ar aukliti pirmo reizi.

Reitings 94
Reģ: 13.07.2014
Sveikas.man ir konkreta situacija,jaiet uz kazam kuras berni nedrikst but.bet man ir delins un tagad rodas problema kur vinu atstat.ta ka dzivojam laukos tad seit nav auklisu,draudzenem pasam mazi zidainisi un mana mamma taja laika strada.it ka atradam vienu pazinu,kurai pasai ir berni bet nu vina tada pipejosa un las lamajas....neiedvess uzticibu un vel piekrita bernu skatities vel viena sieviete kurai meitas ir lielas un kartiga gimene kam var uzticeties.bet lieta tada,kad atbrauca si sieviete mans puika (1gads un 2menesi) neparko negaja pie vinas,vina seit bija uz pusstundu un vsp ar vinu ipasi nekontaktejas.ta ka mazajam tad naca miegs vins saka nikoties un vina pateica ka gan jai taja diena kad bus japaliek bus ok,lai gan izskatas ka bus gruti.kazas notils veselu diennakti un delins bez manim nav bijis ilgak par paris stundam un tad pie manas mammas ko labi zin.virs saka lai tik atstaju bet man bail.tas tacu nav pareizi atstat bernu uz diennakti cilvekam ko vins redzejis tikai uz pusstundu? Vins pieradis no rita pielistan blakus....vins tacu bis soka kur mamma pazuda.ta ka mes ar vinu visu laiku gandriz esam majas divata tad vins pie manim ta pieradis ka ja pazudu sakas breka.atvainojos ka tik gari te muldu,bet apstiprinat manas domas ka tas nebus pareizi?
13.07.2014 23:42 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kubiete, es esmu bijusi uz kāzām zagsā Rūpniecības ielā, darba dienā, zālē. Tas tā, atsaucoties uz tavu iemesto citātu par to, ka Rūpniecības ielā nevarot darba dienās zālē ceremonijas dabūt. Izrādās - var sarunāt.
14.07.2014 09:37 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ā, par bērnu :D Gandrīz aizmirsu. Atstāj uz pāris stundām ar to otro, uzticamo sievieti, un pēc ceremonijas mūc mājās.

Tas, ka viņa nesāka ucinaties pirmaja reizē ar acīmredzami pārgurušu bērnu, neliecina viņai par sliktu.
14.07.2014 09:39 |

Reitings 653
Reģ: 29.01.2009
Atkal tā Kubiete cepās!!! katrā tēma 10x atkārtojas komentāri, jo neviens viņas jautājumiem nepievērš uzmanību :D

par tēmu: kad precējos, lielāko daļu ielūgumu (pēc iespējas) nevis izsūtījām, bet personiski izvadājām un ar lūgumu, bērnus atstāt mājās... Kādēļ? Jo mums bija pāri, kuriem ir pa 2 un pa 3 bērneļi ģimenē - tiešām gibējām, lai mūsu draugi pirms kāzām iespringst uz aukļu sameklēšanu, bet kāzās viņi paši būtu priecīgi, ka ir vieni un varētu i paši atpūsties, iedzert, izdejoties, nevaktējot savus sīčus, un mums labi - draugu uzmanība vērsta mums un svinībām, ne bērniem. Plus - baznīcā nebūtu ļembasts :D Bet protams bija 2 zem gada vecuma, kuri vēl ar krūti tika baroti, tiem pat nepieminējām, lai meklē aukles.

Takā līgavas vēlmi saprotu. Ir būts kāzās, kurās ir daaaaaaudz bērnu. Nu nebija forši. Kāds visu laiku skrien ārā no baznīcas, no svin;ibu vietnas, viens no pāra visu laiku kkur auklējas, kušina, baro... utml.. Nu tā NAV atpūta un tusiņš tiem vecākiem...
14.07.2014 09:55 |

Reitings 653
PS - precēties var un drīkst jebkurā dienā, KUBIETE! :D
Gan zagsā, gan baznīcā. Un darba dienās letāki viesu nami.
14.07.2014 09:56 |

Reitings 8407
Kāzas darba dienā ir pilnīgi normāli, jo tad cenas citas. Ja laicīgi pasaka datumus, tad arī viesi var izplānot brīvu. Pat Aisha precējās ceturtdienā, tā kā nav tikai brīvdienās kāzas.

Agrāk arī zināju, ka ielūgumos rakstītu, ka bērnus atstāt mājās, jo kāpēc man bojāt savu dienu ar tracinošiem bērniem, kuri skraida apkārt um beigās vēl kašķējas. Tagad pašai savs, tad jau aicinātu citus ar bērniem, bet neteikšu, ka mani tas sajūsmina. Bet īstenībā lielākā daļa vecāku paši saprot, ka ar bērnu nav atpūta un labāk kādam atstāt.

Šaja situācijā-
- paliktu mājās,
- Atstātu mazo uz pāris stundām kādam, pati vakarā brauktu mājās,
- Meklētu vēl kādu citu aukli, ir kaut kādas sos aukles, tur paakatītos.
14.07.2014 09:58 |

Reitings 7743
Pusstunda noteikti nav tas laiks, kurā mazs bērns sadraudzētos ar svešu cilvēku. Par to vajadzētu sākt domāt daudz laicīgāk un pēc iespējas biežāk uzaicināt to sievieti ciemos, lai bērns pamazām pierod. Bērnam tas būs liels stress, ja uz 24h uzreiz tiks atstāts svešam cilvēkam.

Es personīgi 24 h neatstātu savu bērnu svešam cilvēkam, lai kāzās paballētos. Max stundas 5-8, ja tik ļoti akurāt gribas/vajag uz tām kāzām. Bet nu - pēc sevis spriežu, vairāk kā 2-3 h nez vai varētu mierā nosēdēt un svinēt. Protams, apsveiktu un tā, bet ātrāk gribētu mājās.
14.07.2014 10:39 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Manās kāzās arī nebija bērnu ;)
Es tavā vietā algotu profesionālu aukli , viņa zinās ko ar sīci darīt .... :)
14.07.2014 10:48 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Kur kāzas rīko darbdienās? Tā jocigi. Dzimtsarakstos vai baznīcā to nekad nedara darba diena. Tāds dīvaisns stasts.

es eju uz draudzenes kāzām Ceturtdien, Rīgā.. Ceturtdiena taču skaitās darba diena Tavupraat? :D:D
14.07.2014 10:52 |

Reitings 903
Reģ: 26.03.2009
Es arī aizietu uz svinīgo un pēc tam brauktu mājās pie bērna.
Par tām kāzām darbadienā - nākošnedēļ iesim uz tādām, kāzas notiks baznīcā. Mūs laicīgi pabrīdināja, visu sarunājām, dabūjām darbā brīvu, tā kā viss notiek :) Nesaprotu par ko tāds cepiens? Pāris nevarēja dabūt nevienu brīvdienu tajā baznīcā, jo viss jau sarunāts gadu uz priekšu, tā nu sanāca ka kāzas būs darbadienā.
14.07.2014 10:54 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Kur kāzas rīko darbdienās? Tā jocigi. Dzimtsarakstos vai baznīcā to nekad nedara darba diena. Tāds dīvaisns stasts.

es eju uz draudzenes kāzām Ceturtdien, Rīgā.. Ceturtdiena taču skaitās darba diena Tavupraat?

turklaat bazniicaaa, iedomaajies? :D:D:D ja tev interesee arii bazniicas kordinates tad pateikshu veelaak :D
14.07.2014 11:01 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Diez vai es uz šādām kāzām gribētu iet, ja būtu attieksme - negribi, nenāc, tomēr, ja gribētu - atstātu bērnu kādai profesionālai auklītei, neatbalstu tādu ucināšanos ar bērnu, ka ne pie viena cita palikt nevar, tad arī izaugs tāds, kurš mātei mūždien ieķēries svārkos.

Par bērniem kāzās - es pati diez vai tādu prasību uzstādītu, tomēr man tas nešķiet nekas ārpus normas robežām, daudzi paši saprot, ka mazi bērni nevarēs visu to laiku būt mierīgi, tādēļ paši saprot, ka labāk atstāt kādam pieskatìt, nevis ņemt līdzi.
14.07.2014 11:08 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Diez vai es uz šādām kāzām gribētu iet, ja būtu attieksme - negribi, nenāc,

+

Bernu vajag skat radinat ar kadu atstat. Neteiksu, ka no tadiem, kuri no mammas ne soli, izaug nunnas, nu ta nav.
Atceros ka es pirmo reizi mazo atstaju septinos menesos un pus dienu, sirds plesas uz pusem. Mazais palika ar vevecakiem, un ja godigi, manuprat, pat nepamanija isti musu prombutni, lai gan kad atnacam, bija priecigs loti.

Esmu bijusi uz kazam ar berniem, kka nav patraijies, ka vini kadam traucetu, tiesi otradi.
14.07.2014 11:28 |

10 gadi
Reitings 123
Saku uzreiz, bērnu pašai nav, bet manuprāt bērnu nevar audzināt burbulī, kurā ir tikai mamma un mazulis. Un tad beigās brīnās, kur aukli dabūt, jo mazais paliek histērisks ar svešiem. Būtu laicīgi veltījuši laiku sev un ļāvuši mazulim iepazīt pasauli, kurā nav tikai mamma.
Par kāzām bez bērniem. Tā kā pati plānoju kāzas, tad zinu, ka manās kāzās radu/draugu bērni būs, bet īsti laimīga neesmu, jo zinu vienu mazu indivīdu, kurš pat manu izlaidumu piebļāva tā, ka nedzirdēja, ko runā uz skatuves.
14.07.2014 12:02 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Apzvaniju vairakus zagsus. Vot speciali. Var sarakstities, bet bez sviniguma. Nu ka ikdienā. ka vienmer man izrādijās taisniba:D Liepājā ari tas pats:D
14.07.2014 12:08 |

Reitings 27552
http://kazuplanotajs.lv/?con=lasitava&id=2

katrā dzimtsarakstu nodaļā var ... var izdarīt jebkurā darbadienā, bet ar ceremoniju un mūziku — piektdienās, sestdienās.

Ta ka te NEMELOJA
14.07.2014 12:08 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
bez múzikas pusstundas ceremonija ar dzeju un fototgraféshanos, gredzenu míshanu vairs nav ceremonija, vai kázas? izskatás, ka pierádíji to, ka apprecéties var jebkurá diená.

á, un tu teici, ka baznícá noteikti nevar lauláties darbdiená, tagad apzvani baznícas, lai pierádítu savu ''taisníbu''
14.07.2014 12:14 |

Reitings 298
Reģ: 15.11.2009
Kubiete ir cirks un šovs par brīvu :D, būtu vismaz tā vietā,lai nodarbotos ar muļķibam, uzlabojusi latviešu valodas rakstību,jo tavus tekstus bez 100g viskija grūti saprast
14.07.2014 12:20 |

Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Apzvaniju vairakus zagsus. Vot speciali.

te vienkārši nav komentāru :D :D
14.07.2014 12:24 |

Reitings 27552
ez múzikas pusstundas ceremonija ar dzeju un fototgraféshanos, gredzenu míshanu vairs nav ceremonija, vai kázas? izskatás, ka pierádíji to, ka apprecéties var jebkurá diená.

Tās nav kāzas, vienkārša ikdieņiška sarakstīsanās. Ja nu kads nerīko kāzas. Tikai sartakstās, ko ari sākotnēji teicu.:D A te L. apgalvoja ka Liepaja dzīvojot blakus 2 dzimtsarakstu nodalām:D Melo vienā laidā:D
14.07.2014 12:28 |

10 gadi
Reitings 13809
Ja tiešām cosmo diskusijas dēļ ir jāapzvana iestādes, tad, jā... man nav ko teikt. Vismaz dienas joks :D
14.07.2014 12:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits