Mans hroniskais kavētājs

Reitings 379
Reģ: 02.06.2014
Gandrīz katru rītu mums izceļas pamatīgs kašķis par tēmu "lien ārā no gultas citādi nokavēsi". Darbā jābūt viņam 8.30, lai gan jāiet 10 min tikai, viņš mierīgi piecelsies 8.20 un bez steigas paēdīs, nomazgāsies utt., jo viņam redz tas nekrata, ka nokavēs, lai gan nestrādā tur ilgi vēl. Es katru dienu 8 sāku pukstēt, ka jāceļas, jāceļas, jāceļas un tad ap 8.05 es dzirdu : "Jā, jā, atkal tu mani dzen ārā no gultas, atkal man jādara viss, ko citi grib, neļauj man baudīt dzīvi, tu tikai gribi visu gultu sev". Un tad iet durvju ciršana, kad iet prom. Un tā ar visu, laikā izdarīt nevar neko, pat, ja ir ļoti svarīgi (lai gan teorētiski nekavēt darbu pēc maniem ieskatiem ir ļoti svarīgi!).
Reāli stulbi liekas cilvēkam, kam jau ir gandrīz 30, ka tā nevar un ir jādara lietas, kas nepatīk (es reizi 2 nedēļās varu uz darbu arī 4.30 piecelties kaut kā!), bet man pretī stāsta, ka viņš netaisās darīt visu kā citiem patīk, tikai tāpēc, ka tā esot pieņemts. Bet visvairāk jau kremt, protams, visa tā dusmu izlikšana uz mani katru rītu ;(
Ko ar viņu darīt? Ļaušu viņam gulēt - viņš nogulēs līdz 10 un tad labākajā gadījumā nedēļas laikā būs bez darba.
14.07.2014 12:17 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Es nediskutēšu par, manuprāt, pilnīgi saprotamām lietām.
14.07.2014 13:09 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Manējais arī ir guļava :D Bet man vienalga, es viņu no rītiem vispār neaiztieku. Aizvedu mazo uz dārziņu, kad esmu atpakaļ, tad viņš tikai no gultas liens ārā :D
Nesaprotu par ko tu uztraucies... Ja darba devēju kkas neapmierinās, tad viņš to pateiks tavam vīrietim, priekškam tev ar viņu jābojā attiecības.
14.07.2014 13:14 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Ja viņš kavē principa pēc, tad vajag pārmācīt.

Bet, piemēram, man riebjas kavēt, bet es nevaru no rītiem piecelties. Ja kāds mani modina, es vienmēr sakarīgi kko atbildu (piemēram, ka varu šodien pagulēt ilgāk) un turpinu gulēt, bet pēc tam pati to vispār neatceros. Modinātājus es nedzirdu vispār. Man pat netraucē gulēt, ja kāds sit metāla katlu vākus. Vienkārši neeeenormāli ciešs miegs. Kā ar šo cīnīties, man nav ne jausmas, galīgi jau apriebies :( Visu ko jau esmu mēģinājusi - mainīt modinātājus, modinātāju signālus, iet laicīgi gulēt, izdomāt sev sodus - pilnīgi nekas nelīdz.
14.07.2014 13:19 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
koshlene, es Tevi ļoooti labi saprotu - man ir tieši tas pats. Šorīt arī nogulēju blakus zvanošam modinātājam 10 min. Paldies Dievam, man ir nepielūdzams modinātājs - kaķis. Ja pusstundu pēc tam, kad modinātājs beidzis zvanīt, es vēl neesmu piecēlusies, viņš nāk man kost un brokastis pieprasīt! :)
14.07.2014 13:23 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Es dažreiz mēdzu aizgulēties, nu pāris reizes pusgadā, bet man vajag būt darbā savas 15 min. agrāk, lai saģērbtos, aizietu pēc kafijas, izčekot izmeklējumus, rezultātus, noskaņotos darba cēlienam. Tajās retajās reizēs, kad nokavēju, diena ir pazaudēta, jo iztrūkst mani mierpilnie rituāliņi :)
14.07.2014 13:24 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Par tēmu. Vai vīrietis sedz pusi vismaz no saviem izdevumiem jūsu kopdzīvē?
14.07.2014 13:25 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Tāpēc LV ari ir tādā bardaka kas nav tālu no PSRS. Jo domājam nereti joprojam tapat.

+++++
14.07.2014 13:26 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Sāksim ar to, ka jāskatās, kas tas ir par darbu un arī kāda attieksme ir vadībai pret kavēšanu.

* Ja Vadība uzskata, ka galvenais ir pienākumu izpilde, bet tai pat laikā tie ir darbi, kas nekavē kolēģus, vai arī ja zināms, ka no rīta nebūs "pasūtījuma" vai pieprasījuma pēc šī cilvēka, tad kavēšana ir pieņemama. Tai pat laikā šādā situācijā darbinieks strādā "kad vajag" arī ārpus darba līgumā noteiktā laika, ja situācija to prasa. Parasti tādi ir mākslinieciskās jomas darbinieki, vadītāji un cilvēki, kam ir padotie. Ja man ir zināms, ka es nebūšu nevienam vajadzīgs no rīta, tad atļaujos reizēm arī nokavēt nedaudz, jo manā darbā tas ir pieļaujams. Tai pat laikā vajadzības gadījumā man ir arī jāstrādā pēc darba laika, par kuru nemaksā. Neskatoties uz to, ka ļoti respektēju darba laiku un neciešu kavēšanu, es to daru, jo tas ir pieņemams no darba viedokļa. Nesaku, ka tas ir pareizi, jo priekšzīme kā vadītājam ir jārāda.
* Ja darba pienākumi neatļauj un arī vadībai nav pieņemama kavēšana, nu tad tur viss ir skaidrs. Jābūt laikā un pat mazliet pirms, lai jau var sākt strādāt līdz ar laika iestāšanos. Arī tādu darbu esmu strādājis un nekas nav noticis, piemēram, maiņu darbs vai klientu apkalpošana.

Standartā, protams, darba laiks ir svēta lieta, bet ir gadījumi, kad tas nav akmenī iecirsts "no līdz".
14.07.2014 13:34 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Man šķiet nepieņemami kavēt darbu, es parasti ierodos ātrāk. Man bija divas reizes, kad aizgulējos 15 minūtes un tad jau sāku histēriju taisīt. Reāli nesaprotu vieglprātīgu attieksmi pret lietām un šāda vīrieša uzvedība man nešķiet pieņemama. Ir ārkārtīgi riebīgi, ka otrs cilvēks ir kā bezmugurkaulnieks un uzkrauj lielu daļu atbildības uz viena cilvēka pleciem.
Es jau apmēram zinu, kas notiks, ja vienu reizi tēmas autore nepamodinās savu puikiņu. Tad viņš brēks, kāpēc viņš nav laicīgi pamodināts. ;)
14.07.2014 13:37 |

Reitings 27552
+ Un maksājumi visi būs uz autore pleciem. Vispar tie vīrieša teksti neatbilst pieaugusam cilvekam. Veido savu biznesu un darīsi ka gribesi.
14.07.2014 13:40 |

Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Man jāatdzīst, ka kavēju darbu katru dienu 5 min, jo man vienkāši transports neiet ātrāk. Vai nu kavēju 5 min, vai esmu darbā 2 stundas pirms darba laika sākuma.
14.07.2014 13:42 |

Reitings 1603
Veido savu biznesu un darīsi ka gribesi.

Jā, mans čoms strādā tikai pusi dienas nedēļā, ja nav nekādi neparedzēti gadījumi :D Tā arī notiek, kad ir savs bizness un viss ir atstrādāts līdz tādam līmenim, kad darbojas automatizēti.
14.07.2014 13:45 |

Reitings 27552
Bet sākumā nereti diennaktīm jārukā, tādi ka autore vīrietis to nekad neizveiktu.
14.07.2014 13:47 |

Reitings 1603
Kubiete, protams ..

Konkrēti autorei - man nav ko jaunu piebilst, ko šeit jau neminēja .. vienkārši mēģinu izspēlēt situāciju arī no mazliet cita skatu punkta.
14.07.2014 13:49 |

Reitings 27552
Tev taisnība,Tikai es tā uzmanīgi izlasiju ka vīrietis teicis, un nu kā skolnieks man tas izklausās. Bet ir tak jau 30 it gadi. Mazliet dīvaini. Autores uztraukumu ari var saprast. Pārtiku ir jāpērk,komunalos jamaksa.
14.07.2014 13:52 |

Reitings 379
Maksā viņš savu pusi, izmaksā arī visai bieži. Darbā, kad viņš beidzot tur ir, viņam arī nav problēmu strādāt virsstundas, bet nu jā, līdz darbam jau vēl jātiek vienmēr.
Man arī nepatīk katru otro nedēļu celties 4.30, bet, ja es ieradīšos darbā 6.05, es būšu jau citiem kolēģiem nodrošinājusi papildus darbu, pat, ja tā nebūtu, ir taču priekš tam tas darba laiks arī domāts.
14.07.2014 13:53 |

Reitings 27552
Cerams pārbaudes laiks viņam beidzies? Tad jau varbūt ari viss ok. Lai pats tiek galā.
14.07.2014 13:56 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Ja viņš kavē principa pēc, tad vajag pārmācīt.

Bet, piemēram, man riebjas kavēt, bet es nevaru no rītiem piecelties. Ja kāds mani modina, es vienmēr sakarīgi kko atbildu (piemēram, ka varu šodien pagulēt ilgāk) un turpinu gulēt, bet pēc tam pati to vispār neatceros. Modinātājus es nedzirdu vispār. Man pat netraucē gulēt, ja kāds sit metāla katlu vākus. Vienkārši neeeenormāli ciešs miegs. Kā ar šo cīnīties, man nav ne jausmas, galīgi jau apriebies Visu ko jau esmu mēģinājusi - mainīt modinātājus, modinātāju signālus, iet laicīgi gulēt, izdomāt sev sodus - pilnīgi nekas nelīdz.

koshlene, es Tevi ļoooti labi saprotu - man ir tieši tas pats. Šorīt arī nogulēju blakus zvanošam modinātājam 10 min. Paldies Dievam, man ir nepielūdzams modinātājs - kaķis. Ja pusstundu pēc tam, kad modinātājs beidzis zvanīt, es vēl neesmu piecēlusies, viņš nāk man kost un brokastis pieprasīt!

Jā, gulēt blakus zvanošam modinātājamir standarts :D Un kas ir pats tizlākais- man patīk agri piecelties, jo no rītiem man ir savi rituāli un patīk lēnā garā taisīties. Tas man parasti aizņem 2h. Man jau mamma saka, lai priecājos, ka nav bezmiegs. No vienas puses jau, protams, forši, vienmēr normāli izguļos, bet tas, ka nevaru piecelties ir besīgi. Vienu laiku arī rēķināju miega ciklus, bet tas arī nestrādā. Esmu arī mēģinājusi likt modinātājus dažādos laikos - eksperimentējot ar miega cikliem, lai saprastu, kurā laikā ir vieglāk pamosties. Man sanāk, ka pirms sešiem (vienalga cikos aizeju gulēt) ir daudz vieglāk pamosties kā septiņos. Bet tas ir nevis 15,10 vai 5 minūtes pirms septiņiem, bet 6:20, 6:30. Un tas man atkal liekas par traku tik agri celties, tādēļ šī metode arī īpaši nestrādā.
Mēģināju arī pa dienu "ieviest" diendusas, bet jēga nekāda. Jā, koncentrēties pēc tam darbam ir vieglāk, bet vakarā tāpat nāk miegs kā parastā dienā un no rīta arī nevar piecelties.
14.07.2014 13:56 |

Reitings 379
Kubiete, viņš šodien otro dienu aizgāja uz turieni. Piektdien tikai sāka un jau gribēja kavēt šodien.
14.07.2014 13:59 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Penelope Viņš ir sasodīti bērnišķīgs. Tākā es. Grūti būs. Arī mīlu aizgulēties kaut arī darbs to nepieļauj. Vel ja es darbā bet sieviete guļ, tad skaudībā medzu piezvanīt viņai un pajautāt- vai neguļ. Protams, ka skandāls pēctam. Viņš tā nedara?
Braucot uz randiņu pa ceļm mēdzu rafaello līdz pusei izēst. Iespējams tavējais vel nav tik pagrimis.
14.07.2014 14:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)