Problēma,kuru nezinu,kā risināt.

Reitings 171
Reģ: 17.07.2014
Sveikas,meitenes.:)Esmu nonākusi,manuprāt,neapskaužamā situācijā,kurai pagaidām nevaru atrast/izdomāt risinājumu.
Esmu jau ilgu laiku kopā ar savu mīļumu,viss ir labi,gatavojamies skaistam notikumam..
Problēmas ir ar viņa vecākiem,konkrēti mammu.
Kopā nedzīvojam,bet tiekamies bieži,jo dzīvojam netālu.It īpaši tagad ir biežākas tikšanās,sakarā ar kāzām.
Gadu starpība man un viņa mammi ir liela,tas jau saprotams.Līdz ar to arī dzīves uzskati un uzskati par to,kā un kam jābūt kāzās,ir atšķirīgi,tas taču ir pašsaprotami.Es pieņemu to,ka viņa mums kaut ko iesaka,palīdz,tas ir tikai normāli,bet viņa atkal grib kontrolēt katru kāzu poziciju. Sākumā es neko neteicu,mēģināju laist visu gar ausīm,bet arī es esmu cilvēks,man ir kaut kāds pacietības limits un varbūt kaut kāda mēra egoisms (?),jo tomēr savas kāzas gribu tādas,kā gribu es un mans līgavainis.Tad nu sanācā,ka vienu reizi,pēc tā kā viņa kārtējo reizi kaut ko bija sadomājusi attiecībā uz kāzām,es pateicu,ka nē,es tā negribu,tā nebūs.Piebildīšu,ka rupja es nekad neatļaujos būt attiecībā uz līgavaiņa vecākiem.No tā mirkļa viss sākās.Viņa mamma izsaka netaktiskas piezīmes par mani,manu ģimeni,pilnīgi man acīs.Man tas ir nepatīkami un sāpīgi,es to ļoti pārdzīvoju,bet līgavainis nejaucas iekšā..Savukārt es nezinu,kā šo situāciju risināt,jo iepriekšējās drauga attiecības izbeidzās,jo iepriekšējā meitene nevarēja sadzīvot ar viņa mammu,draugam tas sāpēja,ka divi turvi cilvēki nevar saprasties, un man bailes,ka,ja es sākšu spuroties vai runāt kaut ko pretī,draugam būs atkal sāpīgi un nepatīkami,vēl nedod Dievs viņa noskaņos draugu pret mani,kas to lai zina.Tomēr arī pārdzīvot par katru viņas frāzi es negribu,jo tomēr tuvojas kāzas un man ir tik daudz par ko domāt..Esmu emocināla uz tādām lietām,visu ņemu pie sirds un pēc tam ilgi pārdomāju un pārdzīvoju..
17.07.2014 13:51 |

Reitings 171
57days,tur tā lieta,ka dzīvo viņa 5 min gājienā :DUn neredzēties ar mazbērniem viņa negribēs.
17.07.2014 15:57 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Tā nu gan nav vienmēr :) Tas atkarīgs no tā, vai māte ieskrien vienreiz trijos mēnešos ciemos un spriedelē par mani no kāda konkrētā mirkļa vai arī viņa ir patstāvīgs ciemiņš manās mājās...Jo ir taču attiecības, kur ar vecākiem sanāk diezgan reti tikties.

Protams, ka tā nav vienmēr. Nešaubos, ka sastopamas arī mātes-tirānes, kurām neviena sievietei savam dēlam nebūtu laba, jo tā viņas zaudētu iespēju kontrolēt savu dēlu. Man pašam bijusi pieredze ar vienas draudzenes vecākiem, kuri man nešķita īpaši saprātīgi cilvēki, jo bez apstājas stāstīja savai meitai, ka es noteikti nākotnē kļūšot par alkoholiķi, noziedznieku u.tml.

Bet nevar noliegt, ka bērniem tomēr ieteicams ieklausīties vecākos arī tad, ja paši jau sen ir izauguši. Vecāki tomēr vēl saviem bērniem pašu labāko.
17.07.2014 15:58 |

Reitings 171
Laikam man vajag psihologu :D
17.07.2014 15:59 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ar cilvēku, kurš dzīvo 5 min gājienā, var neredzēties tikpat viegli, kā ar cilvēku, kurš dzīvo krietni tālāk. Tas tā. Tikai tam cilvēkam jāliek saprast, ka viņš tavās mājās nav gaidīts.

Ar mazbērniem viņai tikties nav jāaizliedz, bet, vispirms, tas nenotiek tavās mājās, un tu tikšanās laikā neesi klāt - lai vīrs ar bērniem ciemojas, tu tajā laikā vari doties ar draudzenēm uz kafejnīcu.

Bet bez vīrieša atbalsta tev neiztikt. Izstāsti viņam, kā jūties un palūdz, lai viņš izrunājas ar mammu. Un ultimāti nav nepieciešami, normāls vīrietis spēs noformulēt savu dziļo domu arī bez ultimātiem.
17.07.2014 16:02 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Stulbi buutu , ja buutu jaievero shiis barejras attiecibaas.. Ar berniem tikties, kad maate nav klaat utt.. Kaut kaa tomeer butu jaarod kaut kaadu vismaz kaut cik racionaalu risinajumu..
17.07.2014 16:04 |

Reitings 17280
Roberts, vēl ta pašu labako parasti, protams, bet nu, reizēm neprot pieņemt, ka lietas, kas ir svarīgas viņiem, ir mazāk svarīgas bērnam. Te tomēr ir svarīgi abām pusēm prast piekapties, iziet uz kompromisu, izvērtēt vēlreiz savus uzskatus un pārliecības, utt.
17.07.2014 16:04 |

Reitings 171
Paldies,meitenes,par viedokļiem..Lai gan citreiz daudzas te saka,ka pēc tā,kā kādam pastastīja svau bēdu,palika labāk,man,diemžēl,nepalika ne labāk,ne vieglāk.. :( Man ir abidna (nevarēju izdomāt vārdu latviski),ka viss ir tā.
17.07.2014 16:05 |

Reitings 17280
NIKOLA, mans ieteikums ir gadījumam, ja normalu risinajumu nevarēs atrast :)
17.07.2014 16:05 |

Reitings 171
Un ziniet,ko es padomāju?Ka man pat laikam visā šitajā vissāpīgāk ir,ka draugs nesaprot,ka man sāp un tas viss ir nepatīkami..Varbūt,ja es tikai justu,ka viņš tomēr saprot,ka mamam rīkojas nepareizi,jau būtu vieglāk..Pat,ja viņš neskaidrotu nekādas attiecības ar viņu,bet tikai saprastu mani..
17.07.2014 16:07 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Esmu bijusi līdzīgā situācijā.
Vīramāte mani pilnīgi un galīgi nevar ciest, jo jau mūsu attiecību sākumā saprata, ka nenoteiks to, kā mums ar vīru dzīvot.
Kādu laiku pieklājīgi klusēju, kamēr viņa izgāza žulti, pēc tam man apnika. Teikt gan viņai neko neteicu, tikai pārtraucu jelkādus kontaktus.
Veiksme bija manā pusē, ka viņai pazusa visi kontakti no telefona, arī mans numurs. Tāpēc piezvanīt man vairs nevar. Es jau biju nolēmusi, ka necelšu tāpat, bet tagad šis nav aktuāli. Kad viņa prasīja dēlam manu numuru, viņš atbildēja, ka nedos, jo man neesot jāklausās viņas trakuma lēkmes. Pati man nav prasījusi :D
Pēc vienas tādas ciemošanās reizes, izlēmu, ka viņas mājās vairs kājas nesperšu, vīrs bija manā pusē, apciemoja šad un tad viens pats. Kad gadu nebiju tur gājusi, viņa norima. Bija viens pasākums, kur vīrs vēlējās, lai esmu blakus, tāpēc aizbraucu. Uzvedās kā jēriņš.
Līdz ko atsāks vecos gājienus atkal varēs aizmirst par to, ka es esmu.

Ko darīsim, kad būs bērni? Nezinu, tas atkarīgs no situācijas. Ja viņa spēs uzvesties kā normāls cilvēks, varēs ieņemt savu vecmammas lomu, ja nē - tad...
17.07.2014 16:15 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Ka man pat laikam visā šitajā vissāpīgāk ir,ka draugs nesaprot,ka man sāp un tas viss ir nepatīkami..
Un tu tādam pēc 2 nedēļām teiksi JĀ!? Kas būs tālāk? Domā pēc kāzām viņš sāks tevi saprast? :D
17.07.2014 16:17 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Roberts, vēl ta pašu labako parasti, protams, bet nu, reizēm neprot pieņemt, ka lietas, kas ir svarīgas viņiem, ir mazāk svarīgas bērnam.

Jā, tā varētu būt. Piemēram, mani vecāki vēlējās, lai studēju noteiktu jomu, taču es izvēlējos pavisam citu. Parasti vecāku un bērnu skatījums uz dzīvi nesaskan pilnībā, un tas ir tikai normāli.

Te tomēr ir svarīgi abām pusēm prast piekapties, iziet uz kompromisu, izvērtēt vēlreiz savus uzskatus un pārliecības, utt.

Pilnīgi piekrītu!
17.07.2014 16:17 |

Reitings 171
Aija,es vienkārši neiešu pie viņa vecākiem idkienā.Iešu svētku reizēs,bet,ja arī tad brauks virsū,tad neiešu vispār.
17.07.2014 16:18 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Aija,es vienkārši neiešu pie viņa vecākiem idkienā.Iešu svētku reizēs,bet,ja arī tad brauks virsū,tad neiešu vispār.
Un kā tas iet kopā ar tevis teikto, ka vissāpīgāk ir, ka draugs tevi nesaprot? Respektīvi, tas, ka tu neiesi pie viņiem ciemos, tavu čali nepadarīs par veci, kurš var aizrādīt savai mātei, lai beidz braukt tev augumā.
17.07.2014 16:23 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Bet nevar noliegt, ka bērniem tomēr ieteicams ieklausīties vecākos arī tad, ja paši jau sen ir izauguši. Vecāki tomēr vēl saviem bērniem pašu labāko.

Pieaugušā vecumā bērni paši zin, kas viņiem ir labāk.
Ja mana māte domātu, ka man labāk satikties ar kaut kādu kaimiņu sausiņu, jo viņš ir ļoti pareizs un mēs kopā uzaugām, tad ko - man pamest šī brīža vīrieti, ieklausoties mātē, jo viņa zina labāk, viņa redz' vēl man labu? Es sev arī sliktu nevēlu un pati zinu, ar ko man labāk būt kopā.
Tas man šķiet tāds memmīšu sindroms - vienmēr klausīties mātē un piekrist mātei, jo viņa vienmēr visu zin labāk.
17.07.2014 16:24 |

Reitings 237
Uh, izlasīju.
Jau atrotīju rokas, saraucu pieri ar dziļdomīgu Freida skatienu, tā teikt, pamatīgi sagatavošanās darbi, lai paustu savu "gudro" domu, un, pļurkc, neko vairāk kā veco, labo, mūžam aktuālo izrunāšanos ieteikt nevaru.
Meksikāņu ziepenes, manuprāt, ir patiesas ētera laika zagles, tomēr to, ka pamatā visu problēmu risinājums ir diskusija, no viņiem mācīties var.
Tavā vietā ņemtu topošo vīra kungu aiz rociņas, pateiktu savu sāpi, palūgtu viņa viedokli un visbeidzot kopīgi pieņemtu rīcības plānu.
Veiksmi! Atceries, ka apprecot vīrieti, kaut kādā ziņā pielaulāsi sev arī viņa māti, tādēļ noteikti par sliktu nenāktu situācijas risinājums pirms pēc divām nedēļām paredzētā Big Bang.
17.07.2014 16:24 |

Reitings 171
Laikam jau nekā neiet kopā,bet es netaisos tās veces dēļ bojāt vel attiecības ar draugu.Viņa to tik grib,man liekas.
17.07.2014 16:25 |

10 gadi
Reitings 13809
Lapsenite, ja vīrietis skaidri nepaudīs savai mātei to, ka Tu esi viņa mīļotā/ sieva, to, ka viņas uzvedība nav pieņemama, tad jums attiecības tāpat sliktināsies.

Jā, ir grūti tādus cilvēkus nolikt pievietas, bet Tavs vīrietis to nedara - viņam nav skaidras nostājas un gribasspēka nostāties nevienas pusē. Un tas ir galīgi garām.
17.07.2014 16:28 |

Reitings 171
Annie,es negribu draugam sēdēt un dīkt pie auss-tev jāparunā ar mammu,es gribu,lai viņš pats saprot,ka viņa dara nepareizi.Varbūt man nelikties ne zinis,ja viņa barusk man virsū,varbūt draugs tomēr apjēgs,ka kaut kas nav?Jo viņš nav tāds,ka pilnīgi nekad neko nepasaka saviem vecākiem,viņš var pateikt,to es zinu..
17.07.2014 16:30 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ja tu gribi,lai tev buutu taada harmoniskaaka dziive peec kaazaam,es tomeer ieteiktu ar viira maati buut uz "neitraala vilna".Noteikti parunaa ar savu toposo viiru par so jautaajumu,jo parasti saada jauksanaas jaunajaa gimenee nebeidzaas tikai ar kaazaam,tas buus uz katra sola...
Tev noteikti ir jaapasaka,kas tevi neapmierina,citaadi buus loti gruuti satureet gimeni.
17.07.2014 16:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits