Privātīpašnieciskums attiecībās

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Diskusiju tēma par vīrieša atgriezšanos pie viņa bijušās lika man aizdomāties par dažiem fundamentāliem jautājumiem.
Kādēļ tik daudzi cilvēki - gan vīrieši, gan sievietes - iedomājas, ka partneris ir viņu privātīpašums? Manuprāt, pāri kopā satur tieši abu partneru vēlme, nevis pienākums. Es domāju, ka tas arī ir īstais attiecību skaistums, ka divi cilvēki ir kopā, jo tā jūtas laimīgi. Daudziem partneriem, esot kopā ilgāku laiku, rodas pieradums un ilūzija, ka viņu attiecības ir kas pašsaprotams un neatņemams. Ja partneris vēlas izbeigt esošās attiecības, viņš tiek uzskatīts par nodevēju un nelieti, kas laupījis laimi un sāpinājis. Vai tā patiešām ir? Vairumā gadījumu pāris izjūk tādēļ, ka viens no partneriem ir atradis, viņaprāt, labākas attiecības vai arī jūtas noguris no jau esošajām. Kurš ir vainīgs šādā situācija - tas, kurš vēlas šķirties, vai otrs partneris, kurš nespēja piesaistīt, savaldzināt, darīt laimīgu to pirmo?
Pazīstu vīrieti, kurš draudēja fiziski izrēķināties ar savu sievu, jo viņa vēlējās šķirties. Lai arī tie bija tukši draudi, tomēr viņš centās diskreditēt bijušo laulāto un bojāt viņas nākamās attiecības. Uzskatu, ka šāda rīcība no vīrieša puses vērtējama kā nožēlojama, jo, šādi rīkojoties, viņš pazemoja, pirmkārt, sevi, nevis bijušo sievu.
Ikvienam ir tiesības jebkurā laikā pārtraukt attiecības, minot vai neminot sava lēmuma iemeslus. Lai arī tas var izklausīties ciniski, tomēr esmu cieši pārliecināts, ka tieši šīs tiesības jebkurām attiecībām piešķir to īpašo skaistumu un apziņu, ka partneris ir kopā ar konkrēto cilvēku jūtu, nevis pienākuma dēļ.
Saprotams, ka privātīpašnieciskums rada slimīgu greizsirdību un vēlmi agresīvi aizstāvēt savu "īpašumu". Vēsturei zināmi daudzi piemēri, kad greizsirdības uzplūdos izdarīti smagi noziegumi. Kāds tam visam sakars ar cilvēcību, vēlmi darīt labu partnerim? Protams, nekāds, tādēļ uzskatu, ka privātīpašnieciskums un greizsirdība ir indivīda pašapziņas problēmu vai sociopātijas izpausme.
Krāpšana - arī ļoti neviennozīmīgs temats, par kuru atļaušos izteikt savu viedokli. Es nosodu melus, krāpšanu un dotā vārda neturēšanu; uzskatu, ka vispirms ir jāizbeidz esošās attiecības un tikai pēc tam jāķeras pie jaunu veidošanas. Taču nekādā ziņā neatļautos izspiegot savu partneri (draudzeni/sievu), pratināt vai pārmest viņai kaut ko. Ja uzzinātu, ka viņa ir, piemēram, rakņājusies manā telefonā, datorā u.tml., tad, visticamāk, pārtrauktu attiecības, jo šādas darbības uzskatu par klajas necieņas izpausmi pret sevi. Ja cilvēks netic manam vārdam, kāda jēga ir būt kopā ar tādu?
12.07.2014 18:37 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Ja cilvēks netic manam vārdam, kāda jēga ir būt kopā ar tādu?

Ok, Tu to pagriez šādi, bet ja Tev nav nekā slēpjama, kāpēc uzreiz apvainotos baigi vai kāpēc izbeigtu attiecības?

Esmu pret pārspīlētu greizsirdību, bet tomēr ja rīcība sāk palikt neloģiska, tad ja attiecības ir nopietnākas kaut kā jānoskaidro patiesība, lai zinātu kā spert nākamo soli, nonākt pie skaidrības. Ja cilvēks nesen iepazīts, tad ja neapmierina attieksme vai bieži ja liekas ,ka melo. Tad nav vērts UZSĀKT attiecības!
12.07.2014 23:30 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Bieži vien privātīpašnieciskums rodas ne jau no bailēm, ka otrs atradīs kādu labāku un aizies. Bet gan no tā, ka var izdomāt pasēdēt uz diviem ķebļiem vienlaicīgi. Aziešana noteikti nav tik sāpīga, kā krāpšana. Diemžēl, uz aiziešanu visi nav tik naski, kā uz slapstīšanos pa malām.
12.07.2014 23:35 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Piebildiishu, ka ne vienmeer princips "neliist otra lietaas" ir veseliigs. Zinu paari, kur peec viira naaves sieva atklaaja, ka viirs ir krediitus sanjeemies. Lieki teikt, ka vinjai naacaas maksaat to summu no savas kabatas. Buutu laiciigi uzkjeerusi, ka viirs speeleeja azartspeeles, nebuutu vinja nonaakusi ar beerniem neapskauzjamaa situaacijaa. Taapeec veelreiz atkaartoju - ja otrs ir saacis aizdomiigi uzvesties, tad ir tomeer labaak paarbaudiit. Un kaa aizdomiigu nedomaaju to, ka paarnaaca no darba 15 minutes veelaak kaa parasti, bet taadas kaartiigas paarmainjas otra uzvediibaa, kuras netiek paskaidrotas.
12.07.2014 23:39 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Krista
Attiecībās ir jāvalda ļoti lielai nolaidībai, lai nepamanītu, ka partneris ir tik ļoti aizrāvies ar azartspēlēm. Tā jau ir traktējama kā vienaldzība.

Būtībā es visam piekrītu. Izņemot divas lietas. Pirmā no tām - es ļauju iet un pie sevis nevienu neesmu piesējusi, bet esmu pelnījusi attiecības nokārtot līdz galam. Uzskatu, ja pāris šķiras tas ir jādara paskaidrojot iemeslus. Tieši komunikācijas trūkums ir mūsdienu pāru problēma. Bieži vien šķiršanās iemesli sakņojas tieši aizņemtības dēļ ielaistos sīkumos. Protams, kad tie ir samilzuši un visi viens no otra jau ir noguruši, iespējams, neko nevar glābt. Vai tam petrūkst spēka tīri emocionāli. Bet pēdējā saruna ir jānoved līdz galam - ar cieņu pret partneri, kurš varbūt vēl nejūt to vēlmi "izkāpt no braucoša vilciena".

Otrs punkts, kurā nepiekrītu ir šķirties, ja pieķēr lienot pa mantām. Pilnīgi iespējams, ka esi pārpīlējis apzināti, tomēr manā izpratnē mantām ir jābūt brīvi pieejamām. Viena lieta ir jāņem vērā vienmēr brīdināt (ziņot) par saviem mērķiem ņemot sava vīrieša/sievietes lietas. Ir jābūt robežām visur.

Bieži vien strīdu cēlonis attiecībās ir meklējams tādeļ, ka nav kur izlikt uzkrātās emocijas. Neliegsimies, ir lietas, kuras mēs nevēlamies uzticēt draudzenēm/draugiem un lietas, kuras nevēlamies uzticēt arī savām otrajām pusītēm. Un, ja cilvēkam nav šīs emocijas kur droši izlikt (jo nevienmēr tās ir racionālas, visbiežāk tās ir spontānas un maldīgas) rodas trauksmes sajūta. Un tad seko psihologa seans "mājās kā sprostā". Katram ir nepieciešama sava privātā telpa - vai tas būtu intīms brīdis ar sevi likvidējot lieko apmatojumu; vai tas būtu word fails ar pārdomām; vai tās būtu sarunas īsziņu formātā. Klupšanas akmens ir nesaprast otru cilvēku, bet uzskatīt, ka viss ir kopīgs. Kopīga ir manta un brīvdienas nevis dziļākās emocijas. Ar šo (privātuma pārkāpšanu) bieži vien partneri viens otram nodara pāri.
12.07.2014 23:53 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Attiecībās ir jāvalda ļoti lielai nolaidībai, lai nepamanītu, ka partneris ir tik ļoti aizrāvies ar azartspēlēm. Tā jau ir traktējama kā vienaldzība.

Attiecibas vispar jabut lielai nolaidibai, ja nepamana jebkadu divainu iztureshanos, ka jau ieprieksh teicu, pari neizshkjiras viena diena, bet tas notiek ieprieksh.. Citiem vajag gadu, citiem menesi, un ja otrs nepamana vai neklausas, ka kaut kas ir jamaina, tad ir jashkjiras un tadelj, ka kads no viniem ir laimigs atiecibas kadas vins ir un otrs nav, tad otram ir japaliek pie pirma, tadelj, ka savadak aizgajejs bus izradijis necienju????
Es nekad nevienu neesmu tureejusi, mani gan tureeja un tas bija veel sapigaak, nekaa kad Tevi pamet...
13.07.2014 00:01 |

Reitings 9169

Tas viirietis bija uznjeemeejs. Aizbildinaajums bija - tagad ir vairaak darba, bizness zelj un plaukst, bet ir daudz jaastraadaa. Kaada buutu nevienaldziiga iztureeshanaas? Braukshana uz vinja uznjeemumu, kad vinjsh saka ka buus veelaak, lai paarbaudiitu?
13.07.2014 00:06 |

Reitings 1868
Man ļoti patika stellaglmr viedoklis, tomēr vēlētos izteikt dažus komentārus.

Pirmā no tām - es ļauju iet un pie sevis nevienu neesmu piesējusi, bet esmu pelnījusi attiecības nokārtot līdz galam. Uzskatu, ja pāris šķiras tas ir jādara paskaidrojot iemeslus.

Nekur neesmu apgalvojis, ka jāšķiras, nepaskaidrojot iemeslus. Es teicu, ka katram ir tiesības to darīt, taču uzskatu, ka daudz pareizāk ir izrunāt radošos situāciju un izskaidrot pieņemto lēmumu. Manuprāt, jānosprauž kāda robeža, kuru pārkāpjot, attiecības mēģināt glābt vairs nav vērts.

Otrs punkts, kurā nepiekrītu ir šķirties, ja pieķēr lienot pa mantām. Pilnīgi iespējams, ka esi pārpīlējis apzināti, tomēr manā izpratnē mantām ir jābūt brīvi pieejamām. Viena lieta ir jāņem vērā vienmēr brīdināt (ziņot) par saviem mērķiem ņemot sava vīrieša/sievietes lietas. Ir jābūt robežām visur.

Manuprāt, uzsākot attiecības, partneriem ir jāvienojas par katra privāto telpu un lietām. Ja viens partneris lūdz respektēt viņa privātuma noteiktus aspektus, tad otram ir jāciena šī vēlme. Te es nerunāju par lietām, kas abiem varētu būt kopīgas.

Bieži vien strīdu cēlonis attiecībās ir meklējams tādeļ, ka nav kur izlikt uzkrātās emocijas. Neliegsimies, ir lietas, kuras mēs nevēlamies uzticēt draudzenēm/draugiem un lietas, kuras nevēlamies uzticēt arī savām otrajām pusītēm. Un, ja cilvēkam nav šīs emocijas kur droši izlikt (jo nevienmēr tās ir racionālas, visbiežāk tās ir spontānas un maldīgas) rodas trauksmes sajūta. Un tad seko psihologa seans "mājās kā sprostā". Katram ir nepieciešama sava privātā telpa - vai tas būtu intīms brīdis ar sevi likvidējot lieko apmatojumu; vai tas būtu word fails ar pārdomām; vai tās būtu sarunas īsziņu formātā. Klupšanas akmens ir nesaprast otru cilvēku, bet uzskatīt, ka viss ir kopīgs. Kopīga ir manta un brīvdienas nevis dziļākās emocijas. Ar šo (privātuma pārkāpšanu) bieži vien partneri viens otram nodara pāri.

Tieši to es arī vēlējos teikt. Arī kopdzīvē katram nepieciešama privātā telpa, kas ietver arī savus draugus, paziņas, pasākumus, aktivitātes u.tml. Nekad neuzprasītos līdzi visus savai partnerei un arī nevēlētos, lai viņa man burtiski "pieliptu".
13.07.2014 00:09 |

10 gadi
Reitings 3922
Krista

Tiem, kuriem ir šāda veida (tik nopietni dziļa) atkarība no azartspēlēm, ka jāņem pilnīgi kredīti spēlēšanai ir arī ļoti uzskatāmas izmaiņas sadzīviski - emocionāli, arī fiziski (satraukums, uzbudinājums). Tādas lietas labās attiecībās paman gluži kā iešanu ar telefonu un labierīcībām. Ja tādu garus laika posmus šādas izmaiņas netiek pamanītas attiecībās valda vienaldzīgums un neuzmanība.

Tāpat, loģiskais jautājums (ārpus kārtas) - kā biznes var zelt un plaukt, ja cilvēkam nav līdzekļu (jo ņemti kredīti), lai spēlētu? Tātad, ieguldījums ir bijis pāri līdzekļiem un izlīdzināt nav bijis iespējams. Pieņemu, ka naudu nesa mājās ko firmā nopelnīja. Bet neko vairāk kā būtu nesis, jo zināma patiesība - azartspēles nenes devumu. Īpaši, ja palicis tāds parādu jūgs aiz vīrieša.
13.07.2014 00:11 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
krista, mana vira radinicei tevs tieshi shada pasha veida bernus atstaja uz ielas, bet gimene bija aizgajusi no vinja prom, jo atkaribnieki- vinji vairak lieto alkoholu, streso, paradas sareshgijumi ar naudu, ka radinieces mamma teica- uzreiz redzeju, ka tur nav ne cita sieviete, ne darbs, sakuma domaja, ka narkotikas, bet nee azartspeeles....
Paradas arii paaugstinata agresija, kura lika sievietei aiziet, jo neveiksmiga spele +alkohols ir ljoti liela agresija!!
13.07.2014 00:12 |

10 gadi
Reitings 3922
Robert

No šī teikuma es secināju, ka Tu pieļauj iespēju arī neizrunāt šķiršanās iemeslus. It kā, saliek koferi un aiziet.
Ikvienam ir tiesības jebkurā laikā pārtraukt attiecības, minot vai neminot sava lēmuma iemeslus.

Jā, pareizākais ir iepazīstināt ne tikai ar savu galantumu attiecību sākumā, bet arī ar sev svarīgajām lietām un saviem dzīves tabu. Arī es tā uzskatu. Jo skaidrākas ir lietas uzsākot attiecības, jo vairāk mēs ietaupam savu enerģiju - ir vieglāk rast saskaņu, ja uzsākot attiecības jau ir skaidri vadmotīvi kādas būs un uz ko tiks balstītas šīs attiecības.
13.07.2014 00:15 |

Reitings 9169
Tāpat, loģiskais jautājums (ārpus kārtas) - kā biznes var zelt un plaukt, ja cilvēkam nav līdzekļu (jo ņemti kredīti), lai spēlētu?

Tak to vinjsh sievai staastiija, lai attaisnotu savu prombuutni! Bizness knapi vilka dziiviibu, taapeec ka vinjsh pie automaatiem seedeeja, nevis kaut ko dariija. Par naudu tik teica, ka ieguldot visu paplashinaashanaa un ka tagad ir jaapadziivo uz sievas algas.
Es pati to viirieti labi nepazinu, bet cik atceros, vienmeer ir bijis no tiem, kuri neizraada nekaadas emocijas, ne prieku, ne beedas.
Manuprāt, uzsākot attiecības, partneriem ir jāvienojas par katra privāto telpu un lietām. Ja viens partneris lūdz respektēt viņa privātuma noteiktus aspektus, tad otram ir jāciena šī vēlme

Skatoties kaadas ir prasiibas. Dazkaart tas ir kaa sarkanais karogs tam, ka otrs ir no tiem, kuri ir vienmeer kraapushi un turpinaas kraapt. Ja ir prasiiba - pat neej tuvumaa manam telefonam un kad esmu pie datora, neiedroshinies pat pietuvoties, lai neieraudziitu kaut ko ekraanaa, tad tur nav ko pat uzsaakt attieciibas.
13.07.2014 00:17 |

Reitings 1868
stellaglmr, uzsveru vēlreiz, ka tās ir tiesības - jā, uzskatu, ka ikvienas var šādi rīkoties, jo visi cilvēki ir brīvi un attiecības ir brīvprātīgas, bet neapgalvoju, ka tā būtu jādara. Ikvienam taču ir dotas arī tiesības, piemēram, neatņemt sveicinu, taču neuzskatu, ka tas būtu korekta un pareiza rīcība.
Saprotams, ka izrunāt un pamatot pieņemto lēmumu ir vēlams - tā būtu cieņas izpausme pret savu partneri.

Jā, pareizākais ir iepazīstināt ne tikai ar savu galantumu attiecību sākumā, bet arī ar sev svarīgajām lietām un saviem dzīves tabu. Arī es tā uzskatu. Jo skaidrākas ir lietas uzsākot attiecības, jo vairāk mēs ietaupam savu enerģiju - ir vieglāk rast saskaņu, ja uzsākot attiecības jau ir skaidri vadmotīvi kādas būs un uz ko tiks balstītas šīs attiecības.

Viennozīmīgi piekrītu.
13.07.2014 00:24 |

10 gadi
Reitings 3922
Krista

Personīgi nepazīt jau ir rādītājs, ka Tu zini tikai vienu medaļas pusi. Un skaidrs, ka to, aks noticis iekšēji attiecībās, iespējams, neviens nekad nezinās. Realitātē, ne visi savu netīro veļu nes uz āru. Bieži vien cilvēki sabiedrībā ir pilnīgs pretstats tam pārim kādi ir mājās pie pusdienu galda. Vēl vairāk - diez vai sieviete ies tagad atzīt, ka attiecības bijušas vienaldzīgas un nepanesamas. Viņa tomēr ir kļuvusi par araitni. Par aizgājējiem runā tikai labu vai nerunā vispār. Un nē - azartspēļu atkarīgie nespēj būt vienaldzīgi.

Skatoties kaadas ir prasiibas. Dazkaart tas ir kaa sarkanais karogs tam, ka otrs ir no tiem, kuri ir vienmeer kraapushi un turpinaas kraapt. Ja ir prasiiba - pat neej tuvumaa manam telefonam un kad esmu pie datora, neiedroshinies pat pietuvoties, lai neieraudziitu kaut ko ekraanaa, tad tur nav ko pat uzsaakt attieciibas.

Tādēļ, Roberts minēja, attiecību sākumā. Lai atstātu partnerim iespēju aiziet vēl pirms ir plaukušas jūtas. Skaidrības ieviešana rada... nu, skaidrību. Vai vispār ir vērts un vai vispār būs kāds kopsaucējs.
Tu uzrakstīji tik agresīvi par tām prasībām. Kurš normāls cilvēks sniedz pavēles otram? Parasti mentāli veseli cilvēki - pirmkārt, izsaka lūgumu, otrkārt, to pamato, treškārt, netiek izteiktas divodmīgas frāzes, kas liecinātu par potenciālu agresiju.
13.07.2014 00:25 |

Reitings 9169
Tu uzrakstīji tik agresīvi par tām prasībām. Kurš normāls cilvēks sniedz pavēles otram? Parasti mentāli veseli cilvēki - pirmkārt, izsaka lūgumu, otrkārt, to pamato, treškārt, netiek izteiktas divodmīgas frāzes, kas liecinātu par potenciālu agresiju.

Protams, visu var izteikt dazaados veidos, bet doma ir skaidra.
13.07.2014 00:31 |

10 gadi
Reitings 3922
Krista

Paliksim pie tā, ka - ja es būtu vīrietis es Tev būtu mizlīgs un ļoti sarkans karogs. :D Ir cilvēki, kuriem nav lemts rast kopsaucējus, jo viedokļi, par pilnīgi visu šajā pasaulē, ir dažādi. Bet tieši tādēļ šādas lietas ir jādara skaidras jau pašā saknē.
13.07.2014 00:34 |

Reitings 9169
Paliksim pie tā, ka - ja es būtu vīrietis es Tev būtu mizlīgs un ļoti sarkans karogs. Ir cilvēki, kuriem nav lemts rast kopsaucējus, jo viedokļi, par pilnīgi visu šajā pasaulē, ir dažādi. Bet tieši tādēļ šādas lietas ir jādara skaidras jau pašā saknē.

Jup, taapeec ir jaabuut liidziigiem uzskatiem dazaas lietaas. Kaut gan, lielaakoties pat te, forumaa esmu noveerojusi to, ka daudzas no taam, kuras ljoti uzsver to, ka vinjaam vajag privaato telpu, ir arii atzinushas ka ir gadiijies kraapt savu otro pusiiti.
13.07.2014 00:47 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Esmu bijusi abās lomās, kad kā DIO uzskatīju, ka abi atbildīgi par attiecībām un par to ko teikuši Dieva priekšā! Un kā Emmanuelle, kad pazudusi kaisle un vairs nekas nav glābjams!
Visvairāk jābaidās no tādām, kā biju es, kā DIO, kad nav vārda nē, ir tikai egoistiskais es!!! Bet es!! Bet es strādāju pie mūsu attiecībām, es labi izskatos, es es es es.... Es aplauzos, jo vienā dienā vīram darbā ieradās viña un tas notika tik īsā brīdī, ka nu... Pameta mani! Gaidīju paskaidrojumus, bet paskaidrojuma NAV, vienkārši iemīlëjos- viña atgādinot mani, 18 gados.. Skaisti vai ne??? Un mums bija vienādi dzīves mērji, plāni, bet viss mainīgs... Arī vårdi...

Un tada esmu kā Emmanuelle, dabūjusi vīrieti, stāvoklī mēnesi, bet kaisles nav... Dzīvoju kā ar brāli... nekā, ir domas- vai man to vajag? Vai nevajag? Vai vajag??? Tā ukjināšabās līdz kaklam... Sabrukusi un nezinu ko gribu :(
13.07.2014 05:03 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
krista,

tavs pirmais komentārs +++

Vēl gribētos pateikt, visveselīgākās attiecības ir kad vienam no otra neko nevajaga - naudu, jumtu virs galvas, veselīgu pašapziņu utt... kad kopā ir , jo ir vienkārši labi. Jo tieši privātīpašnieciskums rodas tad, kad otram ir vairāk kā pašam (gan materiālais, gan viss pārējais).
13.07.2014 09:47 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Privātīpašnieciskums attiecībās nu ir tā lieta, ar ko es samierināties nespēju, man vienkārši uznāk šausmīgas dusmas, ja kāds var iedomāties, ka esmu pašsaprotama, ka uz mani ir kādas tiesības.

Par attiecību glābšanu-varu godīgi pateikt, ka savā mūžā neesmu mēginājusi glābt nevienas attiecības, kas man bijušas, vienmēr esmu vienkārši gājusi prom. Tagad apzinos, cik daudz cilvēku esmu ļoti sāpinājusi tādā veidā, bet tad es vienkārši citādi nemācēju un negribēju. Tā arī aizgāju no vīra, vienkārši likās, ka nespēju vairs, visi tie strīdi, skandāli, greizsirdība, pa vidam vēl rutīna, radās simpātijas pret citu vīrieti, nolēmu, ka viss, jāliek punkts.

Tagad atkal esam kopā, pēc nepilna mēneša precēsimies atkal, joprojām ir strīdi, skandāli, greizsirdība, bet šoreiz saprotu, ka tā vienkārši ir, tādi mēs esam un tādas tāpēc ir arī mūsu attiecības, tas nekad nebūs vienkārši, nekad nebūs mierīgi, mēs vienmēr cīnisimies viens ar otru, mēs vienmēr pakosim koferus, lai ietu prom, un tajā pašā dienā krāmēsim tos ārā, nebūs mums tādas harmoniskas, mīlīgas attiecības kā citiem pāriem, bet es esmu gatava ar to visu samierināties, jo beidzot tiešām apzinos, ka neizsakāmi mīlu viņu un viņš tāpat mīl mani, viņš ir mans cilvēks, un no šīm attiecībām vieglu roku neatteikšos, ja būs vajadzība, esmu gatava arī glābt šīs attiecības.
13.07.2014 09:48 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Tāpēc manā galvā rādies paradoks, ka vīrietim jābūt laimīgam neatkarīgi- būs vai nebūs viņam tā neapmierinātā, kas kādreiz likās jauka un mīļa.

Šo pašu var teikt par sievietēm. Atslēgas vārdus esmu ieboldējusi.

Tad, kad cilvēks pakārto visu savu dzīvo citam, viņš paliek par niecību. Tā nav mīlestība, bet slimīgums, kas nokauj konkrēto personību un padara to vāju un nespējīgu adekvāti rīkoties.
13.07.2014 10:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits