kaķis čurā

Reitings 496
Reģ: 13.04.2014
Brāļa draudzene grib iemidzināt savu kaķi, jo viņš nepārtraukti visur čurā. Kaķis ir kastrets, bet tas nepalīdzēja. Ko Jūs par to domājat un kāda būtu vispareizākā rīcība no manas puses - censties kkada veidā atrunāt brāļa draudzwni vai labāk neiejaukties?
14.07.2014 14:41 |

Reitings 496
Nazīc, paldies, par risinājumiem, bet ja kādam nav risinājumu, kāpēc jāizliek savas negācijas te? Man no tā komentāra nav nekādas jēgas. Es gribu palīdzēt kaķim un brāļa draudzenei, lai abirir laimīgi, nevis lasīt kkadus pareģojumus par citu cilvēku veselību un nosodījumu
14.07.2014 15:27 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja saprot angļu valodu tad mierīgi var izšķirt cauri un palasīt iespējamos iemeslus.

http://cats.about.com/cs/litterboxproblems/a/urinewoes.htm
14.07.2014 15:27 |

Reitings 496
Paldies, Deina_dii, es noteikti uzrakstīšu!

Miss Joker, ir! Es pati viņiem tos nadziņus griežu.
14.07.2014 15:29 |

Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Kaķi mēdz tā darīt, ja netiek ārā pastaigāties.

Manējais arī tā darīja visu laiku. Katru dienu pludoja vannasistaba un gaitenī kurpes. Kad sākām laist laukā, visas problēmas beidzās.
Varbūt kādas veselības problēmas kaķim.
14.07.2014 15:30 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Tās nav nekādas negācijas, bet gan pavisam reālas dusmas uz cilvēkiem, kas tik bezatbildīgi izturas pret dzīvniekiem, ko ir pieradinājuši. Slepkavība nav risinājums. Es neesmu vetārsts, pie kura viņai būtu jāgriežas, lai izteiktu risinājumus, bet man ir tiesības izteikt savu attieksmi pret tādiem "cilvēkiem", kas var vienkārši ņemt un izdzēst cita dzīvību.
14.07.2014 15:32 |

Reitings 17203
Var būt ka viņam ar ir maza trauma no granulām jo ja nadziņi ir apcirpti tad var sāpēt kad viņš iekāpj viņās.

Var jau meiģināt kaķim to kaķkastīti uztaisīt pēc iespējas patīkamāku, pirmkārt lietojot tādas smiltiņas/granulas kuras kaķim patīk, otrkārt ja kaķu kastei ir jumtiņš, tad to jāņem nost jo kaķiem ar nepatīk tā smaka tik pat ļoti kā mums, treškārt jānoliek kaķu kastīte mierīgā un klusā vietā, jo ir kaķi kas ir ļoti privāti, Un galvenais, VISA MĀJA IR JAATTĪRA AR SPECIĀLIEM LĪDZEKĻIEM lai no urīna nebūtu ne smakas, jo kamēr kaķis visur sajutīs urīnu, tas ar var būt iemesls kapēc viņš turpina visur nokārtoties.

Ja piemēram kaķis nokārtojas visur tikai kamēr esat prom, ieteiktu iegādāties būrīti lai vimaz viņš nevarētu visu apčurāt, bet tad tam jābūt gana lielam.

Nezinu ko vel ieteikt, pameklē internetā iespējamos iemeslus, pa angliski var daudz ko atrast.
14.07.2014 15:34 |

Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
kā vispār var ienākt prātā doma kaķi iemidzināt.. vispirms aizvediet kaķi pie veta, lai pārbauda, ja tas nav izdarīts.
14.07.2014 15:39 |

Reitings 496
Spīdola, nu, labi, nav negācijas, ir dusmas. Skaidrs. Un kāda man jēga no Tavām dusmām? Varbūt gribi sev kaķi paņemt?
14.07.2014 15:49 |

Reitings 496
Paldies, Miss Joker, noteikti paskatīšos un tad braukšu ciemos ar ieteikumiem. :)
14.07.2014 15:50 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Šausmas, draudzeni var saprast, tas ir nepanesami, protams, iemidzināšana ir pēdējais, bet, bļāvējas, a varat iedomāties, kā ir, kad piemīzts ir visur?

Pievienojos tām, kas iesaka izslēgt veselības un kaut kādas diskomforta problēmas, pamainot smiltis, kastītes vietu, vairāk pievēršot uzmanību kaķim.

A nav tā, ka viņš ir nu tāds pusielas kaķis, ko, grozies kā gribi, nevar pie tās kastes pieradināt? Tad neko, vai nu lauki, kur viņš var būt pats par sevi un dzīvoties laukā vai šprice.

Man ir pieredze ar suni, kurš nepārtraukti iezīmēja savu teritoriju. Tiem pārdodas autiņš, kur iekšā ielīmē higiēnisko paketi, aptin ap gurniem, tā, lai čibriks iekšā un viss. Gribēdams iezīmēt, viņš iečurā tajā autiņā, un ļoti ātri iemācās, ka staigāt ar slapju kājstarpi nav diez ko jauki. Tad nu pa dienu tusē šitajā pamperī, novelku, kad ejam ārā pastaigā, nu neko - sauss, viss kārtībā!
14.07.2014 15:55 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Smiltis, cik zinu, ik pa laikam maina, jo bija jau pieļāvuši šādu iespēju, ka nepatīk smiltis. Bet es apjautāšos arī par šo.

Kā tas ir - ik pa laikam? Manas māsas kaķene neiet otro reizi jau piekakātās/piečurātās smiltīs.

Tā pat kā citas meitenes, es arī ieteiktu kaķi aizvest pie vetārsta. Neilgi pēc sterilizācijas māsas kaķis arī sāka visās malās čurāt. Pēc tam, kad pamanījām asinis, sapratām, ka tie nav tikai kaķa niķi. Atklājās, ka bija apsaldētas nieres. Vetārst šo čurāšanu visās malās izskaidroja ar to, ka kaķim sāpes asociējas ar šo kastīti, tāpēc arī no tās izvairās.
14.07.2014 16:07 |

Reitings 68
Reģ: 18.06.2014
Kā es saprotu Tavu draudzeni!! Man mājās arī ir divi kaķi, un puikam nepatīk iet uz kasti... Katru reizi, kad es redzu ka atkal pačurājis koridorī, man vienkārši raudāt gribas... Tā smaka ir neizturama, jo man visā dzīvoklī ir paklāji.. Vesels ir, tik negrib iet uz kasti!! Un ne tikai čurā, bet kakāt arī tagad pasācis blakus kastei pie ārdurvīm, kas nozīmē, ka viendien nākot mājās es to kaku ar durvīm pa visu paklāju izsmērēšu... :D jēj, nevaru vien sagaidīt :D un tāpēc ka puika negrib iet uz kasti, princese arī vienu brīdi bija izdomājusi, ka čurās stūrī... Tas izmisums ir vienkārši neaptverams...

Esmu lasījusi daudz par šo tēmu, un ja kaķis vienreiz kaut kur ir pačurājis un tā smaka vēl tur ir - viņš ies atkal.. Un no otras puses - to smaku (jeb baktēriju, kas ir kaķa čurā) nav iespējams dabūt ārā!!! Mēs tagad liksim flīzes koridorī, jo tā ir vienīgā iespēja, kā to smaku (baktēriju) dabūt ārā... Cerams ka palīdzēs un neies citās istabās, ja ne, tad būs jāspundē koridorī ar pieeju uz toleti kad neesam mājās.. (Koridors 10 m2, nekrītiet panikā, ka dzivnieku mocam :D )

Mums arī ir divas kastes, kastes tiek tīrītas un mazgātas katru dienu, bet joprojām kungam tas nav pa prātam.. Atceros, kad dzīvojām mājā, viņš gāja arā, un šmuce sanāca tikai tad, ja logs bija ciet (kaut gan kaste bija pieejama, bet viņam laikam slinkums bija iet...)

Vēl viens variants ir ka kaķis nekārtojas blakus paikai.. Mok jāsāk bārstīt paika pa koridori... Es nezinu.. Man citreiz rokas nolaižas un gribas atdot viņu kādam citam, bet tad kad šams nāk mīļoties man sirds izskūst.. :D mok toč labāk meklē citas mājas, tas arī var izmainīt dzivnieka uzvedību.. Veiksmi!!! :)
14.07.2014 16:13 |

Reitings 68
Reģ: 18.06.2014
Mana pareizrakstība vienkārši ieper.. Sorry.. :D
14.07.2014 16:16 |

Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Vienmer ir vairak problemas ar runciem.
Ar kakenem nav dzirdets.
14.07.2014 16:16 |

Reitings 17203
Vel varbūt kaķim tiešām gribas laukā iet nokārtoties, nu tā kā suņiem principā. Tad nu vajadzētu iegādāties atbilstošu siksniņu un izvest viņu pastaigā 3 reizes dienā kamēr nokārtojas, iepriekš tieši pabarojot, jo tīri vienkārši ar iespējams ka tavs kaķis ir "krūmu" kaķis kuram ir nepieciešams iet laukā nokārtoties un iztaigāties pa visiem krūmiem.
14.07.2014 16:17 |

Reitings 526
Reģ: 19.08.2010
Miss_Willson Nabadzīte! Man liekas, ka Tev arī vajadzētu sadabūt rokās to kaķu/dzīvnieku psihologu. Labi, saprotu, ka tas My cat from hell ir tikai raidījums, bet tur bija tiešām labi risinājumi problēmām ar kaķiem. Prasa gan laiku, bet rezultāti ir!
14.07.2014 16:18 |

Reitings 17203
Vesels ir, tik negrib iet uz kasti!! Un ne tikai čurā, bet kakāt arī tagad pasācis blakus kastei pie ārdurvīm,

Viņš vienmēr nokārtojas blakus kastei Miss_Willson???

Jo ja tā, tad principā kaut kas ar kaķkastīti viņam nepatīk, vai nu jumtiņš, vai granulas, vai varbūt pat forma. Vai ar viņam ir kāda trauka dēļ tās kaķkastītes. Ieteiktu pameiģināt kaķkastītes vietā, jeb granulu vietā nolikt salvetes kuras ir paredzētas tieši lai dzīvnieki uz viņām nokārtotos, ja viņš tad iet nokārtoties tad iespējams ka granulas nepatīk.
14.07.2014 16:20 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Mani nešokē tas, ka grib iemidzināt, bet gan tas, ka nav pat būts pie veta un jau izdara secinājumus. Tas gan liek domāt, ka tas kaķis pie vienas vietas.

Manai kaķenei šāda problēma sākās jau ļoti cienījamā vecumā un mums patiešām viņu nācās iemidzināt, jo viņai jau bija bijusi operācija un tajā vecumā nekādu ārstēšanu vairs nepārciestu, diemžēl. Šis gan neizskatās pēc tā gadījuma, bet nu anyway, kā var sākumā nekonsultēties ar vetu par iemesliem???
14.07.2014 16:24 |

Reitings 17203
Un arī ja kaķis nokārtojas tik vienā vietā, tas ir koredorī, tad kamēr visi esat mājās noliekas kasti tieši tai vietā un paskatieties vai kaķis tad ies tieši tur nokārtoties vai blakus, jo tad tiešām var saprast vai kaķim ir nepatika pret to kastīti vai citi iemesli.
14.07.2014 16:27 |

Reitings 496
Kristiine, ik pa laikam ir ik pa laikam!!! Mainīt smiltiņas, nenozīmē iztīrīt kaķa kasti. Mainīt smiltis, nozīmē nopirkt savādākas firmas un savādāka veida smiltiņas, kas tiek darīts IK PA LAIKAM :)
14.07.2014 16:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits