Gatavas auglis?

 
Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Sveikas, dāmas!

Man pēkšņi radās jautājums, kā zināt, kad konkrētais auglis ir gatavs, lai nesanāk ieberzties.

Piemēram, arbūzs :D nekad neesmu sapratusi, kā tas strādā. Kas tieši tur ir jāklausās? Kas jādara? Ja vajag veselu arbūzu, tad parasti veikalā pajautāju, lai man pārgriež un tad, ja patīk, ņemu abas pusītes :D bet ciemos, jau smukāk iet ar veselu, nevis ar diviem atsevišķiem :D

Vai arī ananass un granātābols, piemēram, kā ar tiem? :)
15.07.2014 19:49 |
 
Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Arbūzs

1. Arbūzs var būt izmēros liels, taču tas nav ļoti smags.
2. Gatavs arbūzs nokrakšķēs, ja to saspiež ar rokām.
3. Ja paklauvēt pa arbūza, tas izdod dobju skaņu.
4. Labam auglim nav plaisu un iegriezumu.
5. Arbūza kātiņš ir sauss (izžuvis).
6. Uz sāna ir vidēja izmēra dzeltens plankums, kas iezīmē vietu, uz kuras arbūzs gulējis.
7. Arbūzs ir ar spīdīgu virsmu, tam nav matētu nosēdumu.
8. Uz tā labi saskatāms izteikts svītru zīmējums.
15.07.2014 20:16 |
 
Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
15.07.2014 20:24 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
Here's the real deal on picking the sweetest Watermelon: 1. Make sure it has a prominent yellow spot. This is where it sat on the ground ripening. No spot = premature pick = not ripe. 2. Look for "webbing". This is the brown, course web looking materiel. This is caused when bees pollinate the flower and scar the membranes that later forms the fruit. The more pollination = more webbing = sweeter fruit. 3. Look for black hard globs seeping out. This is sugar not insects or rotting.
15.07.2014 20:26 |
 
Reitings 904
Reģ: 21.01.2013
Es arbūzu protu atrast ideāli! :D
15.07.2014 21:53 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es lielāko daļu nopirkto augļu ēdu pēc nedēļas ilgas turēšanas mājās uz galda (īpaši, ja runa ir par persikiem, nekatarīniem, ananāsiem, arī avokado). Tad esmu droša, ka ir gatavi. Veikalos lielākā daļa tomēr vēl ir zaļi, lai tos ilgāk varētu tirgot un nebūtu zaudējumu.
15.07.2014 21:58 |
 
Reitings 130
Reģ: 09.04.2011
Es vienmēr, pērkot ananāsu, pagrozu to lapu daļu, ja labi grozās, tad ņemu. Protams, vienmēr iedomājos, ka iespējams, iepriekš jau miljons cilvēki tā griezuši viņu un tpc tik labi tgd griežās, bet pagaidām vienmēr ir gadījies debešķīgi gardus nopirkt un neiegrābties. :)
15.07.2014 22:02 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits