Vai tā būtu labi darīt?

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Čau! :)
Vakar runājām ar puisi, ka uz rudens pusi varētu sākt meklēt sev dzīvokli! Augusta beigās man būs darbs un apmēram 350 eiro. Puisim alga ir uz pusi lielāka ~ 650 eiro.
Sarunājām, ka pa manu naudu tiks maksāts par dzīvokli un komunālajiem, bet par viņa algu pārtika un viss pārējais nepieciešamais, gan higiēnai, gan pašiem sev!
Domāju, vai man būtu jāpiekrīt, ka šādi dalīsim to naudu! Vai arī labāk, ka par dzīvokli, pārtiku un komunālajiem uz pusēm, un pārējais, kas katram paliek pāri - pašiem sev.
Baidos vai nesāksies strīdi par un ap naudu!
Viedokļus? Pieredzes? :)
16.07.2014 13:07 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Es nesaprotu, ja jau kopīgs maks, tad kāpēc jūs sadalat, ka viens par dzīvokli, otrs par pārtiku? Ja kopīgs, tad kopīgs.
16.07.2014 13:31 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
ervins, man ir tikai 19 gadi. Es esmu jauna, daudz ko nezinu, tādēļ arī sniedzos pēc padoma!
16.07.2014 13:32 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Es tavā vietā atstātu arī kādu naudu sev
Piekrītu. Tas nekas, ka visu saliek kopējā katlā. Nedod dievs, ka kādu dienu tam katlam nevari piekļūt un ar pliku p*kaļu, bez naudas atrodies izmesta no kopējas ligzdiņas. Ko tad?
16.07.2014 13:32 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Teica, ka vajadzēs kādu apģērbu, droši varēšu ņemt naudu, neprasot.

Paga, viņš teica, ka tā būs, vai tas jau tā notiek?
16.07.2014 13:33 |

Reitings 5
Reģ: 29.01.2009
Mums ir tieši pretēji, k-gan algas līdzīgas. Puisis maksā visus komunālos un rēķinus, bet uz manīm pārtika, jo tāpat tikai praktiski es eju iepirkties. Katram ir savi neatkarīgie līdzekļi, ko tērējam viens uz otru un paši sev. Komunālie tiešām "apēdīs" visu tavu algu.
16.07.2014 13:34 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Baidos vai nebūs strīdi, par to, ka viens tērē vairāk kā otrs no tās kopējās naudas!

Es domāju, ka būs, jo jūsu budžets ir pamazs. Protams tas arī atkarīgs no tā, cik izšķērdīgi esat dzīvojuši līdz šim.

Un tici man, puiši apģērbu pērk daudz retāk, šaubos vai viņš būs mierā, ka jau no tā mazā budžete tev atkal vajag kleitu, kas līdzīga tai tur jau skapī...
16.07.2014 13:34 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Kopdzīvē nekad neesmu maksājusi par īri un komunālajiem. Tas vienmēr ir bijis vīrieša atbildībā. Es, savukārt, vienmēr atbildu par pārtiku, jo esmu tā, kas domā, ko gatavot ēst, kā arī pati to gatavoju, līdz ar to vieglāk ir sekot līdzi nepieciešamajām precēm. Arī par tīrību mājās atbildu vienmēr es, līdz ar to visādi tīrīšanas līdzekļu iepirkšana arī paliek manā ziņā.

Tā kā no vienas puses ieteiktu Tev darīt tāpat. Bet no otras puses, nekad neesmu dzīvojusi tādā attiecību modelī, ka visa nauda ir kopēja un es ņemu naudu no otra maka nemaz neprasot un eju pirkt jaunu kleitu...
16.07.2014 13:35 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Es jau minēju, ka kopīgs maks būs, ka man nebūs viņam jādīc un jāprasa, bet gan varu ņemt, ja vajag!

Ar to arī vajadzēja sākt. Ja diskusijas sākumā mini, ka naudu dalīsiet, tad es saprotu to tā, ka tas nav viens katls, kur liekat iekšā savu naudu un kopīgi, uz pusēm, to arī tērējat.

Teica, ka vajadzēs kādu apģērbu, droši varēšu ņemt naudu, neprasot. Jo sanāk jau līdzīgi. Es tā kā maksāju par viņa jumtu uz galvas, bet viņš mani apģērbj un pabaro.

Vīriešiem bieži vien ir cita izpratne par jauniem apģērbiem un kosmētiku :D Īpaši, kad sāk dzīvot kopā, jo ikdienā, ciemojoties vai padzīvojoties viens pie otra, tas tā nelien acīs. Ieteiktu tomēr paturēt sev kādu naudiņu. Tāpat arī draugam, ja ir kādi hobiji vai vienkārši tāpat. Uzskatu, ka jābūt arī savai naudiņai, ja nu kas..
16.07.2014 13:36 |

Reitings 766
Puisis ir godīgs un nedomātu šmaukt mani, lai tikai viņam būtu izdevīgāk!
Teica, ka vajadzēs kādu apģērbu, droši varēšu ņemt naudu, neprasot. Jo sanāk jau līdzīgi. Es tā kā maksāju par viņa jumtu uz galvas, bet viņš mani apģērbj un pabaro.
Baidos vai nebūs strīdi, par to, ka viens tērē vairāk kā otrs no tās kopējās naudas!

mosties!!!
Viss nebūt nebūs tik rožaini kā tev šķiet.. Vai tiešām tu katrām apenēm ņemsi naudu un atskaitīsies?
Ieklausies taču, ko citas tev te iesaka.. dalat naudu tā, lai tev pašai paliek sava nauda (ar to es domāju tevis nopelnīta)
16.07.2014 13:37 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Jūs te tēlojat kaut kādas bagātās mājsaimnieces un cenšaties iestāstīt ka vot komunālie noēdīs viņas algu, par paiku paliks pāri nauda :D
Lol jūs ko ar 100euro mēnesī ēdat roltonus vai kā :D

rupji rēķinot 300euro dalīts ar 30 dienām ir 10euro dienā + 50 euro priekš sadzīves ķīmijas.

Nu nez 10euro dienā uz 2 cilvēkiem katram 5 euro :D Pa 5 euro 3 ēdienreizes :D Mājās gatavojot pat galus nesavilksiet :D

Ne nu okey bon apettit ēdat roltonus un desu pa 1euro kilogramā :D
16.07.2014 13:40 |

10 gadi
Reitings 13809
Ir jau, protams, vīrieši, kas apģērbam vai kosmētikai tērē tikpat cik sieviete, bet tas ir retums.

Es nezinu, kāds ir labākais variants, jo mēs nedalām naudu. Katram ir savs maks, bet vīrs lielākoties maksā par īri un komunālajiem, es pavisam reti. Pārtiku arī pārsvarā pērk vīrs, es tikai šad un tad, kad ieskrienu ātri veikalā.

Mums tāds modelis der, jo lielākā daļa manas algas tiek glabāta kā uzkrājums. Ja es visu notrallinātu kosmētikā, apģērbā, iespējams, virs iebilstu. Bet citādi mums strīdu nav.
16.07.2014 13:41 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Vīriešiem bieži vien ir cita izpratne par jauniem apģērbiem un kosmētiku Īpaši, kad sāk dzīvot kopā, jo ikdienā, ciemojoties vai padzīvojoties viens pie otra, tas tā nelien acīs.

Tieši tā arī ir. Īpaši ja puisis ir jauns un jūs kopā neesat vēl nekad dzīvojuši. Mēs ar puisi dzīvojam kopā jau vairāk kā gadu, bet viņš tik un tā vēl nevar saprast kā tas ir, ka reizi trīs vai četros mēnešos aizeju uz Drogām un iztērēju ap 20 Eur, vai iegādājos jaunu maiciņu biežāk kā reizi pusgadā... nerunājot nemaz par kurpēm.

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Tu domā to darbu, kur pa telefonu pārdot? Tur tik tiešām līgumā ir tāda summa minēta?
Labi, par tēmu. Protams, ka dzīvoklis un komunālie uz pusēm. Protams, viss jau ir skaisti, dzīvot ar - tava alga ir mana alga, bet nu tik rožaini patiesi dzīvē nenotiek. Un tu tiešām gribi katru reizi puisim prasīt naudu un atskaitīties par to, ko esi pirkusi? Manuprāt, viss ir jādala līdzvērtīgi, lai būtu viss kārtībā, izņemot gadījumus, ja ir tikai viens naudas maks vai otra alga ir vismaz piecas reizes lielāka. Bet jums tur abiem tās algas nav diezko lielas, lai visu nomaksājot, paliktu pāri normāla summa. Būs strīdi. Vismaz no manas puses būtu, ja mana alga aizietu dzīvoklī, un man būtu jāklausās, kāpēc tik daudz drēbes pērku vai jebkas cits jāklausās. :D

10 gadi
Reitings 13809
Ēst roltonus un cīsiņus noteikti ir dārgāk nekā pagatavot normālu siltu ēdienu.
16.07.2014 13:43 |

Reitings 2542
Sinepe, tu tiešām varētu pirkt, ko sirds kāro, pa puiša naudu? :D Pieiet pie naudas maka, paskaitīt naudu, tā, tā, tā - sanāk kleitai un smaržām. Tak tā nebūs! :D
16.07.2014 13:44 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
ja mana alga aizietu dzīvoklī

LOL Vēlreiz grozies kā gribi maksā par dzīvokli vai paiku tāpat visa sinepes alga tiks iztērēta un vajadzēs dīkt vecim :D
Bet reāli uzskatu ka zāģēšana no veča būs tikai normāla jo arī viņam nekas daudz pāri nepaliks, kā nekā mašīna jāuztur un bezīns ar jālej.

Nē nu protams te jau tusējas tīņi, kas izliekas par pieaugušajiem un ēdot mammas pagatavotās pusdienas nesajēdz ka tās pusdienas maksā vairāk kā 1 euro :D
16.07.2014 13:46 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Man liekas, ka tev uzmanības deficīts ntās diskusijas
Ai ko darīt puisis salauza galvu.
Ai ko darīt nevaru atrast darbu
Ai kā dalīt maksājumus
Gan jau ka esmu kādu tadu diskusiju palaidis garām

Paldies, ka mūs apgaismoji arī šodien un paldies ka tagad zinam, ka tomēr tev būs darbs

Nedaudz taisnība ir..
16.07.2014 13:48 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nepiekristu nevienam no variantiem. Vai nu visa nauda kopeejaa katlaa,vai arii lai vinjs maksaa pa dziivokli un tad paareejo naudu liek kopaa paikai,sadziives preceem,izklaideem utt.
16.07.2014 13:49 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Ēst roltonus un cīsiņus noteikti ir dārgāk nekā pagatavot normālu siltu ēdienu.

Piekrītu.
16.07.2014 13:49 |

Reitings 2542
Mans draugs pelna aptuveni 5x vairāk, nekā es. Un mēs ieguldām vienlīdzīgi visur, ne uz pusēm, bet nu vienlīdzīgi, procentuāli. Lai nebūtu tā, ka viņš maksā 300 Eur un es 300 Eur. Ja pelnīšu vairāk, tad ieguldīšu vairāk. Bet sava nauda ir ārkārtīgi svarīga, vismaz man, kā sievietei. Un man ļoti patīk, ka draugs mani lutina. Man patīk tā sajūta, ka puiša nauda man nav jālūdz/jāprasa ikdienišķām lietām, bet viņš man nopērk kaut ko tādu, ko pati nevaru atļauties. Un, ja pati pelni, tad tā ir laba, ērta vieta dzīvošanai - savs naudas maks.
16.07.2014 13:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits