kaķis čurā

Reitings 496
Reģ: 13.04.2014
Brāļa draudzene grib iemidzināt savu kaķi, jo viņš nepārtraukti visur čurā. Kaķis ir kastrets, bet tas nepalīdzēja. Ko Jūs par to domājat un kāda būtu vispareizākā rīcība no manas puses - censties kkada veidā atrunāt brāļa draudzwni vai labāk neiejaukties?
14.07.2014 14:41 |

Reitings 68
Reģ: 18.06.2014
Vienmēr ne... Tur jau tā lieta... Ja visi esam augšā, tad puika aizies uz kasti, kā guļam vai neesam mājās - tā klusiņām zogas uz koridori taisīt savas darīšanas :D esmu mazgājusi paklāju ar etiķi, sodu, balinātāju ko liek pie drēbēm, paklāja mazgājumo putekļu sūcēju, stīmeri, speciālajiem līdzekļiem, izņēmusi zem paklāja izolāciju utt... Bet tā smaka neiet projām!! Man ir kauns kad cilvēki nāk pie manīm (no tā es cenšos tagad izvairīties) :D pagaidām flīzes redzu kā vienīgo risinājumu, jo tā smaka (baktērija nevar tikt cauri) un kopšana arī vajadzētu būt vienkāršāka.. Es ceru...

Paldies par ieteikumiem!! Man ir kaste ar vāciņu, to ņemšu nost vienai tagad, otru iešu pirkt jaunu! Tā ir tāda apaļa un viņš vienreiz stutējoties ar ķepiņām uz maliņas viņu bik pagāza.. Mok tas arī tagad biedē... Esmu granulas mainījusi daudz pirms tam, bet ar tām bija vēl trakāk.. Šīs ir vienīgās ko kaut cik akceptē...

Skatīšos to raidījumu šovakar, varbūt tiktiešām varu kaut ko atrast kas palīdz!!

Paldies par ieteikumiem vēlvienreiz :) cerams ka palīdzēs :)
14.07.2014 16:44 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Kristiine, ik pa laikam ir ik pa laikam!!! Mainīt smiltiņas, nenozīmē iztīrīt kaķa kasti. Mainīt smiltis, nozīmē nopirkt savādākas firmas un savādāka veida smiltiņas, kas tiek darīts IK PA LAIKAM

Oi, biju pārlasījusies. Runājot par smiltiņām, ir mēģinātas tikai veikalā pirktās vai arī laukā saraktās?
14.07.2014 16:56 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Miss_Willson

Es tiko izlasiju t'adu interesantu faktu, ka ja kaķis nokārtojas pie mājas ieejas tad tas var būt tāpēc ka viņš izjūt stresu vai arī jūtas nedroš. Nokārtojoties pie durvīm ir kaķu veidā brīdinājums netuvoties, pieņemot ka viņš šo tieši dara kamēr jūs neesat mājās tad visdrīzāk viņš jūtas apdraudēts un tādā veidā sevi pasargā līdz jūs atgriežaties mājās.

Varētu tiešām izmeiģināt vienu kaķkastīti novietot koridorī tieši tai vietā kur nokārtojas kamēr neesat mājās, galvenais tik pašiem to atcerēties, vai arī nolikt tās salvetītes par kurām pirmīt runāju. Bet tā kā jūs jebkurā gadījumā mainīsiet paklāju tur pret flīzēm tad jau šī problēma nebūs tik traka.
14.07.2014 17:04 |

Reitings 68
Miss Joker

Man tā viena kaķa kaste stāv tieši pie durvīm, un viņš kārtojas tieši blakus, kas ir aiz durvīm (10 cm no kastes). Kasti nevaru tur nolikt aiz durvīm, jo durvis veras uz iekšpusi diemžēl, tā vieta kur ir, jau ir pats tuvākais... :( salvetītes varētu būt risinājums, tik jāpārbauda vai durvis var atvērt un aizvērt :)

Bet.. Tas fakts.. Vienu istabu mēs pagaidām īrējam vienam puisim, jo šams izšķīrās no savas draudzenes un nebija kur iet. Tas pagaidu variants ir ieildzis un viņam tagad ir jauna draudzene, kas regulāri nāk pie mums (tas ir atsevišķš stāsts, es jau uzvelkos no domas vien, ka man viņa būs atkal jāredz... Aaaaaa :D ) bet... Bet viņai nepatīk dzivnieki, un pēdējā laikā puika tāds tramīgs palicis.. Es vēl vakar teicu draugam, ka kaut kas nav kārtībā, un ka tik nav dzinuši no savas istabas ārā, un dēļ tā tāds palicis (nekādu pierādījumu jau man nav)... :( bet tas fakts varētu izskaidrot to, kāpēc iet pie durvīm, jo tas viņam tikai tāds pēdējā laika niķis (un ja tā reāli padomāju, tad varētu sakrist ar to laiku kad tā sāka nākt uz manām mājām!!) kārtojas viņš pie durvīm kamēr esam mājās, bet guļam.. Tas varētu nozīmēt, ka sargā mūs no viņas :D es jau ļoti ceru ka viņš mēneša beigās izvāksies un man to otru personu nekad vairāk nevajadzēs redzēt, it īpaši manā mājā!! Un mok puika vairs neies pie durvīm :)

Paldies par to faktu!! Runāšu ar draugu un mēģināsim steidzināt viņa izvākšanās plānu :D
14.07.2014 17:37 |

Reitings 71
Reģ: 15.06.2013
Reāli ko? Gribētos šeit ļoti rupji nolamāties, jo man tas nav saprotams!!!
Kaķis nav kaut kāda manta, ko var izmest ārā, TĀ IR DZĪVA BŪTNE, KAS ARĪ VĒLAS DZĪVOT!! Tā tava brāļa draudzene ir kaut kāda nenormāla, kā vispār var apsvērt SLEPKAVĪBU ?(jā, tieši tā, iemidzināt šāda iemesla pēc tikai un vienīgi ir slepkavība).
Man ir tik žēl tā nabaga kaķa, varu iedomāties, kāda ir viņu attieksme pret viņu, ja nonāk pie šada risinājuma...
Steigšus, lai dod runci uz laukiem vai pie citiem saimniekiem, jo šis ir vienkārši murgs!
Jā, protams, urīna smaka ir neizturama, var to saprast, bet tad ir jāmeklē citi risinājumi ,nevis jādara kaut kas šāds.. Šādos brīžos paliek pretīgi, ka arī esmu cilvēks, jo, acīmredzot, daudziem dzīvība nav neko vērta, un uzskata, ka mēs esam kaut kādi visu varenie... ārprāc, nav ko teikt!!
Bezatbildība augstākajā mērā, ņemot mājdzīvnieku ir jārēķinās, ka VISS ir iespējams!
Ļoti ceru, ka kaķis nonāks pie citiem saimniekiem, un šai brāļa draudzenei mājdzīvnieku vairs nebūs.
14.07.2014 18:29 |

Reitings 17203
Miss_Willson

Nu tad jācer ka puisis drīz izvāksies ar visu savu draudzeni :D

Un jā tas ir pavisam pamatots iemesls lai kaķis sāktu šādi darīt, jo viņš negrib lai viņa tuvojas, un šādā veidā to cenšas izrādīt. Tas tiešām tā ar varētu būt.
14.07.2014 18:36 |

Reitings 68
Elīza

Es tieši tā pat kā Tu pirms tam domāju, pirms es dabūju savu puiku.. Tas ir izmisums!! Nu nav meitene slepkava, tikai idejas, kā glābtu situāciju ir izsmēlušās un rokas sākušās nolaisties! Man viesistabā bija liels, smuks, zils tepiķis, ko nācās izlidināt, jo kaķis uztaisīja par savu kasti; vannas istabā paklājiņš, lai grīda nebūtu slapja pēc vannas arī nedrīkst būt - kaķis tur čurāt gāja.. Otrā guļamistabā arī bija paklājiņš pie gultas - tas arī tika izmests.. Krāsojām istabā grīdas un bija plēve uz grīdas lai nenosmērētu paklāju - tajā arī iečurāja; kādreiz glabāju sīkumus kurpju kastēs un atstāju uz grīdas - arī tajā tika sačurāts, nerunājot par atstātajiem maisiņiem uz grīdas... Kādreiz, kad nebija zemā gulta - gāja zem tās... Man visa māja ir pakārtota kaķim - lai tikai nebūtu jaunas vietas kur iet, un draugs ir ļoooti pacietīgs, jo dievina kaķus... Es esmu tik daudz mantas/kurpes/pledus utt lidinājusi ārā, raudājusi, lamājusies utt.. ir tik grūti citreiz, un tici man, kad esmu dusmīga - man arī visādas domas nāk galvā, ar kurām es nelepojos.. :) tagad skatos cats from hell un tur arī cilvēkiem iemidzināšana pastāv kā opcija.. Es to neatbalstu nekādā gadījumā, bet saprotu meiteni un kāpēc tādas domas ir!

Miss Joker

Tikko aizgāja skatīties dzīvokli, es ceru, ka nāks atpakaļ ar labām ziņām un es varēšu svinēt :D kopā ar kaķiem :D
14.07.2014 19:28 |

Reitings 296
Reģ: 29.01.2009
Nebūšu tik nosodoša, jo zinu, kā tas ir. Mans kaķis arī čurāja visur, kur pagadās, kaut arī bija kastrēts. Uz aizkariem, kurpēs, uz somas... tas bija murgs. Es gan kategoriski biju pret iemidzināšanu, bet nu ar laiku arī jau sāku apsvērt tādu variantu, jo tas tiešām ir neizturami. Bet pārceļoties uz privātmāju, kur kaķis tiek ārā, problēma atrisinājās pati no sevis.
14.07.2014 19:50 |

Reitings 68
Un.. Pie manis draugi ar bērniem pagaidām nevar nākt.. Jo viņi rāpo, spēlējas un tās baktērijas kaķa čurās ir kaitīgas cilvēkiem! Es ceru, ka ar flīžu ielikšanu es to varēšu atrisināt, bet ja nē... Es pat nezinu, ko darīsim, kad bēbi plānosim.. Bet cīnamies un domājam un meklējam alternatīvas (kas maksā daudz naudas!!!), bet...
14.07.2014 19:56 |

Reitings 57
Reģ: 11.07.2014
Var noklāt visu dzīvokli ar celofānu, lai nepaliek slapjas vietas.
Vai arī atrast viņam draugu kaķi, kas tam iemācīs iet uz tualeti, ja jau saimnieki nemāk.
14.07.2014 20:04 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
pretigi ta teikt par nabaga kakenu.

ja neproti ietrenet, tad atdod kur laukos.
14.07.2014 20:07 |

Reitings 17203
Tikko aizgāja skatīties dzīvokli, es ceru, ka nāks atpakaļ ar labām ziņām un es varēšu svinēt kopā ar kaķiem

No vienas puses cerams ka paveiksies, bet no otras puses tu izklausies pēc kaķu tantes :D
14.07.2014 20:09 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Miss_Willson, ir speciāls līdzeklis kas izņem čuru smaku laukā. Pati provēju, kad suns bija apsaldējies.

Par kaķiem. Mana beibe ar uzvedās kā cūka ja: greiza sirds vai kaut kas nepatīk. Ja greiza sirds, tad pagaida kad vaininieks nāk un, tad tik mīž, lai redz. :D :D :D Ja nepatīk, klusiņām izdara savu grēku.

Sen nav bijis. :D
14.07.2014 20:14 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Vispirms - noteikti pie ārsta aizvest. Ja mūsu kaķene tā sāktu darīties, tad mēs kaut pie diviem dažādiem ārstiem aizvestu, pārbaudīt, vai tiešām nav kkādas problēmas.
Tad jau arī jāskatās, cik bieži tiek tā kaste tīrīta, kādas tur smiltis.
Vnk mums kaķe izdarīja šmucīti tad, kad draugs reiz aizmirsa iztīrīt viņai kasti laicīgi. Vot - sapūtās un nolaida tur, kur nevajag.
Varbūt kaste netiek gana regulāri tīrīta un tāpēc kaķis apvainojies.
14.07.2014 20:17 |

Reitings 496
Reģ: 13.04.2014
Sintija, puikam ir māsiņa, kas iet kārtīgi uz kastīti. Varbūt Tu zini kādu efektīvu veidu, kā iemācīt?

Un tās, kas saka par laukiem, nu, lūdzu, ja Jums ir kāds cilvēks, kas var paņemt kaķi uz laukiem - piedāvājiet man!!! Es tiešām būšu pateicīga, jo es arī negribu, lai kaķi iemidzina! Man nav lauku, draudzenei arī ne, un tāpat jau tos kaķus neviens neņem, pilns ss.lv ar tiem sludinājumiem. :(
14.07.2014 20:21 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Miss_WilsonJa viņš čurā tikai tad,kad guļat vai paliek viens es ieteiktu iegādāties būri.Lai pa nakti guļ būrī un,kad paliek viens arī tusējas tur.Domāju,ka izvēlēsies tomēr kastē nokārtoties,ne tur kur pašam pēc tam jāsēž.

Bet tās negācijas ir apbrinojamas.Ja kaķis ir vesels,bet vienkārši negrib iet uz kasti, es tādu neturētu.Labākais variants uz laukiem,ja tādu nav,tad tāpēc ir jāmokās padsmit gadus ar visur mīzošu dzīvnieku?Radiniecei divi kaķi šādi špricē visur,kur var uzšpricēt.Noliktu jaku apmīzīs,somu apmīzīs,visus stūrus apmīzīs,pat datoru apmīzīs.Es nemaz nestāstīšu kā smird viņas māja un viņa pati.Tā dzīvot?Sorry,nē.Es dzīvniekus mīlu,bet visam ir savas robežas.Ja niķi nav iespējams novērst un to dzīvnieku nav iespējams atdot kaut kur kur viņš varētu dzīvot ārā,es nemaz nekaunētos no tā,ka es tādu esmu iemidzinājusi.Māja nav jāpataisa par tualeti,nedz arī kādam tā jādzīvo.
14.07.2014 20:29 |

Reitings 68
S80

Kā nosaukums tam līdzeklim? Es ar mieru visu mēģināt :D

Lauva

Cik viņai kastes mājās? Ja divi kaķi - ir jābūt divām kastēm. Un kur ir jau bijis čurāt - tās vietas ir jāiztīra, lai neietu atkal.

Harmony

Es Tev pilnībā piekrītu par tām negācijām! Un par to būri - ņemsim ārā veco paklāju, un cerēsim, ka tas lietu atrisinās...

Nav jau tā, ka vispār kasti neizmanto. Izmanto, un abi divi. Bet esmu pieķērusi abus kaķus klusiņām čurājot koridorī stūrītī, bet kakā tik viens (tur izmēra ziņā var pateikt kurš ir puikas un kurš meitenes :D ) ir jau vēl viena mums teorija - iepriekšējai īpašniecei bija arī divi kaķi - mok viņi iet pa virsu lai savu teritoriju iezīmētu.. Nekur citur pagaidām neiet (kopš esam tikuši vaļā no 'īpašajiem' mērķiem), tāka cerams, ka paklāja maiņa uz flīzēm atrisinās problēmu :D

Tajā pašā laikā viņu 'mīļākās' vietas padaram nepieejamas :D stūrī tikka novietots kurpju skapis, un tagad kurpes ārā liekam uz vietām kur kādreiz gāja.. Izskatās, ka jaunas vietas nemeklē :D pagaidām...

Citreiz jau man liekas, visiem kaķi kā kaķi, tik man tāds īpaš pagadījies, bet redz - nē :D

Un jā - laikam jau esmu kaķu vecene, jo ja nebūtu tādas problēmas ar tagadējo - būtu vēl vairāk mājās :D
14.07.2014 20:56 |

Reitings 68
Citreiz jau man liekas, ka tā čuru smaka ir man galvā, jo draugs saka ka neko nejūt :D bet man jūtīgs deguns :D
14.07.2014 20:58 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Šitādā pudelē viņš bija:
14.07.2014 21:01 |

Reitings 17203
vispār kapēc jāiemidzina, varbūt labāk tad atdot uz patversmi, tad varbūt vismaz kāds atradīsies kas dzīvo laukos un to nabaga kaķīti ņems.
14.07.2014 21:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!