaapeec vinjsh savu maati nenomierina? Vai tad tieshaam neredz, ka maate paarkaapj visas robezhas?...
17.07.2014 18:13 |

10 gadi
Reitings 13809
Piekrītu Neonam.

Lielākā daļa vīriešu paši nemaz neaizdomāsies, jo:
1) tā kā Tu neko nesaki, viņš uzskata, ka viss ir kārtībā;
2) kamēr Tu neko nesaki, viss ir kārtībā.

Jā, ir izņēmumi, bet Tavs pie tiem nepieder, cik es spriežu no uzrakstītā.
17.07.2014 18:26 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Šoreiz es ļoti piekritīšu Robertam. Tā ir sieviete, kura laidusi pasaulē un uzaudzinājusi tavu vīrieti, kuru tu mīli un, kura ģimenē tu taisies ienāk. Lai arī cik kaitinoša un nejauka būtu, viņa kaut vai par to ir pelnījusi mazliet cieņas. Saukājot viņu par veceni un iztaisoties par princesi, galu galā riskē palikt bez vīra. Jo tā ir viņa mamma. Un apprecoties, sieviete ienāk vīrieša ģimenē, nevis viņu no tās atrauj. Tu saproti, ka dienā, kad teiksi "jā", tu savā veidā ar šo sievieti tiksi saistīta un naidoties nav tavās interesēs, jo viņa nekur nepazudīs, tieši otrādāk - viņa būs arī tava ģimene.

Mans vienīgais ieteikums ir iedraudzēties. Esi laipna, parādi viņai, ka cieni viņu. Izsaki labus vārdus par kādu piedāvāto ideju, atgādini viņai, ka jūsu kāzas nenozīmē to, ka viņa zaudēs dēlu. Viņa joprojām būs gaidīta un mīlēta.
Es domāju, ka šāda attieksme viņai ir vienkārši tādēļ, ka žēl palaist savu bērnu, bail, ka viņš nebūs laimīgs, negrib pati kļūt viena un nevajadzīga.
17.07.2014 18:50 |

10 gadi
Reitings 13809
Libra, ne vienmēr tā ir. Bet katra jau, protams, zina labāk, kā ir pašas gadījumā.
17.07.2014 18:52 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Ja runa būtu tikai par kāzām, tad es uzskatu, ka vecākiem (gadījumā, ja viņi kāzas nesponsorē, protams), nav tiesību iejaukties ar kāzu organizēšanas padomiem, kamēr tos neviens neprasa. Savus kāzu sapņus katram ir jāizdzīvo savās kāzās, nevis citu cilvēku kāzās.
Tomēr ir skaidrs, ka šeit nebūt runa nav tikai par kāzām, bet par ilglaicīgām nesaskaņām...
17.07.2014 18:53 |

Reitings 7143
Annie, piekrītu, ka vienmēr nav vienāds scenārijs. Bet jebkurā gadījumā cīņai ar uguni pret uguni nav jēgas, jo šoreiz runa nav par kaimiņu tanti vai nejauku pārdevēju. Runa ir par sievieti, kuras ģimenē autore plāno ienākt. Un labāk ir attiecības uzturēt mierīgas, vismaz neitrālas, nevis iztaisīties par princesi.
17.07.2014 18:57 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Libra-un es domaaju ,ka esmu vieniigaa,kura ieveeroja to "vece"!Mees gribam ,lai pret mums izturaas ar cienu ,un tajaa pasaa laikaa ,pasas neesam tas labaakais piemeers!
Es nesaku ,ka vajag draudzeeties ar viira mammu,bet cieniit noteikti.
17.07.2014 18:58 |

10 gadi
Reitings 13809
Tās, kuras nav saskārušās ar šādiem cilvēkiem, nekad nesapratīs tās, kas tam visam iet cauri. OK, necienīgos vārdos es savu vīramāti nesaucu, bet tas nenozīmē, ka es varu viņu cienī tikai tāpēc, ka viņa ir vīra māte. Nu, ja cilvēks izdara visu, lai jelkādas cieņas paliekas iznīcinātu, tad ar minēto iemeslu cieņai nepietiek. Drīzāk tikai žēlumam.
17.07.2014 19:03 |

Reitings 7143
Annie, mana tēva vecāki ne acu galā nevarēja ciest manu mammu. Es ļoti labi redzēju, kāda dzīve manai mammai bija, kad visi radi bija pret viņu. Un viņa pat neizturējās necienīgi. Viņa vienkārši bija pilsētniece, nevis lauku meita, kas slauc govis. Un es visu bērnību tik to vien pa radiem esmu dzirdējusi, kāda mana māte cūka. Tāpēc pilnīgi noteikti esmu par mierīgu līdzpastāvēšanu nevis "es tai vecenei tā parādīšu!".
17.07.2014 19:08 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
bet tas nenozīmē, ka es varu viņu cienī tikai tāpēc, ka viņa ir vīra māte.
Es arii nesaprotu sho kultu,ka kaads ir jaaciena tikai taapeec,ka atrodas shajaa saulee. Cienja ir jaanopelna un punkts. Un cilveeks,kursh neprot uzvesties pret savu toposho deela sievu,to nav cieniijis.
Katram ir jaasaak ar sevi,un ja viiramaate veelas,lai vinjaa ieklausaas,ciena un miil,tad vinjai jaasaak ar savu attieksmi. Vairumaa gadiijumu tieshi viira vai sievasmaates ir taas,kuras uzsaak kaskjus nevis otraas pusiites.
17.07.2014 19:09 |

10 gadi
Reitings 13809
Nazīc, nebūtu pat jānopelna. Vienkārši nevajadzētu uzvesties tā, lai to pazaudētu.
17.07.2014 19:20 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Kas tie par ieteikumiem atcelt kāzas, kad atlikušas 2 nedēļas? Jūs vispār stādieties priekšā, kādi tie ir zaudējumi?

Un kas ir tie zaudējumi pret to, ka nāksies dzīvot ar memmīti un tā, kā vīramāte teiks? Mūžīgā pazemojumā, noniecinājumā un naidā? Štrunts ar naudu, kad dzīvi var sabeigt.

Man gan liekas, ka te kaut kas nav ritīgi. 6 gadus viss bija labi un tagad - 2 nedēļas pirms kāzām, pēkšņi slikti. Man vienīgajai tas liekas jocīgi?

To, ka vīrietis pats sapratīs, ka nav labi, uz to vari necerēt. Runā ar viņu un skaties, kas no tā sanāks. Ja pat nemēģinās runāt ar mammu, tad ir traki. Man tāds ir bijis, kam ar mammu bija lieliska viedokļu apmaiņa - aizgāja ar savām idejām, atnāca ar viņas. Ja vīrietis pats nav gatavs situācijā neko mainīt un tēlo beigtu zivi, man grūti iedomāties, kāda būs jūsu laulība.

Iet projām no mājām katru reizi, kad vīramāte, kas dzīvo 5min attālumā, sadomās ciemos nākt? Vispār iet prom no mājām, jo vīramāte nāk ciemos? Jūs nopietni? Tad vai tās maz ir manas mājas, ja man jāmūk, katrreiz, kad vīramāte nāk? Tas nav nopietni.
17.07.2014 19:38 |

10 gadi
Reitings 13809
Alexxa, kolēģei tā bija, ka vīramāte aptraka tieši tad, kad uzzināja, ka dēls precas.
17.07.2014 19:40 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Man vienīgajai liekas, ka velns nav tik melns, kā te to mālē? Pirmskāzu drudzī visiem ir sakāpinātas emocijas, tad var uzsprāgt konflikts no vismazākā sīkuma. Okei, okei, vīramātei nevajag runāt sliktu par līgavas radiem, bet līgava jau diži neatpaliek no vīrenes...
18.07.2014 10:00 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Un apprecoties, sieviete ienāk vīrieša ģimenē, nevis viņu no tās atrauj.
Zelta vārdi!!!
Protams, ir ektrēmi cilvēki.. arī ekstrēmas situācijas. Šāda rakstura problēma ir sava veida mūžīgā aktualitāte. Raugoties no tuvāku vai tālāku cilvēku pieredzes.. novēroju, ka lielākās problēmas rada ''traucēta komunikācija''.

Reizēm vecāki agresīvāk, neadekvātāk reaģē. Parasti tā ir kā atbildes reakcija situācijai, kura viņus satrauc! Ja tam seko negatīva pretreakcija, tas konfliktu tikai attīstīs..

Ir reizēm jāpārkāpj sev pāri.. un ar atvērtu sirdi jādodas pēc iespējas pozitīvāk vērst notiekošo..

Šoreiz lieta grozās ap mīļotā vīrieša māti.. sievieti, kura viņu ļoti mīl, audzinājusi, padarījusi par tādu cilvēku, kādu Tu esi iemīlējusi :)
18.07.2014 10:19 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Par viiramaati nevaru spriest, bet liigava ir emocionaali nestabila.
Ja par visu pashi maksaajat, tad pashi arii taisat! Uzticeejaat maateem pa darbinjam-tad tas arii jaatkaarto vinjaam ikreiz, kad jaucaa kur nevajag-ka darbinji sadaliiti un katram jaadara uzticeetais.
Viiramaatei ir tiesiibas paust savu viedokli par tevi, tavu gimeni, juusu attieciibaam. Ja tev nepatiik tas ko dzirdi, vispirms padomaa, vai tomeer vinjai nav kaada kripata taisniibas. Ja ir, mainies, ja nav-laid gar ausiim.
Pirmskaazu laiks ir stresains ne tikai liigavai, bet arii viramaatei. Vinja shaubaas vai spees un vai maz grib pienjemt tevi gimenee. Taapeec nevajag vinju kaitinaat vai ciiniities pretii. Ja vinja ljiti rupja, meegini peedeejaas nedeeljas pirms kaazaam ar vinju netikties, aizbildinoties ar to, ka esi aiznjemta ar kaazu organizeeshanu.
18.07.2014 10:50 |

Reitings 8272
pirmkārt, es nebūtu mierā, ja par manu ģimeni izteiktu aizskarošas piezīmes. un ja aeī pret mani izteiktu nepamatotas piezīmes, bet vīrs ne vārda nebilstu. it kā jau kāzas tūlīt, bet, vai tev vajag tādu memmes dēliņu?
ar viņa māti vnk nekontaktējies tik bieži. tas ari vairāk novērsīs strīdus. ar draugu varbūt izrunā, ka tas, ko jūs abi būsiet izlēmuši, paliks, nevis kāds to grozīs. principā tu neko daudz tur nevarēsi ietekmēt, ja tavs draugs klusēs. beigās tu paliksi pie visa vainiga gan drauga, gan draugs mātes acīs.
pēc publiskiem aizvainojumiem es tiešām ar šo sievieti īsti nekontaktētos. un to arī pateiktu draugam tavā vietā.
18.07.2014 14:46 |

Reitings 171
Reģ: 17.07.2014
Mūsu situācija ir atrisinājusies.Tiklīdz drauga mamma uzzināja,ka gaidam bēbi,atvainojas par visu,ko man ir pierunājusi.
22.07.2014 09:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits